St. Louis – Edmonton 2:3 (1:2 po s.n.) | Anaheim – Chicago 4:2 (kon.) | San Jose – Carolina 5:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
St. Louis Blues
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 06.12.2018, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Connor MCDAVID - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Autorem vítězné branky je CONNOR MCDAVID.
     
    2. série
    1:2
    Oilers otáčí stav nájezdů! Connor McDavid se pomalu rozjížděl, zleva se vydal do mezikruží a střelou do protipohybu Jakea Allena uklidil puk do horního rohu.
     
    1. série
    1:1
    Je srovnáno! Ryan Nugent-Hopkins si položil Allena a zleva ho obloučkem mazácky přehodil.
     
    1. série
    1:0
    Jako první dostal důvěru Tyler Bozak, který odehrál nenápadné utkání, ale teď si to vynahradil, když švihem vypálil do pravého horního rohu!
     
    63:27
    Blues stále žijí! McDavid míchal s pukem a poslal ho před branku na Nugenta-Hopkinse, jenž z bezprostřední blízkosti trefil bekhendem břevno!
     
    61:34
    Draisaitl byl pod menším tlakem Dunna a raději vybruslil pryč z útočného pásma. Nakonec dobře udělal, protože Schenn mezi modrými čarami podrazil Nurse a daroval hostům přesilovku čtyři na tři.
    59:04 Oscar KLEFBOM - 2:2
     
    59:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté se necelou minutu před koncem radují z vyrovnání! OSKAR KLEFBOM poslal tvrdou střelu mimo tři tyče, Khaira s McDavidem k němu kotouč ale vrátil na modrou a další rána švédského obránce už prosvištěla za Jakea Allena, který toho přes několik clonících hráčů nemohl moc vidět. Puk mu mu v osudný moment proletěl nad lapačkou. Asistence: Connor McDavid, Jujhar Khaira.
     
    58:16
    Cam Talbot už se na led nevrátil. Edmonton zkusí štěstí v šesti proti pěti, přičemž po icingu Blues se znovu vhazuje u Allena.
     
    57:32
    Talbot už byl skoro na střídačce, ale na poslední chvíli ještě otočil, protože Allen po chycení Benningovy střely rychle rozehrál. Pro hosty to bylo velké štěstí, O´Reilly se totiž dostal do brejku dvou na jednoho a Sanford po jeho pasu trefil pravou tyč!
     
    47:52
    Oskar Sundqvist napadal rozehrávajícího Benninga, kterého při výjezdu zpoza Talbotovy branky poslal k zemi. Dvě minuty za držení jsou v tomto případě hodně zbytečné.
     
    43:08
    Na trestné lavici bude pykat Ryan Spooner, který zahákoval ruského útočníka Ivana Barbaševa. Blues se mohou výrazně přiblížit vítězství!
     
    28:44
    Sundqvist a Barbašev se utrhli do protiútoku dvou na jednoho. Švédský útočník neriskoval přihrávku přes Klefboma a sám vystřelil do zasahujícího Cama Talbota!
     
    26:55
    Ze solidní příležitosti St. Louis paradoxně resultuje přesilovka pro hosty! Tarasenko během dorážky atakoval soupeřova brankáře a vysloužil si menší trest za nedovolené bránění.
     
    26:55
    Tarasenko se rychle zvedl ve středním pásmu a vyslal do úniku O´Reillyho, jenž se neprosadil z bekhendového blafáku. Edmundsonova sražená dorážka skončila u Sanforda, který z mezikruží střílel do prázdné branky, ale to už bylo pískáno.
    24:04 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:1
     
    24:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers vlétli do druhé třetiny a zaslouženě zmenšili své manko na polovinu! Nurse z levé strany nepřihrál do plánovaného prostoru, puk se k němu odrazil zpět a tentokrát už dostal kotouč před brankoviště. Jake Allen ho na chvíli ztratil z dohledu a všiml si ho až po střele RYANA NUGENTA-HOPKINSE, jenž se prosadil v zahuštěném prostoru a snížil na 1:2. Asistence: Daniel Nurse, Kris Russell.
     
    18:54
    Početní výhoda se přesouvá na stranu kanadského týmu! Brayden Schenn natěsno bránil McDavida, kterému vysekl z rukou hokejku.
     
    16:27
    Patrick Russell při forčekingu podražením fauloval Dunna a je z toho premiérová přesilová hra pro St. Louis, které může odskočit do ještě většího rozdílu.
    13:32 Brayden SCHENN - 2:0
     
    13:32
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues odskakují do dvougólového náskoku! BRAYDEN SCHENN dal kotouč za sebe na modrou čáru Butlerovi, jehož nepřesná dělovka se od zadního mantinelu odrazila zpět k Schennovi a ten z přetěžkého úhlu trefil přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Chris Butler, VInce Dunn.
     
    07:30
    Málem to bylo už o dva góly! Tarasenko posunul puk před levý kruh, kde mohutně napřahoval obránce Parayko a tvrdou ranou napálil brankovou konstrukci!
    06:05 Ivan BARBAŠEV - 1:0
     
    06:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se v sedmé minutě dostávají do vedení! Debutant Jordan Nolan poslal nahozený puk po prknech zpět za branku, odkud ho Sundqvist pohotově poslal na trestuhodně nepokrytého IVANA BARBAŠEVA. Ten se své příležitosti nezalekl a zblízka zvedl puk nad pravou ruku brankáře Talbota, kterému spoluhráči vůbec nepomohli. Asistence: Oscar Sundqvist, Jordan Nolan.
     
    00:43
    Blues pokazili hned první střídání a kvůli příliš velkému počtu hráčů na ledové ploše budou čelit přesilové hře. Na trestnou lavici usedl David Perron.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 7. Barbašev (Sundqvist, Nolan), 14. B. Schenn (Ch. Butler, Dunn) – 25. Nugent-Hopkins (Nurse, K. Russell), 60. Klefbom (McDavid, Khaira), rozh. náj. McDavid

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Tyler Bozak (STL)
    1:1   Ryan Nugent-Hopkins (EDM)
    2. série:
    1:1   Vladimir Tarasenko (STL)
    1:2   Connor McDavid (EDM)
    3. série:
    1:2   Brayden Schenn (STL)


    St. Louis Blues: Allen (Ch. Johnson) – Parayko (A), Edmundson, Bortuzzo, Dunn, Ch. Butler, Bouwmeester – Thomas, R. O'Reilly (A), Sanford – Kyrou, B. Schenn, Perron – Tarasenko (A), Bozak, Maroon – Sundqvist, Barbašev, Nolan.
    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – A. Larsson (A), Klefbom, K. Russell, Nurse, Benning, Gravel – Draisaitl, McDavid (C), Chiasson – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), Khaira – Kassian, Brodziak, Lucic – Rattie, P. Russell, Spooner.

    Rozhodčí: StPierre, Rooney – Murphy, Kovachik

    Diváci: 16 551
    thejrc.org