Barys – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Omsk 3:2 (kon.) | Minsk – N.Novgorod 3:6 (kon.)
Petrohrad – Kazaň 5:1 (kon.) | Viťaz – Nižněkamsk 3:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 06.12.2018, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:53:31)
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:44
     
    Utkání sledovalo 12 081 diváků.
     
    Střely na branku: 29 – 21
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině už branka nepadla a domácí hokejisté tak dokráčeli k jasné výhře nad silnou Kazaní, které dnes nešlo prakticky vůbec nic. Hosté sice sympaticky útočili, snažili se o šance, ale proti byla pozorná obrana SKA a také brankář Šesťorkin, který inkasoval pouze jednou. Domácí si tak připisují dva body do tabulky, hosté odjedou z Petrohradu s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Domácí mají puk na svých holích a už ho nepustí. Je tu konec tohoto duelu. Už se nic nestane.
     
    59:31
    Ještě přichází zakázané uvolnění Petrohradu, hra se stěhuje před branku Igora Šesťorkina, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    58:59
    Rundbladova dělovka od modré čáry se zastavila o beton Garipova, poté dorážku jeho spoluhráče zneškodnil hostující brankář také.
     
    58:15
    Sergej Plotnikov se uvolnil podél levého mantinelu a nabruslil si k levému kruhu, odkud pak vystřelil. Obrana Kazaně však dokázala včas zakročit a pomohla Garipovi.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:29
    Tři hráči zastavili v rozletu další útok Kazaně. Hosté se tak opět nedostali do žádného zakončení a do útoku tak jdou ještě domácí hokejisté.
     
    56:34
    Zápas se už jen dohrává, hosté jsou už bez šance a domácí jen kontrolují hru a nikam se neženou. Už sami vědí, že o svůj náskok by museli přijít po nějakých fatálních chybách.
     
    56:04
    Dělovka od modré čáry, kterou vyslal Dinar Chafizullin, skončila jen na příložníku hostujícího brankáře Garipova.
     
    54:55
    Petrohradští zastavili další akci Kazaně a dostali kotouč do středního pásma.
     
    54:04
    Hosté to znovu zkusili před domácí brankou, ale jejich pokus, který směřoval před Šesťorkina, právě domácí brankář zastavil.
     
    53:30
    Tkačov se napřáhl ke střele na modré čáře, poté ale raději přihrál kotouč spoluhráči, jenž trefil jen obránce domácího celku.
     
    53:19
    Ještě ale přichází další komerční přestávka.
     
    53:19
    Nebezpečné nahození před branku raději pokryl Igor Šesťorkin a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 8. Hersley (Chafizullin, N. Gusev), 13. S. Plotnikov (Dacjuk, Tokranov), 20. S. Plotnikov (Prochorkin, Hersley), 25. Kuzmenko (Tokranov, Dacjuk), 29. Jakupov (Karpov, Kablukov) – 34. Postma (M. Gluchov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – A. Bělov, Tokranov, Rundblad, Gavrikov, Hersley, Chafizullin, Sjomin – S. Plotnikov (A), Dacjuk, O. Li – Karpov, Prochorkin, N. Gusev – Barabanov, Byvalcev, Kuzmenko – Ketov (C), Kablukov (A), Jakupov – Nikolajev.
    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (21. Garipov) – Abrosimov, Postma, Pedan, Jarullin, Manuchov, Ljamkin – Tkačov, Azevedo (A), Sekáč – Galijev, An. Popov, M. Gluchov – A. Potapov (A), A. Michejev, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), Osnovin – Kara.

    Rozhodčí: Gofman, Romaško – Kučava, Lazarev

    Diváci: 12 081
    thejrc.org