Třinec – Chomutov 4:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Pardubice 4:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 4:0 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Piráti Chomutov
Pátek 07.12.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    V pátek v podvečer bude třinecká WERK ARENA svědkem utkání prvního s posledním týmem tabulky. Po šestém kole byli dnešní hosté třineckých Ocelářů, tedy hráči Pirátů Chomutov, na posledním místě bez bodu. Dnešní domácí hokejisté byli jen o jedinou pozici výš, protože měli na svém kontě pouhé tři body. O dva měsíce později dělí Třinec a Chomutov všechny pozice extraligové tabulky a celkově 31 bodů. Domácí svěřence trenéra Varadi ale nečeká jednoduchý úkol. Chomutovští totiž v poslední době stabilizovali své výkony a výsledky a pomalu se drápou bodově směrem k předposledním Pardubicím. Na druhé straně Oceláři budou mít chuť zase naskočit na vítěznou vlnu, ze které spadli po dlouhých deseti utkáních až v úterý v Hradci Králové.
     
    Oceláři Třinec
    Třinečtí hokejisté zažívají výjimečné období. Poté, co nevstoupili do letošního extraligového ročníku zrovna dobře a po šesti kolech byli v tabulce velice blízko Pirátům, tedy svému soupeři v rámci dalšího extraligového kola, zachovali klid a i díky posilám, které dorazily těsně před startem nebo v průběhu probíhajících ligových bojů, šli nahoru. Až minule v Hradci Králové skončila předlouhá série deset výher a třinácti utkání aspoň s jedním bodem na kontě v řadě.

    Poslední zápas Ocelářů
    4. prosince 2018: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    4. Dragoun (Zámorský), 10. Vincour (R. Pavlík, Dragoun), 52. Dragoun (Chalupa), 52. Graňák (Bičevskis) – 1. Galviņš (Polanský, Adamský), 13. Hrňa.

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – M. Adámek, Gernát, D. Musil, Galviņš, Roth, M. Doudera, Matyáš – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Chmielewski, Christov.
     
    Piráti Chomutov
    Chomutov zatím nezažívá ideální sezónu. Prakticky od samotného začátku jsou Piráti ukováni k poslednímu místu tabulky. Vždyť za prvních osm utkání tohoto ročníku nezískali ani bod! Zatím svěřenci trenéra Vladimír Růžičky nastřádali na své konto 18 bodů za pět výher a tři porážky za jeden bod. Výkony se vcelku stabilizovaly po příchodu kanadského brankáře Peterse, který vnesl na hokejky Chomutova trochu klidu. Piráti si tak v poslední době vyšlápli třeba na Spartu (5:0) a Pardubice (6:1).

    Poslední zápas Chomutova
    2. prosince 2018: Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    22. Vladimír Růžička (Sklenář) – 15. Sičák (T. Mikúš, Kovačevič), 39. T. Mikúš (Roman Vlach), 60. Flek.

    Sestava Chomutova v posledním zápase: Peters – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný – T. Svoboda, Vladimír Růžička, Sklenář – Duda, Klhůfek, Tomica – J. Stránský, Vantuch, Marjamäki – J. Havel, Hanták, Koblasa.
     
    Poslední vzájemný zápas
    Třinečtí a chomutovští hokejisté se zatím v této sezóně potkali jednou. Utkání se hrálo ve druhé polovině října poté, co Oceláři doma podlehli Plzni a právě v Chomutově třinečtí hráči načali dlouhou sérii utkání aspoň s bodem. Tato série skončila teprve v minulém utkání v Hradci Králové. Zápas byl vyrovnaný až do poslední minuty – 43 sekund před koncem vystřelil tři body pro Oceláře v přesilovce Hrňa.

    21. října 2018: Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    17. V. Růžička (Flemming), 26. Marjamäki (Mrázek, Vantuch) – 6. Werek (Gernát, Polanský), 30. Chmielewski (Hrňa, Werek), 60. Hrňa (Krajíček, M. Růžička).
     
    Oceláři v týdnu před zápasem s Chomutovem oznámili velké jméno. Po dekádě v zahraničí se do Třince vrací Tomáš Kundrátek, který posílí obranu slezského týmu. „V Kunlunu jsem nebyl spokojený, takže jsem už v průběhu sezony žádal vedení klubu o výměnu jinam. Bohužel to ani jednou nevyšlo, a tak jsme se s čínským klubem dohodli na konci listopadu na mém konci u nich. Od té chvíle jsem hledal, co dál. Prakticky bleskově mi zavolal Honza Peterek a s ním jsme se bez problémů dohodli,“ poodkryl zákulisí posledního transferu na soupisce Třince sám Kundrátek.

    Nové jméno se ale objevilo i na soupisce Pirátů. Spolu s týmem odcestoval k utkání do Třince nositel slavného jména – Kevin Klima. Mladý forvard doposud hrál pouze v zámoří, až v průběhu této sezóny se přesunul do Česka, kde v Chance lize hrál za Kadaň. Pokud by Klima za Chomutov v Třinci nastoupil, pokračoval by v tradici rodu, z něhož si v nejvyšší soutěži zahráli zástupce hned tří generací.
    Chmielewski vstřelil v letošní sezoně extraligy pět branek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Doudera, Matyáš – Martin Růžička (A), Marcinko (A), Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, Werek, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Christov.

    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný – Klima, V. Růžička (A), Sklenář – T. Svoboda, Duda, Tomica (C) – J. Stránský, Vantuch, Koblasa – Marjamäki, Klhůfek, Ma. Svoboda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V sestavě Ocelářů nechybí nejnovější posila třineckého týmu, obránce Tomáš Kundrátek, který se pod Javorový vrací po deseti letech. V řadách Chomutova se představí Kevin Klima. Člen slavného hokejového rodu se v této sezóně přesunul ze zámoří do Česka a po čtyřech zápasech v Kadani si jej trenér Růžička vytáhl k áčku. Premiéru v extralize zažije i Matyáš Svoboda, který přišel ze zámořské soutěže USHL.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    První šance Třince. Rychlý ťukes po ose Marcinko – Růžička skončil v rohu, protože Hrňa u poodkryté branky Peterse na puk nedosáhl.
     
    00:50
    Týmy střídají, hosté rozjíždějí útok zpoza Petersovy branky.
     
    01:11
    Výhoda domácích po útočném faulu Dudy za brankou Hrubce.
     
    01:22
    Radek Duda hákoval Musila a Třinec bude hrát přesilovku.
     
    01:29
    Werek stál v Petersově brankovišti a i když se mu to nelíbí, hrát se bude ve středním pásmu.
     
    01:56
    Gólu Třince zabránil Valach! Růžička našel na levém křídle Hrňu, který udělal Petersovi kličku a už mohl zasunout do prázdné branky, puk se ale od Valachových bruslí dostal z pohledu Pirátů do bezpečí.
     
    02:36
    Jank si našel Gernáta s pukem na holi a připomněl třineckým fanouškům a hráčům, že hra do těla mu není cizí.
     
    02:58
    Rothova tečovaná střela skončila těsně mimo Petersovu branku.
     
    03:15
    Gernát po Rothově přihrávce ze středu na pravý kruh pálil nebezpečně, ale Peters svůj tým zachránil parádním zákrokem betonem.
     
    03:33
    Hosté jsou kompletní, ale hra ještě chvíli pokračovala před Petersem.
     
    03:45
    Tomica najížděl se Svobodou do útočného pásma, ale jeho střelu z osy hřiště Hrubec vyrazil a pak odpálil puk před dojíždějícím Svobodou.
     
    04:13
    Jankovu bombu vyrazil Hrubec pouze před Klimu. Následně zlikvidoval střelu chomutovského novice. Po zmatku Oceláři vyhodili puk do středního pásma.
     
    04:49
    Peters před Werekem schoval puk do lapačky a bude se vhazovat v obranném pásmu chomutovského týmu.
     
    04:59
    Marcinko po Růžičkově přihrávce pálil z první z osy hřiště, Peters sklapl betony včas.
     
    05:10
    Koblasovu nebezpečnou střelu vyrazil, po zásahu vysokou holí následně Piráti nesměli hrát.
     
    06:04
    Hra se přelévala ze strany na stranu, ale žádný z týmu se nedostal do kloudné akce. Zpoza branky rozehrává Kundrátek.
     
    07:01
    Hra je plná nepřesností, ani jeden tým se nemůže dostat do úspěšné ofenzivní akce.
     
    07:32
    Hladonik hledal před brankou Christova, tomu puk ujel do rohu.
     
    08:18
    Růžička přihrál na pravém křídle najíždějícímu Marcinkovi, jeho pokus z pravého křídla Peterse nezaskočil.
     
    08:37
    Oceláři setrvali ještě pár momentů v útočném pásmu a zasloužili si potlesk obecenstva. Gólovou akci ale nevymysleli a po dalším přerušení následuje první komerční pauza zápasu.
     
    09:14
    Marjamäki zavezl puk do útočného pásma, následnou střelu Janka Hrubec neviděl, puk ale po teči skončil v rohu.
     
    09:19
    Flemmingův bekhendový pokus z vrcholu kruhů mířil na terč, Hrubec jej zneškodnil.
     
    09:43
    Werekův pokus se po dvou tečích otřel o oblouk branky a skončil v rohu. Následně Douderovo nahození od mantinelu likviduje v náručí Peters.
     
    10:22
    Chomutovská první lajna udržela puk v útočném pásmu, ale nic nebezpečného nevytvořila. Oceláři vyhazují Draveckým.
     
    11:11
    Puk teď dvakrát prolétl od zadního hrazení k zadnímu hrazení a po druhé situaci se pískalo zakázané uvolnění Třince. Rozhodčí se ale poradili a vhazuje se nakonec ve středním pásmu.
     
    11:29
    Klhůfek se mezi kruhy natahoval po puku, ten mu vzal Doudera a Třinec vyváží.
     
    12:17
    Rýsovala se situaci dva Chomutovští na jednoho, Hrubec vyjel z branky a s Klhůfkovou tečí puk vyexportoval z pásma.
     
    12:43
    Šikovná Dudova teč Tomicova posunutí od mantinelu mohla překvapit Hrubce, ten ale měl betony na ledě a tak pouze následně přikryl zastavený kotouč. Následuje druhá komerční přestávka.
     
    13:00
    Třetí třinecký útok předvedl rychlý přesun do útočného pásma. Chmielewskému pak puk při pokusu o střelu přeskočil hůl. Následně pálil od modré Musil, jeho pobídka na teč skončila po Kovařčíkově pokusu od Petersova betonu v síti za brankou.
     
    13:20
    Tahaný Hrňův pokus z levého kruhu zastavil na betonech Peters.
     
    13:35
    Po přehlídce nepřesností ve středním pásmu pálil z levého křídla Dietz. I Hrubec přerušuje po svém zákroku hru.
     
    13:49
    Polanský zavezl puk do útočného pásma, ale jeho následná křížná příhra na Gernáta byla moc ambiciozní.
     
    14:59
    Chmielewski protečoval puk do útočného pásma, kam si pro něj najel Werek. Kanadskému forvardovi ale v klíčovém okamžiku, kdy chtěl nahrát do melu před brankou, puk přeskočil hůl.
     
    15:36
    Předávka na útočné modré mezi Martinem Růžičkou a Douderou nevyšla. Po teči chomutovského bránícího hráče puk skončil na střídačce.
     
    16:02
    Hladonik neudržel puk a v obranném pásmu mu ho sebral Tomica. Ten naslepo posílal puk do nebezpečné zóna, ale nezachytil jej ani kolega na modré čáře.
     
    17:00
    Kevin Klima v obrovské šanci před Hrubcem, kam se dostal přes Musila. Třinecký gólman úspěšný i proti bekhendové dorážce Dietze!
     
    17:05
    Domácí forvard Jiří Polanský podržel svému soupeři před brankou hůl a jde na dvě minuty. Přesilovku si v první třetině zapíše i Chomutov.
     
    17:22
    Třinečtí to přehnali s útočením ve vlastním oslabení a poté, co na útočné modré propadl Doudera, jeli dva na jednoho beka Vantuch s Koblasou. Druhý jmenovaný ale ztroskotal na dobře postaveném Hrubcovi.
     
    17:57
    Dravecký a Werek vyvezli puk až do útočného pásma. Chomutov zatím nerozestavěl přesilovkový deštník.
     
    18:23
    Vladimír Růžička kličkoval na modré a to většinou končí ofsajdem. I teď.
     
    19:05
    Svačina vyhodil a Martin Růžička se snažil prosadit do šance individuálně. Skončil ale na Flemmingovi.
     
    19:28
    Domácí jsou kompletní a drží puk. Hosté tak zaznamenali pouze šanci Koblasy z akce dvou na jednoho.
     
    19:47
    Štich pálil z výborné pozice z pravého kruhu, ale zazněla píšťalka sudího Laciny, který hosty vykázal do středního pásma kvůli postavení v brankovišti. Štich stejně branku Hrubce netrefil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina druhého měření sil mezi Třincem a Chomutovem v sezóně 2018-19 proběhla bez fanfár a výraznějších zapamatováníhodných situací. Do útoku se jako první mohli vrhnout domácí hokejisté, kteří již po 82 sekundách dostali šanci hrát přesilovou hru. Domácí Třinec měl dobrou šanci na otevření skóre, když na levém křídle dostal přihrávku Hrňa, udělal kličku Petersovi a zasunutí kotouče do prázdné branky zabránil před bránou hlídkující Valach. Ve střelecky vyrovnané úvodní hrací době možná častěji drželi kotouč na holi domácí, brankově to ale nevyjádřili. Naopak ve druhé polovině první dvacetiminutovky měli šance i hráči Pirátů. Tři minuty před koncem měl velkou šanci novic v sestavě trenéra Růžičky Kevin Klima – ten se dostal až k zakončení přímo před Hrubce, následně bekhendem zkoušel domácího brankáře překonat Dietz. V samotném závěru třetiny hráli svou přesilovku i hosté, ale kromě akce Vantucha s Koblasou, s níž si poradil Hrubec, si ani na moment nevytvořili přesilovkový zámek. První třetina tedy dospěla do logického vyústění – bezbrankového skóre.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:52.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Vyloučení: 1:1
    Střely na branku: 10:10
    Střely mimo branku: 1:2
    Zblokované střely: 1:2
    Hity: 4:4
    Vhazování: 11:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    První buly druhé třetiny vyhrál chomutovský Růžička. Rozehrávají Piráti.
     
    20:35
    Oba týmy se pokusily neúspěšně založit útočnou akci.
     
    20:52
    Adamský puk vyhodil po sklech, Svačina jej prodloužil až za Peterse a to znamená zakázané uvolnění.
     
    21:06
    Tomáš Svoboda se pokusil vystřelit přes Rotha, ale za třineckého obránce proklouzl ztlumený puk a to pro Hrubce nebyl problém.
     
    21:21
    Koblasa se dostal sám před Hrubce někde na úrovni pravého kruhu. Trefil ale jen postoj třineckého brankáře.
     
    21:24
    Do Klhůfkovy střely vložil hůl třinecký Růžička, puk tak skončil na zadním skle.
     
    21:36
    Ronald Knot podržel svého soupeře a to se v hokeji nesmí. Oceláři mají druhou přesilovku v zápase.
     
    21:47
    Růžička měl spoustu prostoru na levém křídle třineckého útoku, zavezl puk až před Peterse a z předbrankového prostoru zakončoval těsně vedle Marcinko.
     
    21:50
    Kanadský brankář ve službách Chomutova zůstal otřesen na chvíli na ledě, ale je to tvrdý chlapík a bude pokračovat.
     
    22:13
    Emoce na třineckém zimáku! Doudera dostal tvrdou ránu od Flemminga, když byl zády k tomuto hráči a právě odehrál puk. Akce Třince pokračovala a situaci tři na dva zakončil střelou mezi Petersovými betony Marcinko. Kotouč skončil na tyči.
     
    22:13
    Těžce otřesený Doudera skončil v kabině. Rozhodčí se radí mezi sebou a komunikují s hráči, kapitány Adamským a Tomicou.
     
    22:13
    Brett Flemming je nakonec vyloučen do konce utkání za pozdní dohrání. Třinec má 83 sekund přesilovky pět na tři.
     
    22:40
    Rothova bomba z první z vrcholu kruhu končí na pravé tyči Petersovy branky!
     
    23:13
    Werek dostal puk na pravém křídle a zakončoval do poloodkryté branky Chomutova. Peters při zákroku trefil bruslí tyč a vykopl branku ze základního postavení.
     
    23:28
    Vhazování po levé Petersově ruce. Knot se vrátí za osm sekund do hry, Piráti se zatím nedostali z pásma.
     
    23:40
    Z velkého úhlu střílel Svačina, Peters byl na místě, byť to byla střela s parametry.
     
    24:07
    Třinec stále drží pásmo, hosté se nemohou osvobodit.
     
    24:39
    Až nyní nabral Vladimír Růžička puk na vidle a hostující čtveřice střídá.
     
    25:23
    Třinec pokračuje v ataku. Roth z levého křídla posílal puk před branku, Růžička tečoval vedle.
     
    25:54
    Rothovi utíká puk do středního pásma, ale Oceláři se bleskově vracejí do pásma.
     
    26:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný kolotoč teď roztočili Oceláři, už se ale zdálo, že to snad nebude mít účinek. Nakonec ale ano. Trochu nenápadnou, ale svižnou a hlavně přesnou střelou z pravé strany přímo pod víko Petersovy branky se prosazuje ETHAN WEREK. Asistence: Martin Růžička, Vladimír Roth. Stav utkání 1:0.
    26:26 Ethan WEREK - 1:0
     
    26:30
    Třinec je chvíli po buly ve středním pásmu opět před Petersem a pokračuje v přesilové hře. Po pětiminutovém vyloučení Flemminga totiž přesilovka nekončí se vstřeleným gólem.
     
    26:50
    Ostřelování Peterse pokračuje. Svižné kotouče na něj poslali všichni členové Polanského útoku.
     
    27:27
    Matyáš Svoboda, který odpykával trest Flemminga, je sice na ledě, ale Piráti jsou stále před svou brankou. Dobrý puk na pravé křídlo dostal Gernát. Peters je ale famózní a byl na místě včas.
     
    27:55
    Vhazování před Hrubcem, který musí být po posledních minutách vychladlý. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    28:09
    Po delším čase útočí Piráti. Do zakončení se ale nedostali a nakonec i ztratili pásmo.
     
    28:42
    Ondřej Kovařčík udělal kličku na modré, aby se vyhnul Pirátovi, a jelikož Werek nemá třímetrovou nohu, logicky vjel do ofsajdu.
     
    29:18
    Dravecký se vyhnul Štichovi, zavezl puk do pásma, nahrál zpět na modrou Gernátovi a ten posunul na Matyáše. Jeho střelu Peters vykopl mimo branku.
     
    29:51
    Teď více drží puk na holi Piráti, domácí se ale bez problémů brání.
     
    30:08
    Musil parádně našel Marcinka, který byl před chomutovskou brankou sám. Ten šikovně nastavil do střílené přihrávky hůl, kotouč ale skončil nad brankou. Na to by byl i famózní chomutovský brankář krátký.
     
    30:41
    Po Adamského střele z levého křídla Peters přerušuje hru.
     
    30:50
    Klima nahrál puk po modré Sklenářovi, ten hledal svého kolegu Růžičku. Puk však od Hrubce vyvezl Polanský.
     
    31:30
    Do Werekovy přihrávky vložil hůl Chmielewski, kotouč nasměřoval do boční strany konstrukce branky.
     
    31:39
    Peters sbírá Rothovu pobídku z pravé strany do své moci.
     
    32:05
    Duda obral o puk Chmielewského, ale ztroskotal u pravého mantinelu. Následně nahazoval od modré Štich, Hrubec vykopl betonem do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    32:35
    Hosté sice drží pásmo, ale je to spíš boj o puk než konstruktivní ofenzivní tvorba.
     
    32:47
    Třinecký Růžička jel za pukem do útočného pásma, ale neměl tam žádného ze svých kolegů. Poslal tedy kotouč na Peterse a vynutil vhazování v útočném pásmu.
     
    33:11
    Jank dal ramenem Christovovi poznat, že v extralize nehrají žádná ořezávátka. Třinec ale získal pásmo.
     
    33:57
    Hra je neurovnaná, ani jeden tým se nemůže dostat do kloudné akce. Po Klhůfkově nahození vyrazil puk do sítě třinecký gólman.
     
    34:18
    Ondřej Kovařčík vyjel zpoza branky a dával skrz pásmo na Chmielewského. Jeho velká šance končí na zadním mantinelu.
     
    34:45
    Přihrávku Koblasy na Stránského do jasné šance sebral na modré čáře Kundrátek a vyvezl následně hru.
     
    35:31
    Galvinš upadl před Tomicou, ale hostující hráč tím nezískal výhodu. Třinecký obránce totiž jak padal, tak holí vysekl Tomicovi puk z kontroly.
     
    35:44
    Po dalším přerušení vhazování před Hrubcem.
     
    36:00
    Gernát přetlačil Tomicu v obranném pásmu Třince a založil útočnou akci Třince.
     
    36:08
    Puk putoval od Marcinka na hůl Rotha a následně na Růžičku na levém kruhu. Jeho puk do branky nedoputoval, před Petersem byl velký provoz.
     
    36:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinecký kotouč nakonec v brance končí, byť už se zdálo, že Oceláři situaci přehráli. Puk ale putoval z hole na hůl rychle a přesně, ležícího Peterse nakonec překonal TOMÁŠ MARCINKO. Asistence. David Musil, Erik Hrňa. Stav utkání 2:0.
    36:48 Tomáš MARCINKO - 2:0
     
    37:21
    Chyba Ocelářů ve středním pásmu a puk před Hrubce zavezl Klima. Následně hledal kolegu před branku, ale všichni hráči byli pokrytí.
     
    37:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlá otáčka hry a gól Třince! ARON CHMIELEWSKI si nabruslil do útočného pásma a tak zvaným ruským blafákem propálil Peterse. Chomutovský brankář nestačil včas zakročil, ale puk ztlumil. Kotouč zůstal stát asi deset čísel za brankovou čárou. Asistence: Ondřej Kovařčík. Stav utkání 3:0.
    37:29 Aron CHMIELEWSKI - 3:0
     
    38:10
    Třinečtí jsou schopní uzavřít Piráty v jejich pásmu i v pěti, navíc po slepených brankách se jim dostal na hůl potřebný klid.
     
    38:27
    Ofsajd přerušuje hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    38:50
    Do zakončení se tlačil Christov, situaci pro Piráty zachránil Valach s Petersem.
     
    39:02
    Velká šance agilního Klimy! Ten hraje parádní první zápas v lize, jeho pokus ze samotného brankoviště vykryl Hrubec betonem.
     
    39:42
    Hrubec neměl moc práce ve druhé třetině, ale drží Třinci sebevědomí vysoko. Duda ujížděl sám na třineckého brankáře, ale ten ho v první fázi dokázal vystát a následně jeho pokus ukryl do lapačky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá část hry nabídla mnohem více akce než první dějství. Ve druhé minutě prostřední hrací doby byl vyloučen Knot, o tři čtvrtě minuty později tvrdě srazil ve středním pásmu Douderu Flemming a po poradě rozhodčích vyfasoval trest do konce utkání. Oceláři dostali šanci hrát přesilovku pět na tři. Tu sice nevyužili, ale prosadili se ještě před koncem dlouhého trestu chomutovského obránce. Ethan Werek vzal na sebe zodpovědnost a z pravého kruhu vymetl pavučiny v brance Pirátů. Domácí získali trochu sebevědomí a následně diváci sledovali hlavně šance Třince. Dobré příležitosti měli Marcinko, který tečoval střílenou přihrávku Musila nad, a Chmielewski netrefil dobrý pas od Kovařčíka skrz obrannou třetinu Chomutova. Pro oba mělo přijít zadostiučinění o chvíli později. Třinečtí zaznamenali slepené góly – zásahy Tomáše Marcinka, který zakončoval kombinační akci Ocelářů a do branky uklízel střelu Musila, a Arona Chmielewského, který naopak nevymýšlel nic, nabruslil do třetiny a napálil puk za Peterse, totiž dělilo jen 41 sekund. Hosté ale nebyli bez šance. Musel se proti nim vytáhnout Hrubec, byť byl většinu třetiny trpným pozorovatelem děje. Velké šance měli hosté v samotném závěru – Kevin Klima nedal gól dorážkou z hrany brankoviště a Duda neproměnil samostatný nájezd.
     
    Třetí část hry začne cca v 18:50.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Vyloučení: 1:2 + 5 min. a do konce
    Střely na branku: 29:16
    Střely mimo branku: 9:3
    Zblokované střely: 9:5
    Hity: 7:8
    Vhazování: 21:26
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Chomutov vyhrál buly a jal se vymýšlet cestu před Hrubce. Sklenář zavezl puk do útočného pásma, ale pak o něj Piráti přišli.
     
    40:47
    Tomáš Svoboda poslal puk na Hrubce, ten kryje a přerušuje.
     
    40:59
    Icing posílá hru zpět před Hrubce.
     
    41:03
    Štichovu svižnou střelu Hrubec vypustil před sebe, než se ale k dorážce dostal Tomica, třinecký brankář si kus černé gumy sebral pro sebe.
     
    41:15
    Dietz to teďka zkoušel od červené, puk zapadl do Hrubcovy lapačky. Další buly v útočném pásmu Pirátů. Hosté zvolili pravděpodobně taktiku – vše na bránu!
     
    41:38
    Koblasa vjel do útočného pásma, byť Vantuch byl hluboko v pásmu. To dle hokejových pravidel znamená ofsajd, hra bude pokračovat po buly ve středním pásmu.
     
    42:23
    Po ose Dravecký (pravý roh), Galvinš (modrá čára) puk doputoval k Marcinkovi (levý kruh), ale jeho střela z první skončila mimo. Následně se od mantinelu odrazila do středního pásma.
     
    43:15
    Hosté drží několik desítek sekund útočné pásmo, ale vozí to po rozích a mantinelech. Nic pro ně zajímavého se před Hrubcem neděje.
     
    43:40
    Tomáš Svoboda střílel z první ale nad.
     
    44:04
    Piráti stále tlačí, do třetiny vstoupili velmi aktivně, ale do šancí, ani střeleckých pozic se moc nedostávají.
     
    44:27
    Koblasa přihrál ve středním pásmu Vantuchovi, ten se trochu s pukem vrátil ke středové a Stránský mezitím vjel do útočného pásma. Ještě se to pokusil zvrátit skokem na modrou čáru, ale byl to ofsajd.
     
    44:41
    Další vhazování před Hrubcem vyhrávají třinečtí hráči a dostali hru do středního pásma.
     
    45:19
    Werekova formace se snažila prosadit v útočném pásmu, ale narazila na obrannou dvojici Jank – Valach a proti té je těžké se prosadit fyzickou hrou.
     
    45:58
    Puk končí na střídačce, které vládne Vladimír Růžička. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    46:39
    První třinecký útok zaznamenal po delší době náznak tlaku, do zakončení se ale nedostal.
     
    47:28
    Polanský se proháčkoval až do útočného pásma a od pravého mantinelu centroval před branku, kam si sjížděl Gernát. Ten byl zablokován, jeho teč puku směrem na svatyni hostů tak v klidu zastavil Peters.
     
    47:58
    Úmyslný ofsajd stěhuje hru před chomutovského brankáře. Pokračovat se ale bude po předposlední komerční přestávce utkání.
     
    48:26
    Oba týmy se aktivně pokoušely o útočné akce, ale hra je přerušena po Werekově přihrávce na Chmielewského do ofsajdu.
     
    48:42
    Knot poslal puk přes všechny čáry, vhazovat se bude před Petersem.
     
    49:25
    Hosté tvořili v útočném pásmu, ale od nadějné situace je zradila nepřesná přihrávka Svobody na Klhůfka.
     
    49:58
    Třinecká první pětka v útoku a opět kombinovala až příliš. Puk směřoval od Růžičky na Marcinka a pak směrem ke Gernátovi, ale ten byl pokryt.
     
    50:12
    Hrňovi se otevřel prostor tak jako ve druhé části hry Chmielewskému, tak to taky zkusil přímou ránou z jízdy, jeho střelu ale Peters sebral ze vzduchu jako laskominu.
     
    51:13
    Galvinšova přihrávka nenašla ani Wereka, ani Chmielewského, puk tak končí na icingu.
     
    51:29
    Koblasa v akci tři na dva zkoušel střílet přes Kundrátka, ale od třineckého novice se puk odrazil za branku. Hosté ale drží pásmo.
     
    52:08
    Hosté stále drží pásmo, ale vozí puk po mantinelech.
     
    52:17
    Na druhou stranu se do útoku tlačil Chmielewski, ale rukama si proti němu provinil Jan Stránský. Dostal menší trest za držení a Třinec má přesilovku.
     
    52:25
    Pro Chomutov bude ještě hůř. Kundrátek nahodil od modré směrem na chomutovského brankáře Peterse, který zkoušel rychle rozehrát, ale poslal puk mimo hřiště. Oceláři mají další přesilovku pět na tři – tentokrát prakticky celé dvě minuty (112 sekund).
     
    52:57
    Růžička z týmu Pirátů vytečoval přihrávku Hrni na Rotha mimo obrannou třetinu.
     
    54:03
    Třinečtí drží a točí Chomutov v jeho pásmu, ale chybí tomu trochu jiskry a drajvu, kterou měl tlak ve druhá části hry. Na Peterse pálili hlavně Roth s Růžičkou, gólovou přihrávku se snažil vymyslet Hrňa.
     
    54:20
    Domácí trenéři zkusili kombinovanou sestavu hráčů, kteří přesilovky většinou nehrají a do dobré pozice se dostal Christov s Draveckým, ale druhý jmenovaný z úhlu nepřehodil Petersův beton.
     
    54:51
    Hosté jsou již v kompletu a vhazovat se bude před třineckou brankou.
     
    55:22
    Matyáš se před brankou vlastního týmu dostal do problémů, Klhůfek toho ale nevyužil.
     
    55:49
    Hosté ještě pobyli v pásmu, ale do střelecké pozice se nedostali. Adamský vyhazuje a oba týmy střídají.
     
    56:02
    Knot nastřelil puk na branku a Sklenář šikovně tečoval. Pro škodu Pirátů kotouč skončil mimo tři třinecké tyče.
     
    56:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři asi definitivně pečetí výsledek utkání, respektive rozdělení týmů na vítěze a poražené. ARON CHMIELEWSKI se zjevil zcela sám před Petersem, nic nevymýšlel a střelou mezi lapačku a beton prostřelil chomutovského brankáře počtvrté. Asistence: Guntis Galvinš, Ethan Werek. Stav utkání 4:0.
    56:44 Aron CHMIELEWSKI - 4:0
     
    57:04
    Útočným faulem se provinil Erik Hrňa. Hosté hrají druhou přesilovku v utkání.
     
    58:12
    Hosté jsou v tlaku před Hrubcem, ale puk do středního pásma vyvezl Roth.
     
    58:20
    Piráti rychle otočili hru a málem načapali domácí v nedbalkách, ti totiž střídali. Do střely Dudy vložil hůl Adamský a přerušil hru.
     
    59:00
    Valachovu bombu od modré vyrazil do rohu Hrubec.
     
    59:24
    Domácí jsou kompletní ale stále se brání před svou brankou.
     
    59:32
    Zakázané uvolnění Ocelářů znamená buly před Hrubcem.
     
    59:32
    Třinečtí si berou time out. Vypadá to, že domácí trenéři berou vážně poslední neznámou tohoto utkání – a sice zda Šimon Hrubec udrží čisté konto.
     
    59:37
    Hrňa poté, co Adamský vyhrál buly, chtěl vyhodit puk do nejdál od branky, ale trefil při tom kostku nad ledem. Obě se vhazuje před Hrubcem.
     
    59:48
    Matyáš nenašel přesnou přihrávkou Adamského a je tu další icing. Vhazování před Hrubcem.
     
    59:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Odpověď na poslední otázku zápasu zní – neudrží. 6,8 sekund zůstalo na světelné tabuli, když se dorážkou z bezprostřední blízkosti prosadil PAVEL KLHŮFEK. Asistence: Masi Marjamäki, Matyáš Svoboda. Stav utkání 4:1.
    59:54 Pavel KLHŮFEK - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Aron Chmielewski – Bohumil Jank
     
    Oceláři si ve třetí části spolehlivým výkonem zasloužili to, že tři body z utkání s Chomutovem zůstaly na ledě Werk areny. Piráti vstoupili do třetí části hry velice aktivně, v úvodní desetiminutovce to byli hlavně oni, kdo se starali o ofenzivní tvorbu. Ale do gólových šancí se nedostávali. Naopak zápas mohli definitivně ztratit ve dvouminutovce od 53. minuty. To byl totiž nejprve vyloučen Knot a o osm sekund později i brankář Peters za vyhození puku mimo hřiště. Domácí ale rozhodující zásah v přesilovce nezasadili, povedlo se jim to až zhruba tři minuty před koncem, když se do samostatného úniku dostal Aron Chmielewski a překonal brankáře Pirátů střelou mezi betonem a lapačkou. Poslední nezodpovězenou otázkou zápasu tak do posledních sekund zůstalo to, zda Šimon Hrubec udrží čisté konto a oslaví tak svůj speciální zápas – jako první brankář v historii třineckého klubu totiž v jeho barvách odchytal tři stovky utkání a toto jubileum završil právě v utkání s Piráty. Odpověď byla, že nikoliv – 6,8 sekundy před koncem jej totiž dorážkou z bezprostřední blízkosti překonal Pavel Klhůfek. Konečný stav utkání Ocelářů s Piráty tak zní 4:1. (19:33:46)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 27. Werek (Martin Růžička, Roth), 37. Marcinko (D. Musil, Hrňa), 38. Chmielewski (O. Kovařčík), 57. Chmielewski (Galvinš, Werek) – 60. Klhůfek (Marjamäki, Ma. Svoboda)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Doudera, Matyáš – Martin Růžička (A), Marcinko (A), Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, Werek, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Christov.
    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný – Klima, V. Růžička (A), Sklenář – T. Svoboda, Duda, Tomica (C) – J. Stránský, Vantuch, Koblasa – Marjamäki, Klhůfek, Ma. Svoboda.

    Rozhodčí: Šír, Lacina – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 4 096
    thejrc.org