Č. Budějovice – Třinec 2:5 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:0 (kon.) | Vsetín – Sparta 3:7 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Jihlava – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 4:5 (po pr.)
Havířov – Přerov 3:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:5 (0:0, 2:4, 0:1 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Pátek 07.12.2018, 16:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Třinec dnes bude určitě šťastnějším týmem. Z jihu Čech si odveze totiž odveze plný bodový počet. Po základní hrací době totiž ovládl i následné prodloužení. Motor bude mít možnost napravit dnešní zaváhání již zítra proti Vítkovicím. (18:04:45)
     
    Konec zápasu.
     
    60:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    A netrvalo to vůbec dlouho a je rozhodnuto i o tom, kam poputuje čtvrtý bod. ADAM RAŠKA obral soupeře o kotouč, přebruslil celé pásmo a sám před Prušákem zakončil naprosto bez kompromisů! Bez asistence.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třinec si z jihu Čech odveze minimálně tři body, které si po právu vybojoval v nyní skončené základní hrací době. Teď přijde na řadu nadstavba!
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Poslední třetina pomalu končí. A končí poměrně v poklidu. Českobudějovičtí už se nikam nehnali, posledních dvacet minut se tedy v poklidu dohrává za Prušákovou brankou.
     
    57:38
    Jiří Remta si na modré čáře počkal na kotouč, který nakonec dostal. Jeho následný dalekonosný pokus nebyl vůbec špatný, nicméně Švehlák jej dokázal za pomoci betonu zneškodnit.
     
    56:52
    Motor se pokouší zatlačit na soupeře, případně utkání ještě zdramatizovat. Je ale zřejmé, že příliš času mu už nezbývá a bude to mít hodně těžké.
     
    55:53
    Šimon Masopust nabral parádní rychlost, přičemž se z křídla pokusil natlačit před branku. To se mu sice ještě povedlo, jeho následný bekhendový pokus ale skončil mimo tyč.
     
    54:56
    Třineckým hokejistům začala přesilová hra. Zatím obstřelují domácí svatyni, seč to jde! V dobré příležitosti se objevil Štěpán Macháček, který zkusil zacílit do bližšího horního růžku, leč kotouč skončil jen na brankové konstrukci.
     
    53:56
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (J. Novák – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    52:27
    Českobudějovičtí hokejisté nezačali přesilovou hru nejlépe. Třinečtí vyhazují, domácí se tedy budou muset dostávat znovu do pásma.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Radzienciak – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:42
    Aleš Řezáč ujel se spoluhráčem od přečíslení. Budějovický útočník si sjížděl k vzdálenější tyči, kam se k němu snášela přihrávka. Byl ale také tísněn obránce, a tak se k zakončení nedostal.
     
    50:55
    Adam Raška si sjížděl před branku, přičemž dostal parádní přihrávku před ni. Raškův následný pokus ale skončil jen na výstroji připraveného Davida Prušáka.
     
    49:41
    Na ledové ploše se toho v posledních okamžicích moc neděje. Oba týmy si kotouč v držení pravidelně střídají, nicméně ani jeden z nich se nemůže dostat do pořádného zakončení. Uvidíme, kdo tuto méně záživnou část dnešního zápasu prolomí jako první.
     
    47:40
    Jeden z třineckých útočníků si vytvořil parádní šanci, když střílel z dobré pozice. Konkrétně z vrcholku kruhu. Zamířil na vzdálenější tyč, ovšem Prušák se natáhl a střelu vyrazil.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 28. Řezáč (Hubata), 33. Škola (Š. Masopust) – 24. Wardas (Pastor, Michálek), 28. Geidl (Michálek), 36. Krzak (Raška, Havránek), 38. Homola (Čmiel, Indrst), 43. Michálek (Havránek), 61. Raška


    HC Motor České Budějovice: Prušák (Dvořák) – Škola, Hubata, Remta, Svach, J. Novák, Doktor, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    HC Oceláři Třinec: Švehlák (Ochman) – Radzienciak, Krzak, Bulava, Konderla, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Wardas, Geidl, Raška, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček

    Rozhodčí: Šperl – Jindra, Vavruška
    thejrc.org