Hamburg – Paderborn 1:0 (kon.) | Regensburg – Kolín nad Rýnem 1:3 (kon.)
konec
Hamburger SV
1:0 (1:0)
SC Paderborn 07
Pátek 07.12.2018, 18:30 • Imtech Arena, Hamburg • 2. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 9:15. (20:22:34)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Hamburku, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. Druhý poločas nám nabídl o poznání vyrovnanější partii, přičemž územní převahu měl hostující celek, který si připsal několik náznaků šancí. Naopak Hamburk se snažil vycházet ze zajištěné defenzívy, což se celkem dařilo, avšak jednobrankový náskok se nepodařilo navýšit ani přesto, že domácí celek si rovněž vytvořil několik gólovek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Ben Zolinski (SC Paderborn 07).
     
    90+2
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Schnolau, který ale zamířil vůbec přesně. Pollersbeck jeho střelu zkontroloval pohledem.
     
    90+1
    Nakopávaný míč se snášel k Dukerovi, který vybojoval alespoň autové vhazování. K němu se u levé autové čáry staví obránce Collins.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Paderborn nemá na vyrovnávací branku už moc času, avšak můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Na pravé straně se mohl dostat k míči Narey, jenomže přihrávka byla o něco delší. Poté si obrannou povinnost splnil hostující obránce Collins.
     
    86
    Sám na bránu uháněl střídající Arp, proti kterému vyběhl brankář Zingerle, jenž zasáhl pravou nohou. Následovat bude rohový kop pro Hamburk.
     
    85
    Collinsovi se u postranní čáry nepovedlo zalepit prudkou přihrávku, která tak skončil daleko v zámezí. K autovému vhazování se dostane Sakai.
     
    84
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Bakery Jatta, přichází Jann-Fiete Arp.
     
    84
    Hunt si počkal na náběh Nareye, který si ale nedokázal pohlídat ofsajdové postavení, což následně potvrdil také opakovaný záběr.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Hamburk i nadále drží hubené vedení, naopak hostujícímu celku se stále krátí čas na vyrovnání.
     
    82
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Mohamed Dräger, přichází Julius Duker.
     
    81
    Vasiliadis si nakonec úprk na druhou stranu rozmyslel, místo toho se otočil s míčem, načež přihrál Collinsovi, který pro změnu vybojoval autové vhazování.
     
    80
    Na zadní tyči zůstal zcela osamocený Dräger, kterému ale zakončení pravou nohou vůbec nesedlo. Hamburk je v posledních minutách hodně pasivní.
     
    79
    Dräger měl u postranní čáry málo času na vyvezení míče, čehož využil napadající Ito, který ale nedokázal kloudně přihrát Mangalovi.
     
    78
    Ve středu hrací plochy čistým zákrokem zasáhl domácí Moritz, avšak záhy se Hamburk zbavil míče. Směrem dopředu to tak zkouší Schwede.
     
    77
    Tak trochu zbytečný faul vytasil hostující Zolinski, který rukama povalil k zemi Ita. Hlavní sudí neváhal ani chvíli a odpískal volný kop ve prospěch domácích.
     
    76
    Jenomže Ito to vzal sám na sebe, což bylo špatné řešení. Útočný výpad byl rychle u konce, na druhé straně se nedostal k hlavičce Antwi-Adjej.
     
    75
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Lewis Holtby, přichází Christoph Moritz.
     
    74
    Prudkou přihrávku vypustil ze své kopačky hostující Dräger, který ale nenašel nikoho ze spoluhráčů. Naopak tu máme rychlý protiútok.
     
    72
    Co scházelo! Narey je v dnešním utkání očividně při chuti, tentokráte zkoušel svoje štěstí levačkou, Zingerle mu ale do cesta vložil ruku.
     
    69
    Santos se doslova prohnal kolem Drägera, kterého ale záhy zastoupil jeden z protihráčů. Krátce poté pálil vysoko nad branku hostující Dräger.
     
    68
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Babacar Gueye, přichází Ben Zolinski.
     
    67
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Hee-Chan Hwang, přichází Tatsuja Ito.
     
    66
    Pollersbeck si dával s výkopem od své branky hodně načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jako první se k volnému míči dostal domácí Mangala.
     
    65
    Paderborn se opět dostal k hranici šestnáctky, kde to centrovaným balónem zkoušel Michel, který ale balón poslal až za domácí svatyni.
     
    64
    Hunt se dokázal v hlavičkovém souboji proti Collinsovi prosadit, avšak poté se jako první dostal k volnému míči Schwede, který tak rozjel útočnou akci.
     
    63
    Z druhé vlny se dostal ke střele hostující Vasiliadis, který ale trefil pouze jednoho z protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak si útočným faulem pomohl Gueye.
     
    62
    Z vlastní poloviny zahrával volný kop obránce Schonlau, který zkoušel dalekonosným pasem najít Michela, před kterým zakročil Van Drongelen.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále mají hubené vedení o jednu branku. Do konce zápasu zbývá ještě dostatek času.
     
    60
    Na opačné straně se Collins dostal k centru z levé strany, který ale zamířil pouze do rukavic brankáře Pollersbecka, jenž zanedlouho bude vykopávat.
     
    59
    Poprvé se v dnešním utkání připomněl útočník Hwang. Jihokorejský forvard se dostal až do šestnáctky, kde tvrdou ránu poslal metr vedle tyče.
     
    58
    Byl to právě Antwi, který si naváděl míč na levou nohu, jenomže poté nepropálil hlouček protihráčů. Nakonec z toho bude odkop od domácí branky.
     
    57
    Na levém křídle se dostal k míči Antwi, který raději vrátil na kopačku Hunemeiera. Druhý jmenovaný to tak zkouší přes pravou stranu hrací plochy.
     
    56
    Hunemeierovi se nepodařilo odkopnout dle představ, i tak to na uklidnění situace plně stačilo. Hosté se postupně dostávají na útočnou polovinu.
     
    55
    Aktivní Narey měl na zakončení pravačkou celkem dost času, nakonec ale zamířil kousek nad branku. Zingerle se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    54
    Jatta se dokázal proháčkovat kolem Vasiliadise, jenomže následnou kolmici na Hwanga dokázal zastavit Schonlau, jenž zamezil velké šanci soupeře.
     
    53
    Také Zingerle si vyzkoušel práci s kulatým nesmyslem. Ten poslal na levou stranu na Collinse, který ihned přenesl hru k opačné postranní čáře.
     
    52
    I posléze se s míčem seznámil brankář Pollersbeck, který ho nekompromisně poslal ke středovému kruhu, kde si faulem pomohl Hunemeier.
     
    51
    Posléze to Bates zkoušel dalekonosným pasem na pravou stranu, následně Hwang oslovil Nareye, jehož rána směřovala kousek vedle brány.
    50. Velká šance hostů.
     
    50
    Šance na vyrovnání! Nepovedená střela překvapivě hrála do karet Gueyemu, který se vyhoupl na centr, jenž ale trefil pouze horní konstrukci.
     
    49
    Na opačné straně se Paderborn dostal k rohovému kopu z levé strany. K míči se postavil záložník Klement, jehož centr odvracel pozorný Van Drongelen.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se po pravé straně prodíral vpřed domácí Narey, který zkoušel odcentrovat do šestnáctky, míč ale nezasáhl vůbec nikdo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Narey. Hamburk měl v úvodu utkání velkou územní převahu, avšak poté se hra dostala do hodně nezáživné pasáže. Směrem dopředu se začal probouzet také Paderborn, avšak jeho největší příležitost skončila pouze na horní konstrukci. Domácí tak odcházejí do kabiny za výhodnějšího stavu, avšak do konce zápasu zbývá dostatek času.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Bakery Jatta (Hamburger SV).
     
    44
    Opět si s míčem zahrál brankář Pollersbeck, který odkopával míč na levou stranu, kde v hlavičkovém souboji uspěl Antwi, který ale posléze fauloval.
     
    43
    Paderborn se nastěhoval na útočnou polovinu, kde z pravé strany vhazoval Dräger. Jeho vzdušnou nabídku ale stáhl do své náruče Pollersbeck.
     
    40
    Už to vypadalo, že se do velké šance dostane hostující Gueye, avšak zakončení proběhlo z jasného ofsajdu. Rozruch před brankou byl tak zbytečný.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Mangala měl kolem sebe hned několik protihráčů, proto zvolil přihrávku až na vlastní obrannou polovinu, kde momentálně operuje s míčem Van Drongelen.
     
    37
    U středového kruhu zůstal na zemi domácí střelec úvodní branky Nerey. Opět na scénu přispěchal lékařský personál, který si vzal hráče do péče.
     
    36
    I další akce Hamburku je u konce, tentokráte si útočný faul připsal napadající Hwang, který si ještě cosi vysvětluje s hlavním sudím Cortusem.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Sebastian Vasiliadis (SC Paderborn 07).
     
    34
    Daleko venku z brány byl brankář Pollersbeck, který ale s rozehrávkou nikterak neriskoval. Naopak zvolil přihrávku na vedle stojícího Batese.
     
    33
    Nakonec jsme sledovali další nedovolený zákrok, o který se postaral domácí záložník Mangala. Paderborn okamžitě rozehrál po zemi na Klementa.
     
    32
    Paderborn se nadechl k vyvezení míče na druhou stranu, avšak to přineslo pouze ztrátu míče, kterou domácí forvardi nedokázali využít.
     
    31
    Útočnou akci táhl po levém křídle Jatta, kterého ale stačil doběhnout Schonlau, jenž alespoň vypíchl míč za postranní čáru. Domácí budou vhazovat.
     
    30
    Od levé autové čáry vhazoval míč do hry hostující Collins, který si jako adresáta vybral Michela. Toho ale čistým zákrokem odzbrojil Mangala.
     
    29
    Poslední minuty nepřináší nic moc zajímavého. Hamburk se stále nachází s míčem na útočné polovině, nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Dräger.
     
    24
    Ten se příliš nepovedl, posléze se do kombinace zapojil také brankář Pollersbeck, který vykopával na pravou stranu, kde si ofsajdové postavení nepohlídal Hunt.
     
    23
    Další z řady centrovaných míčů směřoval na Jattu, před kterým ještě tečoval balón jeden z protihráčů. Hamburk tak bude mít k dispozici roh.
     
    22
    Dalekonosný pas našel Hwanga, který okamžitě roztáhl hru do strany. Santos se tentokráte neodvážil k centru, o míč tak přišel jeho kolega Holtby.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím jsme se dočkali jediné branky. Směrem dopředu jsou aktivnější domácí, soupeř spíše vyčkává.
     
    20
    Jenomže na scénu musel přispěchat také lékařský personál, který si vzal Jattu do péče. Vypadá to na nějaký problém, který se stal při dopadu na zem.
     
    19
    Sakai se podíval do velkého vápna, kde uviděl Jattu. Ihned jsme sledovali centrovaný balón, po kterém skončil na zemi druhý jmenovaný, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    18
    S míčem si tak zahrál také brankář Pollersbeck, který okamžitě oslovil vedle stojícího Batese. Hamburk to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    17
    Na pořadu dne byl přímý kop pro Paderborn. K míči se postavil Klement, jehož technická rána skončila na břevně, od které se míč odrazil nad branku.
     
    16
    Přenesení hry našlo na pravé straně volného Nareye, který měl na centr dostatek času. I tak kulatý nesmysl zamířil na hlavu prvního protihráče.
     
    15
    Směrem dopředu to zkoušel hostující Gueye, však daleko se s míčem nedostal. Naopak se k autovému vhazování opět postaví Santos.
     
    14
    Ve středu hrací plochy se nejlépe zorientoval Holtby, po jehož přihrávce se k centru dostal Santos, nicméně jeho nabídka přeletěla všechny spoluhráče.
     
    13
    Téměř ihned po rozehrávce se dopředu hnal Hwang, před kterým dokázal zasáhnout Humemeier. Hamburk bude vhazovat z levé strany.
     
    12
    Tak tohle bude pro hostující celek hodně složitý úkol, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
    11. NAREY - 1:0
     
    11
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Hlavní sudí neodpískal faul na hostujícího Drägera, místo toho domácí rozjeli rychlý protiútok, na pravém křídle obdržel přihrávku KHALED NAREY, jehož přízemní rána skončila až za brankářem Zingerlem.
     
    11
    Antwi to zkoušel vzít sám na sebe, jenomže jeho rána pravačkou neměla dobré parametry. Pollersbeck nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    10
    O rozehrávku se postaral levý obránce Santos, který to zkoušel nákopem do šestnáctky, kde se málem do zakončení dostal pozorný Hwang.
     
    9
    Po levém křídle se vydal rychlonohý Jatta, který si vymodlil nedovolený zákrok. Hamburk bude rozehrávat kousek za útočnou polovinou.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Bastian Schonlau (SC Paderborn 07).
     
    7
    Na opačné straně se k centru z levé strany dostal obránce Collins, který našel pouze prostor, kde stál Van Drongelen, jenž navíc vybojoval faul.
    6. Narey trefil pouze tyč.
     
    6
    Za obranu se dostával Narey, který si přehodil míč na pravou nohu, načež následná střela orazítkovala zadní tyč. Z opakovaného záběru jsme si ale mohli všimnout drobného ofsajdu.
     
    5
    Hamburk si to namířil do otevřené obrany, načež se k míči dostal záložník Hunt, jehož rána ale směřovala doprostřed branky, kde se nacházel brankář.
     
    4
    Následně se Jatta pokoušel dostat s míčem do pokutového území, na samotné hranici ho čistě zastavil Schnolau, který navíc vybojoval odkop.
     
    3
    Ihned v úvodu se do zajímavé šance dostal domácí Narey, který si hodil míč kolem protihráče, jenomže zakončení zablokoval další z obránců hostujícího celku.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Pollersbeck – Sakai, Bales, van Drongelen, Santos – Narey, Hunt, Mangala, Holtby, Jatta – Hwang
    Náhradníci: Mickel – Lacroix, Ito, Moritz, Arp, Vagnoman, David

    SC Paderborn 07: Zingerle – Dräger, Schonlau, Hünemeier, Collins – Schwede, Klement, Vasiliadis, Antwi – Gueye, Michel
    Náhradníci: Ratajczak – Strohdiek, Ritter, Gjasula, Düker, Zolinski, Broeder

    Rozhodčí: Cortus – Sinn, Schultes.
     
    SC Paderborn 07

    Na opačné straně stojí Paderborn, kterému momentálně patří devátá pozice, která zaručuje přesný střed tabulky. Paderborn má na svém kontě dvaadvacet bodů, přičemž na postupové pozice ztrácí osm bodů. Hostující tým dnešního utkání drží třízápasovou šňůru bez porážky, ta poslední přišla před více než měsícem, tehdy Padeborn na hřišti soupeře nestačil na Duisburg, kterému podlehl poměrem 0:2. Padebornu se ale na hřištích soupeřů celkem daří, dohromady zde získal deset bodů, poslední porážka se uskutečnila právě v souboji proti Duisburgu.
     
    Hamburger SV

    Fotbalisté Hamburku se v letošní sezóně opírají o výborné výkony, které momentálně stačí na vedoucí pozici, přičemž na druhý Kolín mají náskok pouhého bodu. Hamburk zatím nasbíral jednatřicet bodů, přičemž ztratil pouze v šesti případech, poslední ztráta bodů přišla v předminulém kole, ve kterém Hamburk remizoval na domácím stadionu s Unionem Berlín poměrem 2:2. Domácí celek dnešního utkání ale překvapivě nepatří k těm nejlepším na domácím stadionu, Hamburk zde zvládl pouze tři z osmi zápasů, za což si vysloužil desátou pozici v rámci tabulky domácích celků.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! 2. německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Hamburger SV a SC Paderborn 07.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 11. Narey

    Karty:   45+1. Jatta (HAM) – 8. Schonlau (PDN), 35. Vasiliadis (PDN), 90+3. Zolinski (PDN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 9:15.
    Hamburger SV: Pollersbeck – Sakai, Bales, van Drongelen, Santos – Narey, Hunt, Mangala, Holtby (75. Moritz), Jatta (84. Arp) – Hwang (67. Ito)
    Náhradníci: Mickel – Lacroix, Ito, Moritz, Arp, Vagnoman, David

    SC Paderborn 07: Zingerle – Dräger (82. Duker), Schonlau, Hünemeier, Collins – Schwede, Klement, Vasiliadis, Antwi – Gueye (68. Zolinski), Michel
    Náhradníci: Ratajczak – Strohdiek, Ritter, Gjasula, Düker, Zolinski, Broeder

    Rozhodčí: Cortus – Sinn, Schultes
    thejrc.org