Angers – Bordeaux 1:2 (kon.)
konec
Angers SCO
1:2 (0:1)
Girondins Bordeaux
Úterý 15.01.2019, 19:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já vám děkuji za pozornost a zase příště se těším u nějakého dalšího onlajnu. (21:01:47)
     
    Dneska jsme měli možnost vidět velmi zajímavé a napínavé utkání. Týmy byly v tabulce na podobné pozici (kousek nad sestupovými příčkami) a proto byl zápas velmi vypjatý. Angers v začátku tlačilo. A vymýšlelo jednu šanci za druhou. Přesto se ale hostům podařilo skórovat jako první. Pak už byli domácí opaření a nic nevymysleli. Hosté si zase v pohodě drželi náskok. Hned po poločase ale na to Angers vlítlo ještě mnohem mohutněji, než v první půlce. Tvořila se jedna akce za druhou a nebýt zejména brankáře Costila, už by Bordeaux mělo v brance pár "fíků". Následně Jeff Raine-Adelaide kopal penaltu, kterou ale kopl tak příšerně, že Costil neměl skoro žádnou práci při jejím chycení. Poté ale Angers bylo paradoxně ještě více hladové po gólu a nedlouho potom vstřelilo vyrovnávací gól. Hra se neuklidnila. Angers mělo hodně dalších šancí, pár bychom našli i na druhé straně ... ale rozhodně méně. Klíčový moment přišel v 90. minutě, kdy v souboji padl k zemi Capell. Ten pak musel do zámezí na ošetření a jelikož nemělo Angers jiného hráče k střídání (všechny možnosti využili), museli hrát v 10. Toho následně využili hráči Bordeaux, aby ve 90+3 minutě vstřelili vítězný gól.
     
    Zde zasílám dnešní statistiky.

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:4.
    Střely mimo: 7:2.
    Rohy: 9:7.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 10:9.
     
    90+5
    Plašil si ale moc nezahrál, jelikož rozhodčí ukončil dnešní zápas.
     
    90+4
    Ještě tu máme poslední symbolické střídání, které má za úkol spíš pozdržet čas. Z hřiště odchází Lerager, nahradí ho Český borec Jaroslav PLAŠIL.
    90+3. Yann KARAMOH - 1:2
     
    90+3
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je YANN KARAMOH. Ten předvedl úžasný sprint mezi hráči a chladnokrevně zakončil. To je velká rána do srdce pro Angers. Dostat gól v předposlední minutě když se jim možná zranil ještě hráč.
     
    90+1
    V prostředku hřiště proběhla několikanásobná výměna míče mezi hráči. Vítězové jsou nakonec domácí, kteří se dostali zpět do útoku.
     
    90
    Capell pokulhává a v doprovodu doktorů, kteří ho přidržují odchází do zámezí. Angers musí hrát v deseti. Zároveň se nastavují 4 minuty.
     
    89
    Capell se v souboji skácel k zemi a to není dobrá zpráva pro domácí, jelikož už nemají k dispozici střídání.
     
    88
    Jeden z dalších mnoha centrů zachytili hráči domácího celku, ale obrana Bordeaux dneska v klíčových momentech funguje na jedničku a tak byla i tato šance neúspěšná.
     
    87
    Fulgini si nabíhal do krásné šance ale v klíčovém momentě byl ve vápně o míč obrán. Angers si ale hned zase vzali míč zpět a nyní kombinují kolem vápna.
     
    85
    I N'Doye dneska již nebude hrát. Místo něj se zde objevil Manzala, který zkusí pomoci zúročit šance Angers v posledních minutách.
     
    83
    Rohový kop našel Pavlovice, který si vyskočil ale brankář mu míč vyboxoval přímo z hlavy!
     
    82
    Angers stále dost tlačí soupeře a snaží se strhnout vítězství na svou stranu.
     
    80
    Na druhé straně to vypadalo mnohem zajímavěji. Bamba připravil hezký centr a brankář po něm musel skočit hodně vysunutý od malého vápna. Míč ale skokem dopředu ukořistil.
     
    79
    Po dlouhé době se dostali i hosté do útoky. Centr ale nevyšel a byl přetažený, dokonce letěl až za branku.
     
    77
    Jeden z dnešních nejlepších hráčů, minimálně na straně Angers nejlepší, Bahoken, se už stěhuje z hřiště na sedačky. Místo něho si to šine na trávník López.
     
    76
    Bahoken napálil z přímého kopu stěnu hráčů stojící kousek před ním. Míč se odrazil zpět k hráčům Angers, ale následně do zámezí.

    Jiří Polášek

    Branky: 64. Pavlović (Tait) – 31. Kalu, 90+3. Karamoh

    Karty:   74. Bamba (AGR)

    Neproměněná penalta: 60. Reine-Adélaïde (AGR), brankář Costil zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:9.
    Angers SCO: Butelle – Bamba, Pavlović, Thomas, Capelle – Mangani, Santamaría, N'Doye (85. Manzala) – Reine-Adélaïde (62. Fulgini), Bahoken (77. López), Tait.
    Náhradníci: Boucher – El Mellali, Fulgini, Kanga, López, Manceau, Manzala.

    Girondins Bordeaux: Costil – Palencia, Koundé, Jovanović, Poundjé – Lerager (90+4. Plašil), Otávio – Kalu (69. Bašić), Briand, de Préville (69. Karamoh) – Cornelius.
    Náhradníci: Poussin – Bašić, Karamoh, Lewczuk, Plašil, Sabaly, Vada.
    thejrc.org