Slavia – Přerov 2:3 (kon.) | Kladno – Poruba 2011 3:1 (kon.) | Benátky n/J – Prostějov 1:3 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 6:2 (kon.) | Frýdek-M. – Havířov 3:7 (kon.) | Vsetín – Kadaň 5:2 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 0:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 08.12.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré odpoledne všem čtenářům onlajnu! Chance Liga jde do své třetí čtvrtiny a Jihlava ji doma zahájí tradičním zápasem, kterému nechybí atmosféra, emoce a kvalitní hokej. Proti sobě bude mít od sobotních 17:30 soupeře, který má zatím k ideální výkonnosti daleko. Šlágr 32. kola – HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice.
     
    ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    4. místo, 53 bodů, skóre 92:74, bilance 15-3-2-9
    Ve středečním utkání to vypadalo na další krach. Benátky na ledě Budějovic držely senzační vedení 6:5 ještě dvě minuty před koncem. Ale Motor dokázal zásluhou Plášila srovnat, v nájezdech překlopit utkání na svoji stranu a vzít dva body za výhru 7:6 po penaltách. V poslední době to však signalizuje nedobré herní rozpoložení Budějovic. Nutno říci, že Jihočechy do kolen poslala dvojnásobná kontumace za příliš velký počet juniorů v jednom zápase. Z výher proti Kladnu a Ústí nad Labem vzešly prohry a ztráta šesti bodů. I díky tomu svítí mezi dohrávkou 16. kola a 26. kola (šest zápasů) hned pět proher pro Budějovice! Ta jediná přišla proti Kadani, očekávaná výhra přišla, poměrem 5:0.

    Ani v poslední době to však není žádná sláva. Třebíč jako první tým prolomila prokletí Budvar Areny, když vyhrála 4:0, v nepříjemných Litoměřicích z toho byly dva body po výhře 2:1 v prodloužení. Z pozice virálních událostí se dá mluvit o pozápasovém hodnocení proti Frýdku-Místku, který hned jako druhý tým po Třebíči vykradl svatostánek Motoru (3:4). Upřímné hodnocení trenéra Prospala obletělo hokejovou veřejnost. Další ztráta přišla v Ostravě, když Poruba vyhrála 3:1. Poslední dvě utkání jsou ale s pětibodovým ziskem, nejprve ve šlágru kola jel domů s prohrou Vsetín a o Benátkách jsem se již zmiňoval výše.
     
    Statistické okénko
    Motor má šesté nejlepší skóre mezi celky ligy. V nastřílených brankách předčily Budějovice Prostějov (112), Jihlava (106), Vsetín (101), Frýdek (99), Kladno s Porubou (96). S těmi inkasovanými je na tom Motor lépe, je čtvrtý nejlepší, před ním je Dukla (63), Kladno (65) a Havířov (73). 390 trestných minut řadí celek do průměru Chance Ligy, oslabení mají Budějovice 86,33 %, přesilovky pak 13,42 %.

    Individuálně je na tom v útoku nejlépe Martin Novák. Jeho statistiky (11+16) mu dávají 27 bodů a náskok na týmového parťáka Davida Gilberta (9+16). O bod za Gilbertem je pak jihlavský oblíbenec Lukáš Endál. Havlíčkobrodská legenda má 11 gólů, tedy stejně jako Novák, asistencí má 13. Obranná fáze je číslo jedna pro Žiga Pavlin, se svými 20 body je třetí nejproduktivnější obránce týmu. Brankářská opora je v podobě Jana Strmeně, který s 91,62% úspěšností má 5. místo mezi gólmany v lize.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 62 bodů, skóre 106:63, bilance 18-3-2-6
    Středeční zápas v Přerově se vyvíjel od začátku pro Duklu dobře. Ta byla vždy o krok napřed, a když ve třetí třetině ustála nápor domácích Zubrů, navíc sama udeřila, tak brala z horké půdy cennou výhru 4:2. V rámci posledních utkání se jedná o běžnou rutinu. Jediný herní výkyv přišel v 27. a 28. kole. Nejprve z toho vzešla vysoká prohra 2:9 ve Vsetíně, následně se bojovalo proti Benátkám o druhý bod až v nájezdech. Dukla je ale zvládla a v dalších zápasech podala výkon, na který byli fanoušci zvyklí. Shodné výsledky 4:2 na venkovních kluzištích (Slavia, Přerov) vrací vše zpět do starých kolejí. Z třinácti utkání totiž Jihlava vyhrála hned dvanáct a za listopad nasbírala nejvíce bodů ze všech týmů, rovných 20. Momentálně je z této formy první místo v tabulce a před blížícím se šlágrem proti Kladnu má Jihlava na Rytíře šest bodů plus, na sobotního soupeře pak devět.
     
    Statistické okénko
    Týmově má Jihlava dobrou ofenzivu i defenzivu. 106 nastřílených gólů ji řadí na druhé místo za Prostějov, který má o šest více. Defenzivně je dokonce Jihlava nejlepší tým, má inkasovaných 63 gólů. Přesilovky sice nemusí na první pohled vypadat herně skvěle, góly z toho ale padají a 17,88 % dává Dukle páté místo ve společnosti Litoměřic a Prostějova. V oslabení patří Jihlava do závěsu za Kladnem a Litoměřicemi s 87,12 procenty.

    Týmové statistiky stále vede Lukáš Anděl. 28 bodů (11+17) za 29 utkání. Zároveň je i nejlepším nahrávačem, střelcem je o čtyři góly Vlastimil Dostálek. A Anděl není ani druhý nejlepší střelec, před ním je ještě Matěj Pekr (13 zásahů). Čtvrtý nejproduktivnější hráč Jihlavy je také nejproduktivnější obránce týmu, Jan Pohl se osvědčil jako kvalitní hráč a jeho čtyři góly se šestnácti asistencemi mu dávají velmi solidní jméno. Brankáři se střídají poměrně pravidelně, Jan Brož odchytal o tři utkání více a má 91,58% úspěšnost, Niklas Lundström pak 14 zápasů a 91,46% úspěšnost.
     
    První vzájemný zápas

    2. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice 7:0 (2:0, 1:0, 4:0)

    Radost z prvního gólu Jihlavy přišla relativně brzy. Už v páté minutě v oslabení ujel Lukáš Anděl a nemýlil se. Ještě radostnější moment zápasu přišel ve 14. minutě. Šestnáctiletý Tomáš Chlubna vyřešil situaci 2 na 1 parádním pasem na Michala Hlinku a Dukla vedla o dva góly. Druhá třetina začala pro domácí přímo snově. Po 58 sekundách využil přesilovku Matěj Pekr. Šance přicházely na obou stranách, gól ale z toho nebyl žádný. Třetí třetina se nesla ve znamení dukelské nadvlády. Hned v úvodu se prosadil Anděl. A Dukla neměla dost. Mezi 52. – 54. minutou se dvakrát trefil Matěj Pekr a navázal na povedenou přípravu. Celý střelecký koncert uzavřel tři minuty před koncem Osmík a Dukla tak odčinila prohru v Přerově suverénní výhrou 7:0. Motor tak ani podesáté v řadě Duklu neporazil.

    Branky a nahrávky: 5. Anděl (Skořepa), 14. Hlinka (Chlubna), 21. Pekr (Suchánek, Kájínek), 42. Anděl (Pekr), 52. Pekr (Anděl), 54. Pekr (Anděl), 57. Osmík (Pohl, Hrníčko). Rozhodčí: Doležal, Grech – Zídek, Šimán. Vyloučení: 7:7, navíc Heřman (CEB) 10 min a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0 Diváci: 3896. Střely na branku: 26:37. Zblokované střely: 3:4. Hity: 0:0. Vhazování: 31:12. Průběh utkání: 7:0.
     
    Druhý vzájemný zápas

    17. kolo Chance Ligy 2017/2018, ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

    Do šlágru sedmnáctého kola proti Motoru vstoupily oba týmy s aktivním pojetím a vytvářely si šance. Po pěti minutách hry dostal Motor celé dvě minuty přesilovky 5 na 3. Jihlava se ale dokázala ubránit. A v čase 7:45 sama udeřila. Lukáš Anděl vybojoval puk u střídačky hostí a neomylně zavěsil do levého horního rohu. Další nabídnutou početní výhodu ale domácí zužitkovali a od modré srovnal bek Plášil. O dvě minuty později bylo pro Jihlavu ještě hůře, Plášilovu bombu Brož vyrazil před sebe a Novák pohotově dorazil. Motor se rozjel ve druhé třetině ještě jednou, Dančišin dorazil do branky Pýchovu střelu. Třetí třetina nenabídla již žádné větší šance a Motor se pojedenácté za sebou porazit už nenechal. Tříbodový zisk domácích pak pečetil do prázdné branky Šimánek.

    Branky a nahrávky: 24. Plášil (Přikryl, Doležal), 26. Novák (Plášil, Gilbert), 37. Dančišin (Pýcha, Babka), 59. Šimánek – 8. Anděl. Rozhodčí: Souček, Čech – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6387. Střely na branku: 33:20. Zblokované střely: 15:13. Vhazování: 29:23. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
     
    -5:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek, M. Hlinka, Dostálek – Harkabus, T. Havránek, Hrníčko.

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Plášil, Fillman, Pýcha, Doktor, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, R. Přikryl, Babka – Čermák, Bradley, Karabáček – Doktor, Dančišin, P. Novák – Z. Doležal.

    Rozhodčí: Koziol, Obadal – Bartek, Dohnal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Šlágr kola může začít! Dukla ho zahajuje v útočném pásmu.
     
    00:21
    Pohl ztratil puk u domácí střídačky a Motor toho využil do protiútoku, momentálně se však puk zasekl v rohu kluziště, rozhodčí hru přerušuje a nařizuje buly v útočném pásmu hostí.
     
    00:52
    Štebih zavezl puk do pásma, z čehož pak těžil Čachotský střelou z pravého kruhu, Kváča byl na bližší tyči připraven a nedělal si problémy.
     
    01:34
    Dostálek v brejku 3 na 2 vybídl Hlinku ke hře, ten se prosmýkl mezi dvěma obránci a bekhendem zakončoval, Kváča vyrazil ramenem. Stejný zákrok předvedl hostující gólman o pár sekund později a vhazuje se před ním.
     
    01:51
    První vyloučení dnešního utkání přichází na hostující straně. Babka v souboji podrazil novou posilu Dukly Holého, a stejně jako v prvním utkání, i on je první vyloučený hostí.
     
    02:08
    Domácí s námahou udrželi pásmo a Pekr to pustil od modré, před Kváčou clonil Dostálek, ale nepomohl tomu, aby puk šel do branky. Kváča vyrazil betonem.
     
    02:39
    Další střela od modré, tentokrát to na sebe vzal Pohl. Kváča měl čistý výhled a zasáhl lapačkou.
     
    02:50
    Čachotský trefil z pravého kruhu pouze bloky a drží puk hodně dlouho.
     
    03:12
    Dlouhá kombinace skončila střelou Štindla na ose hřiště, puk letěl rychle, ale nad branku. Motor vyhazuje.
     
    03:41
    Pokus o rychlý návrat domácího týmu do útoku zastavuje čárový sudí se signalizací ofsajdu. Velmi těsného, ale ofsajdu.
     
    03:51
    Hosté v plném počtu. Přesilovku přežili bez větší úhony.
     
    04:23
    Holý zvládl odehrát puk na středovou plochu, kde se nacházel Půža. Zkusil dlouhý pas na najíždějícího Havránka, avšak puk byl moc rychlý a icing je na světě.
     
    04:53
    Čermák si teď může drbat helmu. Zbytečným útočným faulem, kdy před Lundströmovou brankou podrazil Havránka, si vysloužil dvě minuty a Dukla druhou přesilovku.
     
    05:19
    Motor ihned vyhodil, Anděl ale vrátil domácí zpět do pásma. To samé platilo o dvacet sekund později.
     
    05:44
    Přesilová hra Jihlavy není ta nejoptimálnější. Motor aktivním presinkem ušetřil dvacet sekund, ale v útoku hrál až moc a najednou z toho bylo 4 na 2 pro domácí, Zeman sám před brankou neprocpal kotouč mezi Kváčovy betony!
     
    06:34
    Čachotský si počkal na poslední možný moment střely, Kváča se štěstím chytil. Druhou šanci dostal po křižné přihrávce Klíma, Kváča se k druhé tyči bleskově přesunul!
     
    07:13
    Disciplinovanost Budějovicím v úvodu zápasu chybí. Třetí trest za osm minut. Tentokrát to ale nebyl faul, nýbrž technický přestupek v podobě šesti hráčů na ledě. Za hosty jde na trestnou Bradley.
     
    07:30
    Holý dostal možnost tvrdé střely, tu mu ale částečně utlumil Přikryl, který stál před domácím obráncem. I díky tomu hosté vyhazují na druhou stranu.
     
    08:17
    Anděl udržel v souboji puk a přes Pohla se dostal ke střele bomber Pekr, tentokrát hůl nezlomil, ani netrefil přesný vingl jako v prvním vzájemném utkání, ale mířil mezi betony a Kváča nebyl jistý.
     
    08:52
    Štebih na modré vpravo, Štindl na modré vlevo. Štebih nahrává, Štindl střílí. Štebih pozoruje Štindla, který se napřáhl a Kváča opět zasahuje. Na práci si nemůže hostující gólman stěžovat.
     
    09:32
    Plášil si nedokázal zpracovat puk před brankou a Havránek dostal miniprostor na šanci, kterou ale nevyužil. Bude se ale udělovat čtvrtý trest, tentokrát opět pro Motor.
     
    09:49
    Plášil dostává nakonec 2+10, menší trest odsedí Pavel Novák.
     
    10:21
    Dostálek dojel do souboje v rohu pozdě, čehož hosté využívají a vyhazují. Jejich oslabení jsou obecně velice dobrý artikl.
     
    11:06
    Anděl riskantní přihrávkou přidal něco málo fanouškům do nervového fondu. Když už to vypadalo na samostatný nájezd Babky, Pekr pak výbornou rybičkou vypíchl čistě puk.
     
    11:39
    Menší trest je u konce. Plášila čeká dalších deset minut na trestné, nás čeká osm minut hry.
     
    12:10
    A ty zahájí první přesilovou hrou Motor. Holý pronikajícímu útočníkovi hostí dal do jízdy tělo, bez zájmu hrát puk. Po komerční pauze tak může přijít Motor s vedoucím gólem.
     
    12:23
    Rychlou kombinaci zakončil na levém kruhu připravený Gilbert, pod tlakem ale zamířil do boční sítě. Dukla se osvobozuje.
     
    13:01
    Gilbert podruhé, Lundström poprvé! Tentokrát se k Gilbertovi na vrcholku levého kruhu odrazil puk a ten z bezprostřední blízkosti pálil, domácí gólman nastavil lapačku.
     
    13:20
    Postavení útočníka v brankovišti, zní verdikt sudích. Tento verdikt vyhazuje hosty z útočného pásma.
     
    13:51
    Motor měl šanci jít do vedení! Přesilovka přešla do totálního závaru, kdy hráči zasahovali místo Lundströma a naopak. Puk byl zhruba deset centimetrů od čáry, ale nakonec z toho vzešlo přerušení hry, neboť se kotouč nacházel mimo dosah sudího.
     
    14:50
    Čachotský nabil na modrou Holému, jeho nepříjemnou střelu zkrotil Kváča holí. Další pokus již nepřišel, Pavlin získal odražený puk a vyhodil jej.
     
    15:32
    Propad domácí obrany a Gilbert dostal moře místa v útočném pásmu, navíc sám před gólmanem. Lundström ho však výborně vystínoval a jeho pokus vylapal!
     
    16:17
    Na druhé straně se ukázal Pohl, Kváča vyráží. Další pokus přišel od Holého, současně s jeho střelou je ale přerušeno, kvůli postavení Havránka v brankovišti. Spíše v brance.
     
    16:37
    Původně odpískané zakázané uvolnění hostí se mění na vhazování ve středním pásmu. Důvod? Chyba čárového.
     
    17:16
    Budějovice mají druhou přesilovku. A pokud ji budou hrát podobnou té první, tak to bude rozhodně zajímavé. Pekr je vyloučen za vysokou hůl.
     
    17:30
    Bradley se pokusil prostřelit hradbu těl z nápřahu, neuspěl. To samé se nepovedlo ani Pavlinovi, Lundström zasáhl a následný pokus o ruční konfrontaci roztrhli sudí.
     
    18:17
    Jiránek ve vlastním oslabení vyvezl puk až před Kváčovu branku, na kterou vystřelil, v závěsu měl Anděla, který ale měl těžkou pozici na střelbu.
     
    18:54
    Dostálek vypíchl puk na modré a na levém křídle se dostával do střelecké pozice. Z levého kruhu střílel, obránce Pýcha ho poctivě vykryl a do střely vložil hůl.
     
    19:18
    Dukla je znovu v plném počtu a jdeme do poslední minuty zápasu.
     
    19:41
    Disciplína pokulhává i na druhé straně. Třetí vyloučení Dukly, tentokrát jde ven Vála za podrážení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut za námi. A kdyby takto vypadal každý zápas Chance Ligy, vůbec by se nikdo nezlobil. Z obou stran se jede na doraz. Mnoho šancí, nasazení, parádní atmosféra od fanoušků. Viděli jsme celkem 7 menších trestů, v plném počtu se hrálo čistě statisticky pouze šest minut! Čekáme už jenom na gól. V první půli třetiny k tomu měla blíže Jihlava, po zbytek třetiny pak Motor, který měl asi největší šanci na gól během závaru ve 14. minutě. Stav 0:0, do jihlavského paláce se vracíme za 15 a půl minuty!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Jihlava dohrává ještě oslabení po vyloučení Vály, proto po vyhraném buly vyhazuje.
     
    20:36
    Štebih dojel Čermáka, zezadu ho čistě obral o puk a vyhodil.
     
    21:02
    Čermák našel na druhé straně úplně volného Babku na pravém kruhu, ale poslal mu velmi mizernou nahrávku a hosty tím prakticky odpravil z pásma.
     
    21:55
    Domácí jsou již v plném počtu a hrají do útoku, Harkabus dostal puk na brusle v přečíslení 3 na 2. Havránek mezitím sbíral ohlasy publika, neboť výborně umotal Přikryla v kličkách.
     
    22:53
    Rozehrávka Jiránka podél prken prolétla okolo zlomené hole, okolo Dostálkovy hole, okolo čárového sudího, až za Kváčovu branku. Zakázané uvolnění.
     
    23:08
    Štindl působil jako záchrana rychlého útoku Dukly a hra se na něj přenesla, nejprve zvládl udržet puk před modrou, podruhé již ne a hra je znovu přerušena.
     
    23:41
    Po chybě dukelské obrany zůstal v pásmu sám Babka s Dančišinem, Babka si položil obránce a střílel přes něj, Lundström vykopl levým betonem! Pokud dnes náhodou Jihlava vyhraje, Lundströmovi by se měla udělat buď socha, nebo zaplatit večeře...
     
    24:54
    Naprosto jasná záchranná brzda. Pronikajícího Čachotského do předbrankového prostoru musel Pavlin stáhnout za sebe. Toho si všiml i rozhodčí a Pavlin dostává dvě minuty.
     
    25:38
    Anděl pálil z vrcholku kruhů, kam se dostal z pravého křídla, ale do první hostující hole. To Pekr to měl jiné, na ose hřiště se mu otevřel prostor a bez přípravy vyprášil Kváčovy betony.
     
    26:25
    Jihlava má ohromný tlak v pásmu, nic si to nezadá s tím, co ráno tvoříme na záchodě. Čachotský na druhé straně našel volného Dostálka, ten ale předržel puk a jeho střela nebyla ideální.
     
    27:25
    Po konci přesilovky měl šanci i Motor, Doktor z mezikruží ale trefil sám vedle branky!
     
    28:14
    Parádní pasáž hry zavřel Jiránek střelou z úhlu, která byla zblokována a skončila v ochranné síti. Komerční pauza.
     
    28:25
    Čermák dojel vyhozený puk a nepříjemně vystřelil od mantinelu, Lundström nadvakrát přikryl do lapačky.
     
    28:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor jde v ostře sledovaném utkání do vedení! Ale řekl bych, že Lundström musí mít ruku s holí hodně osekanou. Byl to jeden z dalších závarů před brankou. Vypadlo to, že domácí gólman má puk pod kontrolou, ale ten vyplaval ze skrumáže, Čermák ho vyvezl na VÁCLAVA KARABÁČKA, který z první trefil přímo vrchní síť! Asistence: Miloslav Čermák.
    28:44 Václav KARABÁČEK - 0:1
     
    29:20
    Doktor má nyní těžké chvíle. Jeden z domácích mu dal tvrdý hit, „zazdil“ ho do mantinelu a je k němu volána lékařská pomoc.
     
    30:17
    Zakázané uvolnění Motoru. O fandění se stará prakticky výlučně skupina hostujících fanoušků, v domácím kotli je lehce pohřební atmosféra. To by jeden netušil, jak gól ovlivní fandění.
     
    31:19
    Lundström stále drží domácí! Motor ujel do přečíslení 3 na 1, které zakončoval střelou Jandus, najel si až mezi kruhy, trefil však jenom střed branky!
     
    31:53
    Podruhé už si dotírání na domácího gólmana líbit obránci nenechali. Lundström pracoval s neposedným pukem, Bradley byl velice důrazný, dva obránci ho pak důrazně odstrčili od branky.
     
    32:17
    Endál je zde velice oblíbený, dokonce natolik, že na sborové urážky domácího kotle odpověděl zvednutím hole. Zpět ke hře, Lundström při zákroku lehce vyhodil branku z postavení a je nařízena komerční přestávka.
     
    33:08
    Sedm sekund se bojovalo pod hostujícím kotlem o kotouč, až sudí nakonec přerušil hru a za místo na vhazování určil kruh po levici Kváčy.
     
    33:31
    Holý pálil od modré, před pukem postupně všichni uskakovali, až najednou musel Kváča zasáhnout. A zasáhl dobře, puk vyrazil za branku.
     
    34:29
    Další strkanice v rohu kluziště o puk. Paradoxně s prvním gólem zápas hodně upadl. Motor chrání bezpečně své vedení a Jihlava se nemůže pořádně propracovat do útoku.
     
    34:51
    Nyní získali dukláci útočné pásmo. Jiránek zavezl, vystřelil, Kváča přerušil a po chvilce potřebné ke střídání je tu vhazování.
     
    35:44
    Beránek chvíli ve středním pásmu pozdržel hru, navázal tři obránce, poté jednoduše nahodil na branku. A mohlo to vypadat na velice zajímavou situaci dva na nikoho, jenže je signalizován trest.
     
    35:55
    Po delší době se dostává na české stadiony pravidlo pozdní dohrání. Za tvrdý, ale čistý hit na Válu, si jde své dvě minuty odsedět Gilbert.
     
    36:15
    Půlminuta přesilovky za námi a Motor hraje oslabení s naprostým přehledem. Klid na holi, pečlivé šetření času a Jihlava se nemůže k ničemu dostat.
     
    37:20
    Pohl si rozkýval obránce a do jeho protipohybu vystřelil, mířil ale příliš vysoko, do ochranné sítě a puk jde do středního pásma.
     
    37:55
    A je po přesilové hře Dukly. Motor ji s přehledem odbránil a naopak jde do útočné fáze.
     
    38:37
    Endál tečoval střelu Pavlina od modré, tečoval ji mezi kruhy a puk poslal přímo do ochranné sítě. Z tlaku se tak Jihlava vymanila.
     
    39:14
    Karabáček v nouzi nahrál před domácí branku, kde se ale zjevil Bradley a rázem se bylo na co dívat, ale jenom chvíli, než Bradley zjistil, že ten puk prostě nezpracuje.
     
    39:50
    Vypadá to již na klidný konec třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině je stav 0:1. Motor vede gólem z 29. minuty, když se prosadil Karabáček. Od té doby tempo a kvalita zápasu sice opadlo, ale i přesto se jedná o nadprůměrnou podívanou. Nutno říci, že mnoho dalších šancí Motoru vychytal Lundström. Ve druhé třetině byl bez práce prakticky Kváča, domácím se těžko dostává přes důslednou hostující obranu. Do třetí třetiny vstoupíme za 15 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Anděl se vysokým obloukem pokusil najít Pekra, ale nepovedlo se mu to, Motor toho využil a má úvodní tlak v útočném pásmu.
     
    41:06
    Pohl i díky rozhodčímu nedokázal vyhodit z útočného pásma a Dukla je stále pod ohromným tlakem.
     
    41:34
    Vše vyvrcholilo zatlačením Lundströma do branky, pukem někde u pravé tyče a nadávkami na Endála. Toho si nejprve vytáhl Pohl, pak Pekr a nakonec celý stadion.
     
    41:55
    Dostálek těsně nezasáhl kotouč holí při dlouhém vyhození kotouče a píská se tak zakázané uvolnění Dukly.
     
    42:27
    Kváča zahrál na nervy hostujícím příznivcům. Napodoboval fotbalového Neuera tak dlouho, až najednou neměl komu nahrát a musel tak puk poslat přímo do mantinelu.
     
    43:22
    Hrníčko dostal od modré ránu přímo na kotník, ale musí pokračovat, Budějovice mají tlak a mnohem více ze hry.
     
    43:55
    Skořepa nasazoval k průniku mezi dva obránce, upadl na zem, ale nevylučuje se. Dukle to prakticky vadit nemusí, Motor vyhodil na icing a vhazuje se tak před Kváčou.
     
    44:15
    Pekrovi se dostalo prostoru na jeho pozici, střela z pravého kruhu měla sice razanci, ale umístění do středu branky. Kváča si vyjel a vyrazil.
     
    45:32
    Bradley se dostal v útočném pásmu na puk a individuálně zkoušel zakončit přes obránce, Lundström ale vyrazil bez problémů.
     
    46:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovice dělají rázný krok ke třem bodům! Vzhledem k průběhu třetiny naprosto zasloužený. Dančišin ustál souboj u své střídačky, přehrál na Beránka, který měl dvě možnosti. Buď zkusit individuálně, nebo nahrát. Zvolil nahrávku na JAKUBA BABKU, kterému se povedlo uvolnit a jeho nájezd byl úspěšný, Lundström byl bez šance. Asistence: Martin Beránek, Milan Dančišin.
    46:28 Jakub BABKA - 0:2
     
    47:51
    Čachotský zakončoval brejk 2 na 1, jenže si puk ukopl a poslal ho napříč brankovištěm! Kváča ani nemusel zasahovat.
     
    48:40
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., držení).
     
    49:34
    Jihlavě se v přesilové hře nedaří. Motor bez potíží pokrývá jejich nahrávky, pohyb a směřuje za třemi body.
     
    50:05
    Klímova střela kousek za modrou vypadala zajímavě, nakonec ji Kváča zastavil rukou. Následné vyhození šlo na domácí střídačku a je přerušena hra.
     
    50:19
    Štindl dostal nabito od Štebiha, Kváča však drží hostující tým a je jasnou oporou v tomto zápase.
     
    51:03
    Přikryl se v kličkách již umotal a musel volit jízdu vzad, neboť Havránek ho o puk obral. Jenže vepředu se domácím také nezadařilo a Motor je na tahu.
     
    51:58
    Beránek předvedl parádní odzbrojení Anděla, který se pod jeho dohledem nemohl pořádně uvolnit s kotoučem. O chvíli později jej o puk dokonce obral.
     
    52:54
    Havránek se dostal přes tři obránce a zpětnou nahrávkou pobídl Holého, jenže Holý trefil pouze prvního obránce před sebou. Reparát mohl složit Pekr, ale ani on se nedostal k přímému ohrožení branky.
     
    55:01
    Beránek i Havránek mají teď ohromné štěstí. Havránek s tím, že jeho hodně tvrdý náraz do mantinelu neměl žádné větší následky, Beránek pak za to, že Havránka netrefil celým tělem. Beránek za brankou Budějovic poslal totiž domácí #28 hodně tvrdě na mantinel a dostává 2+10 minut. Dnes tak prakticky dohrál.
     
    55:34
    Anděla opět odstavil od puku Endál, tělem si ho poslal na mantinel, puk pak odpravil na druhou stranu. Při rychlé snaze návratu se navíc Dukla dopustila icingu.
     
    56:15
    Babka vybojoval puk v obranném pásmu a po chvilce kroužení vyhazuje. Vypadá to, že dnes budou mít fanoušci i hráči hostí hodně veselý večer.
     
    57:14
    Budějovice jsou v plném počtu a Dukle zbývají necelé tři minuty života v tomto utkání.
     
    57:59
    Další vyhození a jdeme do posledních dvou minut třetí třetiny.
     
    58:48
    Štindl se pokusil sám dostat do útoku, jenže byl zastaven obránci a Budějovice dohrávají zápas v naprosto suverénním stylu, s kotoučem na holi.
     
    59:36
    Dukla hraje bez gólmana, ale ve vlastním obranném pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnes se bude v budějovickém sektoru a šatně slavit hodně dlouho. Motor totiž šlágr 32. kola zvládl především po taktické stránce výborně a odváží si odtud cennou výhru. Ve třetí třetině si Motor hlídal jednogólový náskok, který ještě navíc ve 47. minutě navýšil a Dukla se vyjma jediného přečíslení nedostala prakticky k ničemu. I třetí vzájemný zápas tak zvládají Budějovičtí, kteří vyhráli dnes poměrem 2:0. Na domácím stadionu to žije, zejména v hostujícím sektoru. Ohromný počet hostujících fanoušků dnes podal velice dobrý výkon. Z mé strany to je dnes všechno, bylo mi ctí vás dnes provázet tímto zápasem a napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 085 diváků. (19:57:31)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 29. Karabáček (Čermák), 47. Babka (Beránek, Dančišin)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek, M. Hlinka, Dostálek – Harkabus, T. Havránek, Hrníčko.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Plášil, Fillman, Pýcha, Vydarený, Pavlin, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, R. Přikryl, Babka – Čermák, Bradley, Karabáček – Doktor, Dančišin, P. Novák – Z. Doležal.

    Rozhodčí: Koziol, Obadal – Bartek, Dohnal

    Diváci: 4 085
    thejrc.org