Newcastle – Wolverhampton 1:2 (kon.)
konec
Newcastle United
1:2 (1:1)
Wolverhampton Wanderers
Neděle 09.12.2018, 17:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:17. (18:54:20)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím hostující celku, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Newcastle musel utkání dohrávat bez vyloučeného Yedlina, který fauloval unikajícího Jotu. Následně se hostující celek dostal k několika zajímavým šancím, avšak soupeř dlouhou dobu odolával. Newcastle se rovněž snažil útočit, avšak Patrício si nepřipsal žádný složitý zákrok. Diváci se přeci jenom dočkali rozhodující branky, kterou si v nastaveném času připsal hostující Doherty.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Ciaran Clark (Newcastle United).
    90+4. Matt DOHERTY - 1:2
     
    90+4
    Wolves právě vstřelili branku!
    Ve čtvrté minutě nastaveného času přichází zřejmě rozhodující branka! Hosté podnikli bleskový protiútok, který táhl Jota, jenž se dostal až k opačné šestnáctce. Tam se dostal k velice tvrdé střele, kterou Dúbravka vyrazil pouze před sebe, kde s dorážkou číhal MATT DOHERTY, který se stává hrdinou tohoto utkání.
     
    90+4
    Práci měl také Patrício, který ale centr z levé strany bezpečně sevřel do svých rukavic. Portugalský brankář ihned rozjel protiakci.
     
    90+3
    Ritchie se dalekonosným pasem snažil najít Kenedyho, což se nakonec nepodařilo. Posléze v rozehrávce chyboval Dúbravka, hosté toho ale nevyužili.
     
    90+2
    Krátce poté se k míči dostával Moutinho, který ale neustál osobní souboj proti Lascellesovi. Newcastle opět odkopl balón na jistotu.
     
    90+1
    Doherty nepředvedl zrovna jisté zpracování míče, hrací předmět se totiž nakonec dostal za postranní čáru. Domácí tak budou vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Christian Atsu, přichází Kenedy.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem, oboum celkům se ale výrazně krátí čas.
     
    88
    Koncovka utkání se pomalu a jistě blíží. Hosté sice pobývají s míčem na útočné polovině, avšak soupeř velmi dobře napadá rozehrávku.
     
    86
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází José Salomón Rondón, přichází Joselu.
     
    85
    Domácí hráči rozhodně neskládají útočné zbraně, ba naopak. Atsu se po levém křídle prodíral, jenomže následný centr pouze proletěl šestnáctkou.
     
    84
    Wolverhampton zahrával další rohový kop, tentokráte se k míči postavil Moutinho, který na přední tyči našel Jiméneze, jehož hlavičku zkrotil Dúbravka.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Newcastle stále drží nerozhodný výsledek, avšak poslední minuty nabídly několik slibných šancí soupeře.

    David Suchý

    Branky: 23. Ayoze Pérez (Rondón) – 17. Diogo Jota (Costa), 90+4. Doherty

    Karty:   18. Ki Song-jung (NEW), 90+6. Clark (NEW) – 33. Doherty (WOS), 65. Costa (WOS), 72. Coady (WOS), 73. Diogo Jota (WOS), 80. R. Bennett (WOS)   57. Yedlin (NEW)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:17.
    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, F. Fernández (46. Manquillo), Lascelles (C), Clark, Ritchie – Atsu (89. Kenedy), Diamé, Ki Song-jung, Ayoze Pérez – Rondón (86. Joselu).
    Náhradníci: Woodman – P. Dummett, Longstaff, Kenedy, Manquillo, Muto, Joselu.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – R. Bennett, Coady (C), Boly – Doherty, Neves, Saïss (60. Jiménez), Vinagre – Costa (76. Moutinho), Traoré (60. Gibbs-White), Diogo Jota.
    Náhradníci: Ruddy – Bonatini, Cavaleiro, Dendoncker, Jiménez, Gibbs-White, Moutinho.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Robathan

    Diváci: 50223
    thejrc.org