Štrasburk – Caen 2:2 (kon.) | Lille – Remeš 1:1 (kon.)
konec
Lille OSC
1:1 (0:0)
Stade de Reims
Neděle 09.12.2018, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:24. (19:01:36)
     
    Šest nastavených minut je minulostí a zápas sedmnáctého kola končí. Reims si odváží z Lille bod po remíze 1:1.

    Ani jeden tým se nemohl v úvodu dostat do pořádného tlaku. Reims sympaticky drželo krok s druhým celkem francouzské soutěže, až v závěru prvního poločasu si vytvořilo Lille několik střeleckých příležitostí, ale nejbezpečnější rána Xeky skončila pouze na pravé tyči. Po změně stran bylo i nadále Lille aktivnější směrem dopředu, ale branka padla na druhé straně. Romao přetlačil na brankové čáře obránce, poté přistrčil balon do ideální pozice Rémimu Oudinovi, který vsítil první branku. Už už to vypadalo, že se nováček odveze z trávníku druhého týmu Ligue 1 všechny tři body, ale v páté minutě nastaveného času byla odpískána penalta. Tu s klidem proměnil Nicolas Pépé a udal tak konečné skóre.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. Nicolas PÉPÉ - 1:1
     
    90+6
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille v šesté minutě nastavení srovnává krok! Míč si postavil na značku pokutového kopu NICOLAS PÉPÉ, po rychlém rozběhnu napálil míč nekompromisně do sítě. Edouard Mendy byl zcela bez šance na zákrok.
     
    90+5
    Brankář Reims Edouard Mendy dlouho zůstával mimo svou branku. Všichni museli čekat na Mendyho, který nakonec od rohového vidí žlutou kartu.
    90+5. Penaltový zákrok

     
    90+5
    Pokutový kop pro Lille! Métanire fauloval v šestnáctce Tourého!
     
    90+4
    Thiago Mendes to vzal na sebe. Domácí záložník si udělal kličkou do středu prostor ke střele, ale dělovka mu nesedla na kopačku a podle toho to také dopadlo.
     
    90+3
    Lille je i nadále v tlaku na útočné polovině soupeře. José Fonte se už z pozice stopera přesunul na hrot do vápna. Ani jeden centr ale ještě domácí do šestnáctky neposlali.
     
    90+2
    Jonathan Bamba měl proti sobě na levé straně hned čtyři protiháče. I tak se ale pustil do souboje. Nakonec je žlutou kartu potrestán za faul Métanire.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Métanire se prosmýkl kolem obránce, ale poté upadl po lehkém kontaktu. Hlavní rozhodčí nechává hru plynout a toho mohou využít domácí fotbalisté.
     
    89
    Thiago Mendes byl faulován na levé straně a sám se postavil k rozehrávce volného přímého kopu. Mendesův pas do ohně před Mendyho skončil ale jen u Tourého, který hlavičkoval mimo.
     
    88
    Tlak Lille pokračuje. Bambova přihrávka na Mendese byla přesná, poté už Soumaré hledal spoluhráče ve vápně, ale jako první se k balonu dostal Albdelhamid.
     
    87
    Ikoné vedl útočnou akci Lille. Domácí zatlačili Reims až hluboko ho jeho vápna. Pépé se prodral do šestnáctky, ale poté se skácel k zemi.
     
    86
    Reims se po dlouhé době v obraně vydalo do útoku. Chavalerin přihrával do vápna Métaniremu, který po několika sekundách na trávníku pálil jen do obránce před sebou.
     
    85
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Suk Hjun-Čun, přichází Romain Métanire.

    Vít Schück

    Branky: 90+6. Pépé (pen.) – 66. Oudin (Romao)

    Karty:   74. Fonte (LIL) – 47. Foket (REI), 90+2. Métanire (REI), 90+5. Mendy (REI)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:24.
    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Dabila, Ballo-Touré – Xeka (75. Soumaré), Mendes – Ikoné, Araújo (72. Bamba), Pépé – Leao (61. Fonte).
    Náhradníci: Jakubech – Fonte, Bamba, Edgar Ié, Maia, Soumaré, Pied.

    Stade de Reims: Mendy – Foket, Engels, Abdelhamid, Konan – Romao, Chavalerin – Chavarría (19. Oudin), Ndom, Doumbia (80. Dingomé) – Suk Hjun-Čun (85. Métanire).
    Náhradníci: J. Carrasso – Disasi, Martin, Métanire, Oudin, Dingomé, Mbemba.

    Rozhodčí: Delajod – Grosbost, Jeanne
    thejrc.org