Sassuolo – Fiorentina 3:3 (kon.) | Empoli – Bologna 2:1 (kon.) | Parma – Chievo 1:1 (kon.)
Udinese – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Janov – Spal 1:1 (kon.) | AC Milán – Turín 0:0 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
1:1 (0:0)
Chievo Verona
Neděle 09.12.2018, 15:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italská Serie A • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:18. (16:59:35)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas končí. Parma se s Veronou rozchází smírně 1:1.

    První poločas připomínal spíše bitevní pole, než fotbalové hřiště. Spousta faulů kouskovala hru a ani jeden z týmů se tak nemohl dostat do souvislejšího tlaku. Na pět žlutých karet v prvním poločase byla jedna zdařilá akce Parmy. Antonio Barilla svým volejem pořádně protáhl Stefana Sorrentina v brance Verony. Po změně stran se ale začaly dít věci. Ihned po přestávce totiž dokázal naběhnout na Pellissierovu přihrávku Mariusz Stepinski. Následně neskutečnou ránu vystřihl z volného přímého kopu Bruno Alves. Dvacet minut před koncem zkomplikoval situaci hostujícího týmu Fabio Depaoli, který viděl po druhé žluté kartě také červenou. Parma ale už nabídnutou přesilovku nevyužila.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Roberto Inglese se dostal k balonu po přetaženém centru. Střelou z první ale poslal míč pouze do boční sítě. Verona si odveze z Parmy bod.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává také hráč na lavičce. Tanasijević nechtěl dát balon domácím k rychlé rozehrávce a je potrestán.
     
    90+3
    Iacoponi spolupracoval na pravém kraji s Rigonim. Právě druhý jmenovaný centroval do šestnáctky, ale balon byl zblokován jen k Banimu.
     
    90+2
    Verona se v nastaveném čase zatím s přehledem brání. Po dlouhém odkopu musí domácí hráči začít svou útočnou akci znovu od obránců.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Teď lehce potrápili nervy domácích fanoušků také obránci Parmy. Luigi Sepe se ale vyšplhal nejvýše a balon po nepřesném odkopu sebral ze vzduchu.
    89. Roberto Inglese zazdil jasnou šanci
     
    89
    Obrovská šance domácího celku! Roberto Inglese se po právu drží za hlavu. Na středu vápna k němu propadl balon, domácí útočník si ho nikým neatakován připravil na pravou nohu, ale v tisíci procentní šanci napálil tyč.
     
    88
    Rigoni se dostal ke střele z hranice pokutového území, ale napálil pouze vlastního spoluhráče, který stál před ním. Parma se ještě dostala k odraženému balonu a pokračuje v kombinaci.
     
    87
    Domácím se rohový kop ani tentokrát příliš nevydařil. Hosté ale zazmatkovali při odklizení balonu z vápna a Parma tak bude mít ještě jeden roh.
     
    86
    Gagliolo pádil podél postranní lajny, dokázal přesprintovat bránícího hráče, ale jeho centr byl nakonec pouze blokován na rohový kop. Parma zvyšuje obrátky.
     
    85
    Parma se okamžitě dostala zpět na útočnou polovinu. Roberto Inglese se vžil do role nahrávače, ale prudkým pasem nedokázal přesně oslovit Rigoniho.
     
    84
    Luca Rigoni si chtěl narazit se Siligardim, ale druhému jmenovanému balon pouze odskočil od kopačky za postranní lajnu. Vhazovat tak mohou hosté.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Verona dohrává v deseti, ale ani tak nejsou domácí fotbalisté ve stálém tlaku.
     
    81
    Parma je i nadále velmi aktivní směrem dopředu. Barilla zkoušel centrovat do vápna, ale jako první byl u balonu bránící Barba. Domácí nakonec dokonce faulují před vápnem.

    Vít Schück

    Branky: 54. Alves – 46. Stępiński (Pellissier)

    Karty:   8. L. Rigoni (PRM), 28. Barillà (PRM), 32. Gagliolo (PRM), 58. Biabiany (PRM) – 5. Depaoli (CHV), 37. P. Hetemaj (CHV), 90+4. Tanasijević (CHV)   73. Depaoli (CHV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:18.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C) (73. Gazzola), Bastoni, Gagliolo – L. Rigoni, Scozzarella, Barillà – Biabiany (59. Siligardi), Inglese, Di Gaudio (67. Sprocati).
    Náhradníci: Frattali, Bagheria – Štulac, Deiola, Ceravolo, Ciciretti, Gobbi, Gazzola, Siligardi, Dezi, Sprocati.

    Chievo Verona: Sorrentino – Depaoli, Bani, Barba, Cacciatore – Obi, Radovanović, P. Hetemaj (72. Giaccherini) – Pellissier (C) (69. Meggiorini), Birsa (74. Cesar), Stępiński.
    Náhradníci: Seculin, Caprile – Cesar, Jaroszyński, Tanasijević, Kiyine, Burruchaga, Léris, Giaccherini, Grubac, Djordjević, Meggiorini.

    Rozhodčí: La Penna – Marrazzo, Vecchi
    thejrc.org