Everton – Watford 2:2 (kon.)
konec
Everton FC
2:2 (1:0)
Watford FC
Pondělí 10.12.2018, 21:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto dramatického střetnutí už je to úplně vše. Děkujeme za pozornost. (23:11:37)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely celkem: 12 – 16
    Střely na branku: 5 – 4
    Držení míče: 56% – 44%
    Rohové kopy: 6 – 6
    Ofsajdy: 4 – 4
    Fauly: 13 – 13
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Je dobojováno! Máme za sebou nesmírně dramatický duel, který měl Everton lépe rozehraný díky situaci z patnácté minuty, kdy svého nedávného zaměstnavatele překonal brazilský útočník Richarlison. Domácí náskok 1:0 vydržel až do pauzy a také po změně stran to dlouho vypadalo na poněkud méně záživnou druhou půli. Závěrečná půlhodina každopádně nabídla strhující podívanou. V 63. minutě si smolný vlastní gól po odrazu míče od brankové konstrukce vstřelil Coleman a prakticky z následné akce otočila skóre hlavička Doucourého. Liverpoolský klub mohl ihned zareagovat, jenže to by Gylfi Sigurdsson musel proměnit nařízenou penaltu za faul Kabaseleho. Ten se přesto stal asi největším smolařem zápasu, neboť na konci šestiminutového nastavení zahrál v hlavičkovém souboji rukou a z následného přímého kopu senzačně vyrovnal Lucas Digne. Utkání tak končí zcela zaslouženou remízou 2:2, což znamená, že Everton je po šestnácti kolech sedmý a Watford až dvanáctý, jelikož nevyhrál už popáté v řadě.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Rozhodčí ještě nechali hostům trochu času na poslední akci. Hornets se až nečekaně snadno dostali až do pokutového území, ovšem Pereyrova křižná střela z pravé strany vůbec nešla do prostoru branky.
    90+6. Lucas DIGNE - 2:2
     
    90+6
    Everton právě vstřelil branku!
    Toffees v poslední minutě nastaveného času zachraňují alespoň bod! Ben Foster do poslední chvíle nevěděl, zda přímý kop rozehraje pravák Sigurdsson nebo levák LUCAS DIGNE. Obrovskou zodpovědnost vzal na svá bedra francouzský obránce, jenž překopl prodlouženou zeď a senzačním způsobem uklidil míč ze svého pohledu k levé tyči!
     
    90+5
    Kabasele v hlavičkovém souboji s Keanem zahrál rukou. Everton prakticky z ničeho získal přímý kop z opravdu parádní pozice kousek před pokutovým územím.
     
    90+4
    Dlouhatánský aut pro změnu od Lucase Digneho. Hlavičkáři Hornets byli v pokutovém území o něco úspěšnější a primárně se zaměřili na to, aby odkopli balón co nejdál od Fostera.
     
    90+3
    Watford to po vhazování Holebase zkoušel po levé straně. O balón sice přišel, ale ihned z výkopu Jordana Pickforda ho na pár vteřin zase vybojoval.
     
    90+2
    Gerard Deulofeu se zjevil v úniku, ale stalo se tak hlavně díky odhalenému postavení mimo hru. Pickfordův dlouhý odkop prosvištěl přes celé hřiště až k jeho brankářskému protějšku.
     
    90+1
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Domingos Quina, přichází Adrian Mariappa.
     
    90+1
    Zprava centroval Digne, ale u bližší tyče se znovu prosadili členové hostující obrany. Zároveň už se ví, že se bude nastavovat celých šest minut!
     
    90
    Lucas Digne si usušil balón před dlouhým autem. Mina vybojoval roh, po kterém Richarlison z voleje přestřelil, ovšem díky teči se bude standardka ještě jednou opakovat.
    89. Gylfi Sigurdsson (EVE)
     
    89
    Obránci Keane a Coleman operovali na pravém křídle. Druhý z nich dokázal odcentrovat na Sigurdssona, jenže nedůrazná hlavička nemohla Fostera překvapit.
     
    88
    Čas běží a domácí fanoušci už jen mlčky přihlíží. O atmosféru se aktuálně stará jenom sektor hostujících příznivců, kteří už tuší, že jejich oblíbenci jsou velmi blízko tříbodovému zisku.
     
    87
    A ještě jedna laciná ztráta balónu od Ademoly Lookmana. Watford může šetřit další čas v prostoru hodně vzdáleném od branky Bena Fostera.
     
    86
    Víceméně neškodný centr z pravé strany José Holebas uklidil do zámezí. Od praporku pro změnu rozehrával Lookman, jenže nepovedený centr byl zneškodněn ještě před úrovní bližší tyče.

    Michal Břuchanský

    Branky: 15. Richarlison (A. Gomes), 90+6. Digne – 63. Coleman (vla.), 65. Doucouré (Pereyra)

    Karty:   27. Y. Mina (EVE) – 67. Kabasele (WAT), 81. N. Chalobah (WAT)

    Neproměněná penalta: 68. G. Sigurdsson (EVE), brankář Foster zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 13:13.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Gueye (72. Tosun), A. Gomes – Walcott (66. Lookman), G. Sigurdsson, Bernard (66. Calvert-Lewin) – Richarlison.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Calvert-Lewin, Davies, Lookman, Tosun, K. Zouma.

    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele, Cathcart, Holebas – Doucouré, Quina (90+1. Mariappa) – Success (74. N. Chalobah), Pereyra, Sema (60. Deulofeu) – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – Deulofeu, N. Chalobah, Mariappa, Masina, Okaka, Wilmot.

    Rozhodčí: Friend – Long, Eaton

    Diváci: 38 400
    ocianews.com