Plzeň – AS Řím 2:1 (kon.) | Real Madrid – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Ajax – Bayern 3:3 (kon.)
Benfica – AEK Atény 1:0 (kon.) | Manchester City – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Šachtar – Lyon 1:1 (kon.)
Valencia – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Young Boys – Juventus 2:1 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
1:0 (0:0)
AEK Atény
Středa 12.12.2018, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 13:3. Rohy: 13:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:14. (22:55:13)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Benficy, která svého soupeře porazila poměrem 1-0. I úvod druhého poločasu nám nabídl velice nezáživnou podívanou, avšak postupem času jsme konečně viděli vyložené šance. Tu první obstarali hosté, avšak poté si několik zajímavých příležitostí vytvořili také domácí hráči, tu největší ale spálil Seferović, jenž zamířil pouze do břevna. Koncovka utkání nám nabídla územní převahu Benficy, přičemž nakonec přišla jediná branka, o kterou se postaral Grimaldo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vlachodimos si po delší době vyzkoušel odkop od branky, Seferović na jeho nabídku ale nedosáhl. AEK má jednu z posledních šancí, Hult obstará další autové vhazování.
     
    90+2
    Semedo si zbytečně nekomplikoval život, naopak nekompromisně odklidil míč za postranní čáru. Hult tak obstará autové vhazování z levé strany.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Co chybělo! Zpoza pokutového území sympaticky napřáhl Seferović, který dělovkou rozezvučel horní konstrukci. Míč se posléze odrazil před brankovou čáru.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Řecký celek nemá na vyrovnání moc času, počítat můžeme s nastaveným časem.
    88. Alejandro GRIMALDO - 1:0
     
    88
    Benfica právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku dnešního zápasu, pro AEK přichází dvojitý trest! K rozehrávce přímého kopu se postavil ALEX GRIMALDO, jehož obstřel levou nohou skončil u bližší konstrukce, kam se Barkas zkrátka nedostal. AEK to bude mít v závěru utkání hodně složité!
    87. Červená karta po 2. žluté
     
    87
    Semedo dokázal ještě zachytit míč na hrací ploše, posléze si u vlastního pokutového území počínal nedovoleně Galanopoulos, který tak vyfasoval druhou žlutou kartu.
     
    85
    Dias musel spěchat, neboť ho napadal nenápadný Ponce, který nakonec vytasil faul. Benfica bude rozehrávat kousek před středovým kruhem.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Poslední minuty nám konečně přinášejí zajímavější podívanou, nicméně stále bez gólového efektu.
     
    83
    Aby toho nebylo málo, tak se hlavičce dostal středopolař Semedo, který ale úplně přehodil branku. Benfica výrazně zabrala, stále ale na první branku čekáme.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Kostas Galanopoulos (AEK Atény FC).
     
    82
    Tohle byla snadná práce pro hostujícího brankáře, který Grimaldovu střelu bezpečně ukryl do náruče. AEK se ihned natlačilo na útočnou polovinu.
     
    81
    AEK mělo velké štěstí! Sám na bránu totiž uháněl Fernandes, který zřejmě chtěl přehodit vyběhnuvšího Barkase, jenž ale dokázal zasáhnout pravou rukavicí.
     
    80
    Poprvé se dostal k míči střídající Galo, který se z levé strany probíjel do šestnáctky, kde ho zastavila trojice protihráčů, která poslala míč do bezpečí.

    David Suchý

    Branky: 88. Grimaldo

    Karty:   37. Rúben Dias (BNF) – 73. Hult (AEK), 82. Galanopoulos (AEK)   87. Galanopoulos (AEK)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 13:3. Rohy: 13:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:14.
    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, Jardel (C), Grimaldo – Pizzi (59. Cervi), Semedo, G. Fernandes – R. Silva (35. A. Živković), Seferović, Félix (77. Castillo).
    Náhradníci: Svilar – Cervi, Conti, Gabriel, Castillo, Krovinović, A. Živković.

    AEK Atény: Barkas – Bakakis (C), Oikonomou, Čihrinskij, Hult – Galanopoulos, Ćosić, Morán (77. Galo) – Klonaridis (61. Gianniotas), Ponce, Boyé (68. Mantalos).
    Náhradníci: Tsintotas – Galo, Gianniotas, Giakoumakis, Svarnas, Mantalos, Botos.

    Rozhodčí: Madden – Mather, Carr (všichni Skotsko)
    thejrc.org