Plzeň – AS Řím 2:1 (kon.) | Real Madrid – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Ajax – Bayern 3:3 (kon.)
Benfica – AEK Atény 1:0 (kon.) | Manchester City – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Šachtar – Lyon 1:1 (kon.)
Valencia – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Young Boys – Juventus 2:1 (kon.)
konec
Manchester City
2:1 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Středa 12.12.2018, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 12:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:14. (23:00:39)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí, zápas Manchesteru City s Hoffenheimem končí 2:1!

    Manchester Cíty nastoupil na soupeře z Německa v ohromném tempu, ale Hoffenheim se dokázal velmi rychle přizpůsobit. Po ubráněné první desetiminutovce se také hosté dostali do tlaku a po zásluze kopali pokutový kop, Aymeric Laporte totiž ve vápně fauloval Benjamina Hübnera. Nabídnutou penaltu snadno proměnil chorvatský útočník Andrej Kramarić. Když už to vypadalo, že tým Pavla Kadeřábka udrží vedení do poločasu, tak přišel faul na třiceti metrech od branky Olivera Baumanna. Leroy Sané vymetl nádhernou ránou šibenici a bylo srovnáno. Po změně stran oba týmy ještě přidaly v útočném snažení, ale gólově se prosadil už jen Leroy Sané, který zakončil bleskovou akci z vlastní poloviny po kombinaci se Sterlingem.

    Citizens tak končí v základní skupině F na první pozici, do playoff je doprovodí Lyon, kterému stačila k postupu remíza se Šachtarem. Na Kadeřábkův Hoffenheim zbyla čtvrtá pozice.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Před Kramarićem ještě odhlavičkoval prudký centr na rohový kop Delph. K centru od rohového praporku přispěchal do vápna i brankář Hoffenheimu Oliver Baumanna, ale k ničemu to nebylo. Po úspěšné obraně rozhodčí končí zápas.
     
    90+2
    V nastaveném čase se ještě Hoffenheim přesunul s míček k vápnu domácího celku, ale nepřesnost v kombinaci potrestal odkopem do bezpečí Aymeric Laporte.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Ederson si dlouho hlídal balon na hranici vápna a až když k němu přispěchal Kramarić, tak ho vzal do náruče. Po rozehrávce s Kompanym se ale k míči dostal Philip Foden.
     
    89
    Po dalším ubráněném rohovém kopu se City hnalo opět do smrtícího protiútoku. Sané tentokrát zazdil celou akci mizernou přihrávkou na Sterlinga, balon skončil jen u Baumanna.
     
    88
    Rozehrávka německého týmu nebyla z nejpřesnějších. Nelson vyškolil na pravé straně Delpha, který si říkal o žlutou kartu, ale akce pokračovala až do vápna. Nelsonův pokus byl ale sražen.
     
    87
    Hoffenheimu už příliš času na vyrovnávací branku nezbývá. Tým Pavla Kadeřábka se navíc stále musí bránit výpadům City. Nyní nebezpečně pálil na přední tyč Gabriel Jesus.
     
    86
    Walker šel do souboje s Joelintonem znovu pořádně divoce. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračoval, po zisku pádil s míčem k brance Hoffenheimu Sané, ale skvěle se vrátil jako poslední obránce Kasim Nuhu.
     
    85
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Vincent Kompany.
     
    85
    Gabriel Jesus skvěle našel ve středu vápna Sterlinga, který ale ve stoprocentní šanci sám před Baumannem selhal. City tak nadále vede pouze o jednu branku.
     
    84
    Teď už to před Edersonem bylo nebezpečnější. Joelinton si nabíhal za obranu, ale byl až příliš rychlý a v době přihrávky byl přichycen v ofsajdu. City může rozehrávat od vlastní branky.
    83. Zpracování Walkera po kterém se penalta nepískala
     
    83
    Hosté si žádali odpískání pokutového kopu. Walker ale těsně za hranou šestnáctky zahrál pouze hrudí, takže vzrušení před brankou City je zbytečné.
     
    82
    Do podobné pozice jako Walker se po chvíli dostal také Sterling. Anglický útočník byl u balonu příliš pozdě a centr přišel až za brankovou lajnou.
     
    81
    Další faul na Philipa Fodena předvedl Reiss Nelson. Sterling okamžitě nabíhal na pravé straně, ještě přihrával do tandemu Walkerovi, který ale už úhlu nedokázal odcentrovat.
     
    80
    Ishak Belfodil vycestoval s balonem až za postranní lajnu. Po vhazování Fabiana Delpha hráli domácí po pravém kraji, ale před napadajícím Fodenem sebral balon pouze Hübner.

    Vít Schück

    Branky: 45+1. Sané, 61. Sané (Sterling) – 16. Kramarić (pen.)

    Karty:   64. Grillitsch (HOF), 77. Joelinton (HOF)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 12:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:14.
    Manchester City: Ederson – Stones (46. Walker), Otamendi (C), Laporte, Zinčenko (64. Delph) – B. Silva (85. Kompany), Gündoğan, Foden – Sterling, Jesus, Sané.
    Náhradníci: Muric – Walker, Kompany, Delph, Mahríz, Díaz, Nmecha.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Brenet (46. Nelson), Nuhu, Hübner (C) – Kadeřábek, Grillitsch, Geiger (63. Amiri), Bittencourt (70. Belfodil), N. Schulz – Joelinton, Kramarić.
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Zuber, Amiri, Belfodil, Grifo, Nelson.

    Rozhodčí: Andreas Ekberg – Mehmet Culum, Stefan Hallberg (vš. SWE)
    bahis siteleri