Vítkovice – Otrokovice 5:3 (kon.) | Sparta – Ostrava 9:2 (kon.) | Pardubice – Bohemians 7:6 (po pr.)
Střešovice – Česká Lípa 11:5 (kon.) | Znojmo – Mladá Boleslav 1:11 (kon.) | Bulldogs – Liberec 3:8 (kon.)
konec
ACEMA Sparta Praha
9:2 (2:1, 2:0, 5:1)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Pátek 14.12.2018, 18:00 • Podvinný mlýn • Livesport Superliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Nejlepší hráči utkání
    Ostrava – Štěpán Laja
    Sparta Praha – Lukáš Ujhelyi (20:03:15)
     
    Máme tu konec! Favorit zápasu dle předpokladů zvítězil a to jasným výsledkem 9:2! Avšak poslední dvě branky byly do prázdné branky Ostravy, která se pokoušela hrát power play, ale tato činnost jim vůbec nevyšla. Sparta tedy po delší pauze potvrdila, že mají tuto sezónu dobře rozehranou a svým vítězstvím si drží své první místo v tabulce. Ostrava i nadále drží sedmou příčku, neboť Otrokovice prohrály na palubovce Vítkovic. Otázkou je, jak by se duel vyvíjel, pokud by Ostrava proměnila trestné střílení za stavu 4:1 pro Spartu. Zde bych řekl, že byl zlom v utkání. Nicméně domácí měli po většinu času zápas pod svou kontrolou a zaslouženě vítězí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Vyloučení v týmu ACEMA Sparta Praha (Milan Garčar – 2 min., Sekání).
     
    58:25
    Utkání je rozhodnuté a prakticky se již jen dohrává. Power play se Ostravě vůbec nepodařilo a nyní již hosté rezignují na nějakou snahu o zvrat v utkání. Diváci v hale se však dožadují desáté branky v síti Ostravy, tak uvidíme.
    56:23 Robert KOŠIR - 9:2
     
    56:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    A opět to zkoušela Ostrava bez brankáře a zase propadla ve středním pásmu a Sparta dává druhou branku do prázdné branky. Autorem branky je ROBERT KOŠIR. Asistence: Jan Krejča.
    55:58 Lukáš UJHELYI - 8:2
     
    55:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je LUKÁŠ UJHELYI, který dává pohodlnou branku do prázdné branky, neboť soupeř to zkoušel bez brankáře, ale propadl při přechodu do útoku. Bez asistence.
     
    55:17
    Michal Pažák se nyní objevil sám před brankou Ostravy, ale Laja si nyní připisuje dobrý zákrok a nedovolil další branku pro soupeře!
     
    54:36
    Oddechový čas pro hosty.
    54:36 Marek ZOUZAL - 7:2
     
    54:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je MAREK ZOUZAL, kterého pěknou přihrávkou našel Časar a Zouzal nikým nehlídaný měl dostatek času a prostoru zamířit přesně do branky. Asistence: Luka Časar.
     
    54:02
    Hráč Ostravy se nyní snažil dotírat na branku Sparty, nakonec si vykoledoval nedovolený zákrok na svou osobu. Nicméně domácím se daří rychle vybojovat míček a dostat jej od své branky.
    52:47 Luka ČASAR - 6:2
     
    52:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Navíc inkasuje další branku a oddechový čas domácím nejspíše prospěl a LUKA ČASAR pojistil vítězství svého týmu v dnešním zápase. Bez asistence.
     
    52:37
    Dát tři branky ve florbale není nic těžkého, ale Ostrava by se musela dostávat do střeleckých možností, což se nyní nedostává.
     
    52:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    51:51
    Nyní se jim však podařilo dostat před brankáře Ostravy, ale Laja neměl problémy se svým zákrokem a rychlým výhozem posílá svůj celek do útoku.

    Adam Dořák


    Hledáme zpravodaje pro tým ACEMA Sparta Praha. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 15. Kareš (Svatoš), 19. Ježek (Burian), 22. Marvánek (Krejča), 35. Košir (Ujhelyi), 42. Ujhelyi (Časar), 53. Časar, 55. Zouzal (Časar), 56. Ujhelyi, 57. Košir (Krejča) – 7. J. Bauer (Šindler), 44. Sládek (Posselt)


    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Ježek, Bartoš, Marvánek, Zeman, Křenek, Kalaš, Garčar – Zouzal, Bína, Svatoš – Burian, Kareš, Krejča – Časar, Veselý, Pažák – Ujhelyi, Košir.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Laja (Klobučník) – Kubíček, Lipový, Jiří Šebesta, Jurdzin, Posselt, Kuczera, J. Bauer – Juhaňák, Hrabal, Šindler – Eichner, Daniš, Sládek – Mendrek, Křiva, Čonka-Skyba.
    thejrc.org