Záhřeb – Znojmo 1:7 (kon.)
konec
Medveščak Záhřeb
1:7 (1:2, 0:4, 0:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 14.12.2018, 19:15 • Dom Sportova Zagreb • bet-at-home ICE Hockey League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    EBEL pokračuje dalším kolem po reprezentační přestávce v úterý, kdy Znojmo přivítá na domácím ledě Villach. Do té doby nashledanou. (21:24:32)
     
    Znojmo splnilo "povinnost" a z ledu oslabeného Záhřebu si odváží tři body za jasné vítězství 7:1. Po nervózním závěru první třetiny daly znojemským hokejkám klid góly Kaluse a Hlavy v první polovině druhé třetiny. Poté už se hrálo prakticky na jednu branku a Orli se prosadili z mnoha různých pozic.

    Hráčům Medveščaku se nedá upřít snaha, nejtěžší byl zápas asi pro brankáře Rosandiče a je rozhodně sympatické, že fanoušci v aréně týmu aplaudují ve stoje. Hráči jim podporu oplácejí čestným kolečkem. Uvidíme, jak se bude situace kolem Záhřebu vyvíjet dál, jejich hráče rozhodně ve zbytku sezóny nečeká lehký úkol.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Orli právě vstřelili branku!
    VLADIMÍR OŠČÁDAL si připisuje svůj první seniorský gól i bod v dresu Znojma. Dvacetiletý útočník se dostal do útočného pásma, přes obránce vystřelil rychle švihem na bližší tyč a zaskočil Rosandiče. Rozhodčí na znojemskou střídačku nesou puk, který si střelec vezme na památku. Asistence: Patrik Novák, Patrik Parkkonen.
     
    58:21
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Miličič – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Stehlík – 5 min., bitka).
     
    58:21
    Máme tu nefalšovanou bitku, rukavice před střídačkou Medveščaku shodili Jakub Stehlík a Matija Miličič. Český obránce chorvatského soupeře strhl na zem a na body rozhodně vyhrál. Rozhodčí se radí o trestech.
     
    57:55
    Hlava po delším zámku Orlů v útočném pásmu nahodil na branku, Rosandič puk kryje.
     
    56:47
    Čepon si z pozice obránce nabruslil do zakončení a protáhl Lassilu dělovkou od modré.
     
    55:58
    Na levém křídle dostal prostor Svensson, mířil na stojnou nohu znojemského brankáře, ale Lassila přesto vyráží.
     
    54:49
    Jan Lattner v brejku dostal puk do druhé vlny, zamířil, ale opět jej zastavuje pohotový Rosandič. Znojmo se blíží k 50 střelám na branku.
     
    52:47
    Znojmo je v plném počtu.
     
    52:29
    Erik Němec mohl v téhle třetině dát už prakticky třetí gól, ale opět jej vychytal nyní výborně chytající Rosandič. V brejku dvou na jednoho Němec zakončoval tváří v tvář brankáři, ten byl ale rychle na ledě a betonem zastavuje kotouč.
     
    52:00
    Fantastický Teemu Lassila předvedl zákrok do celoročního sestřihu opakovaček. V přesilovce se před ním zjevil sám Nik Simšič, položil si brankáře a mířil bekhendem nahoru, ale Lassilova lapačka se z ničeho nic zjevila ve vzduchu a vytáhla puk z brankové čáry ven. Simšič jen kroutí hlavou.
     
    51:45
    Robarovu dělovku z levého kruhu chytá Lassila, následný pokus zblokovala znojemská obrana.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Stehlík – 2 min., nedovolené bránění). Stehlík chtěl bodyčekovat pronikajícího soupeře, ale trefil jej spíše nohou a půjde odsedět dvě minuty.
     
    50:30
    Rosandič si v posledních minutách připisuje jeden dobrý zásah za druhým, nyní vychytal střelu McPhersona.
     
    49:45
    Kalus se Stretchem využili chyby domácích ve středním pásmu, ujížděli ve dvou na jednoho, ale přihrávka Stretchovi přišla pozdě a americký útočník míjí branku. Následná dorážka McPhersona končí v Rosandičově výstroji.
     
    48:10
    Patrik Parkkonen dnes stojí u většiny zajímavých ofenzivních šancí Orlů, nyní prokličkoval útočným pásmem a nabil Němcovi, jeho ránu vyráží Rosandič.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 17. Svensson (Brine, Kegalj) – 1. Matuš (Němec, Hlava), 6. Matuš (Němec, Hlava), 22. Kalus (McPherson, Parkkonen), 30. Hlava (Matuš, Tejnor), 34. McPherson (Stretch, Lattner), 40. Němec (Matuš, Hlava), 60. Oščádal (Novák, Parkkonen)


    Medveščak Záhřeb: Rosandič (Nikolič) – Robar, Čepon, Jačmenjak, Vedlin, Tadič, Kegalj, Krikšič – Svensson, Brine, Zanoški – Miličič, Jankovič, Simšič – Mikulič, Fičur, Jarčov L. – Mirič, Jarčov F., Bukovič.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Halász) – Lattner, Sedlák, Parkkonen, Tejnor, Stehlík, Vainonen, Kruckovyč – Kalus, Stretch, McPherson – Hlava, Matuš, Němec – Novák, Bulín, Špaček – Oščádal.

    Rozhodčí: Gruber, Sternat – Nedeljković, Zgonc
    ocianews.com