Bohemians 1905 – Liberec 0:0 (kon.) | Slovácko – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Teplice – Zlín 2:1 (kon.)
Opava – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Příbram – Sparta 1:1 (kon.)
konec
FK Příbram
1:1 (1:1)
AC Sparta Praha
Sobota 15.12.2018, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Fotbalisté 1.FK Příbrami uzavřou podzimní část letošní sezóny FORTUNA:LIGY proti Spartě, která dvakrát v řadě prohrála. Domácí určitě cítí příležitost favorita z Letné zaskočit, obzvlášť, když pražskému celku budou chybět tři opory kvůli karetním trestům. Oba týmy už se jednou letos potkaly, když si Příbram 19. srpna odvezla z Generali Areny cenný bod po remíze 2:2.

     
    1.FK PŘÍBRAM

    Svěřenci Josefa Csaplára v posledním ligovém kole zvítězili na hřišti Dukly poté, co v závěru zápasu během osmi minut vstřelili dva góly a otočili nepříznivé skóre ve svůj prospěch. 1.FK Příbram v Praze zvítězila 2:1 a ukončila sérii sedmi zápasů bez ligové výhry, což je před utkáním proti Spartě obrovským povzbuzením. Miroslav Slepička by se mohl představit proti svému bývalému klubu, jenže je dlouhodobě mimo hru kvůli zranění. Po skončení utkání bychom se na tiskové konferenci mohli dočkat oznámení ukončení působení Josefa Csaplára na lavičce Příbrami z osobních důvodů.

     
    AC SPARTA PRAHA

    Sparta sice na konci listopadu dokázala v osmifinále ligového poháru vydřít výhru v Opavě, kde zvítězila až po penaltách 1:0, poté ovšem v lize dvakrát v řadě prohrála, když nejprve v Uherském Hradišti nestačila na Slovácko a na Letné poté podlehla Teplicím. Pražský celek se bude muset proti Příbrami obejít bez trojice klíčových hráčů. Kvůli karetním trestům jsou mimo hru Guelor Kanga, Srdjan Plavšić a kapitán Nicolae Stanciu. Sparta je nyní pod obrovským tlakem, a to zejména ze strany médií, jenže právě tento fakt jí může pomoci a v hornickém městě vehnat okysličenou krev do žil.

     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kodr, Antwi – Mingazov, Keita, Soldát, Jan Rezek – Fantiš (C), Voltr.
    Náhradníci: Švenger – Polidar, Květ, Nitrianský, Průcha, Katidis, Skácel.

    AC Sparta Praha: Heča – Wiesner, Radaković, Štetina, Costa – Chipciu, Sáček, M. Frýdek (C), V. Vukadinović – Tetteh, Pulkrab.
    Náhradníci: Bičík – Vácha, Hložek, Josef Šural, Civić, Zahustel, Drchal.

    Rozhodčí: Jan Jílek. Asistenti: Jan Paták, Petr Caletka. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Ginzel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté obou týmů dokončují rozcvičení a za patnáct minut už bude moci utkání mezi Příbrami a Spartou začít. Velkým favoritem je pražský tým.

     
    Týmy právě nastupují na hrací plochu a do výkopu dnešního utkání zbývá jen několik málo okamžiků. Příbram nastoupí v zelených dresech, Sparta v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Příbram obstarala výkop dnešního zápasu, během kterého se bude snažit zaskočit favorizovanou Spartu.
     
    2
    Sparta zahájila zápas rozvážnou kombinací a poté dlouhým nákopem podél pravé postranní čáry, proti kterému vyběhl Ondřej Kočí a odkopl míč do bezpečí.
     
    3
    Ibrahim Keita se na levé straně šestnáctky pěkně uvolnil, jenže poté nepřesně přihrál na osu hřiště.
     
    4
    Fanoušci Sparty začali házet na hrací plochu světlice, které právě sbírají hasiči. Zápas byl přerušen. To je úvod, který asi nikdo nečekal a nikdo si ho nepřál. Pražský tým už neví, čím by (ne)zaujal. Na hřiště se snáší velmi hustý dým.
    4. Diváci naházeli na trávník světlice, zápas musel být přerušen
     
    7
    Hráči se různými způsobí snaží udržet zahřátí. Většina z nich poskakuje. Uvidíme, zda odejdou do kabin.
     
    8
    Znovu se začalo hrát a Sparta opět zvolila dlouhý pas podél pravé postranní čáry, který zamířil do území nikoho.
     
    9
    Zápas je v úvodu utkání hodně kouskován a zatím marně čekáme na nějaký pohledný fotbalový okamžik, mezi který určitě světlice na hrací ploše nepatří.
     
    10
    Jan Rezek krásnou kolmou přihrávkou našel Radka Voltra, který dokázal oběhnout se štěstím brankáře Milana Heču a poté z ostrého úhlu poslal míč do sítě, jenže jeho gól nebyl uznán kvůli faulu na brankáře pražské Sparty!
     
    12
    Sparťanský brankář je neustále ošetřován za pískotu příbramských fanoušků. Zatím je to velké drama.
     
    14
    Ruslan Mingazov předvedl na ose a poté pravé straně hřiště pěknou individuální akci a průnik, čtveřice protihráčů na pravé straně pokutového území už na něj ale byla moc a penaltu si snažil vymodlit marně.
     
    16
    Sparta na pravém křídle rozehrála rohový kop a Matěj Pulkrab hlavičkoval uprostřed šestnáctky úplně sám, Ondřeje Kočího ale na brankové čáře zastoupil jeden ze spoluhráčů! Obrovská šance.
     
    17
    Příbramští rozvinuli na pravém křídle slibnou kombinační akci, jenže následný přízemní centr našel pouze prvního obránce pražské Sparty.
     
    19
    Radek Voltr skóroval po necelých deseti minutách po faulu na brankáře a skóre utkání je zatím bezbrankové.
     
    20
    Michal Sáček byl faulován ve středovém kruhu a po zaznění hvizdu se sám rychle ujal rozehrávky.
     
    21
    Vukadin Vukadinović se na pravém křídle odhodlal k velkému sólu a poté narazil do Jaroslava Treglerovi, kterému byl odpískán faul. Nutno dodat, že správně.
     
    22
    Fanoušci Sparty začali odpočítávat a domácího brankáře Ondřeje Kočího poté zasypali sněhovými koulemi. Pořád lepší, než světlice.
     
    24
    Sparta se zatím nepředvedla v dobrém světle, co se výkonu týče. O jejích fanoušcích ani radši nemluvě.
     
    25
    Ruslan Mingazov je v příbramském dresu hodně aktivní, jeho přízemní centr z levé strany ale nikoho nenašel.
     
    26
    Sparta předvedla na levém křídle pěknou kombinační akci na jeden dotek, po které se zmocnil míče Alexandru Chipciu, jeho kolmá přihrávka ale nic nepřinesla.
     
    27
    Radek Voltr si to z levého křídla namířil do šestnáctky, před kterou ho fauloval vracející se Martin Frýdek.
     
    28
    Jan Rezek rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci v podobě krátkého rohového kopu a do šestnáctky poslal střílený centr, který byl hosty odvrácen.
     
    29
    Karel Soldát fauloval ve středovém kruhu a za taktický faul viděl od rozhodčího ihned žlutou kartu.
     
    31
    Sparta právě vstřelila branku!
    BENJAMIN TETTEH si naběhl do šestnáctky na přesný pas Vukadina Vukadinoviće a z blízkosti nedal Ondřejovi Kočímu žádnou šanci! Sparta si vytvořila druhou slibnou šanci, ze které už tentokrát dokázala udeřit. Předvede Příbram další obrat? Asistence: Vukadin Vukadinović.
    31. Benjamin TETTEH - 0:1
     
    32
    Jan Rezek rozehrál na pravé straně další standardní situaci, jeho následný centr byl ale opět odvrácen.
     
    33
    Radek Voltr se pokusil po přízemním centru z levého křídla pohotově zakončit, jenže místo míče trefil nohy jednoho z obránců Sparty, který se svírá na hřišti.
     
    34
    Radek Voltr dostal za faul na hostujícího obránce dodatečně žlutou kartu. Pozitivní ale je, že domácí bojují a nechtějí se nechat Spartou zatlačit.
     
    36
    Martin Frýdek se ocitl na hranici šestnáctky úplně sám a měl hodně času na to, aby zamířil, jenže bránu domácího Ondřeje Kočího přestřelil!
    36. Frýdek pálil v dobré pozici vysoko nad bránu
     
    37
    Ruslan Mingazov se snažil na levé straně proniknout do šestnáctky, jenže mezi dvěma protihráči se protáhnout nedokázal. Sparta velice dobře brání.
     
    39
    Příbram na pravém křídle vybojovala standardní situaci, jenže následný a velmi dobrý centr dokázali fotbalisté Sparty odvrátit.
     
    40
    Spartě nyní pořádně zatrnulo, před její bránu totiž přilétl z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu přízemní centr, který ani jeden z trojice hráčů Příbrami netrefil! Mohlo být vyrovnáno.
    40. Nebezpečné centry nadělaly ve vápně hostů pořádné problémy
     
    41
    Ondřej Kočí dokázal vyboxovat centr Sparty z rohového kopu a navíc byl faulován. Sparta se do zakončení nedostala. Nadále ale vede 1:0.
     
    43
    Sparta proti Teplicím zahodila několik velkých šancí a na Letné prohrála těsně 1:0, proti Příbrami si dnes vytvořila dvě šance, z nichž druhá už byla gólová.
     
    44
    Alexandru Chipciu si dobře navedl míč na ose hřiště na střelu, jeho táhlá střela ze střední vzdálenosti ale byla zablokována a k dorážce už se nedostal. Poté přišel faul, po kterém mohli fotbalisté Příbrami rozehrávat.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu bylo nastaveno 10 minut.
     
    45+1
    Michal Sáček rozjel rychlý protiútok Sparty a na pravém křídle dlouhou diagonální přihrávkou oslovil Vukadina Vukadinoviće, který z ostrého úhlu našel náruč Ondřeje Kočího.
     
    45+2
    Alexandru Chipciu poslal do šestnáctky parádní centr, po kterém Sparta těsně nedokázala skórovat, když Tomáš Wiesner pálil nad, a na opačné straně mohl udeřit Ruslan Mingazov, jeho lob z velkého úhlu ale skončil nad bránou.
    45+2. Chipciu přiťukl Wiesnerovi, ale ten pálil nad bránu
     
    45+5
    Příbram právě vstřelila branku!
    JAN REZEK přesně v polovině desetiminutového nastavení prvního poločasu utkání napřáhl ze standardní situace k nádherné táhlé střele, která zamířila přesně do pravého horního rohu brány! Milan Heča sice po míči výtečně skočil, levou rukou ho ale vytáhnout mimo nedokázal.
    45+5. Jan REZEK - 1:1
     
    45+8
    Ibrahim Keita se na levé straně šestnáctky výtečně snažil protáhnout mezi dvěma hráči Sparty, jenže místo penalty byl odměněn pouze žlutou kartou.
     
    45+10
    Martin Frýdek byl zřejmě hráčem, který byl v pokutovém území ostře sražen k zemi a musí být v závěru prvního poločasu ošetřován. První poločas se ještě natáhne. Skóre utkání je vyrovnané 1:1.
     
    45+11
    Hraje se už nad rámec desetiminutového nastavení, které přišlo kvůli pyrotechnickému představení fanoušků Sparty z úvodu střetnutí.
     
    45+11
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Fanoušci Sparty v úvodu utkání zasypali hrací plochu světlicemi a zápas byl na několik minut přerušen, což se nakonec Příbrami vyplatilo, protože uprostřed desetiminutového nastavení odpověděl na gól Benjamina Tetteha nádhernou střelou z volného přímého kopu Jan Rezek, který tak dokonale odčinil neproměněnou stoprocentní příležitost proti Ostravě. Skóre po poločase. 1.FK Příbram 1 AC Sparta Praha 1.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:14.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sparta právě rozehrála druhých pětačtyřicet minut, do kterých oba týmy vstupují za nerozhodného stavu.
     
    47
    Benjamin Tetteh si podél pravé postranní čáry nabíhal na dlouhou kolmou přihrávku za příbramskou obranu, jenže se nacházel v ofsajdu a nepříjemně došlápl.
     
    48
    Alexandru Chipciu dostal krásnou přihrávku od Martina Frýdka z levé strany hřiště, jenže před hranicí šestnáctky si ho příliš dlouho rovnal na střelu a jeho pokus zablokoval Marek Kodr.
     
    49
    Benjamin Tetteh se snažil na hranici šestnáctky prodrat ke střele mezi dvěma protihráči, jenže ve své snaze neuspěl. Navíc ho trápí stehenní sval a vypadá to na zranění.
     
    50
    Sparta na levém křídle vybojovala rohový kop a do šestnáctky přilétl přízemní centr, který propadl k Matějovi Pulkrabovi, jenž to nečekal a míč se od něj odrazil těsně vedle levé tyče!
     
    51
    Sparta po přestávce svého soupeře nepříjemně svírá a za svou aktivitu byla odměněna dalším rohem.
     
    52
    Matěj Pulkrab po dalším skvělém centru z rohového kopu neskákal, kdyby ano, mohl klidně skórovat.
     
    53
    Jan Rezek si dal na ose hřiště míč při zasekávačce příliš od nohy a poté mohl následovat protiútok pražské Sparty, jenže ani z něho vzápětí nic kloudného nebylo.
     
    54
    Martin Frýdek ve středovém kruhu přišel o míč a byl z toho další protiútok Příbrami, který zakončil střelou zpoza šestnáctky Ruslan Mingazov. Jeho střela ale těsně nad zemí mířila vedle pravé tyče a navíc byla hodně slabá, a tak si Milan Heča pro míč došel.
     
    55
    Sparta se často dostává k pokutovému území soupeře, jenže se během posledních minut dopouští zbytečných ztrát, kterých zatím Příbram nevyužila.
     
    56
    Sparta vybojovala na levé straně další z řady rohových kopů a následný centr stáhl v pohodě Ondřej Kočí.
     
    57
    Benjamin Tetteh si nabíhal na kolmou přihrávku od Matěje Pulkraba, jenže zranění ho opravdu hodně limituje a k míči měl nakonec hodně daleko.
     
    58
    Alexandru Chipciu odcentroval z levého křídla hodně mizerně a jeho přízemní centr byl odvrácen.
     
    59
    Matěj Pulkrab je hodně aktivní a nyní na pravém křídle dostal pod tlak Radka Voltra, který poslal míč do autu.
     
    60
    Ruslan Mingazov si vysoký míč na pravé straně mezi dvěma protihráči nezpracoval dobře a fotbalisté Sparty si poté pomohli zpětnou přihrávkou na Milana Heču.
     
    61
    Sparta připravuje první střídání a ze hřiště odejde kvůli zranění Benjamin Tetteh.
     
    62
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Benjamin Tetteh, přichází Václav Drchal.
     
    63
    Václav Drchal se snažil na ose útočné poloviny Sparty vybojovat míč, jenže se dopustil útočného faulu.
     
    64
    Václav Drchal se málem dostal po přízemním centru z pravého křídla na přední tyči do zakončení, jenže Emmanuel Antwi dokázal míč odvrátit do zámezí.
     
    65
    Rohový kop Sparty, tentokrát z pravé strany, nic nepřinesl. Ondřej Kočí v pohodě stáhl centr ze vzduchu.
     
    66
    Václav Drchal mohl udeřit na pravém křídle, jenže se pokusil proniknout do šestnáctky přes Karla Soldáta, kterému jesličky nasadit nedokázal.
     
    67
    Jan Rezek hodně špatnou přihrávkou na půlící čáře založil rychlý protiútok Sparty a měl štěstí, že se Vukadinovi Vukadinovićovi nepodařilo vybojovat faul.
     
    67
    Martin Frýdek dostal žlutou kartu a stal se prvním potrestaným mužem na straně pražské Sparty.
     
    68
    Po přestávce je to zatím velká bitva, kterou žádnou slibnou brankovou příležitost nepřinesla.
     
    70
    Costa dokázal odcentrovat z levého křídla, jenže jeho přízemní centr byl na přední tyči odvrácen.
     
    71
    Martin Frýdek na levém křídle rozehrál rohový kop, jenže hosté se do zakončení nedostali a následoval rychlý protiútok týmu z hornického města, ze kterého také nic nebylo.
     
    72
    Emmanuel Antwi si na levé straně krásně narazil míč s jedním ze spoluhráčů a kolmou přihrávkou našel Antonína Fantiše, který nedokázal prostrčit míč do šestnáctky na číhajícího Ruslana Mingazova.
     
    73
    Sparta má sice po přestávce nadále stále více ze hry, jenže se jí nedaří dostat do zakončení. Útočný faul.
     
    74
    Martin Frýdek fauloval ve středovém kruhu a fotbalisté Sparty se k ničemu kloudnému nedostali. Přitom kdyby nefauloval, mohl následovat protiútok pražského týmu.
     
    76
    Emmanuel Antwi parádně pronikl z levého křídla do šestnáctky a Sparta s problémy odvrátila míč na roh.
     
    77
    Ruslan Mingazov se po odvráceném centru na přední tyči mohl dostat ke střele zpoza šestnáctky, jenže se k ní nedostal a Sparta mohla udeřit po rychlém protiútoku, jenže Costa na levém křídle akci zpomalil.
     
    78
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Wiesner, přichází Ondřej Zahustel.
     
    79
    Závěr utkání je hodně otevřený a hra se přelévá ze strany na stranu, zatím ovšem bez brankové příležitosti.
     
    80
    Costa se na ose hřiště ocitl úplně sám a měl dostatek času na to, aby si míč nachystal na střelu a technický pokus, který těsně minul levý horní roh brány brankáře Ondřeje Kočího!
     
    82
    Příbram se s blížícím se koncem utkání stáhla až do vlastní šestnáctky a Sparta má obrovský tlak.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Vukadin Vukadinović, přichází Adam Hložek.
     
    83
    Střídající Adam Hložek mohl udeřit, jenže jeho přízemní rána z hranice šestnáctky byla zablokována.
     
    84
    Václav Drchal se hnal na pravé straně šestnáctky za vysokým míčem, jenže Ondřej Kočí situaci dobře vyhodnotil a včas vyběhl z brány.
     
    85
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Milan Nitrianský.
     
    86
    Josef Csaplár bude zřejmě s bodem spokojený, a tak se rozhodl posilnit defenzivní řadu, když ze hry odešel Antonín Fantiš a nahradil ho obránce Milan Nitrianský.
     
    87
    Ruslan Mingazov se po parádním signálu a standardní situaci dostal ke střele uprostřed šestnáctky, jenže minul vzdálenější levou tyč!
    87. Hosté přežili klinickou smrt! Mingazov trefil tyč, balon tančil u brankové čáry
     
    88
    Costa fauloval na vlastní polovině hřiště u postranní čáry a dostal žlutou kartu. Blíží se závěr utkání.
     
    89
    Václav Drchal na pravé straně hřiště drze pronikl do šestnáctky a z ostrého úhlu vracel míč pod sebe, jeho úmysl ale přečetl skvěle Karel Soldát. Rohový kop.
     
    90
    Lukáš Štetina se po přetaženém centru z rohového kopu dostal ke střele zpoza šestnáctky, jenže pálil vysoko nad.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Ruslan Mingazov, přichází Petr Průcha.
     
    90+2
    Konec zápasu.

     
    Příbram podruhé v letošní sezóně FORTUNA:LIGY obrala o body pražskou Spartu, když na začátku sezóny remizovala na Letné 2:2 a dnes se v hornickém městě udál podobný výsledek. Benjamin Tetteh sice po půlhodině hry poslal Spartu do vedení, jenže uprostřed desetiminutového nastavení prvního poločasu vyrovnal parádní střelou ze standardní situace Jan Rezek. Po přestávce byla lepší Sparta, rozhodnutí ale mohl v závěru zápasu přinést po skvělém signálu domácí Ruslan Mingazov. Konečný výsledek zápasu, v jehož úvodu fanoušci Sparty přichystali pyrotechnické představení, zní. 1.FK Příbram 1 AC Sparta Praha 1. (19:07:56)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 45+5. Jan Rezek – 31. Tetteh (V. Vukadinović)

    Karty:   29. Soldát (PRI), 34. Voltr (PRI), 45+8. Keita (PRI) – 67. M. Frýdek (SPA), 88. Costa (SPA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 1:9. Rohy: 2:8.
    FK Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kodr, Antwi – Mingazov (90+1. Průcha), Keita, Soldát, Jan Rezek – Fantiš (C) (85. Nitrianský), Voltr.
    Náhradníci: Švenger – Polidar, Květ, Nitrianský, Průcha, Katidis, Skácel.

    AC Sparta Praha: Heča – Wiesner (78. Zahustel), Radaković, Štetina, Costa – Chipciu, Sáček, M. Frýdek (C), V. Vukadinović (83. Hložek) – Tetteh (62. Drchal), Pulkrab.
    Náhradníci: Bičík – Vácha, Hložek, Josef Šural, Civić, Zahustel, Drchal.

    Rozhodčí: Jan Jílek. Asistenti: Jan Paták, Petr Caletka. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Ginzel
    thejrc.org