Plzeň – Karviná 2:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (2:0)
MFK Karviná
Neděle 16.12.2018, 15:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne z Plzně. Fortuna Liga má dnes na programu utkání posledního kola podzimní části mezi Plzní a Karvinou. Domácí by rádi uzavřeli podzimní část sezóny výhrou a alespoň na den by se mohli dotáhnout na rozdíl jediného bodu na vedoucí Slavii, to Karviná už jistě skončí na předposledním místě, ale určitě by si Karvinští rádi vylepšili nevalný bodový zisk.
     
    FC Viktoria Plzeň
    Plzeňští fotbalisté skončí po podzimní části na druhém místě bez ohledu na dnešní výsledek, ovšem rádi by dohnali alespoň do zítra na rozdíl jednoho bodu vedoucí Slavii. Plzeňané v týdnu porazili AS Řím a tím si vybojovali účast v jarní části Evropské lize.

    V letošní sezóně jsou Západočeši nejlepším domácím týmem a tuto bilanci budou chtít rozhodně potvrdit, vždyť doma ztratili body pouze při remíze s Příbramí a podobné zaváhání například dnes s Karvinou nechtějí dopustit.
     
    MFK Karviná
    Karvinští fotbalisté nejsou v letošní sezóně na tom nijak valně, před posledním podzimním duelem jim patří předposlední místo se ztrátou čtyř bodů na týmy před sebou. Do Plzně však jedou Karvinští povzbuzeni výhrou nad dalším pohárovým účastníkem z Jablonce.

    Karviné se letos povedlo venku vyhrát jen jednou, v posledních čtyřech venkovních duelech pak hned třikrát MFK remizoval.

    Do dnešního utkání nebude moci zasáhnout v karvinském dresu hned trio hráčů, vykartovaný střelec Tomáš Wágner a duo Jan Suchan a Jiří Piroch, kteří jsou kmenovými hráči Viktorie.
     
    Řekli před utkáním
    Dušan Fitzel, asistent trenéra Plzně: „Blíží se konec podzimu a na mančaftu to je i vidět. Pozitivní je, že výsledkově to celkem zvládáme, o to je to pro nás lepší. Věřím, že herní pohoda se přenese i do posledního utkání, které je pro nás hodně důležité.“

    Milan Havel, hráč Plzně: „Bude to určitě náročné, jako každý zápas v české lize. Ale my chceme ten podzim zakončit před vlastními fanoušky vítězně. Chceme navázat na poslední týdny, které z naší strany byly hodně slušné.“

    Lukáš Budínský, záložník Karviné: „Už mě svrběly na tribuně nohy. Bohužel takový je fotbal, musel jsem si trest odpykat. Rád bych týmu pomohl svým výkonem. Je to poslední zápas, chtěli bychom se prezentovat sympatickým dojmem.“
     
    Základní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Hrošovský, Procházka – J. Kopic, Al. Čermák, J. Kovařík – Chorý.
    Náhradníci: Kozáčik – Hořava, Ma. Zeman, Hájek, Jakub Řezníček, Ekpai, Bucha.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Krivák, Janečka (C), Jan Moravec – Budínský, Smrž, Ba Loua – Galuška, Ramírez, Guba.
    Náhradníci: Pastornický – Putyera, Lingr, Kocsis, Dramé, Mertelj.

    Rozhodčí: Pechanec – Melichar, Hock.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Zápas za malý moment začne, oba celky již nastupují na hrací plochu.
    Domácí Viktoria dnes nastoupí v dresech s klasickými červeno-modrými barvami, hostující Karviná se představí kompletně v reflexně zeleno-žluté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Tomáš Chorý se hned po rozehrání hostů dostal k míči, kde si ho u středové čáry zkušeně pokryl. Byl poslán k zemi, takže sudí píská faul.
     
    2
    Kopic se prohnal s míčem po pravé straně až k vápnu soupeře, kde balon předal na nabíhajícího Havla. Ten se však k centru nakonec nedostal.
     
    3
    Hostující fotbalisté nyní zazmatkovali při rozehrávce, takže se Viktoria zadarmo opět dostane k míči. Domácí kombinují trpělivě odzadu.
     
    4
    Roman Procházka se šikovně s míčem dostal až do vápna, kde balon posunul Kopicovi. Jeho zblokovaná střela nakonec končí na rohu.
    4. Chorý předvedl parádní Zidanovku, Kopicova rána byla sražena
     
    4
    Na konci nakrátko zahraného rohové kopu stál David Limberský, leč jeho pas šajtlí za obranu byl až příliš dlouhý.
     
    5
    Patrik Hrošovský nají Pernicu, který si naběhl až obranu hostí na pravé křídlo, ale v rozhodující chvíli trefil hlavního rozhodčího. Domácí i nadále kombinují okolo vápna.
     
    6
    Karviná však tlak Plzně nakonec v pohodě přežila, sama nyní může na útočné polovině vymyslet nějakou zajímavou akci.
     
    7
    Západočeši nepustili svého soupeře k centru, nakonec se neujaly ani přihrávky po zemi středem. Hra se obrací a dopředu pádí Plzeň.
     
    7
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to šlo rychle! Viktoriáni si poradili s akcí hostujícího týmu a okamžitě vyrazili kupředu, kde předvedli bleskovou kombinaci. Spolupráci Janů načal ve formě hrající Kovařík, jenž poslal centr na první tyč, kam si naběhl JAN KOPIC, který otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Jan Kovařík.
    7. Jan KOPIC - 1:0
     
    9
    Jan Kovařík se hned zase dostal do zakončení, kousek před vápnem se opřel do míče, jeho pokus nakonec končí nad břevnem.
     
    11
    Ba Loua skončil po souboji s Procházkou na zemi, kde už chvíli leží. Faul se nepíská a hostující hráč je v pořádku, pokračuje se ve hře.
     
    12
    Západočeši se dopustili útočného faulu, kousek od svého vápna bude vykopávat Martin Berkovec.
     
    13
    Dávid Guba předvedl neskutečně rychlé nohy, z levé strany se prodral na střed, odkud asi měl přihrávat na spoluhráče. Nakonec však vystřelil, míč skončil po nepřesné ráně hodně nad brankou.
     
    14
    Chorý nyní v hloubi vlastní půle vypomohl svým kolegům v defenzivě, získal pro Plzeň autové vhazování.
     
    15
    Další rychlou akci domácích vzal na sebe útočník Tomáš Chorý, ten kousek před velkým vápnem vystřelil, nicméně trefil jen prvního hráče před sebou. Západočeši o míč záhy přišli.
     
    16
    Ale zase balon rychle získali do vlastní správy. Limberský vysunul pěknou kolmici dopředu Procházku, jehož střílený centr hosté odvrátili do bezpečí.
     
    17
    Tomáš Chorý po přiťuknutí Kopice střílel po zemi z první, gólman Berkovec jeho střelu jen vyrazil před sebe. Míč doběhl Čermák, který už však v akci nemohl kvůli ofsajdu pokračovat.
     
    18
    Ba Loua poslal zajímavý cenrt na Ramíreze, ten se chtěl s balonem otočit, ale domácí stopeři mu v zakončení zabránili.
     
    19
    Roman Hubník se zničehonic zjevil úplně nekrytý před velkým vápnem Karviné, zkusil vystřelit z první, aby obstřelil Berkovce. To se mu povedlo, ale jeho rána nakonec skončila vedle tyče.
    19. Sváteční střelec Hubník zkoušel pěkný technický obstřel
     
    20
    Na druhé straně chtěli hosté zahrozit z pravé strany, Benjamin Čolić posílal před malé vápno Hrušky centr, leč domácí defenziva se i v tomto případě nenechala zaskočit.
     
    21
    A podobná akce jako při prvním gólu! Jan Kovařík poslal přesný centr na Čermáka, který míč trefil z první, Berkovec nakonec balon vyráží na roh.
     
    22
    Luděk Pernica po opakovaném rohu Viktorie bleskově přes hlavu poslal centr na Chorého, ten míč ještě prodloužil, ale Čermák se k další střele nakonec nedostal.
     
    23
    Kapitán Hubník nepřesným pasem hledal Chorého, který se záhy dopustil záchranného faulu.
     
    24
    Karviná opět předvedla bleskový kontr ihned po zisku míče. Tentokrát se hosté i dostali ke střele, leč Adriel Ba Loua nezamířil přesně.
     
    25
    Krásně to domácí vymysleli, Jan Kopic se prohnal z pravého křídla do vápna. Rychle přihrával na Čermáka, bude z toho další roh.
     
    26
    A ještě jeden rohový kop pro Viktorii po zblokovaném centru Procházky.
     
    26
    Roman Hubník je dnes při chuti a už podruhé zakončoval. Tentokrát byl přímo ve velkém vápně, ale přihrávku po zemi ideálně netrefil.
     
    27
    Západočeši i nadále kontrolují průběh mrazivého utkání. Viktoriáni v klidu kombinují na vlastní polovině.
     
    28
    Pěkná akce Plzně. Chorý po vhozeném autu přiťukl míč na Čermáka, ten ještě přihrával. Roman Procházka se opřel do balonu, jeho střela skončila těsně vedle.
    28. Hezká kombinace domácích, Procházkovi ale rána nesedla
     
    29
    Jan Kovařík opět v permanenci, nyní poslal další centr na Kopice. Ten si chtěl obhodit protihráče, ale ten ho o míč připravil, následně se domácí záložník dopustil útočného faulu.
     
    31
    Obrovský zámek předvedli domácí na útočné polovině. Hráči rotovali ze strany na stranu, ale celá akce byla nakonec mírně překombinována. Kovařík ji zakončil nepřesnou střelou.
     
    32
    Petr Galuška fauloval kousek před hranicí velkého vápna Hrošovského, zajímavá standardka pro Viktorii.
     
    33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nádherná trefa v podání domácí Viktorie! ROMAN PROCHÁZKA se během zahrání volného přímého kopu opřel do míče a umístěnou ranou se trefil přesně k levé tyči hostující brány. Martin Berkovec byl bez šance a domácí zvyšují své vedení.
    33. Roman PROCHÁZKA - 2:0
     
    34
    Na druhé straně hřiště bude k vidění rohový kop, který rozehraje Lukáš Budínský.
     
    35
    Aleš Hruška si došel pro centrovaný míč od rohového praporku, domácí se poté k balonu znovu dostali a ihned míří kupředu.
     
    36
    Už to mohlo být 3:0 pro Západočechy! David Limberský našel na hranici vápna znovu Romana Procházku, ten střílel z voleje, slovenský středopolař trefil spojnici tyčí na hostující bráně!
     
    37
    Viktoriáni si zatím zápas dost užívají. Další kombinace zprvu nebyla úspěšná, ale akce pokračovala, do zakončení se mohl dostat Havel, leč Martin Berkovec proti němu včas vyběhl a míč zachytil.
    37. Havel si skvěle zaběhl za obranu, ale nezpracoval ideálně
     
    38
    Petr Galuška upadl po souboji s Limberským, o faul se ale nejednalo, sudí jasně kroutí hlavou. Marek Janečka se v pokračující akci objevil v ofsajdu.
     
    39
    Další šanci si mohl po centru aktivního Kopice připsat Tomáš Chorý, ale kousíček mu chyběl, takže se domácí útočník do zakončení nedostal.
     
    40
    Výborný zákrok Berkovce! Jan Kovařík si zkušeně počkal na Limberského, ten vypálil pravačkou z voleje k tyči, hostující gólman jeho bombu vyškrábl mimo.
    40. Limberského projektil pohotově vyrazil Berkovec
     
    41
    Nezastavitelný Kovařík se opět opřel do míče, jeho tvrdá rána šla kousek nad břevno, Martin Berkovec mohl v tomto případě zůstat v klidu.
    41. Kovařík krásně utáhnul ránu, skončila těsně nad břevnem
     
    42
    Pěknou akci hostí po levé straně zakončoval centrem Petr Galuška, kapitán Hubník odpálil míč na roh.
     
    43
    Dávid Guba se se štěstím dostal k opakované střele, se kterou naložili skvěle! Technicky chtěl Hrušku obstřelit, ten ale předvedl stejně kvalitní zákrok a vytáhl balon na roh.
    43. První pokus hostů, proti Gubově ráně pěkně zasáhl Hruška
     
    44
    Z následného rohového kopu Karviné nezapršelo, případně nezasněžilo, domácí obrana se dostane k míči.
     
    45
    Další kombinace v podání Chorý a Kovařík, tentokrát nezvykle první hledal druhého, ale míč pro sebe nejrychleji uzmul gólman hostí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    První poločas skončil přesně po 45 minutách, domácí Viktoria zatím vede 2:0, gólů však mohlo být i více, domácí si přichystali mnoho šancí.

    Už v sedmé minutě se po centr Jana Kovaříka opřel do míče Jan Kopic, který se trefil přesně k tyči a otevřel účet zápasu.

    Ve třiatřicáté minutě už to bylo 2:0 pro Západočechy. Roman Procházka vzal zahrání volného přímého kopu na sebe, perfektní technickou ranou se trefil k tyči. Slovenský záložník mohl o chvíli později zvýšit na 3:0, jeho rána skončila na spojnici tyčí.

    Karviná si přichystala jedinou větší šanci duelu na konci poločasu, když Petr Galuška střílel okolo Hrušky, ten se však vytasil s povedeným zákrokem.
     
    V Plzni nám o přestávce začalo pořádně sněžit, uvidíme, zda to bude mít vliv na průběh druhé půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů do druhé půle neprovedl zatím žádnou změnu v sestavě.
     
    47
    První akce Plzně ve druhé půli se zrodila velice rychle, možná až překvapilo zakončujícího Čermáka, jak snadno se k němu míč dostal a nedokázal ideálně zakončit.
     
    49
    Plzeňští mají míč na svých kopačkách a momentálně kombinují na vlastní polovině, i když kombinaci zpomaluje padající sníh, který se víc a víc drží na trávníku.
     
    50
    Karvinští na začátku druhé půle hodně vysunují obranu a nutí domácí nadále ke kombinaci na jejich polovině.
     
    51
    Pokus o přihrávku na Chorého se sice zdařil, domácí hráč se však nacházel v ofsajdu.
     
    52
    Chorý měl míč na kopačkách a mohl si vybrat komu nahraje, nakonec zvolil asi nejhorší možnost s přihrávkou do středu, která se mu nepovedla.
     
    54
    Po rohovém kopu se k centru na levé straně odhodlal Čermák, jeho pěkný pas před bránu našel hlavu Kopice, který z bezprostřední blízkosti zamířil nad břevno.
     
    55
    Další pokus o vysunutí Čermáka nebyl špatně myšlený, ale u míče byl jako první brankář Berkovec.
     
    57
    Sněžení v Plzni zatím neustává, spíše naopak přidává na intenzitě a sněhová pokrývka je nadále víc i na trávníku Doosan Arény.
     
    58
    Centr před Hruškovu branku dokázal odvrátit Havel, ale následný pokus o rychlý brejk už Plzni nevyšel.
     
    59
    Tomáš Chorý dostával přihrávku do běhu a kolem něj nebyl nikdo z protihráčů, jenže míč byl na něj příliš rychlý a dříve u něj nakonec byl gólman Berkovec.
     
    60
    Roman Hubník poslal ve středu hřiště k zemi Ba Louu a za své nedovolené počínání dostává žluté napomenutí.
     
    62
    Do zakončení se nyní dostal na hranici šestnáctky Eric Ramírez, jeho rána mířila nakonec výrazně mimo plzeňskou branku.
     
    63
    Plzni se nyní nepovedla kombinace ve středu hřiště a rozčílený trenér Vrba hned volal na rozcvičujícího se Hořavu, aby se připravil.
     
    64
    Po rychlém kontru Karviné budou hosté mít k dispozici rohový kop.
     
    64
    Z rohového kopu hosté nedokázali zahrozit.
     
    65
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Vojtěch Smrž, přichází Aleš Mertelj.
     
    65
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Roman Procházka, přichází Tomáš Hořava.
     
    66
    Hořava se hned po příchodu dostal k míč, jeho přihrávku však Kopic s Čermákem nedokázali zužitkovat.
     
    68
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hosté se radují ze snížení! Dávid Guba poslal z levé strany přesný pas na hranici vápna a ADRIEL D´AVILA BA LOUA najednou stál sám proti Hruškovi a domácího brankáře překonává!
    68. Adriel D´Avila Ba Loua - 2:1
     
    70
    Plzeň je nadále aktivnější v držení míče, ale Berkovce prakticky neohrožuje.
     
    71
    Plzeň se znovu zkouší prosadit dopředu, Karvinští ale brání velice dobře.
     
    72
    Kopic poslal velmi dobrý centr z levé strany do šestnáctky, nabíhající Patrik Hrošovský nakonec centr podběhl a je z toho další ztráta.
     
    74
    Plzeňané jsou nadále u balónu, ale kombinaci a především postup směrem k brance Martina Berkovce jim úplně nevychází.
     
    76
    Jan Kopic vybojoval míč a mohl postupovat sám, na středu hřiště si však míč zasekl a celou akci přibrzdil.
     
    76
    Plzeň kombinuje, to je obrázek hry už řadu minut a i nyní je k vidění.
     
    77
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Eric Ramírez, přichází Soufiane Dramé.
     
    78
    Tomáš Chorý se dral za míčem, ale při své snaze si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 521 diváků.
     
    79
    Po souboji na hrací ploše zůstal ležet domácí David Limberský a musí být ošetřován.
     
    80
    Hra už opět pokračuje a zpátky po ošetření je i Limberský.
     
    80
    Roman Hubník se musel vracet za míčem až k vlastní brance, navíc měl za zády dotírajícího Ba Loua.
     
    82
    Domácí mohli jít do otevřené obrany, ale nakonec vše hatí nepřesná přihrávka od Kopice na Čermáka.
     
    83
    Limberský chtěl nyní spíše přihrávat, ale nakonec z toho byla střela, která však šla výrazně mimo Berkovcovu branku.
     
    84
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází Jakub Řezníček.
     
    85
    V závěru zápasu už nám v Plzni ustalo sněžení a hosté se nyní zkouší prosadit směrem k Hruškově brance.
     
    86
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Dávid Guba, přichází Ondřej Lingr.
     
    87
    Centr z levé strany byl snadným soustem pro gólmana Karviné Martina Berkovce.
     
    88
    Havel posílal dlouhý balón na Jakuba Řezníčka, kterému se ovšem nepodařilo dostat k zakončení.
     
    89
    Roman Hubník si počínal velmi zkušeně a nechal se faulovat při rozehrávce na vlastní polovině, pro Plzeň nyní spořil cenné vteřinky.
     
    90
    Poslední minuta normální hrací doby už začala a hosté jsou u balónu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhé půli tři minuty.
     
    90+1
    Dlouhý centr mířil na Řezníčka, který míč nezpracoval, ale byl faulován a Plzeň tedy zůstane u míče.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Ubong Moses Ekpai.
     
    90+2
    Plzeňští byli u míče, po pěkném pasu Limberského však Kovařík fauloval a o míč se tak připravil.
     
    90+3
    Poslední nastavená minuta v plném proudu a domácí mají míč ve své moci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sudí Pechanec ukončil poslední podzimní utkání Fortuna Ligy mezi Plzní a Karvinou, které nakonec zvládli vítězně domácí fotbalisté. Plzeň o své výhře rozhodla v prvním poločase dvěma góly Kopice a Procházky, který předvedl výstavní trefu. Hosté se dokázali prosadit ve druhé půli, kterou trochu zkomplikovalo sněžení, ale víc než snížení na 2:1 už nepřišlo.
     
    V Plzni se loučí s podzimní částí ohňostrojem a loučíme se i my! Děkujeme za pozornost a u fotbalu z Plzně opět na viděnou. (16:58:34)

    Jakub Vais

    Jan Picka

    Branky: 7. J. Kopic (J. Kovařík), 33. Procházka – 68. Ba Loua (Guba)

    Karty:   60. R. Hubník (PLZ)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 8:4.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, Pernica, R. Hubník (C), Limberský – Hrošovský, Procházka (65. Hořava) – J. Kopic (90+1. Ekpai), Al. Čermák, J. Kovařík – Chorý (84. Jakub Řezníček).
    Náhradníci: Kozáčik – Hořava, Ma. Zeman, Hájek, Jakub Řezníček, Ekpai, Bucha.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Krivák, Janečka (C), Jan Moravec – Budínský, Smrž (65. Mertelj), Ba Loua – Galuška, Ramírez (77. Dramé), Guba (86. Lingr).
    Náhradníci: Pastornický – Lingr, Kocsis, Dramé, Mertelj, Putyera.

    Rozhodčí: Pechanec – Melichar, Hock

    Diváci: 5 521
    thejrc.org