Sevilla – Girona 2:0 (kon.) | Espanyol – Real Betis 1:3 (kon.) | Huesca – Villarreal 2:2 (kon.)
Levante – Barcelona 0:5 (kon.)
konec
Levante UD
0:5 (0:2)
FC Barcelona
Neděle 16.12.2018, 20:45 • Estadio Ciudad de Valencia • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 7:6. Rohy: 15:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:9. (22:35:54)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem vysokým vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 5:0. Ve druhém poločase jsme sledovali mizernou hru domácí obrany, která měla téměř při každé akci soupeře velké problémy. Katalánci se nakonec radovali z dalších třech branek, přičemž se o dvě z nich postaral Messi, který tak dnes zařídil hattrick. Levante dnes nehrálo vůbec špatně, avšak soupeř měl v brance ter Stegena, který několikrát podržel svůj celek. Barcelona si tak uhájila první pozici, na druhou Sevillu má stále tříbodový náskok.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Mayoral se sice radoval z kontaktní branky, avšak zakončení proběhlo z ofsajdového postavení, což potvrdil také opakovaný záběr.
    90+2. Ter Stegen vytasil důležitý zákrok.
     
    90+2
    Ter Stegen si luxusním zákrokem řekl o čisté konto! Technickým projektilem to zkoušel Prcić, který pálil k bližší tyči, kam německý brankář strčil rukavici.
     
    90+1
    Levante se muselo vracet, nebezpečnou akci totiž rozjížděl Coutinho, který nakonec daleko s míčem nedokráčel.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
    88. Gerard PIQUÉ - 0:5
     
    88
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Další špičková akce Katalánců končí další brankou! Barcelona se z vlastní poloviny dostala až k opačné šestnáctce, kde Coutinho nezištnou přihrávkou našel Messiho, který z první oslovil GERARDA PIQUÉHO, který si přehodil míč na levou nohu a poté se štěstím propálil Oiera, který si na balón přeci jenom sáhl.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem, Barcelona si ale nenechá vzít tři body.
     
    87
    Levante opět nebránilo pozorně, do šance se tak natlačil Denis Suárez, který místo přihrávky střílel na brankáře, který mu v cestě nechal nohu.
     
    86
    Coutinho si za šestnáctkou udělal prostor ke střele pravou nohou, míč ale poslal vysoko nad branku. Oier nemusel zasahovat, jednalo se o propagační ránu.
     
    86
    Oier to zkusil dalekonosným nákopem k půlící čáře, kde se nejvýše do vzduchu dostal Busquets, který možná trochu pracoval rukama, sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Barcelona v poklidu kráčí za dalším vítězstvím, naopak domácí i nadále usilují nad kontaktní brankou.
     
    84
    Střídající Prcić se rovněž dostal ke střeleckému pokusu, který ale zamířil daleko vedle branky. Ter Stegen byl v tomto případě zcela bez vážnější práce.
     
    83
    Ter Stegen si až nyní připsal zákrok, kterým poslal míč na rohový kop. Po něm se ke střele dostal Toňo, který mířil snad do dvacáté řady tribuny.
     
    82
    Obrovská šance Katalánců! Messi si naběhl na parádní lob za obranu, poté přihrávkou uvolnil zcela osamoceného Suáreze, který zakončoval kousek vedle brány.

    David Suchý

    Branky: 35. L. Suárez (Messi), 43. Messi (Busquets), 47. Messi (Alba), 60. Messi (Arturo Vidal), 88. Piqué (Messi)

    Karty:   25. Suárez Pier (LVN), 59. E. Bardhi (LVN) – 18. O. Dembèlé (BAR), 36. Rakitić (BAR), 45. Alba (BAR)   76. Cabaco (LVN)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 7:6. Rohy: 15:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:9.
    Levante UD: Olazábal – Suárez Pier, Postigo (69. Prcić), Cabaco – Jason, E. Bardhi, Campaña, Toňo – Rochina (69. Coke), Morales (C) – E. Boateng (62. B. Mayoral).
    Náhradníci: Aitor Fernández – Coke, B. Mayoral, Chema, Prcić, Martí, Simon.

    FC Barcelona: ter Stegen – Piqué, Lenglet, Vermaelen (52. Arthur) – Rakitić, Busquets, Arturo Vidal (78. Coutinho), Alba – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (81. Denis Suárez).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Arthur, Coutinho, Miranda, Rafinha, Denis Suárez.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio
    thejrc.org