Alavés – Ath. Bilbao 0:0 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Pondělí 17.12.2018, 21:00 • Estadio de Mendizorroza, Vitoria-Gasteiz • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (23:03:42)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 2 – 3
    Střely mimo branku: 7 – 3
    Držení míče: 46% – 54%
    Rohové kopy: 5 – 3
    Ofsajdy: 2 – 3
    Fauly: 16 – 13
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Je dobojováno! Dohrávka šestnáctého kola LaLigy proti sobě svedla dva baskické týmy, které potřebovaly nutně bodovat z naprosto opačných důvodů. Možná i proto byl k vidění fotbal založený na zabezpečených obranách, ani jedna strana si nevytvořila žádnou stoprocentní šanci, ze které by mohla padnout branka. Na tvářích všech zúčastněných je znát, že získaný bod pro Alavés ani Bilbao nic moc neřeší. Deportivo nevyhrálo už počtvrté v řadě a zase se mu zkomplikoval boj o vysněné poharové příčky. Athletic naopak bodoval ve třetím z posledních čtyř duelů, avšak zůstává namočený v sestupovém pásmu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bilbao ještě rozjelo postupnou kombinaci končící až na hraně velkého vápna, kde Williamsovu přihrávku vystihl Laguardia a se spoluhráči odkopl balón pryč.
     
    90+2
    Hostující fotbalisté byly postupně vytlačování z blízkosti Pachecovy branky a dokonce se vrátili až k Herrerínovi. Skutečně to nevypadá, že by se mělo na bezbrankovém stavu ještě něco měnit.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další tři minuty. Bilbao v první z nich nevyužilo standardku, ale ještě bude vhazovat Yurim Berchichem.
     
    90
    Athleticu se na vlastní půlce nepovedlo dostat míč do bezpečí. Ximo Navarro však zazdil možnou akci Deportiva těžce nepovedenou střelou z necelých třiceti metrů.
     
    89
    Susaeta na pravém křídle nezískal pro Athletic rohový kop ani autové vhazování. Utkání v poklidu míří do remízového konce.
     
    88
    Manu García si nedělal těžkou hlavu a před Yerayem odkopl balón ven ze hřiště. Z blízkosti domácí střídačky bude vhazovat Capa.
     
    87
    Calleriho zradil první dotek po přihrávce od Duarteho. Athletic neváhal a podnikl výpad před opačné pokutové území, kde Bastón fauloval Muniaina za žlutou kartu.
     
    86
    Vynikající obranný zákrok Piny zabil hostující akci a hra se velmi rychle přesunula na útočnou půlku Alavésu. Hosté se však stihli vrátit a už je z toho útok do plných.
     
    85
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jony, přichází Burgui.
     
    84
    Trochu nepřehledná přehazovaná přes půlící čáru dopadla lépe pro Bilbao a jmenovitě Williamse. Tomu se však nepodařilo utančit Maripána, který doprovodil míč do autu.
     
    83
    Iñaki Williams si vyměnil míč s Berchichem a kolmou přihrávkou se snažil vysunout dalšího z hostů, kterému pohotově skočil pod nohy Pacheco.
     
    81
    Pochvala pro domácího gólmana Pacheca, který vystartoval proti únikové přihrávce a byl u míče před čerstvým Williamsem. Ten navíc vybíhal z odhaleného ofsajdu.
     
    80
    Bastón zády brance přesměroval centr z pravé strany za sebe, kde stál jen hostující brankář Herrerín. Ten si v klidu připraví dlouhý odkop.
    79. Jonathan Calleri (DAL)
     
    79
    Dvojce hráčů v souboji nedosáhla na dlouhý výkop, který tak propadl až na Calleriho. Ten se nečekaně snadno dostal do střelecké pozice, jenomže křižnou střelou netrefil ze svého pohledu levou tyč.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   58. R. Duarte (DAL), 87. Bastón (DAL) – 14. Dani García (ATB), 47. I. Martínez (ATB)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:13.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte – I. Gómez (73. Bastón), García (C), Pina, Jony (85. Burgui) – Calleri, Guidetti (46. Sobrino).
    Náhradníci: Sivera – Martín, Bastón, Burgui, Sobrino, D. Torres, Wakaso.

    Athletic Bilbao: Herrerín – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Beñat (75. San José) – Susaeta (C), Raúl García, I. Córdoba (62. Muniain) – Aduriz (68. I. Williams).
    Náhradníci: Simón – Guruzeta, Muniain, Núñez, San José, I. Williams, de Marcos.

    Rozhodčí: Lahoz – Devís, Fernández

    Diváci: 19 349
    thejrc.org