Atalanta BC – Lazio 1:0 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
1:0 (1:0)
S. S. Lazio
Pondělí 17.12.2018, 20:30 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia • Italská Serie A • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 10:16. (22:31:54)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Atalanty, která svého soupeře porazila poměrem 1-0. Jediná branka tohoto zápasu padla v první minutě, přičemž se o ní postaral Zapata. Od té doby jsme sledovali velice vyrovnanou podívanou, která nenabízela nic moc zajímavého. K vidění bylo nespočet osobních soubojů, ze kterých pramenily nedovolené zákroky. Koncovka zápasu nám nabídla velice zajímavý moment, a sice se hosté radovali z vyrovnávací branky, kterou sudí nakonec neuznal kvůli ofsajdu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na útočnou polovinu ještě zavítal Zapata, který ale fauloval protihráče. Je tu jedna z posledních akcí tohoto zápasu.
    90+4. Neuznaná branka hostů.
     
    90+4
    To je naprosto neskutečné! Lazio totiž vstřelilo vyrovnávací branku, kterou ale sudí ještě přezkoumal u videa. Nakonec se jednalo o ofsajdové postavení, branka tedy neplatí!
     
    90+2
    Hosté jsou s míčem na opačné polovině, stále se ale nemohou dostat k ničemu nebezpečnému. Atalanta brání opravdu zodpovědně.
     
    90+2
    V pokutovém území se dostal k prodloužení míče Milinković-Savić, avšak změna dráhy letu míče hrála do karet vyběhnuvšímu Berišovi.
     
    90+1
    Lazio bez váhání přešlo s míčem na útočnou polovinu, kde se Lulićovi podařilo vybojovat autové vhazování. Zřejmě budeme sledovat rozehráku nakrátko.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Laziu se na vyrovnávací branku krátí čas, počítat můžeme ještě s nastaveným časem.
     
    88
    Je tu další žlutá karta, za záchrannou brzdu se rozhodl zatáhnout domácí křídelník Hateboer.
     
    88
    Gosens si to namířil proti trojici protihráčů, nakonec se mu ale podařilo vybojovat autové vhazování. Atalanta se snaží držet míč na útočné polovině.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jordan Lukaku (S. S. Lazio).
     
    85
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Andrea Masiello.
     
    85
    Lulićovi se opět nepovedl centr, následně se za nakopávaným míčem řítil Caicedo, před kterým ale dokázal zasáhnout pozorný obránce Mancini.
     
    84
    De Roon si to neúnavně namířil podél autové čáry, kde velmi dobře zasáhl Lukaku, který tak přihrával do moci brankáře Strakoši.
     
    83
    Caicedovi se podařilo vybojovat rohový kop, kterého se z pravé strany ujal Alberto. Jeho centr plachtil k hranici malého vápna, načež Milinković-Savić pálil vysoko nad.
     
    82
    Máme do konce zápasu něco málo přes deset minut. Dnešní utkání stále nabídlo pouze jednu branku, Lazio se ale absolutně nemůže dostat k ničemu vážnějšímu.

    David Suchý

    Branky: 1. D. Zapata

    Karty:   50. D. Zapata (ABC), 88. Hateboer (ABC) – 38. Parolo (LAZ), 62. Wallace (LAZ), 87. J. Lukaku (LAZ)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 10:16.
    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói, Mancini, Palomino (57. Djimsiti) – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens – Iličić (68. Pašalić), A. Gómez (C) (85. A. Masiello) – D. Zapata.
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Adnan, Barrow, Castagne, Djimsiti, Pašalić, A. Masiello, Pessina, Rigoni, Tumminello, Valzania.

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace (78. F. Caicedo), Acerbi, Radu – Marušić (64. J. Lukaku), Parolo (C), Badelj (64. Alberto), S. Milinković-Savić, Lulić – Immobile, Correa.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Alberto, F. Caicedo, Cáceres, Durmisi, Cataldi, Patric, J. Lukaku, Luiz Felipe, Murgia, Bastos.

    Rozhodčí: Orsato – Liberti, Sacchi
    thejrc.org