Columbus – Vegas 1:0 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 2:4 (kon.) | Montreal – Boston 0:4 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Anaheim Ducks
Úterý 18.12.2018, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že o rozhodující branku v utkání se postaral Čech Ondřej Kaše se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:38:38)
     
    Československá stopa

    Ondřej Kaše (ANA) 1 bod (1+0), 5 střel, 15:21 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Ondřej Kaše (ANA) 1+0
    2. Ryan Getzlaf (ANA) 1+1
    3. John Gibson (ANA) 34 zákroků, 2 inkasované góly
     
    Díky povedené druhé dvacetiminutovce se Anaheim raduje z vítězství, o rozhodující branku se postaral kadaňský rodák Ondřej Kaše. V poslední periodě byl lepším celkem ale Pittsburgh, který zahazoval šance, a tak se musel před soupeřem sklonit. O definitivní podobu skóre se do prázdné branky postaral Ryan Getzlaf.

    Střely na branku: 30:36.
    Střely v této třetině: 13:7.
     
    Konec zápasu.
    59:11 Ryan GETZLAF - 2:4
     
    59:11
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je dobojováno a rozhodnuto! Adam Henrique prohodil Marcuse Petterssona, čímž vyslal do útočného pásma kapitána Anaheimu. RYAN GETZLAF už bekhendem nepohrdl nabídkou a připisuje si další branku v kariéře. Asistence: Adam Henrique a Pontus Åberg.
     
    58:26
    Casey DeSmith míří na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře. Pittsburgh už nemá na co čekat!
     
    58:02
    Od modré čáry se napřáhl Brandon Montour, jehož bomba skončila v moci domácího brankáře. Dá se očekávat, že za malou chvíli odjede Casey DeSmith na střídačku.
     
    56:55
    Pittsburgh byl dlouhou dobu v útočné třetině, ale Sidney Crosby zadovkou nenašel žádného spoluhráče v předbrankovém prostoru. Anaheim se osvobozuje vyhozením do středního pásma.
     
    55:54
    Zach Aston-Reese přihrával před branku, kam si najel Phil Kessel. Zkušeného hokejistu ale ve vyložené pozici zradilo zpracování, a tak si Kačeři mohou znovu oddechnout.
     
    54:38
    Od mantinelu až na osu hrací plochy si vybruslil Daniel Sprong, jehož pokus z vrcholů kruhů zamířil jen těsně vedle levé tyče. Casey DeSmith se za pokusem pouze ohlédl.
     
    53:18
    Sidney Crosby měl hlavu nahoře a přesně přihrál na osamoceného spoluhráče. Jake Guentzel byl už sám před brankářem, ale John Gibson zavřel rychle mezeru mezi rukou a tělem.
     
    52:52
    Hampus Lindholm a Ondřej Kaše dlouho kombinovali u levého mantinelu, ale nakonec se do střeleckého prostoru nedostali a jdou střídat.
     
    Střely na branku: 26:33.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:51
    Jevgenij Malkin se s pukem dostal až na vrchol levého kruhu, odkud přišlo zakončení. Ovšem puk přizvedl bránící hráč, od něhož zamířil kotouč do ochranné sítě. Až nyní může elitní formace Ducks vystřídat.
     
    51:10
    Souboj elitních formací vyhrála ta domácí. Tučňáci se usadili v útočném pásmu, kde trefil Kris Letang pouze oblouk branky. Následně Kačeři vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    50:00
    Ryan Getzlaf přihrával před branku, kam si najížděl Daniel Sprong. Ovšem bývalý hráč Pittsburgh černou gumu netrefil, a tak ani z této akce nic nebude.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Malkin (Letang, Kessel), 15. Rust (Crosby) – 23. Henrique (N. Ritchie, Sprong), 26. Sherwood (Rowney, Manson), 39. O. Kaše (Getzlaf), 60. Getzlaf (Henrique, Åberg)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Sheahan, Brassard, Pearson – G. Wilson, Cullen, D. Grant.
    Anaheim Ducks: Gibson (Ch. Johnson) – Montour, H. Lindholm, Manson (A), Ja. Larsson, Dotchin, Mahura – O. Kaše, Getzlaf (C), Åberg – Silfverberg, Kesler, Cogliano – Sprong, Henrique (A), N. Ritchie – Gibbons, Rowney, Sherwood.

    Rozhodčí: Hebert, Walsh – Mach, Barton

    Diváci: 18 575
    ocianews.com