Columbus – Vegas 1:0 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 2:4 (kon.) | Montreal – Boston 0:4 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Boston Bruins
Úterý 18.12.2018, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání už je to vše, děkujeme za pozornost. (04:33:16)
    Boston vyhrál v Montrealu už popáté za sebou, což se mu naposledy podařilo v roce 1941.

     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:10
    David Krejčí (BOS) 1+0, 4 střely, čas na ledě 17:26
    David Pastrňák (BOS) 0+2, 3 střely, čas na ledě 15:51
    Jaroslav Halák (BOS) 60 minut, 22 zákroků, 0 gólů, 100%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. David Pastrňák (BOS) 0+2
    2. Brad Marchand (BOS) 1+0
    3. Colby Cave (BOS) 1+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 22 – 35 (5:13, 8:13, 9:9)
    Zablokované střely soupeře: 18 – 17
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 44% – 56%
    Ztráty: 24 – 11
    Bodyčky: 46 – 32.
     
    Je dobojováno! Tradiční souboj dvou týmů z "Original Six" nabídl atraktivních šedesát minut, které se však líbily pouze fanouškům Bostonu. Kanadský tým napáchal obrovský počet individuálních chyb, v některých momentech až školácky odevzdával puky a byl za to tvrdě potrestán. Montrealu se navíc nedařilo ani v útočném pásmu, Jaroslav Halák všech dvaadvacet střel pochytal, podruhé v kariéře Canadiens vynuloval a celkově zaznamenal už 45. shootout v základní části. Bostonu dnes výtečně zahrály všechny čtyři útočné formace, nejvíce ale zářila ta první v čele s českými Davidy. Ten zkušenější hrající na centru jednou skóroval, mladší Pastrňák připravil pro spoluhráče celou řadu šancí a zapsal do statistik dvě asistence. Bruins tak po dvou porážkách slaví výhru 4:0 a potvrzují dobrou bilanci nad Habs, které při posledních deseti setkáních hned devětkrát porazili.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Brendan Gallagher si ve velké rychlosti vyměnil puk s Danaultem, který mu přihrál z osy kluziště přes McAvoe. Zleva ale přišla jen střela doprostřed branky a Halák se o vychytanou nulu připravit nenechal.
     
    59:06
    Colby Cave měl zaděláno na svůj druhý gól, jenomže po výborné přihrávce z pravého křídla od Kuralyho trefil jenom Price.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:25
    Kuraly obkroužil celé útočné pásmo, aby nakonec přihrál na Acciariho. Ten byl v obležení čtyř soupeřů a puk ani nestihl zpracovat.
     
    57:44
    Agostinovo podražení rozhodčí přešli bez odpískání. Donato přenesl hru na druhou stranu a Price musel zasahovat proti střele z levého mantinelu.
     
    57:17
    Kulakovi trochu trvalo zpracování přihrávky podél modré čáry. Moment překvapení tak byl fuč a následná střela navíc neměla přesnost.
     
    56:50
    Jenom to zahučelo po mohutném nápřahu Webera. Tvrdá rána z přihrávky Danaulta byla tečovaná a prosvištěla kousek vedle Halákovy klece.
     
    56:15
    Rozjetý Pastrňák udělal před svým osobním strážcem otočku a uvolnil se tím pro přihrávku na Marchanda, kterému se puk svezl z hokejky a střela šla hodně mimo.
     
    55:46
    Kampfer po nezpracovatelné přihrávce pro Cavea upadl a Kotkaniemi měl volnější cestu do útočného pásma. Celou akci zakončoval Juulsen hodně nepřesnou ranou bez přípravy.
     
    55:19
    Moore přihrával do zahuštěného prostoru před brankou. Bruins se ke střele nedostali a museli se vrátit do středního pásma, odkud zase nahazoval Moore.
     
    54:39
    Canadiens sympaticky bojují až do úplného konce. V celém zápase jim ale chybí potřebné štěstí, neboť puky se neustále odrážejí k hráčům Bostonu.
     
    54:14
    Peca krátkou zadovkou oslovil Agostina, který zkusil štěstí z ostrého úhlu, nicméně kvůli hokejce Noela Acciariho rozvlnil jen ochrannou síť.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Nordström (Backes, Cave), 40. Cave (McAvoy, Pastrňák), 41. Krejčí (McAvoy), 46. Marchand (Pastrňák, Krug)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber, Kulak, Petry, Reilly, Juulsen, Schlemko – A. Shaw, Domi, Drouin – Gallagher, Danault, Tatar – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron – Peca, Chaput, Agostino.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí, Marchand – Backes, Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.

    Rozhodčí: Chmielewski, Furlatt – Driscoll, Nansen

    Diváci: 21 302
    ocianews.com