Vladivostok – Dynamo Moskva 1:2 (kon.) | Barys – Čerepovec 3:0 (kon.) | Kunlun – Chabarovsk 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavl 4:2 (kon.) | Viťaz – CSKA Moskva 2:0 (kon.) | Minsk – Riga 2:1 (kon.)
Petrohrad – HC Slovan 4:1 (kon.) | Soči – Ufa 5:2 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 5:0 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 18.12.2018, 12:00 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Astana zaslouženě vítězí se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního dne. Dnes jsou na programu ještě další zápasy KHL, k nimž jste samozřejmě srdečně zváni. (14:33:35)
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Furch (CER) 55 zákroků, 2 inkasované branky, 96,55% úspěšnost zákroků
     
    Dominik Furch dlouho držel akcie Severstalu v tomto utkání vysoko, ovšem v závěru zápasu přišla chyba jeho spoluhráče, kterou potrestal Patrice Cormier. Poté stav zápasu už jen pečetil druhou brankou v utkání Nikita Michajlis, jenž poslal černou gumu do opuštěné brány. Ovšem pokud vezmeme duel jako celek, Astana vyhrála zaslouženě. Český brankář ji sice dlouho trápil, ale Čerepovec toho směrem dopředu moc nepředvedl, a tak si na druhé straně Henrik Karlsson připisuje celkem snadné čisté konto.

    Střely na branku: 58:13.
    Střely na branku v této třetině: 15:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Patrice Cormier – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Vadim Kudako – 2 min., hrubost).
     
    59:53
    Po souboji ve středním pásmu se na ledové ploše strhla ještě mela, do které se zapojily celé formace. Tentokrát se už vylučovat rozhodně bude.
    59:10 Nikita MICHAJLIS - 3:0
     
    59:10
    Astana právě vstřelila branku!
    Je hotovo a druhou branku v utkání zaznamenal NIKITA MICHAJLIS. Domácí útočník zachytil kotouč a uháněl s ním až do branky. Po Michajlisovi byla ještě hozená hůl, takže pokud by hráč neproměnil, byl by z toho technický gól. Bez asistence.
     
    58:20
    Dominik Furch míří na střídačku a Čerepovec posílá do hry dalšího bruslaře. O pár chvil později se pokusil trefit branku přes celé hřiště jeden z domácích, ale je z toho jen zakázané uvolnění.
    56:57 Patrice CORMIER - 2:0
     
    56:57
    Astana právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto a dva body zůstanou v domácím prostředí! Alexeji Michnovovi utekl v obranné třetině puk, kterého se zmocnil PATRICE CORMIER. Jeho pokus zamířil přesně nad rameno Dominika Furcha, který tentokrát byl bez šance. Bez asistence.
     
    56:25
    Z levé strany přišla přihrávka na pravý kruh, kde se nacházel osamocený autor zatím jediného gólu. Nikita Michajlis ovšem zamířil jen do bránícího hráče.
     
    55:29
    Dominik Furch opravdu dnes působí jako skála! Z vrcholu levého kruhu mířil André Petersson do vzdálenější šibenice. Jenže český brankář zaznamenal další zákrok lapačkou a jen díky němu je Čerepovec stále ve hře o body.
     
    54:01
    Henrik Karlsson si také připisuje velmi podařený zákrok. Švédský brankář musel řešit přihrávku do předbrankového prostoru a následnou střelu, která mu zamířila jen do hrudi.
     
    53:22
    Do útočného pásma si najel Pavel Akolzin, který střelou přes obránce otestoval pozornost Dominika Furcha. Český brankář vyrazil puk před sebe, kam dojížděl Dustin Boyd, ale před ním zasáhl obránce.
     
    52:05
    Na druhé straně vypálil z levého kruhu pro vhazování Darren Dietz, jehož pokus český brankář velmi dobře viděl a schoval jej do své výstroje. Čas ale Severstalu v této chvíli plyne velmi rychle.
     
    51:51
    Čerepovec z ojedinělé šance mohl vyrovnat! Alexej Michnov si vybruslil vedle branky, kde předal kotouč na spoluhráče. Jeho pokus z velmi nadějné pozici mířil po ledě do branky, ale Henrik Karlsson si betony poradil.
     
    50:36
    Domácí Kirill Panjukov přihrával od levého mantinelu před branku, kam si najížděl jeho spoluhráč. Ovšem přihrávka mu přeskočila hůl, a tak kotouč zamířil jen k zadnímu mantinelu.
     
    49:00
    A další střela, a další zákrok Dominika Furcha. Po střele od modré čáry se český reprezentační gólman blýskl zákrokem betonem. Hostující brankář je dnes jasně hvězdou zápasu.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 31. Michajlis (Valk, Dallman), 57. Cormier, 60. Michajlis


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Dallman (C), Vi Svedberg, Makljukov, Dietz (A), Polochov, Blacker, M. Semjonov, Lipin – Michajlis, Valk, Frattin – R. Starčenko, Cormier (A), A. Petersson – Ševčenko, Sagadejev, Boyd – Akolzin, Gurkov, Petuchov – Panjukov.
    Severstal Čerepovec: Furch (Korobov (A)) – Kornějev (A), Verjovkin, Minejev, Chochlov, Kudako, A. Kulda, Chabarov – Kupcov, Trubačjov (A), Geraskin – Michnov, Kodola, Monachov – Babenko, Lapenkov, Ashton – Rybin (C), J. Bodrov, I. Zacharčuk – Karlin.

    Rozhodčí: Fatějev, Kuljov – Golovljov, Savenkov
    thejrc.org