Karlovarsko – Civitanova 0:3 (kon.) | Gdaňsk – Berlin Recycling 3:0 (kon.) | Tours – Perugia 1:3 (kon.)
Modena – ZAKSA 3:1 (kon.)
konec
VK ČEZ Karlovarsko
0
16 18 14  
Cucine Lube Civitanova
3
25 25 25  
Středa 19.12.2018, 18:00 • KV Aréna, Karlovy Vary (CZE) • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Karlovarští volejbalisté na domácí palubovce nedokázali vzdorovat jednomu z nejlepších týmů světa! Po třech jednoznačných setech putují všechny body do Civitanovy.

    Karlovarsko začala proti světovým hráčům velmi nervózně, Jiří Novák si musel brát oddechový čas již za stavu 0:4. Poté se ale i díky hlasitému publiku domácí rozehřáli a dlouhé drželi ztrátu právě čtyř bodů. Až v závěru setu se Civitanova vytáhla a zvítězila větším rozdílem. Ve druhé sadě už domácí zachytili začátek, až do stavu 13:13 nepustili soupeře do více než jednobodového vedení. Nakonec ale závěr už zase patřil italskému celku. Třetí dějství už bylo zcela v režii Civitanovy, která mohla nechat odpočinout své hvězdy a stejně českého mistra přejela rozdílem jedenácti bodů.

    Nejvíce bodující hráči zápasu

    7 – Filip Rejlek
    6 – Marek Zmrhal
    4 – Lukáš Vašina

    13 – Cvetan Sokolov
    10 – Osmany Juantorena
    10 – Yoandy Leal (19:21:57)
     
    14:25
    Třetí set skončil.
     
    14:25
    Tomáš Houda se představil na servisu místo Lukáše Vašiny. Civitanova jen odevzdávala míč po nepřesné přihrávce, ale útok Penrose zastavil parádním jednoblokem Brenden Sander.
     
    14:24
    Sokolov umazal první mečbol nepřesným servisem za postranní lajnu.
     
    13:24
    Sokolovův servis mířil na Zmrhala, hosté se ubránili proti útoku Vašiny, poté ještě smečoval jen do bloku Penrose. Dlouhou výměnu zakončil až Sander, který vytloukl domácí dvojblok. Parádní rozehra z obou stran přinesla jedenáct mečbolů pro Civitanovu.
     
    13:23
    Cveta Sokolov pokračuje na podání. Penrose smečoval znovu jen do bloku, na druhý pokus trefil dokonce jen pásku.
     
    13:22
    Bruno přepouští svou pozici na palubovce Cantagallimu. Sokolov servíroval o pásku, ale domácí se ještě dokázali s přihrávkou vypořádat. Následný útok Penrose šel do pásky.
     
    13:21
    Teď už série Karlovarsko končí. Džavoronok poslal podání na libero hostů a následně zakončil výměnu smečí ze středu Simon.
     
    13:20
    Čtvrtý bod v řadě pro Karlovarsko. Dlouhou rozehru zakončil Beer a jeho blok proti útoku Sandera. Také Civitanova si bere oddechový čas.
     
    12:20
    Karlovarsko se ještě pokouší o nemožné. Po dalším servisu Džavoronoka se prosadil z bodovky Penrose, který trefil blokujícího Sokolova do hlavy!
     
    11:20
    Druhý bod v řadě pro domácí celek. Džavoronok na podání. Následný útok Sandera je zablokován Vašinou!
     
    10:20
    Desátý bod pro Karlovarsko. Stankovićův servis se do kurtu o kousek nevešel. Civitanova ještě zažádala o challenge, která ukázala bod pro domácí.
     
    9:20
    Také Juantorena si jde v závěru třetí sady odpočinout, na jeho místo přichází Massari. Sokolov zasmečoval nekompromisně po lajně přes Patočku.
     
    9:19
    Osmany Juantorena pokračuje na podání. Penrose smečoval proti trojbloku, ale ukrytým úderem za blok dokázal překvapit hostující obranu.
     
    8:19
    Místo Leala přichází do hry Sander. Juantorena přitlačil na podání, poté také skvěle zasáhl v poli proti útoku Penrose a toho využil Sokolov.
     
    8:18
    Další Zmrhalův servis už nebyl tak účinný. Stanković po nahrávce Bruna práskl s míčem do třímetrové zóny.
     
    8:17
    Marek Zmrhal na podání. Hosté po nepřesné přihrávce jen odevzdali míč Karlovarsku. Vašina dokázal na hlavním kůlu přetlačit blokujícího Juantorenu.
     
    7:17
    Karlovarsko snižuje na rozdíl deseti bodů. Džavoronok našel Penrose, který opět s velkou dávkou štěstí vytloukl blok Juantoreny.

    Vít Schück

    VK ČEZ Karlovarsko: Džavoronok, Van Haarlem – Vašina, Houda, Hudeček, Zmrhal – Beer, O'Dea, Patočka – Penrose, Rejlek – Petrák, Pfeffer
    Trenér: Jiří Novák

    Cucine Lube Civitanova: Bruno, D'Hulst – Juantorena, Massari, Leal, Sander – Stanković, Diamantini, Cester, Simon – Sokolov, Cantagalli – Marchisio, Balaso
    Trenér: Giampaolo Medei

    Rozhodčí: Andrij Kovalčuk (UKR) – Vitor Alexandre Goncalves (POR)
    bahis siteleri