Tisková konference k hokejovému MS juniorů (kon.)
konec
Tisková konference k hokejovému Mistrovství světa juniorů

Středa 19.12.2018, 11:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference končí, díky za pozornost. (11:23:18)
     
    Urban: Začátky utkání chceme uzpůsobit dané lokalitě. Začínat v osm hodin večer v Ostravě nebo v Třinci by byl absolutní nesmysl. Máme tu zámořské týmy, takže budeme jednoznačně tlačit, aby tato utkání začínala co nejdéle. Začátky se však postupem let posunují z důvodu televizi a podobně. Časový posun nebude mezi oběma městy žádný, anebo maximálně hodina až dvě.
     
    Spouštíme i oficiální stránky turnaje 2020.worldjuniors.hockey.com.
     
    Urban: Cenová politika se odvíjí podle znalosti skupin, které budeme znát v noci pátého ledna. Česká skupina by se měla odehrát v Ostravě. Není možné prohazovat týmy jako na MS dospělých. Prodávat vstupenky bychom chtěli už na jaře. Chceme mít minimum kategorií. Máme pěkné haly, přičemž v každé je vidět dobře. Zatím nevíme, jestli prodávat vstupenky jednotlivě nebo na celý den. Chceme udělat vstupenky dostupné široké veřejnosti. Máme určitý závazek tomu, kdo nám poskytl dvě třetiny rozpočtu – tedy z veřejných zdrojů. Podílí se na tom statutární město Ostrava, město Třinec i Moravskoslezský kraj. Chceme požádat i stát prostřednictvím ministerstva školství. Celkem by měl být rozpočet akce okolo 94 milionů korun.
     
    Štěrbová: Je tam perfektně znázorněno, že právě na tomto turnaji se rodí budoucí hvězdy světového hokeje. Petr Mrázek se zároveň stal patronem šampionátu v roce 2020.
     
    Štěrbová: Logem jsme chtěli vyjádřit místo konání šampionátu a jistý hokejový prvek. Hledali jsme pro něj inspiraci ve fotografiích minulých ročníků. Chtěli jsme zdůraznit to, čím se juniorský turnaj vymyká. Byl to záběr pořízený v roce 2012 na MS juniorů. Petr Mrázek udělal po vítězném zápase v USA tohle perfektní gesto a našli jsme v něm vše, co jsme chtěli.
     
    Štěrbová: Werk arena je nejnovější aréna u nás. Má kapacitu 5200 diváků. Je to nejpříjemnější aréna pro hokej.
     
    Markéta Štěrbová :Hlavní arenou bude Ostravar aréna v Ostravě. Ta byla postavena už v roce 1986 pro deset tisíc diváků.
     
    Urban: Od roku 1977 bylo uspořádáno první mistrovství v Československu a to se pak na našem území konalo celkem pětkrát. Na nás přišla řada s podpisem smlouvy až pro turnaj 2019/2020.
     
    Turnaj se zakončuje v Ostravě Vítkovicích. Čtvrtfinálové duely se budou hrát v obou městech.
     
    Urban: Naší prioritou je, aby to byla super akce. Poradatelskymi městy jsou Ostrava a Třinec. Obě města mají vyhovující haly, vyhovující zkušenosti a všestranná podpora v této oblasti.
     
    Martin Urban: Pro IIHF je to významná akce. Je to velký závazek v tom, že na velkém MS v roce 2015 jsme postavili laťku hodně vysoko. Tehdy se v ČR líbilo všem. Účastníkům, médiím a všem fanouškům.
     
    V tuto chvíli běží promospot k šampionátu 2019/2020 v ČR.
     
    Vstupenky na šampionát půjdou do prodeje na jaře.
     
    Organizační výbor představí i logo turnaje, jehož dominantou je silueta brankáře Petra Mrázka.
     
    Světový šampionát hráčů do 20 let se konal v ČR celkem třikrát. V letech 1994 v Ostravě a ve Frýdku -Místku, dále v Pardubicích a v Hradci Králové v letech 2001 a 2002 a naposledy v Pardubicích a v Liberci 2007 a 2008.
     
    Mistrovství světa v ledním hokeji se od 26. prosince do 5. ledna 2020 uskuteční v Ostravě a v Třinci.
     
    Na tiskové konferenci bude oznámena nominace na MS 20. Zároveň bude představený projekt šampionátu v letech 2019 a 2020 na českém území.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Radek Barkman

    thejrc.org