Kunlun – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Chabarovsk 4:3 (kon.) | Barys – Jaroslavl 1:2 (kon.)
Omsk – Čerepovec 7:3 (kon.) | Minsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 4:1 (kon.)
Petrohrad – Riga 2:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Ufa 2:1 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Soči 3:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
4:3 (0:1, 4:1, 0:1)
Amur Chabarovsk
Čtvrtek 20.12.2018, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA) 4 obdržené branky, 20 zásahů
    Marek Hrbas (CHA) 1+0, 3 střely, čas na ledě 22:36
    Tomáš Zohorna (CHA) 1+0, 2 střely, čas na ledě 18:55
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 24:17
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 24:27.
    Zblokované střely – 13:17.
    Vyloučení – 3:3.
    Využití přesilovek 1/3 – 1/3.
    Vhazování – 26:32.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sibiru Novosibirsk, který těžil z velice povedeného vstupu do druhé periody. V posledním dějství jsme sledovali celkem vyrovnanou hru, přičemž aktivnější byl Chabarovsk, jenž už překonal brankáře soupeře pouze jedinkrát, což logicky nestačilo. Sibir tak doválčil toto utkání do vítězného konce, díky čemuž si v tabulce vytvořil tříbodový náskok na předposlední pozici, na které je právě Chabarovsk.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Alexandr KUZNĚCOV - 4:3
     
    59:59
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Je tu přeci jenom kosmetické snížení! Krasikov vyrazil puk pouze před sebe, toho využil ALEXANDR KUZNĚCOV, který obkroužil branku a poté odrazem o nohu protihráče snižuje na rozdíl jediné branky. Regulérnost muselo opět potvrdit video!
     
    59:15
    Hosté pochopitelně hrají bez brankáře, zatím se jim to ale moc nevyplácí.
     
    58:25
    Jako první se k volnému puku dostal Vorobjov, avšak to překvapivě přineslo šanci pro domácí. Prince z mezikruží ale nepropálil brankáře Langhamera.
     
    58:10
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Jegor Milovzorov – 2 min., podrážení).
     
    57:40
    Amur si vytvořil velice sympatický tlak, který nakonec musel zastavit až brankář Krasikov, jenž zasáhl pravým betonem. Hosté se posléze osvobodili.
     
    56:26
    Ušenin se dostal k puku, který ihned posílal na branku soupeře. Tam zřejmě ještě došlo k teči, nicméně i přesto Krasikov bezpečně zasáhl.
     
    55:26
    Poslední minuty nepřináší moc soustavnou hru, na pořadu dne bylo další zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici ruského brankáře Krasikova.
     
    54:27
    Hosté se sice radovali z kontaktní branky, avšak ta nakonec neplatí. Těžko říct proč, avšak poslední slovo měl sám videorozhodčí.
     
    54:17
    Aby toho nebylo málo, tak dostal nabito Gorškov, do jehož rány ještě vložil hůl jeden z protihráčů. Puk se tak odrazil vysoko do ochranné sítě.
     
    53:26
    Amuru se na malý moment podařilo usadit v opačném pásmu, následně se pak ke střeleckému pokusu dostal Faizullin, který ale orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    52:36
    Domácí vyhodili na jistotu do opačného pásma, posléze soupeři nevyšel přechod do útoku. Do ofsajdového postavení byl vystaven hostující Popugajev.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Maxim Ignatovič – 2 min., hákování).
     
    51:30
    Poslední minuty nepřinášejí nic nebezpečného. O aktivitu se sice stará Chabarovsk, avšak brankář Krasikov je už delší dobu bez vážnější práce.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 22. Šarov (Sajustov, Kazakov), 26. Michajlov (Caron, J. Peltola), 31. Šarov (Caron), 32. Pervušin (Milovzorov, Sajustov) – 8. T. Zohorna (Ruděnkov, Rasskazov), 31. Hrbas (D. Vorobjov), 60. A. Kuzněcov


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (D. Taylor) – K. Alexejev (A), Loginov, Demidov, Ignatovič, Naumov, D. Lukin, Vorobej – Michajlov, J. Peltola (C), Prince – Milovzorov, Sajustov (A), Kazakov – Šarov, V. Komarov, Caron – Zyrjanov, Romancev, Pervušin.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Kuzmin, Jordán (A), Hrbas, D. Vorobjov, Šviděnko, Aťušov – Ruděnkov, Rasskazov, T. Zohorna (C) – Fajzullin, Pjanov, Gorškov – Veličkin, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Popugajev, A. Kuzněcov, Dědunov.

    Rozhodčí: Bukin, Cyplakov – Zacharenkov, Palej

    Diváci: 4635
    thejrc.org