Toronto – Florida 6:1 (kon.) | Philadelphia – Nashville 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 2:1 (kon.)
Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Boston – Anaheim 3:1 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:1 (kon.)
Dallas – Chicago 2:5 (kon.) | Calgary – Tampa 4:5 (1:2 po s.n.) | Arizona – Montreal 1:2 (kon.)
Vegas – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 5:1 (kon.) | San Jose – Winnipeg 3:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Minnesota Wild
Pátek 21.12.2018, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že se Pittsburgh raduje z dalšího vítězství, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:45:13)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, žádná střela, 12:56 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Bryan Rust (PIT) 2+0
    2. Jake Guentzel (PIT) 0+2
    3. Casey DeSmith (PIT) 40 zákroků, 1 obdržený gól
     
    Sledovali jsme vyrovnané utkání, které po chybách v rozehrávce potrestala dvojice Jake Guentzel – Bryan Rust, jenž zaznamenal dvě branky. Minnesota působila svěže, oproti Pittsburghu, jenž soupeři dal lekci z produktivity. Wild totiž byli v koncovce nebezpečnější, ale Casey DeSmith předvedl famózní výkon a dovedl Tučňáky k dalšímu důležitému vítězství.

    Střely na branku: 37:41.
    Střely na branku ve třetí třetině: 12:14.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:01
    Z pravého kruhu se napřáhl ještě Jevgenij Malkin, jehož pokus vrazil hostující brankář vyrážečkou. Tlak Pens pokračoval, ale další střela nepřišla.
     
    58:32
    Jake Guentzel si najel od mantinelu mezi kruhy, kde předvedl střelu přes obránce. Ovšem Devan Dubnyk byl pozorný a připsal si důležitý zákrok.
     
    58:00
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nino Niederreiter.
     
    57:41
    Devan Dubnyk míří na střídačku a pouští do hry dalšího bruslaře!
     
    56:41
    Z pravého kruhu dvakrát vystřelil Jason Zucker. Jeho první pokus vyrazil dobře postavený Casey DeSmith před sebe, Pittsburgh kotouč neodpálil, a tak se znovu ke střele dostal hostující útočník, jenž nezamířil přesně.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Juuso Riikola – 2 min., hákování).
     
    55:49
    Minnesota se usadila v útočné třetině a už si hledala střeleckou pozici. Hra se po přihrávce rukou přerušila a přesunula do středního pásma.
     
    54:54
    Nahození hostujícího celku ze středního pásma zamířilo pod lapačku Caseye DeSmitha, který dlouhou váhal, zda rozehrát nebo přerušit hru. Domácí brankář však zvolil druhou variantu.
     
    54:26
    Kris Letang vystoupil proti přihrávce soupeře a hnal se se spoluhráči do přečíslení. Ovšem jeho následná přihrávka byla hodně nepřesná. O pár chvil později se Pittsburgh dostal do ofsajdového postavení.
     
    54:03
    Útočná lavina Minnesoty končí ofsajdem. Hra se po reklamní přestávce přesune do středního pásma. Hostů čas v těchto chvílích utíká hrozně rychle.
     
    53:00
    Phil Kessel přihrál do strany, kde byl najetý Jake Guentzel. Jeho pokus mířil k bližší tyči, ovšem Devan Dubnyk si připsal do statistik další snadný zákrok.
     
    52:18
    Další pokus Tučňáků přišel z ostrého úhlu, ale hostující brankář byl nalepen u první tyče a pokus vyrazil do ochranné sítě. Následuje vhazování po jeho pravé ruce.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Rust (Guentzel), 49. Rust (Guentzel) – 8. Greenway (Coyle, Brodin)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Simon – Hörnqvist, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Prosser, Seeler – Mikael Granlund, E. Staal (A), Greenway – Niederreiter, Coyle, Parise (A) – Kunin, M. Koivu (C), Zucker – Fehr, J. Eriksson Ek, M. Foligno.

    Diváci: 18 435
    thejrc.org