Třinec – Olomouc 4:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Litvínov – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 5:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Piráti Chomutov
Pátek 21.12.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    A další rána, která nadělal Pavelkovy problémy. Naštěstí pro něj ji ale dokázal vyrazit před sebe, i když moc nevěděl jak.
     
    59:14
    V poslední minutě se Piráti ještě probudili! Od modré nebezpečně střílel Ronald Knot, po dorážce z pravé strany se zase halou rozlehl zvuk nastřeleného kovu.
     
    50:55
    Hosté už jsou v plném počtu, ještě když ale byli v oslabení, jeli dopředu ve dvou na jednoho. Vše ale obětavým skluzem vyřešil bek Filip Pavlík.
     
    48:47
    A je tu další početní výhoda pro domácí. Tentokrát poté, co si Jan Havel jde odpočinout za faul kolenem.
    47:11 Tomáš VINCOUR - 5:0
     
    47:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši využívají přesilovku, završují bůro a nadělují svým fanouškům dnes už pátý vánoční dárek! Dnešní dvorní nahrávač Radek Smoleňák našel na vrcholu mezikruží TOMÁŠE VINCOURA, který chladnokrevně zamířil a neomylnou dělovkou vymetl levý horní růžek – 5:0. Asistence: Radek Smoleňák, Petr Koukal.
     
    45:25
    Piráti teď předvedli dva zákroky minimálně na hranici pravidel, potrestaný je ale až ten druhý. Za nedovolené bránění jde pykat Stanislav Dietz a Mountfield má početní výhodu.
    43:35 Matěj CHALUPA - 4:0
     
    43:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už je ale puk za brankovou lajnou a Lvi skórují dnes počtvrté! Radek Smoleňák už mohl z osy hřiště střílet, ale neunáhlil se a našel u pravé tyče úplně volného MATĚJE CHALUPU. Ten měl jednoduchou práci s doklepnutím do zcela prázdné klece a při oslavě svého gólu několikrát děkovně smekl pomyslný klobouk před nahrávačem Smoleňákem – 4:0. Asistence: Radek Smoleňák, Petr Koukal.
     
    36:30
    Východočechům se až teď povedlo přejít útočné pásmo, výsledkem ale byla hodně nebezpečná situace! Petr Zámorský vystřelil od modré a tečovat se snažil před bránou Radek Smoleňák, puk ale skončil mimo.
     
    35:28
    Početní výhoda pro domácí Mountfield, dvě minuty za držení hole si odpyká Jakub Trefný.
     
    35:17
    Po střele z levé strany zůstal puk ležet volně v brankovišti za Jaroslavem Pavelkou, jako první u něj ale byl hradecký Oskars Cibulskis, jenž jej odpálil pryč.
     
    34:30
    Maris Bičevskis projel pásmem jako nůž máslem a zakončoval osamocen z levé strany, kotouč však otřel jen o boční síť.
     
    31:25
    První přesilovku v duelu si teď zahrají Piráti, sudí totiž za pískotu domácího publika udělil trest za nedovolené Richardu Nedomlelovi.
     
    30:57
    Jeden z chomutovských hráčů nyní vystihl rozehrávku a z pravého kruhu nastřelil vzdálenější tyčku, Pavelka už podruhé v zápase může děkovat brankové konstrukci!
     
    29:30
    Radek Smoleňák zkusil zpoza brány nahodit na náhodný odraz a málem mu jeho úmysl vyšel. Od bránícího beka se totiž puk odrazil těsně vedle tyče.
     
    27:53
    A po komerční přestávce si Mountfield ještě zahraje přesilovou hru, protože Juraj Valach byl vyloučen za nedovolené bránění.
    27:37 Petr KOUKAL - 3:0
     
    27:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Piráti sice nepříjemně doráželi, jsou to ale Východočeši kdo nyní skóruje! Radek Smoleňák za bránou udržel puk před protihráčem a předložil ho na pravý kruh PETRU KOUKALOVI, který z první vymetl prostor u bližší tyčky. Chvíli poté byl protihráčem přišpendlen k ledu, to ale hradeckému útočníkovi zcela jistě nyní nevadí – 3:0. Asistence: Radek Smoleňák.
     
    25:39
    Hradečtí se museli mít na pozoru, neplechu totiž před jejich bránou nadělal série chomutovských střel a dorážek!
     
    23:11
    Radek Smoleňák parádně vystihl rozehrávku a štrádoval si to úplně sám na pirátskou bránu, jenže jeho jedovaté střela zápěstím jenom zazvonila o bližší tyčku!
    21:24 Tomáš VINCOUR - 2:0
     
    21:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    A nejenže ho vybojovali, dokonce ho vzápětí umístili do chomutovské sítě! Oskars Cibulskis na sebe u levé tyče stáhl pozornost bránícího hráče i brankáře, střílet se ale nerozhodl. Místo toho bravurně poslal žabku na druhý konec brankoviště přesně na hůl TOMÁŠE VINCOURA, jenž už měl vcelku lehkou práci. Jen nastavil hokejku a usměrnil touš do odkryté části hostující klece – 2:0. Asistence: Oskars Cibulskis, Radovan Pavlík.
     
    18:20
    To byla série! Dvě dorážky měl na starosti Radek Smoleňák, další pak jeho spoluhráči. Ale ani jedna neprošla do odkrytého kousku brány.
     
    16:22
    Několik minut před první sirénou tu máme také první přesilovku. Lukáš Vantuch vyfasoval dvě minuty za podrážení a Hradec hraje v početní výhodě.
     
    11:12
    Mislav Rosandič vyslal od modré lajny střílenou nahrávku, jejíž směr změnil těsně před gólmanem lehkou tečí Daniel Rákos. Justin Peters však zareagoval rychle a našel kotouč v lapačce.
     
    06:10
    A na druhém konci hřiště mířil z levého kruhu k bližší tyči Matěj Chalupa, Peters stihl zasáhnout vyrážečkou.
     
    05:14
    Chomutov se snaží rychle odpovědět, z těsné blízkosti nastřelil Pavelkův beton Pavel Klhůfek.
    04:01 Michal DRAGOUN - 1:0
     
    04:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Piráti si nedali pozor na obranná vrátka a Hradečtí tuto příležitost k otevření skóre! Mislav Rosandič z obranné modré krásně našel MICHALA DRAGOUNA, který nenápadně proklouzl středem hřiště mezi všemi chomutovskými hráči. Díky rychlosti se dostal do samostatného nájezdu, který proměnil nekompromisní ranou mezi betony – 1:0. Asistence: Mislav Rosandič, Filip Pavlík.
     
    01:43
    Stanislav Dietz tvrdě vypálil od modré a jeho ránu zblokoval jeden z hradeckých bránících hráčů. Jenže změnil její směr tak, že za Pavelkou zacinkala horní tyč domácímu brankáři tak pomohla porce štěstí!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 5. Dragoun (Rosandić, F. Pavlík), 22. Vincour (Cibulskis, R. Pavlík), 28. Koukal (Smoleňák), 44. M. Chalupa (Smoleňák, Koukal), 48. Vincour (Smoleňák, Koukal)


    Mountfield HK: J. Pavelka (D. Dvořák) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos (A) – Vopelka, Cingel, Bezúch.
    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný – T. Svoboda, V. Růžička (A), Koblasa – J. Stránský, Klima, Sklenář – Duda, Vantuch, Tomica (C) – J. Havel, Klhůfek, Marjamäki.

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Pešek, Malý

    Diváci: 5165
    thejrc.org