Třinec – Olomouc 4:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Litvínov – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 5:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:3 (2:2, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
Pátek 21.12.2018, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:16 Lukáš VÁLEK - 5:3
     
    55:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná akce LUKÁŠE VÁLKA, který dostal přihrávku od Františka Lukeše a sjel si až před Jakuba Sedláčka. Tam si z bekhendu vrátil puk zpět na forhend a dokázal hostujícího brankáře překonat mezi jeho betony – 5:3. Domácí tak odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek. Asistence: František Lukeš.
    52:09 Jan ŠČOTKA - 4:3
     
    52:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Dvě vteřiny před vypršením hostujícího trestu využívají domácí svou přesilovou hru. Kašpar poslal puk na JANA ŠČOTKU, který z levé strany trefil odkrytou Sedláčkovu klec – 4:3. Domácí tak jdou potřetí do vedení. Asistence: Lukáš Kašpar a Jakub Petružálek.
    48:10 Tomáš FOŘT - 3:3
     
    48:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno! Přihrávku přímo před branku Jaroslava Januse dostal od Kubiše TOMÁŠ FOŘT, jenž se poté svou střelou zblízka nemýlil – 3:3. Opět se tak začíná znovu od začátku. Asistence: Pavel Kubiš.
    38:27 Lukáš VÁLEK - 3:2
     
    38:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovští strhávají v přesilové hře vedení na svou stranu. LUKÁŠ VÁLEK byl dobře postavený u branky hostů. Po střele Baránka se pak puk odrazil od zadního mantinelu právě k Válkovi, jenž z levé strany prostřelil Jakuba Sedláčka – 3:2. Asistence: Marek Baránek a Viktor Hübl.
    19:58 Dominik LAKATOŠ - 2:2
     
    19:58
    Zlín právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný konec první části hry. Je znovu vyrovnáno! Hned po vhazování se na vrcholu levého kruhu opřel do střely DOMINIK LAKATOŠ a pohotovou ranou pak překonal překvapeného Jaroslava Januse – 2:2.. Asistence: Zdeněk Okál a Jakub Herman.
    16:53 Viktor HÜBL - 2:1
     
    16:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva otáčí vývoj utkání na svou stranu a jde poprvé do vedení. VIKTOR HÜBL převzal kotouč od Válka a směřoval s ním před hostující klec. Poté těsně před Sedláčkem z bekhendu zakončil pod víko jeho branky – 2:1. Asistence: Lukáš Válek a Lukáš Doudera.
    14:37 František LUKEŠ - 1:1
     
    14:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V oslabení Verva vyrovnává na 1:1. Po akci domácích fauloval v jasné střelecké pozici Okál a sudí nařídil trestné střílení, které bez větších problémů dokázal proměnit FRANTIŠEK LUKEŠ. Začíná se tedy znovu od začátku.
    09:10 Tomáš FOŘT - 0:1
     
    09:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Po založení akce na straně Beranů obešel dva hráče Vervy TOMÁŠ FOŘT, který si sjel na levý kruh a odtud poté svou střelou překonal Januse nad jeho lapačkou – 0:1. Asistence: Jiří Ondráček.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. F. Lukeš (TS), 17. V. Hübl (Válek, L. Doudera), 39. Válek (Baránek, V. Hübl), 53. Ščotka (Kašpar, Petružálek), 56. Válek (F. Lukeš) – 10. Fořt (J. Ondráček), 20. Lakatoš (Okál, Herman), 49. Fořt (Kubiš)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Ščotka, Porseland, Baránek, L. Doudera, Suchánek, Romančík, Březák – Kašpar, J. Mikúš, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Trávníček (C), Gerhát, Myšák – Jurčík, M. Hanzl, D. Tůma.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Valenta, Gazda, Zbořil – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Herman, Lakatoš, Okál – Popelka, P. Sedláček, Fryšara – Poletín, Honejsek, E. Kulda.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Kis, Rampír

    Diváci: 5 176
    thejrc.org