New Jersey – Ottawa 5:2 (kon.) | Washington – Buffalo 2:1 (kon.) | Colorado – Chicago 1:2 (kon.)
Philadelphia – Columbus 3:4 (kon.) | Boston – Nashville 5:2 (kon.) | Detroit – Florida 1:2 (kon.)
Vegas – Montreal 3:4 (po pr.) | Calgary – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
konec
Boston Bruins
5:2 (1:0, 0:1, 4:1)
Nashville Predators
Sobota 22.12.2018, 19:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou! (21:54:07)
     
    Československá stopa v utkání:

    Jaroslav Halák (BOS) 60 minut, 28 zákroků, 2 góly, 93,3%, 0+1
    David Pastrňák (BOS) 1+2, 3 střely, čas na ledě 18:19, 3. hvězda
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:26
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrice Bergeron (BOS) 2+1
    2. Brad Marchand (BOS) 1+2
    3. David Pastrňák (BOS) 1+2
     
    Boston Bruins poráží dva dny před Vánocemi na domácím ledě Nashville a prodlužuje jeho sérii porážek na číslo 4. Dvě třetiny vyrovnané utkání rozhodla první domácí lajna ve prospěch Medvědů. Patrice Bergeron (2+1), Brad Marchand (1+2) a David Pastrňák (1+2) jsou dnes právem hvězdami duelu. Poslední branku zaznamenal do opuštěné klece Sean Kuraly. Za hosty skórovali Ryan Johansen a Kyle Turris.

    Střely na branku: 32:30
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Za brankou Predators začala poslední minuta tohoto duelu, které vyhraje hlavně díky první lajně Boston Bruins. Nashville se už nikam nežene a prohraje už čtvrté utkání v řadě.
    58:01 Sean KURALY - 5:2
     
    58:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nashville odvolalo Rinneho z branky, ale nebylo ani v útočné třetině. Jaroslav Halák rychle rozehrál a SEAN KURALY přes více jak polovinu hřiště zakončoval do opuštěné klece, kterou v pohodě trefil a potvrdil domácí vítězství. Asistence: Charlie McAvoy a Jaroslav Halák.
     
    57:12
    Kevin Fiala se dostal do svízelné pozice před vlastní brankou, kde jeho rozehru zachytil Heinen. Ten hledal před brankou spoluhráče, ale jeho přihrávka byla nakonec zachycena.
     
    55:40
    Puk do útočné třetiny zavezl Joakim Nordström, který našel na levém kruhu Pastrňáka. Ten z pravé strany centroval do brankoviště, kde se ale nikdo neprosadil, Pekka Rinne hru přerušuje.
     
    54:57
    Bostonští se následně pokoušeli dostat do útoku, ale píská se icing. Vhazovat se bude po pravici Jaroslava Haláka, který je blízko k další výhře.
     
    54:38
    Sean Kuraly za brankou najel do Webera a kolenem jej zasáhl do stojné nohy. Švýcarský obránce opustil ledovou plochu s pomocí lékařů, ale domácí forvard zůstává nepotrestán... Pokračovat se bude po komerční pauze.
    54:09 David PASTRŇÁK - 4:2
     
    54:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Spojení Marchand – Pastrňák je opravdu neskutečné. Nyní si oba hráči vyměnili role a DAVID PASTRŇÁK byl na konci útočné akce. Marchand mu připravil kotouč a havířovský rodák z levého kruhu i se štěstím prostřelil přesouvajícího se Rinneho. Asistence: Brad Marchand.
     
    53:31
    David Pastrňák nahazoval od modré čáry a nahazoval do brankoviště, kde bylo celkem dost hráčů. Nikdo se ale k pořádné teči nedostal a pokračuje se vhazováním po levici Rinneho.
     
    52:49
    Domácí se pokouší uklidnit hru a udržet své vedení, pokud možno tak až do poslední sirény. Jeden z hráčů nyní nic nevymýšlel a kotouč jen nahodil na branku Rinneho.
     
    52:15
    Matt Irwin poté vystrašil Jaroslava Haláka rychlou střelou od modré čáry, kterou mohl tečovat clonící hráč před slovenským brankářem. K tomu ale nedošlo a Halák chytá.
    51:23 Brad MARCHAND - 3:2
     
    51:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Patrice Bergeron se hned v prvních sekundách dostal do zakončení, ale mezi kruhy střílel nad branku. Akce ovšem pokračovala a David Pastrňák našel krásnou přihrávkou BRADA MARCHANDA, jenž se na pravé straně z první nezmýlil a poslal Boston potřetí v duelu do vedení! Asistence: David Pastrňák a Patrice Bergeron.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 16. Bergeron (McAvoy, Marchand), 42. Bergeron (Heinen, Pastrňák), 52. Marchand (Pastrňák, Bergeron), 55. Pastrňák (Marchand), 59. Kuraly (McAvoy, Halák) – 34. Johansen (C. Smith, Josi), 50. Turris (Josi, Salomäki)


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Krug, Carlo, Grzelcyk, McAvoy, J. Moore, Kampfer – Marchand, Bergeron, Heinen – Nordström, Krejčí, Pastrňák – Donato, Cave, Backes – Wagner, Kuraly, Acciari.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Hamhuis, Ekholm, Irwin, Y. Weber – Hartman, Johansen, Fiala – Grimaldi, Järnkrok, C. Smith – Salomäki, Bonino, Watson – F. Gaudreau, Turris, Rinaldo.

    Rozhodčí: O'Rourke, L'Ecuyer – Daisy, MacPherson

    Diváci: 17 565
    thejrc.org