Vítkovice – Střešovice 6:2 (kon.) | Chodov – Ne 10:12 (kon.) | Panthers – Židenice 7:5 (kon.)
Olomouc – Ostrava 3:5 (kon.) | Jičín – Bohemians 4:5 (kon.) | Slavia Plzeň – Liberec 3:7 (kon.)
konec
FBS Olomouc
3:5 (2:1, 0:0, 1:4)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota 22.12.2018, 16:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Extraliga žen • 15. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne, florbalová Extraliga žen se nezastavuje ani těsně před vánočními svátky, když v posledním víkendu před Štědrým dnem nabídne kompletní program jejího 15. kola. Jedním z napínavých duelů bude i moravské derby mezi Olomoucí a Ostravou. Utkání startuje v 16:00!
     
    FBS Olomouc
    Olomoucké florbalistky byly dlouhou dobu nálepkovány jako tým budoucnosti. Mančaft, který má svou sílu ukázat až v nadcházejících letech. Po odchodu progresivního kouče Petra Dadeje se však již dal vycítit postupný nástup mladé krve, jež přebírala výraznější role v celém soukolí olomouckého družstva. Tým sice opustila hned dvojice výrazných tváří – útočnice Alena Sklenářová a klubová legenda Alice Pavlíková totiž ukončily kariéru, nicméně druhá jmenovaná nakonec obsadila pozici hlavní trenérky a i svou končící kolegyni zařadila do svého realizačního týmu. Devízou Pavlíkové byla rozhodně známost prostředí. Má dokonalý přehled o schopnostech i charakteru svých bývalých spoluhráček a zároveň má enormní zkušenosti z extraligových bojů. I proto se tak výsledky Hanaček dostavily celkem nečekaně brzy. Třetí místo z otevřené ženské kategorie na srpnovém Czech Open bylo bráno jako historický úspěch klubu, navíc přicházely i vítězství i na extraligovém kolbišti.

    Olomouc tak kupříkladu na startu sezóny zdolala Plzeň a šokujícím způsobem taktéž Jičín s Bohemians, tedy celky, které olomoucký klub v minulosti běžně přehrávaly. Na druhé straně ale padl na půdě Tatranu a venkovní duel s Klokankami taktéž prohrál. K tomu se sice nakupily ještě porážky s favority typu Ivanti Tigers, Ostrava nebo Chodov, i tak to ale stačilo před pauzou zaplněnou domácím mistrovstvím světa mužů na nadějné osmé místo, jež bylo pro několik předchozích trenérů sice vytouženým cílem, ale kvalitativně na něj jednotlivé sestavy častokrát vůbec neměly. Toto umístění patří FBS i po prvním prosincovém extraligovém dvojkole. Návrat pod dlouhé přestávce sice zvládly svěřenkyně Alice Pavlíkové podle většiny očekávání, když se popraly s prostředím výjezdního utkání v Přerově a udolaly trápící se Židenice i podruhé v tomto ročníku, minulou neděli ale zaznamenaly až nečekaně vysoký debakl. Na půdě Ivanti Tigers prohrály jasně 0:13, což byl jejich první letošní duel, v němž Hanačky nevsítily branku, navíc porážka s nejvyšším brankovým rozdílem (i zářijový debakl s Chodovem v poměru 1:13 byl dle skóre v uvozovkách pozitivnějšího rázu). Na příčky, které zajišťují už jen play-down, mají aktuálně náskok už jen tří bodů.

    Nejproduktivnější hráčkou Hanaček je aktuálně stále 18letá útočnice Lucie Cholinská, které se letos podařilo vsítit už 11 branek a přidat k tomu navrch 10 asistencí. Top sniperkou týmu pak je Tereza Mošťková, jež se vrátila během letní pauzy z hostování v Židenicích. V aktuálním extraligovém ročníku už vsítila 14 branek. Mezi tyčemi prozatím dostává vyšší minutáž talentovaná Martina Franková se statistikou 4,02 branek na zápas. Velezkušená Lenka Kubíčková, bývalá reprezentantka a vítězka ankety Brankářka roku, dostává šanci spíše proti horším soupeřům, čímž má svou bilanci takřka blížící se devítigólové hranici.
     
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    Ostravské florbalistky patří už od minulého extraligového ročníku mezi největší české kolosy. Masivní přestupová politika, která přilákala do slezské metropole takové talenty jako jsou kupříkladu sestry Hudákovy, dávala už loni velkou šanci na ostravský vzestup mezi nejelitnější extraligové značky. Po finanční injekci do ženského týmu se tak skutečně stalo, svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka to dotáhly na čtvrté místo po základní části a semifinále play-off. Letošní letní pauza a obrovský kolotoč na českém přestupovém trhu nicméně hrál spíše do karet FBC. Ostravskému managementu se podařilo udržet naprostou většinu hráček, navíc ještě z Chodova získal Janu Lackovou. Předsezónní cíl v podobě titulu tak nebyl brán ani nijak velkohubě. Ba naopak, Ostrava byla považována prakticky za největšího favorita celé soutěže a z předsezónního úhlu pohledu by bylo velkým překvapením, pokud by se neobjevil na dubnovém ostravském Superfinále. Sezónu navíc odstartoval povedeným zápasovým turné ve Švédsku, v extralize držela Ostrava dokonce po sedm zápasů šňůru neporazitelnosti.

    Zlom nastal v půlce října prohrou v prodloužení na půdě Chodova, hned další zápas totiž prohrálo FBC i derby s Vítkovicemi. Následně sice slabší soupeře bez větších potíží porazilo, momentálně se ale dost nečekaně už třikrát v řadě nepodařilo Ostravankám zvítězit. Nejenže ještě před dlouhou pauzou prohrály s Chodovem, minulý víkend poté prohrály i Vítkovicemi a nečekaně i v Jičíně. V tabulce tak rázem klesly až na čtvrtou pozici. Ve čtvrtek ovšem Robenkovy svěřenkyně zažily rámcový úspěch přeci alespoň v Poháru České pojišťovny, když si po výhře nad Židenicemi zajistily velké ženské finále, jež se uskuteční v půlce ledna v Olomouci.

    Ostrava má hned dvě výrazné lídryně, které sbírají jeden kanadský bod za druhým. Slovenské zázračné dítě Paulína Hudáková už letos zapsala 14 branek a 23 asistencí, v součtu jí 37 kanadských bodů zatím stačí na druhé místo v individuálním bodování celé extraligy. Nela Kapcová se pak je momentálně nejlepší střelkyní české nejvyšší soutěže. K úctyhodným 27 brankám navíc ještě přidala osm asistencí, což ji zařadilo na třetí místo extraligového bodování. Ostravskou specialitou je pak i vyrovnanost brankářek. Nejvíce prostoru prozatím dostává exolomoucká Veronika Tomšová (4,22 inkasovaných branek na jeden zápas), přibližně o polovinu menší minutáž poté má Slovenka Jana Dupčáková s bilancí 4,11 branek na utkání.
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    FBS Olomouc
    16.12.2018 Ivanti Tigers x Olomouc 13:0 (extraliga)
    14.12.2018 Olomouc x Židenice 5:2 (extraliga)
    25.11.2018 Bohemians x Olomouc 7:4 (extraliga)

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    20.12.2018 Ostrava x Židenice 9:4 (Pohár ČP)
    16.12.2018 Ostrava x Jičín 8:10 (extraliga)
    14.12.2018 Vítkovice x Ostrava 6:3 (extraliga)
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    13.11.2018 Olomouc x Ostrava 2:7 (Pohár ČP 18/19)
    06.10.2018 Ostrava x Olomouc 7:2 (EŽ 2018/19)
    15.12.2018 Ostrava x Olomouc 7:3 (EŽ 2017/18)
     
    Rozhodčími tohoto utkání jsou Martin Petřík a Tomáš Podlesný, tedy jedna z nejzkušenějších dvojic s notnými mezinárodními zkušenostmi. Oba se vrací na extraligové palubovky po takřka dvouměsíční pauze, naposledy nicméně pískali ve čtvrtek pohárové semifinále Ostravy.
     
    Úvodní sestavy:

    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – Pejzlová, Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková, Jakubkovičová, Václavíková – Kylarová, Oháňková, Mošťková – Žáková, Reimerová (C), Tomanová – Cholinská, Slezáková.

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (Tomšová) – Grossová, Kotzurová, Zuzaníková, Vavrečková, Jurečková, Kajfoszová (C) – Žurková, K. Hudáková, P. Hudáková – Lacková, Šromotová, Vrlíková – Kapcová, Šablaturová, Greiplová.

    Rozhodčí: Martin Petřík, Tomáš Podlesný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Oháňková se hned na začátku utkání pokusila rozhodit ostravskou obranu rychlým nájezdem do předbrankového prostoru, Dupčáková byla ale připravena. Míček končí po vyhození v rohu.
     
    01:10
    Kristína Hudáková, největší hvězda hostí, se hned na startu ukazuje ve své skvostné fazóně. Slovenská kanonýrka vypálila z velkého úhlu backhandem, její pokus letěl ale těsně nad branku. Franková tentokrát zasahovat nemusela.
     
    02:25
    Mošťková ukázala své sprinterské schopnosti a soupeřky před ostravskou brankou pořádně protáhla, Hanačky se ale k míčku přesto nedostaly. Favoritky utkání si svou rozehrávku zvládly pohlídat.
     
    03:52
    Oháňková se vytočila zpoza branky a Dupčákovou musela pořádně vystrašit, její dělovka totiž směřovala přímo pod břevno. Slovenská brankářka nicméně zvládla tuto nebezpečnou situaci, míček končí u Kristíny Hudákové, která rozjíždí brejk.
     
    04:28
    Franková musela být u své branky velmi pozorná, neboť Kapcová nahodila balónek přímo na malé brankoviště. První vážnější šance Ostravy končí neúspěchem, olomoucká brankářka totiž byla připravena.
     
    05:09
    Olomouci se nabízí první přesilovka zápasu, Karolína Šablaturová (BGR) bude pykat za špatné střídání vlastního týmu. Ostrava byla nyní dost dezorientovaná, spíše řešila spadlé mantinely než hru. Menší trest je tak asi oprávněná daň za nepozornost.
     
    06:54
    Žurková se dostávala do parádního brejku v oslabení, ale Franková předvádí zákrok z říše snů. Její výjezd na hranici velkého brankoviště nakonec byl rozhodující, ostravská sniperka měla velmi snížený střelecký úhel. Míček končí na ramenu golmanky.
     
    07:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je šok! Šablaturová se sice dostala zpět na hrací plochu, jenomže výjezd LUCIE CHOLINSKÉ se ukázal jako smrtící i při plném počtu hráče na hřišti. Rána mladé kanonýrky k tyči byla pro Dupčákovou nechytatelný, zejména i díky dobré cloně před brankou. Bez asistence.
     
    08:27
    Paulína Hudáková se zjevila na pravé straně a velmi razantně si řekla o pozornost, Franková na její přízemní ránu ale stačila reagovat velmi rychle Míček se ovšem ještě nečekaně svezl k brance, trefil ovšem jen boční síťku.
     
    09:31
    Ostrava má momentálně obrovitánský tlak, který korunuje několika tutovkami. Hanačky se zatím nicméně perou se soupeřem velmi hrdinně. Prozatím je klíčovým faktorem fantastická Franková, která předvádí jeden zázračnější zákrok za druhým.
     
    10:24
    Šromotová se dostávala do brejku, jenomže její rána nebyla úplně přesná. Míček tak trefil pouze boční síťku, olomoucké florbalistky nyní utekly velké pohromě. Franková spolu se spoluhráčkami měli jednoznačně velkou dávku štěstí.
     
    11:56
    Grossová se napřáhla na půlící čáře a parádním příklepem protáhla Frankovou. Olomoucká brankářka ale nakonec nemusela zasahovat, míček letěl o několik milimetrů nad horní tyč.
     
    12:47
    Žurková se málem postarala o vyrovnání, ale Franková dokázala kontrovat dalším parádním zneškodněním. Z kontru poté další tutovku vyrobila Mošťková, jejíž nahrávku Cholinská využila v ukázkovou ránu tahem. Dupčáková taktéž ukazuje pohotový zákrok.
     
    13:41
    Ostrava pokračuje v obrovské převaze, nicméně své šance momentálně moc neproměňuje. Šablaturová se Šromotovou totiž své tutovky spálily, jejich následný presink ničeho významného nezískává.
     
    14:41
    Rozenbergová pálila z velké dálky pouze nepřesně, i to je ale možnost pro pokračování olomouckého přerušení ostravského tlaku. Hanačky ale moc úspěchu nedosahují, FBC znovu získává míček na své hole.
     
    15:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další nečekaná trefa! JITKA OHÁŇKOVÁ se dostala na levém křídle do rychlého úniku a její zakončení nakonec taktéž překvapivě prošlo por rukou Dupčákové. Ostrava tak momentálně prohrává už o dvě branky. Asistence: Tereza Mošťková.
     
    16:02
    Reimerová se v brejku málem dočkala třetí olomoucké branky! Její kontr ale končí jen ranou do pravé tyče, ostravská sestava si mohla pořádně oddechnout.
     
    17:54
    Olomouc nyní nijak výrazně svou hru nekomplikuje a raději se snaží posílat míček okamžitě na ostravskou půlku, kde čeká na fauly. Soupeřky jsou překvapivě prozatím bezradné, tradiční sniperky zatím mlčí.
     
    18:44
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Kontaktní trefa! Ostravankám se sice pěkně dlouhou dobu nedařilo proměňovat své tutovky, zčistajasna se však na pravé straně k palbě na branku odhodlala PAULÍNA HUDÁKOVÁ, jejíž dělovka i díky cloně prošla přímo do pravé šibenice. Asistence: Denisa Kotzurová.
     
    19:25
    Ostrava viditelně momentálně ožila, když se Hanačky podařilo zatlačit na úroveň velkého brankoviště. Olomouc v obraně prozatím ale všechny náročnější výpady protivníka zvládá, k rozehrávce se navíc nyní staví Cholinská.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla celkem překvapivý průběh. Hanačkám se povedlo Ostravu v pár částech duelu přehrávat, z čehož vytěžily hned dvě branky. Hostující florbalistky jako favoritky utkání neměly nijak méně ze hry, své šance ale neproměňovaly. Až na konci první periody se přeci jen ujala rána Paulíny Hudákové, utkání tak ještě slibuje velké drama. Pokračujeme v cca 16:34.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – Ostrava 8:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Žurková neproměnila obrovskou tutovku! Kapcová jí poslala přihrávku před branku, kde už nebyl nikdo kromě ní, Franková ale předvedla spektakulární zákrok. Její semafor zabránil jistému vyrovnání!
     
    21:22
    Olomoucké florbalistky jsou i nyní pod výrazným tlakem, Ostrava viditelně zvyšuje obrátky na pekelné maximum svých možností. Hanačky se v obraně zatím s tímto presem popasovávají jen s velkým štěstím.
     
    22:37
    Cholinská se dostala šťastně k odraženému míčku na hranici velkého brankoviště, ale momentu překvapení nevyužila. Rána tahem skončila na hrudi Dupčákové, dorážku Mošťkové chytila ostravská brankařka taktéž.
     
    23:35
    Rozehrávka hostí není aktuálně moc jistá, olomoucké florbalistky jí i přes předzápasové predikce celkem relativně přehrávají. Žáková tak díky tomu mohla nebezpečně pálit z levé strany, leč neúspěšně.
     
    24:41
    Olomouc zatím svou obrannou zeď dostatečně vyztužila, tlak soupeřek tak bez větších potíží neutralizuje. Ostravské florbalistky nyní dlouhou dobu i logicky nedostaly možnost střelby, nápor mají ovšem neúprosný.
     
    25:27
    Kapcová vypálila z pravého křídla, jenomže Franková byla i tentokrát připravena. Olomouc dostává možnost zformování zadních řad, zatím sledujeme velice pohlednou florbalovou bitvu.
     
    26:52
    Tomanová kombinovala za brankou, jenomže malá nepozornost jí stála držení míčku. Ostrava znovu dostává balónek na své hole, FBC může jít do rychlého kontru.
     
    27:36
    Olomouci dnes funguje defenzíva na výbornou, ostravské kanonýrky tak neamjí moc vyložených možností. První vážnější pokus hostí po dlouhé době od Žurkové pak zastavuje Franková.
     
    28:44
    Tomanová působila Kotzurové s Kristínou Hudákovou pořádné potíže, Hanačkám se ale možnost v brejk nepodařilo dokončit. Ostravanky se stačily vrátit do základních pozic.
     
    29:22
    Reimerová byla znovu milimetry od další olomoucké trefy! Její dělovku ale do nebes vyrazila Dupčáková, Hanačky budou rozehrávat volný úder. Ostravanky si mohou pořádně oddychnout.
     
    30:11
    Další olomoucká tutovka! Cholinská se vehnala na levé straně do mohutného tlaku, jenomže její cesta byla zastavena Dupčákovou. Slovenská golmanka sice její ránu zastavila, míček ale nečekaně málem doskákal do klece. Mířil nicméně nakonec těsně vedle tyčky.
     
    30:53
    I Ostrava si zahraje první přesilovku, po podražení Kristíny Hudákové se na trestnou lavici poroučí mladá Martina Pezlová (OLO).
     
    31:20
    Kristína Hudáková i Kapcová se dostala k dvěma obrovským tutovkám, tu duhou navíc zastavila až tyčka. Franková nakonec nemusela vůbec zasahovat.
     
    31:37
    Ostrava dostává další výhodu, tentokrát dvojnásobné přesilovky. a zahození hokejky protihráčky obdržela dvouminutový flastr za nesportovní chování Tereza Tomanová (OLO).
     
    32:25
    Ostrava má sice obrovský tlak, ale trojice Hanaček se zatím spolu s neskutečně chytající Frankovou překonávají. Ostrava v čele se sestrami Hudákovými pálí jednu tutovku za druhou.
     
    33:27
    Kotzurová pálí jen do clony, Ostrava i nadále ale pokračuje v tlaku.
     
    33:37
    Tomanová se vrací na palubovku, ostravské florbalistky ani jednu z nabídnutých přesilovek nakonec nevyužily. Olomouc tak přečkala první krizový moment duelu.
     
    Dnešní utkání sleduje 72 diváků.
     
    34:32
    Cholinská navezla míček před ostravskou klec, ale její nabídku nikdo ze spoluhráček nevyužil. Balóne sice ztečovaly dvě ostravské florbalistky, nakonec jej pro jistotu zastavuje Dupčáková. Olomouc se stahuje na polovinu hřiště.
     
    35:45
    Ostrava má i nadále relativní problémy v ofenzivní fázi, kde se nedokáže dostat k samotnému skórování. Franková tak kupříkladu i nyní zastavuje parádní dělovku Paulíny Hudákové, když balónek chytila do rukou.
     
    36:34
    Cholinská se dostala do svého typického výjezdu na pravé straně, avšak i vinou smůly míček do branky nedostala. Menší poskočení nakonec nahrálo Dupčákové, která jej zastavila pravačkou.
     
    37:21
    Franková byla velice aktivní u svého brankoviště, čímž se jí povedlo přerušit ostravský tlak. Kapcová totiž nevybrala zatáčku za brankou a poslala míček k rukám olomoucké brankářky. Ta nabídnuté šance bez pohrdání využila.
     
    38:56
    Žáková po nabídce Tomanové pálila velkého úhlu a hned několik diváků na tribuně zvedla svým pokusem ze sedaček. Míček totiž trefil boční síťku, Dupčáková si také nebyla vědomá, kde míček nakonec skončil.
     
    39:25
    A další tutovka Tomanové! Její dorážka před Dupčákovou málem doskákala za branku, ostravské obránkyně ale srdnatě bojovali za cenu vlastního zranění. Po posunutí branky se hra přesunuje do rohu hřiště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla taktéž velice aktivní a esteticky pohledný florbal. Ostrava se sice hned na jejím začátku dostala ke vstřelení kontaktní brance, samotného vyrovnání ale nedosáhla. I přes obrovské množství tutovek a i jednu dvojnásobnou přesilovku nakonec všemu zabránila Martina Franková spolu se svými kolegyněmi z obrany. Třetí třetina zůstává stále otevřená, snaha o ostravské vyrovnání pokračuje v cca 17:12.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – Ostrava 7:9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hanačky hned od startu dostávají do výrazného tlaku soupeře, perimetr střel Ostravy se nyní rozšiřuje závratným tempem. Franková ale prozatím stále drží olomoucké naděje, překvapivý voj duelu ale hosté chtějí viditelně zvrátit co nejrychleji.
     
    41:10
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Ostravské florbalistky se dostávají k vytoužené trefě do olomoucké sítě. VIKTORIA GROSSOVÁ se rozhodla pro palbu z velké vzdálenosti, s čímž zřejmě nepočítala brankařka Franková. Míček nečekaně proskákal a díky malé teči došel až za brankovou čáru. Asistence: Kristína Hudáková.
     
    42:24
    Po dalších neskutečných zákrocích Frankové se dostala k obrovské šanci i Olomouc. Brejk Mošťkové však neskončil vytouženým úspěchem, rána olomoucké kanonýrky mířila těsně vedle branky.
     
    43:16
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Obrat je na světě! Po takřka totožné akci a ráně z totožné pozice jako před druhou ostravskou branku se tentokrát k palbě rozhodla PAULÍNA HUDÁKOVÁ. Franková měla i tentokrát naprosto zakrytý výhled. Asistence: Karin Vavrečková.
     
    44:23
    Paulína Hudáková hodně přiostřila svou hru, když poslala Reimerovou přímo přes mantinel. Olomouc dostává po faulu hostí možnost rozehrávky z rohu.
     
    45:22
    Rána Žákové z poloviny hřiště byla nakonec pořádně nečekanou šancí olomouckého týmu, když Dupčáková reagovala až na poslední chvíli. Posléze se dostala k tutovce i Tomanová, ta však netrefila v rozhodující okamžik branku.
     
    46:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další zvrat! Po rychlém rozehrání volného úderu se dostala k výběhu do středu hřiště LUCIE CHOLINSKÁ a její projektil proletěl přímo přes mezírky v cloně Ostravanek k bližší tyči. Dupčáková nestačila ani reagovat. Asistence: Sára Jakubkovičová.
     
    47:21
    Olomoucké florbalistky nyní zvyšují obrátky při tlaku na branku, Mošťková tak málem nyní své soupeřky překvapila nečekanou tečí. Ostrava však její pokus zvládla vyblokovat, Dupčáková může odstartovat další rozehrávku.
     
    48:46
    Vrlíková zkusila vyzvat k teči z nečekané pozice Kotzurovou, nicméně samotné zakončení se přeci jen nevyvedlo podle představ. Míček letěl těsně vedle kolem branky i padající Frankové.
     
    49:41
    Žáková se vydala na střed hřiště a svou ranou málem vylekala jinak klidnou Dupčákovou. Bomba tahem ale letěla přeci jen těsně nad horní tyč.
     
    50:19
    Olomouc dostává možnost další přesilové hry. Pavla Kajfoszová (BGR) obdržela za shození Žákové přes mantinel dvouminutový trest, konkrétně za bránění ve hře.
     
    51:22
    Olomouc se viditelně nikam nežene. Kylarová nicméně využila menšího zaváhání bránících hráček a dostala se k palbě z první, její dělovka letěla o několik čísel nad břevno.
     
    51:52
    Rány Rozenbergové i Tomanové byly zablokovány, Olomouc zvyšuje ofenzivní tlak na enormní hodnotu.
     
    52:19
    Kajfoszová se vrací zpátky na hrací plochu, Olomouc ani svou druhou přesilovku v utkání nedokázala využít v gólovou trefu.
     
    53:24
    Olomoucké florbalistky jsou prozatím v obranných řadách velice pozorné a nepouštějí soupeřky k větším brankovým příležitostem. Na ostravských holích nyní spíše ulpívá velká nervozita ze strachu o výsledek.
     
    54:29
    Franková hned nadvakrát zabránila nejhoršímu a vyclonila rána sester Hudákových. Ostrava je sice i nadále přesně dle těchto tezí aktivní, nedokáže ale své šance dotahovat do konce.
     
    55:22
    Franková čaruje! Tentokrát dokonale vyrazila bomby Kajfoszové i Vavrečkové. Hanačkám nyní na střídačce zřejmě padl velký kámen ze srdce. Nervozita na hřišti stoupá.
     
    56:04
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté se znovu ujímají vedení! Po krásném freestylovém kouzlu se zpoza branky nakonec prosazuje DENISA KOTZUROVÁ, když dokonale zmátla i jinak pohyblivou brankařku Frankovou. Míček šel přesně na opačnou stranu, než se mohla olomoucká fantomka. Asistence. Kristína Hudáková.
     
    57:28
    Ostravské florbalistky se už viditelně nikam netlačí, neboť aktuální výsledek favoritovi duelu bez potíží vyhovuje. Olomouc však stále hrozí z brejku, prozatím ovšem bez kýženého efektu.
     
    58:44
    Olomouc se nedokáže dostat k míčku, Ostrava navíc nic velkého nevymýšlí. Stále jen nahazuje míček na osu hřiště a raději nestřílí. Hanačky tempu Ostravy nyní nestíhají.
     
    59:21
    Olomouc si vybírá oddechový čas!
     
    59:21
    Franková zůstává na lavičce, domácí to zkouší s power-play!
     
    59:50
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Míček končí v opuštěné olomoucké brance! ROMANA ŽURKOVÁ poslala svůj oblouček z vlastní obranné poloviny přesně k levé tyči, kam už nikdo z olomouckých hráček nestačil doběhnout. Asistence: Karin Vavrečková.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky utkání: Martina Franková (Olomouc) – Denisa Kotzurová (Ostrava)
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – Ostrava 7:13
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – Ostrava 22:32
     
    Třetí třetina nakonec patřila jen a jen ostravským florbalistkám. Ty se nejenže dokázaly dostat k vyrovnání, ale zároveň zvládly i vývoj duelu obrátit ve svůj prospěch. Hanačkám se sice povedlo ještě jednou vyrovnat, ale závěrečná trefa Denisy Kotzurové nakonec rozhodla o šťastné výhře Ostravy, která přerušuje šňůru extraligových proher v podání FBC. Ostrava nicméně zůstane i po tomto kole na čtvrtém místě, Olomouci bude patřit i nadále místo osmé. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty. (17:48:40)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Cholinská, 16. Oháňková (Mošťková), 47. Cholinská (Jakubkovičová) – 19. P. Hudáková (Kotzurová), 42. Grossová (K. Hudáková), 44. P. Hudáková (Vavrečková), 57. Kotzurová (K. Hudáková), 60. Žurková (Vavrečková)


    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – Pejzlová, Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková, Jakubkovičová, Václavíková – Kylarová, Oháňková, Mošťková – Žáková, Reimerová (C), Tomanová – Cholinská, Slezáková.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (Tomšová) – Grossová, Kotzurová, Zuzaníková, Vavrečková, Jurečková, Kajfoszová (C) – Žurková, K. Hudáková, P. Hudáková – Lacková, Šromotová, Vrlíková – Kapcová, Šablaturová, Greiplová.

    Rozhodčí: Martin Petřík, Tomáš Podlesný

    Diváci: 72
    thejrc.org