Vítkovice – Střešovice 6:2 (kon.) | Chodov – Ne 10:12 (kon.) | Panthers – Židenice 7:5 (kon.)
Olomouc – Ostrava 3:5 (kon.) | Jičín – Bohemians 4:5 (kon.) | Slavia Plzeň – Liberec 3:7 (kon.)
konec
FBS Olomouc
3:5 (2:1, 0:0, 1:4)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota 22.12.2018, 16:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 15. kolo
     
    59:50
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Míček končí v opuštěné olomoucké brance! ROMANA ŽURKOVÁ poslala svůj oblouček z vlastní obranné poloviny přesně k levé tyči, kam už nikdo z olomouckých hráček nestačil doběhnout. Asistence: Karin Vavrečková.
     
    59:21
    Olomouc si vybírá oddechový čas!
     
    56:04
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté se znovu ujímají vedení! Po krásném freestylovém kouzlu se zpoza branky nakonec prosazuje DENISA KOTZUROVÁ, když dokonale zmátla i jinak pohyblivou brankařku Frankovou. Míček šel přesně na opačnou stranu, než se mohla olomoucká fantomka. Asistence. Kristína Hudáková.
     
    50:19
    Olomouc dostává možnost další přesilové hry. Pavla Kajfoszová (BGR) obdržela za shození Žákové přes mantinel dvouminutový trest, konkrétně za bránění ve hře.
     
    46:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další zvrat! Po rychlém rozehrání volného úderu se dostala k výběhu do středu hřiště LUCIE CHOLINSKÁ a její projektil proletěl přímo přes mezírky v cloně Ostravanek k bližší tyči. Dupčáková nestačila ani reagovat. Asistence: Sára Jakubkovičová.
     
    45:22
    Rána Žákové z poloviny hřiště byla nakonec pořádně nečekanou šancí olomouckého týmu, když Dupčáková reagovala až na poslední chvíli. Posléze se dostala k tutovce i Tomanová, ta však netrefila v rozhodující okamžik branku.
     
    43:16
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Obrat je na světě! Po takřka totožné akci a ráně z totožné pozice jako před druhou ostravskou branku se tentokrát k palbě rozhodla PAULÍNA HUDÁKOVÁ. Franková měla i tentokrát naprosto zakrytý výhled. Asistence: Karin Vavrečková.
     
    42:24
    Po dalších neskutečných zákrocích Frankové se dostala k obrovské šanci i Olomouc. Brejk Mošťkové však neskončil vytouženým úspěchem, rána olomoucké kanonýrky mířila těsně vedle branky.
     
    41:10
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Ostravské florbalistky se dostávají k vytoužené trefě do olomoucké sítě. VIKTORIA GROSSOVÁ se rozhodla pro palbu z velké vzdálenosti, s čímž zřejmě nepočítala brankařka Franková. Míček nečekaně proskákal a díky malé teči došel až za brankovou čáru. Asistence: Kristína Hudáková.
     
    36:34
    Cholinská se dostala do svého typického výjezdu na pravé straně, avšak i vinou smůly míček do branky nedostala. Menší poskočení nakonec nahrálo Dupčákové, která jej zastavila pravačkou.
     
    31:37
    Ostrava dostává další výhodu, tentokrát dvojnásobné přesilovky. a zahození hokejky protihráčky obdržela dvouminutový flastr za nesportovní chování Tereza Tomanová (OLO).
     
    31:20
    Kristína Hudáková i Kapcová se dostala k dvěma obrovským tutovkám, tu duhou navíc zastavila až tyčka. Franková nakonec nemusela vůbec zasahovat.
     
    30:53
    I Ostrava si zahraje první přesilovku, po podražení Kristíny Hudákové se na trestnou lavici poroučí mladá Martina Pezlová (OLO).
     
    30:11
    Další olomoucká tutovka! Cholinská se vehnala na levé straně do mohutného tlaku, jenomže její cesta byla zastavena Dupčákovou. Slovenská golmanka sice její ránu zastavila, míček ale nečekaně málem doskákal do klece. Mířil nicméně nakonec těsně vedle tyčky.
     
    29:22
    Reimerová byla znovu milimetry od další olomoucké trefy! Její dělovku ale do nebes vyrazila Dupčáková, Hanačky budou rozehrávat volný úder. Ostravanky si mohou pořádně oddychnout.
     
    22:37
    Cholinská se dostala šťastně k odraženému míčku na hranici velkého brankoviště, ale momentu překvapení nevyužila. Rána tahem skončila na hrudi Dupčákové, dorážku Mošťkové chytila ostravská brankařka taktéž.
     
    20:23
    Žurková neproměnila obrovskou tutovku! Kapcová jí poslala přihrávku před branku, kde už nebyl nikdo kromě ní, Franková ale předvedla spektakulární zákrok. Její semafor zabránil jistému vyrovnání!
     
    18:44
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Kontaktní trefa! Ostravankám se sice pěkně dlouhou dobu nedařilo proměňovat své tutovky, zčistajasna se však na pravé straně k palbě na branku odhodlala PAULÍNA HUDÁKOVÁ, jejíž dělovka i díky cloně prošla přímo do pravé šibenice. Asistence: Denisa Kotzurová.
     
    16:02
    Reimerová se v brejku málem dočkala třetí olomoucké branky! Její kontr ale končí jen ranou do pravé tyče, ostravská sestava si mohla pořádně oddechnout.
     
    15:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další nečekaná trefa! JITKA OHÁŇKOVÁ se dostala na levém křídle do rychlého úniku a její zakončení nakonec taktéž překvapivě prošlo por rukou Dupčákové. Ostrava tak momentálně prohrává už o dvě branky. Asistence: Tereza Mošťková.
     
    12:47
    Žurková se málem postarala o vyrovnání, ale Franková dokázala kontrovat dalším parádním zneškodněním. Z kontru poté další tutovku vyrobila Mošťková, jejíž nahrávku Cholinská využila v ukázkovou ránu tahem. Dupčáková taktéž ukazuje pohotový zákrok.
     
    08:27
    Paulína Hudáková se zjevila na pravé straně a velmi razantně si řekla o pozornost, Franková na její přízemní ránu ale stačila reagovat velmi rychle Míček se ovšem ještě nečekaně svezl k brance, trefil ovšem jen boční síťku.
     
    07:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je šok! Šablaturová se sice dostala zpět na hrací plochu, jenomže výjezd LUCIE CHOLINSKÉ se ukázal jako smrtící i při plném počtu hráče na hřišti. Rána mladé kanonýrky k tyči byla pro Dupčákovou nechytatelný, zejména i díky dobré cloně před brankou. Bez asistence.
     
    06:54
    Žurková se dostávala do parádního brejku v oslabení, ale Franková předvádí zákrok z říše snů. Její výjezd na hranici velkého brankoviště nakonec byl rozhodující, ostravská sniperka měla velmi snížený střelecký úhel. Míček končí na ramenu golmanky.
     
    05:09
    Olomouci se nabízí první přesilovka zápasu, Karolína Šablaturová (BGR) bude pykat za špatné střídání vlastního týmu. Ostrava byla nyní dost dezorientovaná, spíše řešila spadlé mantinely než hru. Menší trest je tak asi oprávněná daň za nepozornost.
     
    03:52
    Oháňková se vytočila zpoza branky a Dupčákovou musela pořádně vystrašit, její dělovka totiž směřovala přímo pod břevno. Slovenská brankářka nicméně zvládla tuto nebezpečnou situaci, míček končí u Kristíny Hudákové, která rozjíždí brejk.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Cholinská, 16. Oháňková (Mošťková), 47. Cholinská (Jakubkovičová) – 19. P. Hudáková (Kotzurová), 42. Grossová (K. Hudáková), 44. P. Hudáková (Vavrečková), 57. Kotzurová (K. Hudáková), 60. Žurková (Vavrečková)


    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – Pejzlová, Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková, Jakubkovičová, Václavíková – Kylarová, Oháňková, Mošťková – Žáková, Reimerová (C), Tomanová – Cholinská, Slezáková.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (Tomšová) – Grossová, Kotzurová, Zuzaníková, Vavrečková, Jurečková, Kajfoszová (C) – Žurková, K. Hudáková, P. Hudáková – Lacková, Šromotová, Vrlíková – Kapcová, Šablaturová, Greiplová.

    Rozhodčí: Martin Petřík, Tomáš Podlesný

    Diváci: 72
    bahis siteleri