Trutnov – Mostečtí Lvi 6:4 (kon.) | Vrchlabí – Bílina 6:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Děčín 5:4 (4:1 po s.n.)
Letňany – Klatovy 0:4 (kon.) | Nymburk – Sokolov 0:2 (kon.) | Kolín – Kobra 6:3 (kon.)
Jablonec n/N – Řisuty 4:2 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
HC Řisuty
Sobota 22.12.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce přeji pohodový večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:20:05)
     
    V neskutečně vyhroceném utkání nakonec potvrdil Jablonec roli jasného favorita a přetlačil houževnaté Buldoky!

    Ve třetí části, která trvala přes čtyřicet minut, se pralo a nadávalo, více než hrálo. Když se ještě za vyrovnaného stavu museli Vlci vypořádat s pětiminutovým oslabením, paradoxně v něm vstřelil vítěznou branku Kamil Bříška! To s Řisuty nemálo otřáslo a už nedokázaly pořádně zabojovat o body. Celkově nicméně předvedly obrovsky sympatický výkon, který je pro další průběh sezóny zcela jistě velkým příslibem!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Vlci právě vstřelili branku!
    Ze situace vyplynula přesilovka domácích, kterou Řisuty vyrušily odvoláním gólmana. Hrálo se tedy v pěti na obou stranách. Buldoci ale přišli o pásmo, a ačkoliv David Homolka ještě kotouč do vyklizené klece dovézt nedokázal, LUKÁŠI TONDROVI se to už povedlo bez obtíží! Asistence: David Homolka, Tomáš Mrkvička.
     
    58:55
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Kučera – 2 min., hrubost + 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Náprstek – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Bříška – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Abraham – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    58:55
    U hrazení se následně strhla hromadná potyčka! Je jasné, že tresty aktéry neminou, uvidíme, jaké nakonec bude jejich rozdělení.
     
    58:44
    Pavel Řepka se statečně bil s přesilou. Kotouč se nachází v rohu kluziště, kde se znovu schovává mimo dohled kdesi pod bruslemi.
     
    57:56
    Jakub Kučera trefil Tomáše Čechuru, který se vydal do samostatného úniku! Ke smůle Jablonce ale trefil Davida Stahla pouze do bleskově uzavřených betonů.
     
    57:37
    Tomáš Rod na pravém kruhu čekal na přihrávku, ránu bez přípravy ale poslal pouze nad branku stráženou Lukášem Hosnedlem.
     
    56:52
    Kotouč je schován pod bruslemi klubka hráčů u mantinelu. Rozhodčí hru nepřerušují, a čekají, až se černá guma opět zjeví.
     
    56:31
    David Chládek skvěle udržel puk v ofenzivní zóně. Obloučkem jej poté poslal před Hosnedla, domácí vše vyřešili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    55:50
    Dominik Havelka obětavě zastavil střelu. Také díky tomu se Vlci vymanili ze svého pásma a mohou se vydat na druhou stranu hřiště.
     
    55:20
    Jablonec už je kompletní! Nejenže v pětiminutovém oslabení neinkasoval, leč sám jednu branku vstřelil. Diváci opět nadávají sudím, kteří pustili hraniční zákrok na domácího hráče.
     
    54:56
    V závěru dlouhé přesilovky se ještě hosté dostali do pásma, ale jsou drženi v neškodné pozici v rohu ledové plochy.
     
    54:36
    Pokus Ondřeje Krpaty strážce domácí svatyně kontroloval. Hra je tedy přerušena, vhazovat se bude po pravé ruce Lukáše Hosnedla.
     
    53:47
    Tomáš Rod práskl do kotouče na modré čáře. Dělovka mezi tři tyče nezamířila, načež přichází další vyhození v jabloneckém podání!
     
    53:31
    Následuje další vyhození Jablonce. Příznivci vše oceňují hlasitým potleskem.
     
    53:00
    David Stahl rozehrává na spoluhráče, ti se ale znovu nedostali přes útočnou modrou čáru. Šelmy se brání s velkým klidem.
     
    52:43
    A další technický přestupek zaskočených hostů. Ti nedokázali přesně rozehrát a touš projel až na zakázané uvolnění. To však sudí nakonec zrušili, čeká nás tedy buly ve středovém kruhu.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 17. Homolka (Mrkvička, Frk), 29. Bříška (L.Tondr), 52. Bříška, 60. L.Tondr (Homolka, Mrkvička) – 15. Fortelka (Kučera, Náprstek), 18. Vyskočil (Řepka, Kos)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Jelínek) – Melovič, Mrkvička, Pilař, Pavlů, Čechura, Abraham, Havelka (C) – Šilhan, Švík, Nezbeda, Frk, Homolka, Babec, Tondr Lukáš (A), Brokeš, Maďar, Bříška (A).
    HC Řisuty: Stahl (Ilašenko) – Kučera Jakub, Chládek, Potěchin, Rudovský – Kos (C), Krpata (A), Řepka, Vyskočil, Fortelka, Náprstek, Hampl, Kučera Michal, Rod.

    Diváci: 299
    thejrc.org