Slovensko – Kanada 1:6 (kon.)
konec
Slovensko
1:6 (0:4, 0:1, 1:1)
Kanada
sk Sobota 22.12.2018, 02:00Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Hokejisti Kanady do 20 rokov zdolali slovenských rovesníkov pred blížiacim sa svetovým šampionátom jednoznačne 6:1. Rozhodnuté bolo prakticky už po prvej časti, ktorú kolíska hokeja vyhrala o štyri góly. Následne hráči v červených dresoch výrazne stiahli nohu z plynového pedálu a strelili už len ďalšie dva góly. Jediným úspešných strelcom na strane Slovenska bol presne päť minút pred koncom Patrik Hrehorčák. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (04:30:29)
    Kanada sa naladila na MS jednoznačným triumfom.

     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Puk je za našou bránou. Kanaďania už ani nenapádajú a fanúšikovia na tribúnach trošku predčasne oslavujú jednoznačné víťazstvo. Do konca stretnutia zostáva už len necelá polminútka.
     
    58:21
    Aktívny hokejista Nick Suzuki sa natlačil pred nášho brankára. Z pravej strany mieril pod hornú žrď Samuela Hlavaja, ale ten sa siedmykrát v dnešnom meraní síl nenechal prekvapiť.
     
    57:44
    Pomaly smerujeme k záverečnej dvojminútovke dnešného duelu. Pozitívnou správou je, že Slovensko neodíde gólovo naprázdno, čo môže byť aspoň malé povzbudenie pred ostrým štartom turnaja.
     
    57:14
    Hra musí byť prerušená, pretože zverenci Ernesta Bokroša neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, bližšie k brankárovi Ianovi Scottovi.
     
    56:37
    Slovenský brankár teraz radšej prerušuje hru po nedôraznom pokuse MacKenzieho Entwistleho. Každopádne, podľa televíznej grafiky to bola už 43. strela, ktorá dnes smerovala na Samuela Hlavaja.
     
    55:25
    Kanaďania sa snažili okamžite reagovať na presný zásah súpera. Nick Suzuki bol osamotený v priestore medzi kruhmi, ale našťastie jeho zakončenie smerovalo vedľa brány Samuela Hlavaja.
     
    55:00
    Slovensko dalo gól! Tak predsa len sa podarilo skórovať aj slovenskému mužstvu. PATRIK HREHORČÁK dostal peknú prihrávku do pravého krídla, využil svoju rýchlosť, vletel do útočného pásma a strelou pod hornú žrdku prekonal Iana Scotta. Asistencia: Marek Korenčík.
     
    54:23
    Samuel Hlavaj na dvakrát kryje strelu z priestoru medzi kruhov. O dorážku sa ešte snažil Barrett Hayton, ale neúspešne. Predsa len budeme svedkami ešte jedného reklamného brejku.
     
    53:31
    Trošku mám pocit, akoby sa zápas už len dohrával. Kanada je síce povestná tým, že nasúka súperovi koľko sa doňho zmestí, no jej výkon v záverečnom dejstve výrazne ubral na kvalite.
     
    52:48
    Kanadský brankár Ian Scott načína tretiu desiatku svojich úspešných zákrokov. Dobrou a hlavne prudkou strelou od modrej čiary preveril jeho pozornosť strelecky aktívny Marek Korenčík.
     
    52:20
    Josh Brook zatiahol puk do útočného pásma, ale nemal v ňom dostatočnú podporu svojich spoluhráčov. Tí išli striedať, a tak samotný obranca Kanady proti presile hráčov súpera nemohol uspieť.
     
    51:35
    Samuel Hlavaj si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Po ňom sa bude síce vhadzovať v obrannom pásme Slovenska, no ešte predtým nasleduje zrejme posledná reklamná pauza zápasu.
     
    51:00
    Trvalo to veľmi dlho, no predsa len sa dostali Kanaďania v presilovke do nejakej šance. Z tesnej blízkosti dorážal Morgan Frost, ale Samuel Hlavaj predviedol pohotový zákrok lapačkou.
     
    49:52
    Kanaďanom zatiaľ presilovka nevychádza podľa predstáv. Samuel Hlavaj ešte nemusel zasahovať a jeho spoluhráčom sa už dvakrát podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    49:16
    Nasleduje síce reklamná prestávka, no po nej ďalšie oslabenie slovenského tímu. Pavol Regenda dostáva menší trest za sekanie, čím dáva Kanade šancu na strelenie siedmeho gólu.
     
    48:39
    Zakázané uvoľnenie Kanady odkladá blížiacu sa reklamnú prestávku. Predtým sme videli dlhší časový úsek bez prerušenia hry.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 55. Hrehorčák (Korenčík) – 7. Comtois (Glass), 9. Studnicka (Hayton, Glass), 14. Suzuki (Anderson-Dolan, Lafreniére), 17. Bowers (Veleno, Entwistle), 27. Glass (Bouchard, Studnicka), 45. Smith (Lafreniére)


    Slovensko: Hlavaj – Korenčik, A. Žiak, Dlugoš, Demo, Golian, Kupec, Boldižár, E. Švec – Kelemen, A. Ružička, Krivošík – J. Baláž, A. Kollár ml., Kukuča – Regenda, Giertl, Fafrák – Čajkovič, O. Okuliar, Hrehorčák
    Kanada: Scott – Smith, Mitchell, Brook, Dobson, Phillips, Bouchard, McIsaac – Frost, Hayton, Studnicka – Anderson-Dolan, Suzuki, Lafreniére – Comtois, Glass, Tippett – Veleno, Bowers, Entwistle

    Rozhodčí: Mark Pearce, Ryan Benbow – Ron Dietterle, Adam Harris
    thejrc.org