Vegas – Montreal 3:4 (po pr.) | Calgary – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Arizona – Colorado 6:4 (kon.) | Toronto – NY Rangers 5:3 (kon.) | Ottawa – Washington 0:4 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 3:0 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:2 (po pr.)
Edmonton – Tampa 3:6 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:1 (kon.) | New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
Carolina – Boston 5:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 23.12.2018, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Matt Murray zaznamenal čisté konto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:40:45)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 1 střela, 13:15 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Sidney Crosby (PIT) 0+3
    2. Jake Guentzel (PIT) 2+0
    3. Matt Murray (PIT) 39 zákroků, čisté konto
     
    V poslední dvacetiminutovce se Pittsburgh už soustředil na pouze na obranu, což se mu vyplatilo. Ve vyrovnaném utkání si čisté konto připisuje do statistik Matt Murray, jenž zastavil devětatřicet pokusu Caroliny. Hurricanes neproměňovali šanci, a tak od soupeře inkasovali tvrdou lekci z produktivity.

    Střely na branku: 39:32.
    Střely na branku ve třetí třetině: 20:16.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Lucas Wallmark – 2 min., podrážení).
     
    58:59
    Hostující brankář málem o čisté konto přišel, když se na něho hnal Jaccob Slavin, jehož pokus zamířil do betonu. Poté se k dorážce dostal ještě Jordan Martinook, jehož ramenem vychytal Matt Murray, kterému ještě pomohla tyč.
     
    58:15
    Elitní formace Tučňáků ještě nevyjela z útočné třetiny, a tak se vystavila do ofsajdu. Hra se opět přesouvá do středního pásma. Matt Murray má na dosah čisté konto!
     
    57:52
    Carolina se pokusila o dlouhou přihrávku na levou stranu, ale ta byl nepřesná a černá guma skončila až na zakázaném uvolnění. Hra se přesune před branku Hurricanes.
     
    57:00
    K vyhozenému puku se ve střední třetině dostal Bryan Rust, který puk posunul až za branku soupeře. Pittsburgh rychle posílá do hry čerstvé hráče.
     
    56:00
    Victor Rask překonal útočnou modrou čáru a vyslal střelu zápěstím. Ovšem Matt Murray si na lehký pokus počkal a zasáhl lapačkou.
     
    55:27
    Hostující obránce si nyní nedělal hlavu ze hry a raději o mantinel vyhodil na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce brankáře Penguins.
     
    Střely na branku: 33:29.
     
    55:13
    Dnešní utkání sleduje 16 264 diváků.
     
    54:22
    Cink! Sebastian Aho našel od mantinelu mezi kruhy napřaženého Brocka McGinna, jehož dělovka se zastavila o levou tyč. Při hostujícím brankáři nyní stálo obrovské štěstí.
     
    53:37
    Derick Brassard dlouho vymýšlel, komu přihraje. Nakonec se před branku vydal sám, ale jeho zakončení trefilo jen připraveného gólmana Hurricanes.
     
    53:08
    Andrej Svečnikov nejprve objel branku a vystřelil do připraveného brankáře. Poté již zmíněný hráč přihrával do brankoviště, kde kotouč zůstal ležet, ale nikdo z hráčů Caroliny se k dorážce nedostal.
     
    52:22
    Po přihrávkách od kapitána dvakrát střílel Jake Guentzel. Jenže oba jeho pokusy vyrazil domácí brankář. Pittsburgh na podobné okamžiky čeká, jinak nechává hrát soupeře.
     
    Střely na branku: 28:26.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Letang (Crosby, Rust), 23. Guentzel (Crosby, Rust), 40. Guentzel (Crosby, Kessel)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – Slavin, Pesce, de Haan, Faulk (A), T. van Riemsdyk, D. Hamilton – Aho, T. Teräväinen, Ferland – Svečnikov, J. Staal (A), Martinook – Wallmark, Foegele, Williams (C) – V. Rask, B. McGinn, Di Giuseppe.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Cherrey, Racicot

    Diváci: 16 264
    thejrc.org