Česko – Švýcarsko 2:1 (po pr.) | USA – Slovensko 2:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 14:0 (kon.)
Finsko – Švédsko 1:2 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:0 (kon.)
konec
Kanada
14:0 (3:0, 5:0, 6:0)
Dánsko
Čtvrtek 27.12.2018, 02:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Co dodat. Skóre je naprosto vypovídající. Kanaďané si připsali v celém průběhu utkání obrovské množství tutovek, z nichž i malá část stačila ke čtrnáctibrankovému přídělu do sítě brankáře Madse Søgaarda. Čtyři branky Maxime Comtoise, hattrick Morgana Frosta. To jsou je střípky z enormní střelnice, která se udála na ledě Rogers Areny. Jasným favoritem skupiny A se tak rázem stávají právě hráči Kanady, kteří už po dnešku mají nakročeno k zajímavému konečnému skóre. Ode mě je to pro dnešek vše, z Vancouveru přeji hezký čtvrtek. (04:42:50)
     
    Nejlepší hráči utkání: Morgan Frost (Kanada) – Phillip Schultz (Dánsko)
     
    Střely na branku celkem: Kanada – Dánsko 45:14
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Plná Rogers Arena křepčí velké díky za tento hokejový kolotoč. Kanadští hokejisté sice nyní takřka úplně zvolnili a spíše klidní svou rozehrávku, ale v předešlém průběhu zapsali vynikající vystoupení. Ochozy tleskají domácím hráčům ve stoje.
     
    57:19
    Tlak javorových listů pokračuje znovu bez přestání, hráči kanadské rakety se tentokrát nerozpakovali dostat se přímo ve třech hráčích za branku Søgaard ale rozehrávku i tak se štěstí ustál.
    56:47 MacKenzie ENTWISTLE - 14:0
     
    56:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čtrnáctý kanadský úder! Miláčci naplněných tribun se dnes mohou pořádně zaradovat, protože nyní se jim povedlo vstřelit další výstavní branku. MACKENZIE ENTWISTLE se dostal na hranici kruhů k palbě a po nebruslení do středu se mu podařilo trefit prostor u tyče. Asistence: Jack Studnicka, Jared McIsaac.
     
    55:56
    Leason se už už málem stal dalším kanadským střelcem, jenomže jeho snaha dostat poskakující puk se minula účinkem. Søgaard byl sice úplně mimo golmanské postavení, i tak však domácí útočník selhal.
     
    54:05
    Kanaďané se pokoušeli dostat do dánského obranného pásma, jenomže se nedohodli na pořadí. Pod hrozbou ofsajdu tak raději zařazují zpátečku, Dánové mohou na chvíli relativně s klidem vystřídat.
    53:37 Maxime COMTOIS - 13:0
     
    53:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dánské utrpení pokračuje. Dvanáctou kanadskou branku si nyní připisuje MAXIME COMTOIS, který převzal nepovedenou nahrávku od Leasona a backhandovou střelou špičkou hole se trefuje nad rameno Søgaarda. Asistence: Brett Leason, Barrett Hayton.
    52:47 Brett LEASON - 12:0
     
    52:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    A další potrestání dánské pasivity v obranné zóně. Severská sestava sice nyní relativně dlouho držela status quo, jenomže po krásném nahození Frosta na BRETTA LEASONA se puk dostal mezi betony Søgaarda. Asistence: Morgan Frost, Josh Brook.
     
    52:32
    Magnus Koch si sjížděl do obranného pásma, jenomže zpracování puku nedokázal načasovat do ideálního okamžiku. Jeho sklepnutí hokejkou nad hlavou je tak logicky důvodem přerušení hry, vhazovat se bude před Søgaardem.
     
    51:23
    Dánové se momentálně už nijak výrazněji nesnaží, neboť posílají i tentokrát puk jen po teči do útočného pásma. Kanada pokračuje v konzistentním útoku.
     
    50:35
    Hra je v této chvíli přerušena a následuje další z řady komerčních přestávek. Søgaard má viditelně problémy po předchozím souboji s kanadskými napadajícími hráči, po podpoře se třemi spoluhráči ale volí pokračování ve hře. Zřejmě tak nejde o nic vážného.
    49:02 Brett LEASON - 11:0
     
    49:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy zatím nic nezastavuje! Jedenáctou branku Kanaďanů si připsal BRETT LEASON, který poslal puk jen tak zbůhdarma na dánskou branku, nicméně svým pokusem dost Søgaarda překvapil. Prostor u bližší tyče si tak dánský brankář vůbec nehlídal, spíše šlo o hrubici muže s maskou než velké kanadské umění. Asistence: Joseph Veleno, MacKenzie Entwistle.
    Marken.cz

    Filip Kortus

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Frost (Leason), 9. Tippett (Frost, Glass), 20. Frost (Phillips, Bouchard), 21. Comtois (Mitchell), 22. Frost (Suzuki, DiPietro), 28. Studnicka (Glass, Bouchard), 34. Tippett (Bouchard), 40. Anderson-Dolan, 43. Comtois (Smith, Mitchell), 48. Comtois (Glass, Phillips), 50. Leason (Veleno, Bowers), 53. Leason (Frost, Brook), 54. Comtois (Leason, Hayton), 57. Entwistle (Studnicka, McIsaac)


    Kanada: DiPietro (Scott) – Phillips, Bouchard (A), Brook, Mitchell, Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.
    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Schulze, Mogensen, Koch, Baasstrup (A), Bach – Brinkman, Röndbjerg (C), L. Andersen – Madsen, Grundtvig (A), Schultz – Marcussen, Green, Wittendorf – Cubars, Gath, Kjær.

    Rozhodčí: Bjork (SWE), Sidorenko (BLR) – Nikulainen (FIN), Oliver (USA)

    Diváci: 16417
    thejrc.org