Kuopio – Třinec 3:1 (kon.) | Norimberk – Davos 2:3 (kon.)
konec
KalPa Kuopio
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 27.12.2018, 15:10 • Vaillant Arena, Davos (kapacita: 6 300) • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.
     
    Hezký den ze švýcarského Davosu! Devadesátý druhý ročník nejstaršího hokejového turnaje světa Spengler Cup pokračuje druhým hracím dnem, ve skupině Torriani budeme společně sledovat souboj mezi finskou Kalpou Kuopio a Oceláři Třinec. Duel startuje v 15:10, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Kalpa Kuopio

    KalPa Kuopio je na Spenglerově poháru za nováčka. Poprvé v historii bude finské barvy na slavném turnaji v Davosu reprezentovat tento tým. Kuopio v loňské sezóně finské nejvyšší hokejové soutěže skončilo na šestém místě v základní části a v play off hráči týmu KalPa vypadli s pozdějším finalistou Tapparou Tampere ve čtvrtfinále. V aktuálně probíhajícím ročníku odehráli černo-žlutí 34 utkání, ve kterých nasbírali 45 bodů a jsou na průběžném jedenáctém místě tabulky. KalPa ve třech z posledních čtyř utkání před vánočními svátky dokázala zvítězit a umocnila svou pozici v boji o play off. Na turnaji v Davosu budou svěřenci Samiho Kapanena chtít na tyto zápasy navázat a naladit formu na druhou část ligové sezóny.

    Nominovaná soupiska Kuopio: Godla, Manzato – Seppälä, Riekkinen, Gröndahl, Fairchild, Leskinen, Nousiainen, Wilson, Lappalainen, Mäkinen – Vainiola, Piipponen, Texier, Sebök, Hyvärinen, Klemetti, Luostarinen, Juusola, Rissanen, Knuutinen, Nuutinen, Könönen, T. Jokinen, Ikonen, Kantola, A. Ruuttu
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinečtí Oceláři ve své premiéře nezanechali vůbec špatný dojem. Proti elitnímu klubu ruské KHL z Magnitogorsku dvě třetiny byli vyrovnaným, ne-li lepším týmem. Po čtyřiceti minutách svěřenci trenérského dua Zadina – Raszka, které vede tým při účasti hlavního trenéra Varadi na mistrovství světa dvacítek, vedli 1:0. Ve třetí třetině hráči Metallurgu zvýšili obrátky a nakonec se dočkali i vyrovnávací branky, kterou vstřelil Matuškin. Utkání nakonec rozstřihly nájezdy, v nichž byl jediným úspěšným střelcem Ljubimov.

    „Myslím si, že to je úžasný bod. Myslím si, že jsme hráli skvělý hokej, nemyslím, že byl vidět nějaký markantní rozdíl mezi Magnitogorskem a námi,“ uvedl na konto utkání, z něhož Oceláři proti dalšímu klubu z hutnického města vytěžili bod. „Před zápasem jsme očekávali těžký duel. Věděli jsme o síle Magnitogorsku, v KHL patří k nejlepším týmům. Po tom průběhu si myslím, že jsme měli víc než na bod. Odehráli jsme velice dobré utkání. Kluci si dokázali, že mohou hrát s nejlepšími evropskými týmy, tohle nás může posunout zase dál,“ zhodnotil zápas s Metallurgem trenér Jiří Raszka.

    Sestava Třince z prvního utkání: Hrubec (na sam. náj. Kváča) – Krajíček, Gernát, Galvinš, Kundrátek, D. Musil, Roth, Matyáš, M. Adámek – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Mikulík, Roberts Bukarts – Chmielewski, O. Kovařčík, Cienciala.
     
    Dosavadní zápas ve skupině Torriani

    26. prosince 2018: HC Oceláři Třinec – HK Metallurg Magnitogorsk 1:2 sn. (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 23. Adamský (Roth, Svačina) – 53. Matuškin (Rasmussen, Pakarinen), rozhodující samostatný nájezd Ljubimov.

    Aktuální pořadí ve skupině Torriani
    1. Magnitogorsk, 1 zápas, 2 body, skóre 2:1
    2. Oceláři, 1 zápas, 1 bod, skóre 1:2
    3. Kuopio – dosud nehrálo
     
    Úvodní sestavy:

    KalPa Kuopio: Godla (Manzato) – Leskinen, Wilson, Seppälä, Fairchild, Riekkinen, Lappalainen, Gröndahl, Mäkinen – Texier, Rissanen (A), Ruuttu – Klemetti, Luostarinen, Kantola (A) – Sebok, Nuutinen, Jokinen (C) – Vainiola, Hyvarinen, Knuutinen.

    HC Oceláři Třinec: L. Daneček (Hrubec) – D. Musil, Gernát, Galvinš, Kundrátek, Matyáš, Adámek, Haman – Martin Růžička (A), Marcinko (A), Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (C) – Dravecký, Novotný, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Christov – Chmielewski.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Stricker – Castelli, Gnemmi (všichni SUI).
     
    Hráči nastupují na ledovou plochu. Pro dnešní utkání je jako domácí tým vedená Kalpa Kuopio, hosty pak budou Oceláři Třinec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Do zápasu vstoupili aktivněji Oceláři. Jako první se ke střeleckému pokusu odhodlal Martin Růžička, z pravé strany ale třinecký snajpr netrefil branku.
     
    00:53
    Z druhé strany to o chvíli později zkoušel Svačina, brankář Godla ale dokázal zasáhnout.
     
    01:41
    Kalpa se dostala do útočné třetiny, kromě pár přihrávek mezi Jokinenem a Sebokem ale domácí nic nevymysleli.
     
    02:13
    Finové kontrolují kotouč ve vlastním pásmu, Oceláři čekají seřazení v neutrální zóně.
     
    02:45
    Kalpě se přechod do útočné třetiny nepovedl, stejně se ale vedlo i o chvíli později Ciencialovi.
     
    03:16
    Střelu Luostarinena od modré zastavil Galvinš někde u krku, sudí raději přerušil hru.
     
    03:48
    Hráči Kuopia se drželi v útočném pásmu, přihrávku Fairchilda na modrou ale dobře vystihl Marcinko, který protečoval puk do středního pásma.
     
    04:30
    Finové se znovu dostali do svého útočného pásma, obranná dvojice Gernát – Musil ale v rohu vlastního pásma odvedla dobrou práci a opět poslala hru do neutrální zóny.
     
    04:57
    Do dobré šance se dostal Dravecký, slovenský forvard ale Godlu nepřekonal.
     
    05:22
    Kalpa přispěchala s rychlým protiútokem. Daneček pouze vyrazil střelu Rissanena před dojíždějícího Texiera, který se snažil objet branku a zasunout puk do odkryté branky. Třineckého brankáře ale podrželi jeho obránci.
     
    05:45
    Obrovská šance Ondřeje Kovařčíka! Třinecký útočník si nabruslil za obrannou linii domácího týmu, po kličce se Kovařčík pokusil zasunout puk mezi Godlovy betony. Kotouč ale jen o pár centimetrů minul pravou tyč finské branky!
    05:45 Ondřej Kovařčík ve velké třinecké šanci
     
    06:11
    Daneček kryje kotouč po další akci Kalpy, hra je přerušena a bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    06:18
    Ocelářům se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma, kotouč doputoval na zakázané uvolnění.
     
    06:39
    David Musil byl ve vlastním pásmu faulován Ville-Vesou Vainiolou. Oceláři sice signalizovanou výhodu nevyužili, nyní je ale čeká první přesilovka zápasu.
     
    07:03
    Oceláři kombinovali v útočném pásmu, Hrňovi se pak ale nepovedla přihrávka na Kundrátka a Slezané se musejí vrátit do vlastní třetiny.
     
    07:40
    Bukarts s Marcinkem neudrželi puk v soupeřově pásmu, v protiakci pak Danečka ohrozil Fairchild.
     
    08:12
    Oceláři sehráli pohlednou kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci byl z mezikruží střílející Adamský. Godla drží puk v lapačce.
     
    08:30
    Gernátova střela od modré byla příliš vysoká, Kalpa se následně osvobodila.
     
    08:55
    Kuopio hraje v plném počtu. Finský tým se okamžitě vydal do útočné třetiny, Novotný s Musilem si ale modrou čáru pohlídali.
     
    09:30
    Klemetti se rozjel ve středním pásmu, útočník Kalpy si to následně namířil mezi dvojici bránících hráčů. Matyáš s Adámkem ale domácího útočníka do třetiny nepustili.
     
    10:14
    Cienciala s Ondřejem Kovařčíkem připravili nadějnou střeleckou pozici pro Chmielewskému, tomu ale v rozhodujícím okamžiku kotouč přeskočil čepel hole, proti střele polského útočníka se tak Godla stačil přesunout.
     
    10:58
    Kalpě se povedlo zachytit třineckou rozehrávku ještě v útočném pásmu, po rychlé přihrávce se ke střele z levého kruhu pro vhazování dostal Rissanen. Pokus domácího útočníka byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    11:14
    Oceláři se dvěma dlouhými přihrávkami dostali do útočného pásma, střela Novotného se ale o bránícího hráče odrazila do ochranné sítě. Buly před Godlou.
     
    11:33
    Adamský vyhrál buly přímo na Svačinu, ten ale netrefil branku. V rychlé protiakci pak Vainiola vyprášil Danečkovi vyrážečku.
     
    11:55
    Slezanům se nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na icingu.
     
    12:06
    KalPa právě vstřelila branku!
    Kuopio se po vyhraném vhazování a rychlé kombinaci dostává do vedení! Jaakko Rissanen z rohu kluziště hledal před brankou stojícího ALEXANDRA RUUTUA, který nekompromisně z první poslal kotouč za záda bezmocného Danečka! Asistence: Jaakko Rissanen, Alexandre Texier.
    12:06 Alexander RUUTTU - 1:0
     
    12:33
    Oceláři dostali hru do útočného pásma, Godla ale drží kotouč v lapačce. Komerční přestávka.
     
    12:57
    Kalpa se z vlastního pásma velmi rychle dostala do útočné třetiny, do další šance se dral Ruutu. Daneček tentokráte předvedl bleskurychlou lapačku.
     
    13:42
    Adamský s Gernátem šli do přečíslení dvou proti jednomu, Adamský ale netrefil Gernátův pas. Godla o chvíli později zneškodnil další pokus Ocelářů.
     
    14:10
    Na jedné straně neuspěl Růžička, na druhé pak Daneček zlikvidoval nájezd Wilsona.
     
    14:43
    David Cienciala ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku a s Ondřejem Kovařčíkem šel do přečíslení! Cienciala v pravý čas namazal střílejícímu Kovařčíkovi, famózním zákrokem se ale blýskl Denis Godla, který kotouč za svá záda nepustil!
    14:43 Další střela Kovařčíka, jeho pokus zneškodnil Godla lapačkou
     
    14:53
    Kantola se chtěl probít do útočné třetiny, jeho postup ale zastavil ofsajd.
     
    15:32
    Kalpa se dostala do útočné třetiny, Daneček musel vyrážet pokus Grondahla.
     
    16:09
    Finský tým přidal na tempu a Oceláři měli co dělat, aby ubránili aktuální stav. Daneček musel likvidovat pokus Luostarinena i následné dorážení Kantoly.
     
    16:55
    Oceláři se sice dostali do útočného pásma, kombinace Marcinka s Růžičkou ale úspěch nepřinesla. Kalpa posílá hru do neutrální zóny.
     
    17:34
    Rychlá akce Kalpy možná přinesla další branku! Daneček nejprve na brankové čáře vytáhl dva pokus domácích, Gernát pak v brankovišti likvidoval dorážku Nuutinena. Sudí budou celou situaci kontrolovat na videu!
    17:34 Nuutinenův možný gól zkoumalo video, nakonec se kotouč díky Gernátovi zastavil před brankovou čarou
     
    17:34
    Martin Gernát nakonec zastavil kotouč ještě před brankovou čárou! Pokračuje se vhazováním v pásmu Třince.
     
    18:01
    Kalpa pokračuje v aktivní hře. Od modré pálil Seppala, Daneček toho přes klubko bránících hráčů moc neviděl, třinecký brankář ale nakonec nemusel zasahovat.
     
    18:36
    Dravecký zavezl kotouč do útočné třetiny, na modrou pak dostal namazáno Kundrátek. Třinecký bek trefil Godlův beton.
     
    19:00
    Svačina v útočném pásmu hledal Adamského, ten ale měl zablokovanou hůl a Godla v pohodě zasáhl.
     
    19:43
    Chmielewski v útočném pásmu zakombinoval s Ciencialou, Godla ale předvedl další dobrý zákrok.
     
    19:57
    Tři vteřiny před koncem ještě přichází trest pro Oceláře, Tomáš Marcinko si v souboji s jedním z domácích hráčů počínal nedovoleně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce, do kabiny jdou s jednobrankovým náskokem hráči Kalpy. Úvodní dvacetiminutovka nabídla mnoho šancí na obou stranách, za Oceláře své pokusy nevyužili především Ondřej Kovařčík či David Cienciala. Na druhé straně se prosadil Alexander Ruutu, gólovou střelu Nuutinena pak na brankové čáře zastavil Gernát.

    Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 16:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Druhou třetinu Kalpa začala v početní výhodě. Oceláři se ale zatím dobře brání a finský tým se nemůže dostat do útočné třetiny.
     
    21:00
    Kuopio se stále nepodívali do třineckého území, Oceláři opět poslali kotouč do pásma Kalpy.
     
    21:30
    Kalpa se na chvíli usadila v útočném pásmu, Daneček ale zasahovat nemusel. Oceláři se opět osvobozují.
     
    21:57
    Kalpě se početní výhoda vůbec nepovedla, Oceláři hrají v kompletu.
     
    22:28
    Oceláři se drží v útočném pásmu, Růžička ani Marcinko ale zatím vystřelit nedokázali.
     
    22:54
    Marcinko zpoza domácí branky hledal připraveného Bukartse, přihrávka ale byla sražena do středního pásma.
     
    23:24
    Galvinš za vlastní brankou přenechal kotouč pouze hráčům Kalpy, ti ale nic nevymysleli. Další rozehrávka Kuopia navíc skončila na zakázaném uvolnění.
     
    23:52
    Svačina to nejprve zkoušel střelou z pravé strany, pak i tečí Kundrátkova nahození. Ani jedna šance se ale neujala.
     
    24:12
    Aron Chmielewski se dostal k zapomenutému kotouči za domácí obranou, tváří v tvář brankáři Godlovi ale neuspěl! Gólman Kalpy vyrazil Chmielewského střelu na tyč!
    24:12 Střellu Chmielewského vyrazil Godla na tyč
     
    24:56
    Kantola se marně probíjel kolem bránícího Gernáta, na druhé straně ale neuspěl Christov.
     
    25:25
    Růžička získal kotouč v rohu útočné třetiny, na jeho zpětný pas si pak sjížděl Gernát. Ten ale nevystřelil, neboť se dobrým obranným zákrokem prezentoval Kantola.
     
    25:31
    Godla kryje další střelu Ocelářů, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    25:47
    Bukarts v útočném pásmu přenechal kotouč Novotnému, ten ale našel jen připravenou Godlovu lapačku.
     
    26:08
    Oceláři jsou po změně stran lepším týmem, Novotný proti Godlovi ale neuspěl ani v dalším případě, kdy tečoval pokus Bukartse.
     
    26:31
    Godla má další zákrok, tentokráte neuspěl Polanský.
     
    26:31
    Po odpískání se do sebe u domácího brankoviště pustili Mikael Seppälä a Vladimír Svačina. Oba si v následujících dvou minutách odpočinou na trestné lavici.
     
    27:10
    Ondřej Kovařčík v útočném pásmu hledal najíždějícího Polanského, ten ale v předbrankovém prostoru minul vzduchem letící pas.
     
    27:41
    Kalpa se snažila napadat třineckou rozehrávku, sudí ale signalizovali ofsajd. Ten je nakonec odpískán jako úmyslný.
     
    28:16
    Kalpa se z vlastního pásma velmi rychle dostala do útočné třetiny, tečovaná střela Ruutua Danečkovi nadělala nemalé problémy. Třinecký brankář ale dokázal puk vyrazit.
     
    28:28
    Daneček kryje i další pokus domácích, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    28:40
    Svačina i Seppälä jsou na ledě, hraje se v pěti na obou stranách.
     
    28:52
    Adamský ve středním pásmu nezpracoval dlouhý pas a kotouč skončil mezi diváky. VHazovat se bude v obranném pásmu Ocelářů.
     
    28:52
    Přihrávka Jiřího Polanského mimo hrací plochu nakonec byla vyhodnocená jako zdržování hry. Přesilovka pro Kalpu.
     
    29:25
    Kuopio drží kotouč v útočném pásmu, Daneček si zatím připsal jeden úspěšný zákrok.
     
    29:51
    Musil zachytil rozehrávku domácích a poslal kotouč do středního pásma.
     
    30:14
    Marcinko zastavil rozehrávku Godly, objel branku a namazal Adamskému. Ten ale trefil jen Godlovu vyrážečku.
     
    30:46
    Kalpa je zpět v útočné třetině. Od modré tvrdě pálil Leskinen, kotouč ale minul branku.
     
    31:10
    Oceláři již jsou kompletní. V závěru přesilovky se ještě do jedné akce pustil Wilson, proti třinecké defenzívě ale neuspěl.
     
    31:45
    Kuopio i nadále drží puk v útočné třetiny. Klemettiho tvrdou ránu zastavil Matyáš, Oceláři následně dostali kotouč z vlastního pásma.
     
    32:19
    Bukarts se po Růžičkově pobídce dostal do dobré šance, lotyšský forvard ale minul.
     
    32:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce Ocelářů již končí v síti, skóre je srovnáno! MARTIN GERNÁT si v útočném pásmu pohrál s kotoučem, slovenský obránce objel prakticky celé pásmo, načež procedil puk mezi Godlovou rukou a betonem! Asistence: Roberts Bukarts.
    32:26 Martin GERNÁT - 1:1
     
    32:45
    Kalpa se pokusila odpovědět rychlým kontrem, pokus Mäkinena ale skončil v Danečkově výstroji. Komerční přestávka.
     
    33:19
    KalPa právě vstřelila branku!
    Marian Adámek zaváhal ve středním pásmu, puk mu sebral ALEXANDRE TEXIER a svůj samostatný nájezd na Danečka proměnil. Kalpa si tak rychle bere zpět své vedení! Bez asistence.
    33:19 Alexandre TEXIER - 2:1
     
    33:43
    Marcinko chtěl přispěchat s rychlou odpovědí, Godla ale jeho pokus z levé strany vyrazil do ochranné sítě.
     
    34:08
    Oceláři hrají v signalizované výhodě. Před Godlu se natlačil Kundrátek, brankář Kalpy ale znovu zasáhl.
     
    34:17
    Vyloučení v týmu KalPa Kuopio (Otto Leskinen – 2 min., držení).
     
    34:43
    Gernát od modré napálil bránícího Jokinena, Oceláři pokračují v útočném pásmu.
     
    35:18
    Adamský v předbrankovém prostoru nepřesně tečoval Ciencialovu pobídku, Kalpa se následně osvobodila.
     
    35:53
    Růžička zpoza Godlovy branky namazal Hrňovi, ten ale přestřelil. Kotouč se následně odrazil do středního pásma.
     
    36:18
    Kalpa je kompletní. V závěru přesilovky ještě Godlu ohrožoval Hrňa, brankář Kalpy ale drží puk v lapačce.
     
    36:57
    Neskutečné, co Oceláři neproměnili! Ondřej Kovařčík a Aron Chmielewski jeli sami proti brankáři Godlovi, Chmielewski ale před prázdnou brankou ještě vracel kotouč Kovařčíkovi, který to vůbec nečekal! Godla tak vůbec nemusel zasahovat.
    36:57 Chmielewski mohl zakončovat do prázdné branky, volil ale přihrávku na Kovařčíka, který to nečekal. Velká šance skončila zmarem
     
    37:40
    Oceláři mají více ze hry, nemohou se ale dostat do útočné třetiny.
     
    37:55
    Po neúspěšném Marcinkově nájezdu se o totéž na druhé straně pokoušel Nuutinen, ani on ale nebyl úspěšný.
     
    38:39
    Tomáš Marcinko se dostal za hostující defenzívu a jel sám na brankáře! Slovenský útočník zkusil kličku na levou stranu, Marcinko ale netrefil branku!
     
    39:10
    Oceláři se drží v útočném pásmu, zatím si ale nevypracovali střeleckou příležitost.
     
    39:45
    Kalpa se ubránila i ataku Polanského s Adamským, kotouč je ve středním pásmu.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu KalPa Kuopio (Alexandre Texier – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Kundrátek – 2 min., krosček).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je u konce, Kalpa stále drží jednobrankové vedení. Prostřední část hry nabídla několik slibných šancí na obou stranách a také po jedné brance. Za Oceláře nejprve po krásné individuální akci vyrovnal Martin Gernát, Kalpu pak do vedení v nájezdu vrátil Alexandre Texier. Oceláři následně mohli srovnat, Chmielewski, Kovařčík, ani Marcinko ale své velké příležitosti nevyužili.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    KalPa právě vstřelila branku!
    Třetí třetina začala se hrou ve čtyřech na obou stranách. Martin Gernát nejprve pohledným obranným zákrokem zastavil Rissanena, pak ale přenechal kotouč ALEXANDRU RUUTUOVI, který se v sólovém nájezdu nemýlil! Bez asistence.
    40:32 Alexander RUUTTU - 3:1
     
    40:45
    Adamský bekhendem nahazoval kotouč na domácí branku, Godla byl připraven.
     
    41:17
    Haman vyslal dlouhým pasem do akce Chmielewského, ten ale proti bránícímu hráči neuspěl.
     
    41:37
    Aron Chmielewski navíc o chvíli později fauloval jednoho z protihráčů, Kalpa si tak v následujících dvaceti čtyřech vteřinách zahraje přesilovku čtyři na tři, následně i klasickou výhodu.
     
    41:53
    Musil nejprve zpoza vlastní branky odpálil kotouč do pásma Kalpy, finský tým následně zastavil ofsajd.
     
    42:00
    Kundrátek a Texier jsou na ledě, Kalpa hraje klasickou početní výhodu.
     
    42:32
    Domácí se sice dostali do útočného pásma, nic ale nevymysleli. Oceláři se osvobodili.
     
    43:05
    Kuopiu se v přesilovce nedaří, Oceláři se ubránili i dalšímu ataku a poslali puk do středního pásma.
     
    43:37
    Sebok si sjížděl na přihrávku Ruutua, Oceláři ale dokázali puk nasměrovat do středního pásma. Chmielewskému mezitím vypršel trest.
     
    44:10
    Kalpa drží kotouč na svých holích, děje se tak však v obranném pásmu finského týmu.
     
    44:51
    Wilson se po levé straně natlačil do útočného pásma, útočník Kalpy ale svou akci k dokonalosti nedotáhl.
     
    45:20
    Kalpa kontroluje kotouč, Oceláři vyčkávají ve středním pásmu.
     
    45:58
    Cienciala chtěl založit útočnou akci, jeho přihrávka ale nenašla pochopení u najíždějícího Kovařčíka.
     
    46:10
    Gernát nahodil kotouč ze středního pásma přímo do Godlovy lapačky. Vhazovat se bude po komerční přestávce poblíž branky Kuopia.
     
    46:35
    Z levé strany to zkoušel Růžička, z pravé pak Gernát. Oba pokusy ale Godla dokázal zastavit.
     
    47:09
    Galvinš se při rozehrávce nedohodl se Svačinou a poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    48:00
    Novotný s Draveckým chtěli za Godlovou brankou vybojovat puk pro Bukartse, obrana Kalpy ale byla úspěšnější.
     
    48:25
    Ondřej Kovařčík šel s Chmielewským do dalšího přečíslení, to ale skončilo nepřesným pasem Kovařčíka.
     
    49:01
    Kundrátkovi se nepovedla rozehrávka na Hrňu, kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    49:40
    Daneček nejprve zlikvidoval pokus Kalpy, Ocelářům se následně nepovedlo dostat do útočné třetiny.
     
    50:14
    Matyáš z hloubi vlastního pásma hledal najetého Novotného, kotouč se ale od hrazení odrazil k domácím hráčům.
     
    51:00
    Oceláři se snaží hrát aktivně. Po Gernátově pasu se k zakončení dostal Kovařčík, Godla ale byl připraven.
     
    51:50
    Oceláři se drželi v útočném pásmu, jakoukoliv snahu o zakončení ale zhatil signalizovaný ofsajd. Na druhé straně pak Vainiola neprošel kolem bránícího Matyáše.
     
    52:34
    Kalpa kombinovala v útočném pásmu, ani Daneček ale nemusel zasahovat.
     
    53:05
    Galvinš se v útočném pásmu neubránil ataku Ruutua, lotyšský bek ale nakonec zastavil pokus o protiakci.
     
    53:30
    Novotný v útočném pásmu vybojoval kotouč pro Draveckého, ten ale v dobré pozici minul branku. Ocelářům byla následně odpískána přihrávka rukou. Komerční přestávka.
     
    53:58
    Hrňa s Marcinkem se v předbrankovém prostoru tlačili do dobré příležitosti, ani jeden z třineckých útočníků ale neuspěl.
     
    54:45
    Kalpa otočila hru na druhou stranu kluziště, Daneček ale nemusel zasahovat.
     
    55:15
    Svačina se po pravé straně natlačil do útočného pásma, Godla ale střelu třineckého útočníka vyrazil betonem do střední třetiny.
     
    55:46
    Kundrátek u vlastní modré nedokázal zastavit Mäkinena, do akce tak musela jít Danečkova lapačka.
     
    56:16
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, Godla ale stále drží dvoubrankové vedení. Na Růžičkovu přihrávku si nejprve dobře sjel Marcinko, následně od modré tvrdě pálil Růžička. Godla zasáhl v obou případech.
     
    56:42
    Galvinšovi se dlouho nedařilo zastavit postup Luostarinena, nakonec ale lotyšský bek odehrál puk před domácími hráči, byť při tom nechtěně ohrozil svého brankáře.
     
    57:20
    Oceláři drží puk na svých holích děje se tak ale poblíž Danečkovy branky. A čas se rychle krátí.
     
    58:01
    Polanský se sice probil do útočné třetiny, proti domácím obráncům ale neuspěl. Na druhé straně pak Daneček raději ukryl skákavé nahození.
     
    58:30
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, Daneček okamžitě odsprintoval na střídačku. Slezané jsou v šesti!
     
    59:04
    Hráči s drakem na prsou se drží v útočném pásmu, brankáře Godlu ale zatím nijak vážně neohrozili.
     
    59:28
    S nadějemi Ocelářů je zřejmě konec. Slezané si nepohlídali počet hráčů na ledě a hrálo jich sedm. Trest pro příliš mnoho hráčů odpyká David Cienciala
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z vítězství 3:1 se radují hráči Kalpy Kuopio. Oceláři tak nedokázali navázat na skvělý výkon ze včerejšího duelu s Magnitogorskem a ve skupině Torriani skončí na třetím místě. Hráči s drakem na hrudi tak v sobotu čeká čtvrtfinále, ve kterém se utkají se druhým týmem skupiny Cattini.
     
    Oceláři se v závěrečné periodě nedokázali dostat do souvislejšího tlaku, po Gernátově chybě navíc třetí branku přidal Ruutu. Kalpa tak zítra svede souboj s Magnitogorskem o přímý postup do semifinále.
     
    Děkuji za pozornost, na shledanou! (17:22:18)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 13. Ruuttu (Rissanen, Texier), 34. Texier, 41. Ruuttu – 33. Gernát (Roberts Bukarts)


    KalPa Kuopio: Godla (Manzato) – Leskinen, Wilson, Seppälä, Fairchild, Riekkinen, Lappalainen, Gröndahl, Mäkinen – Texier, Rissanen (A), Ruuttu – Klemetti, Luostarinen, Kantola (A) – Sebok, Nuutinen, Jokinen (C) – Vainiola, Hyvarinen, Knuutinen.
    HC Oceláři Třinec: L. Daneček (Hrubec) – D. Musil, Gernát, Galvinš, Kundrátek, Matyáš, Adámek, Haman – Martin Růžička (A), Marcinko (A), Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (C) – Dravecký, Novotný, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Christov – Chmielewski.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Stricker – Castelli, Gnemmi (všichni SUI)
    thejrc.org