Boston – New Jersey 2:5 (kon.) | Washington – Carolina 3:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa – Philadelphia 6:5 (po pr.) | St. Louis – Buffalo 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 0:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 2:1 (kon.) | Los Angeles – Arizona 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Carolina Hurricanes
Pátek 28.12.2018, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji příjemný pátek a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:11:34)
     
    Útočník Caroliny, Sebastian Aho, v pozápasovém rozhovoru:

    "Nehráli jsme dobře první dvě třetiny. Udělali jsme hodně chyb, což si proti týmu, jako je Washington, nemůžeme dovolit."

    "Při mém gólu jsem měl štěstí, že se ke mně puk po Ferlandově úniku odrazil. Pak už to bylo snadné."

    "Třetí část už byla z naší strany v pořádku. Mnohem více jsme se tlačili do branky a vytvořili jsme si díky tomu šance. Ve výsledku jsme nicméně stejně doplatili na to, že jsme tak nehráli celých šedesát minut."

    "Chyběla nám větší pracovitost, a to hlavně v přesilovkách. Dnes jsme jich měli spoustu, mohly nám pomoci, ale nevyužili jsme je."
     
    Československá stopa v zápasu:

    Michal Kempný (WSH) – 0+0, 2 střely, 18:42.
    Jakub Vrána (WSH) – 0+0, 3 střely, 12:44.
    Petr Mrázek (CAR) – 30 zás., 2 ink. góly, 93,8%.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Braden Holtby (WSH) – 28 zás., 1 ink. gól, 96,6%.
    2. John Carlson (WSH) – 1+1.
    3. Sebastian Aho (CAR) – 1+0.
     
    Washington se v závěru ubránil velkému náporu a poráží Carolinu!

    Přestože to dnes nebyly žádné gólové hody, hokej se musel fanouškům líbit. Oba týmy se snažily hrát ofenzivně, a nebýt skvělých brankářů, vypadalo by skóre úplně jinak! Ve třetí dvacetiminutovce si Hurricanes vytvořili silný tlak. Sebastian Aho z dorážky dostal svůj celek do hry o body. V rozhodujících momentech ovšem úřadoval Braden Holtby, jenž, ačkoliv už jednou vypadal pokořen, více puků za svá záda projít nenechal.

    Možná ještě lepší výkon nicméně předvedl v hostující kleci Petr Mrázek. Carolina byla v prvních dvou třetinách často pod palbou a nebýt jeho skvělých zákroků, nebylo by co řešit. K velkému překvapení všech, včetně televizních komentátorů, mu to nestačilo na místo mezi třemi hvězdami duelu, což je jistě diskutabilní.

    Střely na branku v zápasu:
    Washington 33:29 Carolina.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Zápas se už pouze dohrává. Michal Kempný kontroluje kotouč na hokejce. Tribuny vestoje jásají a aplaudují svému týmu, který dnes oslaví další vítězství.
    59:10 John CARLSON - 3:1
     
    59:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Nicklas Bäckström uspěl na vhazování, které čistě vyhrál ze sebe. JOHN CARLSON posléze z vlastního obranného pásma přesvědčivě míří do vyklizené svatyně Caroliny. Asistence: Nicklas Bäckström.
     
    59:06
    Justin Williams si to namířil do ofenzivní zóny příliš brzy, píská se tedy postavení mimo hru, po kterém proběhne buly ve střední třetině.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 506 diváků.
     
    58:35
    Alexandr Ovečkin se natáhl po puku a protečoval ho za útočnou modrou čáru. Tribuny bouří, rozparádil je zákrok Holtbyho z před malé chvíle, atmosféra je parádní!
     
    58:23
    Carolina si vyžádala oddechový čas. Přestože se bude vhazovat pouze ve středovém kruhu, zůstává Petr Mrázek na hráčské lavici.
     
    57:45
    Hosté už odvolali gólmana a hrají v šesti. Do jejich kombinace se ale vloudila nepřesnost, díky které se kotouč nachází v blízkosti hrazení.
     
    57:13
    Wow! Už to vypadalo, že Canes vyrovnali, leč nestalo se. Andrej Svečnikov obdržel přihrávku přímo mezi kruhy. Ve vyložené situaci ovšem nastřelil pouze betony Bradena Holtbyho. Ten měl poté obrovské štěstí, kotouč se totiž od jednoho z obránců odrazil přesně do tyčky. Za čáru se ho ještě snažil procedit právě Svečnikov, jenže gólman mu v tom dokázal, natažený přes celé brankoviště, s vypětím všech sil zabránit! Při Washingtonu nyní stáli všichni hokejoví svatí...
     
    56:50
    Washington v těchto chvílích brání absolutně skvěle, soupeři nedovoluje postup do útočné třetiny a kotouče létají na druhý konec hřiště.
     
    56:24
    Hosté se sami připravili o pásmo a musejí se vracet až ke svému brankáři. Ne zrovna ideální vstup do početní výhody...
     
    56:13
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Michal Kempný – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:10
    Carolina hraje v ponechané výhodě, to bude ještě pořádně zajímavé! Pokud ji nezužitkuje, bude mít k dispozici přesilovou hru ve velice lukrativní čas.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Stephenson, 39. Oshie (Carlson, Ovečkin), 60. Carlson (Bäckström) – 53. Aho (Ferland)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson (A), Kempný, Niskanen, Orlov, Bowey, Siegenthaler – Oshie (C), Bäckström (A), Ovečkin – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Dowd, Stephenson.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin (A), Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Williams (C), C. Bishop, Ferland – Martinook, Wallmark, Foegele – B. McGinn, V. Rask, Kuokkanen.

    Rozhodčí: McIsaac, Hebert – Miller, Berg.

    Diváci: 18 506
    ocianews.com