Novosibirsk – Omsk 3:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Minsk 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 0:3 (kon.)
Ufa – Kunlun 5:0 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:5 (kon.)
CSKA Moskva – Kazaň 4:2 (kon.) | Soči – Jokerit 3:4 (kon.) | Riga – N.Novgorod 2:3 (0:1 po s.n.)
HC Slovan – Nižněkamsk 3:1 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Avangard Omsk
Pátek 28.12.2018, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (15:48:53)
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto duelu jsme československou stopu nezaznamenali. V ani jednom týmu totiž nepůsobí český nebo slovenský hokejista.
     
    Utkání sledovalo 7 420 diváků.
     
    Střely na branku: 19 – 23
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté přidali ve třetím dějství další dvě branky a dokráčeli tak k vítězství v základní hrací době. Novosibirsk držel svými zákroky Danny Taylor, jenž za svá záda dnes nepustil ani jednu střelu. Hostující střely tak všechny vymazal a domácí tak zaslouženě zvítězili a vyšlápli si tak na velkého favorita tohoto duelu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    A další zákrok si připsal domácí brankář, jenž udržel své čisté konto. Deset vteřin před koncem třetí třetiny se tak ještě bude vhazovat opět po jeho levici. Už se spíše ale v tomto duelu nic nestane.
     
    59:25
    Taylor potvrdil svou dnešní neprůstřelnost a lapil další jedovatou hostující střelu. Po ní hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
    58:52 Alexander LOGINOV - 3:0
     
    58:52
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nyní se to už domácím povedlo a je hotovo. ALEXANDER LOGINOV v rohu kluziště ve vlastním obranném pásmu získal kotouč, který odpálil přes celé kluziště a kotouč se tak zastavil až v hostující brance – 3:0. Bez asistence.
     
    58:32
    Za kotoučem, který se ocitl ve středním pásmu, spěchali domácí hokejisté. Nakonec se stihl jeden z hostů vrátit zpět a místo u prázdné branky pokryl.
     
    58:29
    Oddechový čas si bere lavička Omsku.
     
    58:29
    Hosté se stále drží v útočném pásmu a snaží se v powerplay dostat se na dostřel jediné branky. Taylor je však znovu proti, když nyní lapil puk po jedovaté střele Ansela Galimova.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:49
    Před Taylorem bylo odkryté místo u jeho levé tyče, ovšem Kirill Petrov na kotouč nedosáhl a nemohl tak zakončit. Hra je přerušena a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    57:34
    Nalimov je na střídačce a hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:05
    Hosty ve středním pásmu zbrzdila nepřesná rozehra, nyní jsou už ale před Taylorem a kombinují před jeho brankou.
     
    56:26
    Avangard na nic nečeká a jde do další útočné akce. Nutně by hosté potřebovali trefit kontaktní branku, aby se vrátili zpět do zápasu. Zatím se jim to nedaří a domácí drží svůj slibný náskok.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 40. Michajlov (Demidov, Šarov), 55. Demidov, 59. Loginov


    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Loginov, K. Alexejev (A), Ignatovič, Demidov, Savčenko, D. Lukin, Vorobej, Klimontov – Prince, V. Komarov, J. Peltola (C) – Michajlov, Sajustov (A), Milovzorov – Caron, Pešechonov, Šarov – Pervušin, Romancev, Tkačenko.
    Avangard Omsk: Nalimov (Bobkov) – J. Medveděv (C), Franson, Jemelin (A), Pokka, Pivcakin, Čudinov, Berezin – Širokov, Zernov, I. Michejev (A) – Šumakov, Desharnais, K. Petrov – Talbot, K. Semjonov, Košelev – Fisenko, Stas, A. Galimov – Manukjan.

    Rozhodčí: Gašilov, Odinš – Černyšjov, Ivanov

    Diváci: 7 420
    ocianews.com