Novosibirsk – Omsk 3:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Minsk 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 0:3 (kon.)
Ufa – Kunlun 5:0 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:5 (kon.)
CSKA Moskva – Kazaň 4:2 (kon.) | Soči – Jokerit 3:4 (kon.) | Riga – N.Novgorod 2:3 (0:1 po s.n.)
HC Slovan – Nižněkamsk 3:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Ak Bars Kazaň
Pátek 28.12.2018, 17:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) 1+0, 2 střely, čas na ledě 14:16 (20:09:23)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 41:20.
    Zblokované střely – 12:16.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 1/3.
    Vhazování – 41:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání končí vítězstvím CSKA Moskva, které svého soupeře porazilo poměrem 4:2. Poslední perioda nám nabídla tak trochu jinou podívanou, více ze hry totiž měla Kazaň, která se dokonce dostala na dostřel jediné branky. Závěr utkání ale domácí zvládli na jedničku, vycházeli totiž ze zajištěné obrany, navíc si několik slibných zákroků připsal také Sorokin. Moskevský celek si v poslední minutě pojistil vedení, do prázdné branky totiž nekompromisně zamířil Grigorenko.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    V závěru utkání přichází ještě menší tlak v podání hostujících hráčů, do konce zbývá několik vteřinek.
    59:20 Michail GRIGORENKO - 4:2
     
    59:20
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! K volnému puku se ve vlastní třetině dostal MICHAIL GRIGORENKO, jehož kostrbaté vyhození přeci jenom doputovalo až do prázdné brány. CSKA se určitě ulevilo!
    Bez asistence.
     
    59:00
    Kazaň hraje bez brankáře!
     
    58:25
    Do konce utkání nezbývá už moc času, nyní to střelou z mezikruží zkoušel Pedna, jeho rána byla zablokována. CSKA vyhodilo na jistotu do středního pásma.
     
    57:15
    S pukem si zahrál také brankář Podjapolskij, který vyčkal na příchod další formace. Krátce poté si hraničním zákrokem pomohl Pedan, vylučovat se ale nebude.
     
    56:31
    Na druhé straně se Osnovin dostal ke střílené nabídce, která pouze proletěla brankovištěm. V posledních minutách sledujeme velice ofenzivní podívanou, u puku jsou domácí.
     
    55:23
    Sám na sebe to nyní vzal Šalunov, který tak dlouho hledal své kolegy na modré čáře, až se do puku opřel Pašnin, který pořádně protáhl hostujícího brankáře.
     
    54:30
    CSKA se snaží vycházet ze zajištěné obrany, proto Marčenko moc nevymýšlel, naopak nahodil do středního pásma. Na ledovou plochu se dostává první lajna domácích.
     
    53:38
    Vhazování ve středním pásmu lépe zvládla Kazaň, který okamžitě nahodila puk na Sorokina.
     
    53:17
    Už to vypadalo, že se Zaripov dostane k samostatnému úniku, avšak vše končí ofsajdem hostujícího celku. V opačném případě mohlo být pro CSKA skutečně zle.
     
    52:31
    Klinkhammer se chtěl vydat podél hrazení, avšak neměl dostatečně velkou rychlost. Proto ho celkem v poklidu dojel domácí Marčenko, který tak odrazil akci soupeře.
     
    51:25
    Sekáč zavezl puk k modré čáře, odkud na levém křídle oslovil Azeveda, který ještě nabil na vedle stojícího Zaripova. Obětavým zákrokem se ale prezentoval Dahlbeck.
     
    49:25
    Proti jedinému obránci se nyní řítil hostující Tkačov, jehož rána skutečně směřoval na domácí svatyni, kde ale bezpečně zasáhl Sorokin. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    48:15
    Posléze měl Sorokin další těžkou práci, tentokráte si na něj jeden z protihráčů nepřišel. CSKA naprosto přestalo hrát, v tuto chvíli jsou hosté o poznání aktivnější.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 3. Šalunov, 11. Kaprizov (Grigorenko), 29. Kaprizov (Vey), 60. Grigorenko – 30. Osnovin (Zaripov, Ljamkin), 48. Sekáč (Azevedo)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Dahlbeck, Marčenko, Čmychov, Nestěrov, Naumenkov, Pašnin (A), Gološčapov, Ibragimov – Hansen, Andronov (C), Mamin – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Slepyšev – P. Karnauchov, Světlakov, Scott (A).
    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Ljamkin, Batyršin, Postma, Pedan, Markov (A), Jarullin – Zaripov (A), Azevedo, Sekáč – Galijev, Osnovin, Tkačov – A. Potapov, An. Popov, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), M. Gluchov.

    Rozhodčí: Olenin, Beljajev – Sivov, Šalagin

    Diváci: 10615
    thejrc.org