Rusko – Dánsko 4:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko 2:5 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Finsko – Kazachstán 5:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada
Pátek 28.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina se už zdála být rozhodnutá, nicméně Švýcaři se ještě stačili po výrazně zlepšeném výkonu dotáhnout k vyrovnání, které v závěrečných minutách spustilo pořádné drama. Kanaďané s velkým vzepětím sil dokázali odbránit poslední minutu a mohou se radovat z druhého vítězství ve skupině, které je okamžitě vynese jasně do čela do skupiny. Tentokrát to ovšem nebyl nijak jasný triumf. Na druhé straně, Švýcaři předvedli stejně jako včera velmi kvalitní výkon. Ode mě je to z Vancouveru pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátku. (04:37:10)
     
    Střely na branku celkem: Švýcarsko – Kanada 17:32
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Švýcarsko – Kanada 5:9
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Poslední vhazování před Scottem, drama roste!
     
    59:47
    Nando Eggenberger se málem postaral o yvrovnání jeho dvojitá dorážka ale skončila na Scottovi, Sigrist pak ve finále trestuhodně promáchl, rozhodčí přerušují hru pro postavení v brankovišti.
     
    58:58
    Švýcaři zkouší power-play!
     
    58:55
    A je tu další zápletka! Nyní totiž přijde na řadu rovnovážná hra, Cody Glass (CAN) totiž viditelně podrazil Verboona. Rozhodčí jej tak trestají flastrem za odpovídající trest.
     
    58:26
    Švýcaři budou mít svou snahu o vyrovnání dost ztíženou. Po faulu Philippa Kurasheva (SUI) v obranném pásmu je totiž střelec obou dnešních branek kanadského soupeře vyloučen za krosček.
     
    58:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je tu drama! Obrovský tlak švýcarských hráčů na brankovišti Kanady nakonec přeci jen vykrystalizoval v kontaktní trefu PHILIPP KURASHEV se dostal do vynikající střelecké pozice a po nahrávce od Müllera už měl část branky naprosto prázdnou. Kotouč pak namířil přímo do levé šibenice. Asistence: Nicolas Müller, Nando Eggenberger.
     
    57:34
    Justin Sigrist se pokoušel manipulovat s pukem v rohu obranného pásma, nicméně daleko s ním nedošel. Nick Suzuki (CAN) si totiž připsal a příliš viditelný faul, podle rozhodčích svého protihráče podrazil.
     
    56:06
    Glass se hnal na levém křídle do obrovské šance, jenomže jeho dělovku nakonec zvládl neutralizovat Schmid svým ramenem. Puk končí v ochranné síti, to byla šance jako hrom!
     
    Dnešní utkání sleduje 17102 diváků.
     
    55:28
    Leason ukázal v souboji s Moserem parádní stabilitu, když si pohlídal kotouč i přes obrovský tlak švýcarského beka. Jeho následná nahrávka ovšem nikoho nenašla, domácí mančaft tak putuje zpět do základního postavení.
     
    54:19
    Tinnett měl obrovskou tutovku! Jeho bomba ze samostatného úniku nicméně trefila jen spojnici, domácí publikum se jen zahučelo úžasem. Možná i Schmid si myslel, že má puk v síti.
     
    53:46
    Gross je zpátky na hrací ploše, Kanada svou početní výhodu tentokrát nedokázala zužitkovat.
     
    52:34
    Kanaďané se zatím v této početní výhodě neodkáží moc popasovat s aktuálním švýcarským blokem, domácí hráči spíše své kombinace přehrávají, než by je dokončovali přímočaře. V tom je právě asi kámen úrazu.
     
    51:46
    Kanaďané mají v posledních vteřinách neuvěřitelný tlak, nicméně nyní ještě budou hrát přesilovku. za hákování byl vyloučen Nico Gross (SUI).
     
    50:34
    Souhra Suzukiho s Comtoisem znovu kanadským hráčům nabídla obrovskou šanci, avšak druhý jmenovaný netrefil v poslední chvíli puk. Dorážka Boucharda už byla příliš nepřesná.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 21. Kurashev (Müller, Eggenberger), 59. Kurashev (Müller, Eggenberger) – 1. Glass (Suzuki, Comtois), 26. Entwistle (Bowers), 33. Dobson (Hayton)


    Švýcarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Stano (SVK) – Goljak (BLR), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17102
    thejrc.org