Linz – Znojmo 2:6 (kon.)
konec
Steinbach Black Wings Linz
2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 28.12.2018, 19:15 • Keine Sorgen Eisarena Linz • bet-at-home ICE Hockey League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Další zápas sehrají Orli za dva dny, v neděli 30. prosince na ledě Vídně. Do té doby díky za pozornost a nashledanou. (21:29:34)
     
    Znojmo vítězí na ledě Linze poprvé od jara 2016, a to poměrně jednoznačným výsledkem 6:2. Skóre je pro hostující tým velmi lichotivé, utkání bylo dlouho vyrovnané a teprve v závěru druhé třetiny si Orli vybojovali rozhodující náskok. Zásadní podíl na výhře měl opět první útok, který se podílel na čtyřech brankách ze šesti.

    Vítězství je to každopádně pro Znojmo velmi cenné, v tabulce sice vzhledem k ostatním výsledkům zůstává osmé, ale opět snižuje ztrátu na týmy před sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Znojmo vyhazuje daleko od Lassilovy branky.
     
    58:28
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Novák – 2 min., podrážení).
     
    58:07
    Zápas už se dohrává, Kickertovi dnes obrana moc nepomáhá a musí zasahovat i nadále proti znojemským šancím.
     
    56:51
    Kujawinski příklepem z mezikruží sestřelil jednoho z domácích obránců, ten se ale zvedá a po přátelském poplácání od znojemského útočníka odjíždí na střídačku.
     
    55:34
    V dobré pozici byl nyní Davies, ani on ale střelou přes obránce netrefuje branku.
     
    54:45
    Teemu Lassila teď neskutečně po vzoru Dominika Haška převalením na zádech zastavil Leblera v gólové šanci. Znojmu zhruba od 35. minuty vychází prakticky vše podle představ.
     
    52:59
    Drobný závar ve znojemském pásmu končí jen sraženou střelou od modré. Čas kvapí a Znojmo se nyní brání ve velké pohodě.
     
    50:49
    Další chyba v defenzivě domácích, po níž ujížděl sám na brankáře Luciani, jenže také tentokrát neuspěl. Branku svou střelou míjí.
     
    50:29
    Orli právě vstřelili branku!
    Domácí vsadili všechno na útok a vzadu zůstal jediný hráč, na kterého najížděli tři Znojemští. ALLAN McPHERSON si na levém křídle sjel blíže k brance, dostal prostor, a tak se rozhodl sám zakončit. Blafákem si položil brankáře a bekhendem skóruje. Asistence: Jan Lattner.
     
    49:43
    I Znojmo ve čtyřech zahrozilo, nyní už jsou oba potrestaní hráči na ledě.
     
    48:38
    Při hře ve čtyřech měl velkou šanci Lebler, který dostal přihrávku před Lassilu, jeho blafák pak finský gólman vystihl, ale netušil, kde má puk. Ten se o pár vteřin později objevil u jeho betonů v brankovišti, kde jej znojemští obránci odklízí do bezpečí.
     
    47:42
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (DaSilva – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Vainonen – 2 min., držení).
     
    47:42
    Vainonen se dostal do křížku s jedním z domácích hráčů, potyčku vzápětí uklidňují rozhodčí a rozdělují tresty.
     
    46:41
    Orli právě vstřelili branku!
    Brankář Kickert byl už posledních pár minut docela nejistý a tuhle nepovedenou pasáž teď "korunoval" tím, že propustil střelu ERIKA NĚMCE z poměrně ostrého úhlu na bližší tyč. Znojemský útočník si v protiútoku obratně udělal místo, vyzkoušel střelu a ta vyšla. Asistence: Marek Špaček.
     
    46:26
    Luciani v brejku neprostřelil clonícího obránce, podobně se ale vedlo i na druhé straně Daviesovi. Následuje komerční přestávka.
     
    45:44
    Kalus s McPhersonem po zisku puku bleskově vyrazili do protiútoku, McPherson ale v momentě zakončení podklouzl, a tak Kickert neměl těžkozu práci.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 16. Matzka (Gaffal, Kragl), 24. Kapstad (Umicevic, Rutkowski) – 7. McPherson (Kujawinski, Kalus), 25. Kujawinski (McPherson, Kruckovyč), 35. Kalus (McPherson, Kujawinski), 40. Luciani (Kujawinski, Kalus), 47. Němec (Špaček), 51. McPherson (Lattner)


    Steinbach Black Wings Linz: Kickert (Ouzas) – Kapstad, Rutkowski, Brocklehurst, Matzka, Korecky, Kragl, Kail, Freunschlag – Lebler, Locke, DaSilva – Kristler, Schofield, Davies – Umicevic, Kearns, Woger – Ober, Brucker, Gaffal.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Halász) – Lattner, Sedlák, Vainonen, Kruckovyč, Jonáš, Stehlík – Kalus, Kujawinski, McPherson – Novák, Stretch, Luciani – Špaček, Matuš, Němec – Oščádal, Bulín.

    Rozhodčí: Berneker, Štolc – Pardatscher, Nothegger
    ocianews.com