Florida – Montreal 3:5 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Toronto 2:4 (kon.)
New Jersey – Carolina 2:0 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 1:3 (kon.) | Los Angeles – Vegas 1:4 (kon.)
Edmonton – San Jose 4:7 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Vegas Golden Knights
Sobota 29.12.2018, 22:10 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Vegas ovládlo toto střetnutí se s vámi loučím. Přeji vám dobrou noc, nebo pokud pokračujete sledováním dalších zápasů NHL, tak příjemnou zábavu. (00:44:46)
     
    Československá stopa

    Tomáš Nosek (VEG) žádný bod, 2 střely, 15:42 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Alex Tuch (VEG) 1+1
    2. Nate Schmidt (VEG) 0+2
    3. William Karlsson (VEG) 1+0
     
    V poslední dvacetiminutovce Kings přidali, ale doplatili na to, na co celou sezónu. Slabá produktivita Los Angeles dnes rozhodla, ovšem řekněme, že vítězství Golden Knights bylo zasloužené. O branky hostujícího celku se v závěrečné části postarali William Karlsson a do prázdné branky pečetil skóre zápasu Paul Stastny. Vegas si do tabulky tak ke konci roku 2018 připisuje další dva důležité body.

    Střely na branku: 31:32.
    Střely na branku ve třetí třetině: 16:8.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Brendan Leipsic – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:08
    Emoce pracují na druhé straně než je puk! Ryan Carpenter poslal krosčekem na mantinel Oscara Fantenberga, což vzbudilo emoce.
     
    58:41
    Ještě jeden zákrok pro hostujícího brankáře, jenž si počíhal na zakončení Brendana Leipsica. Jeho pokus mířil přes obránce jen do lapačky gólmana.
     
    58:00
    Z pravé strany se před branku nacpal Kyle Clifford, jenž zblízka trefil Malcolma Subbana. K dorážce se ale z levého kruhu dostal ještě Jake Muzzin, jehož zakončení skončilo nad brankou.
    57:28 Paul STASTNY - 1:4
     
    57:28
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Sotva Jonathan Quick zamířil na střídačku, zachytil puk ve vlastní třetině Alex Tuch, který přihrál okamžitě na svého spoluhráče. PAUL STASTNY si od mantinelu najel mezi kruhy a propálil zaskakujícího Tylera Toffoliho. Asistence: Alex Tuch a Nate Schmidt.
     
    57:15
    Domácí hráči jeli střídat, a tak puk mířil rychle na pravou stranu, kde se nacházel Paul Stastny, jenž přihrávku před branku neprocpal.
     
    56:25
    Vegas po zisku kotouče posunulo hru do středního pásma a alespoň část hráčů Vegas stačila vystřídat. Ovšem Králové už se ženou opět na branku Malcolma Subbana.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:44
    Vegas Golden Knights bylo pod tlakem a opět si situaci nekomplikovalo, je z toho další zakázané uvolnění, které vrátí hru před hostující branku.
     
    54:59
    Anže Kopitar přihrál na modrou čáru, odkud se napřáhl jeden z obránců. Jeho tvrdá rána ale proletěla jen vedle levé tyče hostující svatyně. Malcolm Subban se tentokrát za pukem pouze ohlédl.
     
    54:15
    Hostující Brandon Pirri dostal přihrávku do jízdy, ale zvolil dlouhou kličku, po které mu soupeř vypíchl puk. Zakončení jsme se tentokrát nedočkali, i když akce vypadala hodně slibně.
     
    Střely na branku: 25:30.
     
    53:03
    Hostující tým se už nikam nežene a protečoval hru do středního pásma. Ovšem poté rozehrávku zachytil už střídající Alex Tuch, jenž si najel na osu hrací plochy, ale střelou švihem nasměřoval puk jen do lapačky Jonathana Quicka.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Kopitar (Walker, Iafallo) – 5. Carrier (Eakin, Holden), 33. Tuch (Stastny), 44. W. Karlsson (Schmidt), 58. Stastny (Tuch, Schmidt)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Forbort, Walker, Muzzin, Fantenberg, LaDue – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Kempe, Kovalčuk – Luff, Amadio, J. Carter (A) – Leipsic, N. Thompson, Clifford.
    Vegas Golden Knights: M. Subban (M.-A. Fleury) – Schmidt (A), McNabb, Engelland (A), Theodore, Holden, Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Stastny, Pirri – Carpenter, Eakin, Carrier – Reaves, Bellemare, Nosek.

    Rozhodčí: Skilliter, Pochmara – Galloway, Daisy

    Diváci: 18 230
    thejrc.org