Slavia – Litoměřice 2:3 (1:2 po s.n.) | Přerov – Třebíč 1:2 (kon.) | Motor ČB – Ústí n/L 2:3 (kon.)
Prostějov – Havířov 3:0 (kon.) | Kadaň – Kladno 1:7 (kon.) | Jihlava – Frýdek-M. 3:4 (po pr.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
HC Frýdek-Místek
Sobota 29.12.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 625 diváků. (20:06:42)
     
    Frýdek-Místek ukázal, že neobral Motor o body na jeho ledě jen tak. V zápase vedl hned dvakrát, podobně jako v zářijovém zápase vedl 1:0 a 2:1. Když ale Jihlava otočila v 30. minutě zásluhou Matěje Pekra, vypadalo to pro Jihlavu dobře. Ve 48. minutě ale Slezan srovnal zásluhou Adama Kloka. Jihlava ve třetí třetině nevyužila tři přesilovky, zato Frýdek svoji v prodloužení využil, když hattrickem dokonal obrat v zápase Michal Kovařčík. Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám do nového roku jenom vše nejlepší a i příští rok se budu těšit z Dukly napočtenou!
     
    Konec zápasu.
    60:38 Michal KOVAŘČÍK - 3:4
     
    60:38
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Je konec, Frýdek využívá přesilovku a dokonává zmar favoritů v tomto kole! MICHAL KOVAŘČÍK kompletuje hattrick po krásné individuální akci, když nejprve naznačil objetí branky, následně pak zasunul kotouč zpoza branky za zmateného Brože! Asistence: Jan Rudovský, Rostislav Martynek.
     
    60:10
    Čachotský získal puk a měl na zádech čtyři obránce Frýdku, ušetřil tak cenný čas.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je to jasné, i v druhém jihlavském zápase za sebou se budou body dělit. Frýdek vyrovnal ve 48. minutě zásluhou Floka, respektive jednoho z domácích, který puk tečoval mimo dosah Brože. Dukla bude hrát prodloužení ještě 36 sekund v oslabení 3 na 4.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Osm sekund do konce, od modré střílel Husák, Brož klasicky chytil. Vypadá to na prodloužení.
     
    59:32
    Dukla přečkala tutovou šanci Frýdku! Pekr rozehrál velice špatně a Martynek v útočném pásmu poslal kotouč na Klimšu před brankou, ten měl hodně prostoru, Brož ale podržel Duklu!
     
    58:50
    Bartkova střela skončila ve změti těl před brankou, odtud ji vylovil Zeman a osvobodil Jihlavu.
     
    58:38
    Jihlava nemá ideální situaci do závěru zápasu. Skořepa podrazil v útočném pásmu Klimšu a dostává dvě minuty za podrážení. Frýdek-Místek reaguje time-outem.
     
    58:12
    Rychlá kombinace domácí první útočné formace jednak zaváněla ofsajdem, ale také skončila na Malíkově lapačce. Hostující střídačka má ještě nějaké průtahy, po krátkém vysvětlení pokračujeme ve hře.
     
    57:35
    Hrníčko se probíjel z levé strany k brance hostí, Hrachovina ho zastavil na hraně pravidel a otočil hru, ani Frýdek však v útoku dlouho nevydržel. Při dalším vjezdu do útočného pásma byl Slezan ofsajdový a jdeme do samotného závěru třetiny!
     
    56:46
    Čachotský vytlačil Krisla až za Malíkovu branku a vypadá to, že půjdeme pomalu do prodloužení.
     
    56:00
    Dukla se v oslabení pohybuje jako doma a Frýdek neměl v početní výhodě prakticky vůbec nic.
     
    55:51
    Husák od modré trefil puk z první a Brož opět zasahuje.
     
    55:34
    Domácí šetří čas v rohu kluziště a půlka z první minuty přesilovky hostí je pryč.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Klíma (Štindl), 24. Harkabus (M. Hlinka), 30. Pekr (Skořepa) – 6. M. Kovařčík (Husák), 9. M. Kovařčík (Bartko), 48. Flok (Kaukič), 61. M. Kovařčík (Rudovský, Martynek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Černohorský, Štindl, Mareš, Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, M. Hlinka, T. Havránek – D. Čermák, Juda, Hrníčko.
    HC Frýdek-Místek: Malík (Ochman) – Husák, D. Stránský, Zahradníček, Bartko, Krisl, L. Kovář, Hrachovský – Martynek (C), Klimša (A), Kofroň – Kaukič, Przybyla, Rudovský – Motloch, Kuťák, Flok – Kafka, M. Kovařčík.

    Rozhodčí: Vokřál, Barek – Kreuzer, Pechánek

    Diváci: 2 625
    thejrc.org