Slavia – Litoměřice 2:3 (1:2 po s.n.) | Přerov – Třebíč 1:2 (kon.) | Motor ČB – Ústí n/L 2:3 (kon.)
Prostějov – Havířov 3:0 (kon.) | Kadaň – Kladno 1:7 (kon.) | Jihlava – Frýdek-M. 3:4 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 29.12.2018, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Ústí se ihned zkraje dostalo do útočného pásma a vyprodukovalo první střelu. Pálil Jaroslav Roubík, a to z levého křídla. Strmeň se proti jeho pokusu dokázal přemístit a včas kotouč vyrazit.
     
    00:40
    První hostující formace přispěchala i s druhou střelou. Z kruhu střílel Petr Jánský, i s jeho pokusem si ovšem domácí brankář poradil.
     
    01:18
    Ústí málem zmrazilo domácí příznivce! Jeden z jejich hráčů se dostal ke střeleckému pokusu, konkrétně k dorážce. Z dobré pozice ale naštěstí pro Motor brankovou konstrukci netrefil.
     
    02:01
    O pozornost si říkala také akce na opačné straně ledové plochy. Jakub Babka jel s kotoučem, přičemž mu šikovně najížděl spoluhráč. Na něho však Babka poslal přihrávku příliš pozdě.
     
    02:30
    Českobudějovičtí se pokusili o rychlý přechod od útoku. Jejich rozehrávka ale skončila jen na zakázaném uvolnění, a hra se tak vrátí před Jana Strmeně.
     
    02:39
    Jan Strmeň tedy bez práce zatím rozhodně není! Po buly pálil Milan Davídek. Jeho projektil patřil k těm s lepšími parametry, ovšem českobudějovický strážce svatyně byl opět úspěšný!
     
    03:25
    René Vydarený drží kotouč na pravém křídle. Mezitím letí do vzduchu sudího pravice, která signalizuje výhodu pro Motor. Pokud ji domácí nepromění, dočkají se první přesilové hry.
     
    03:34
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Weinhold – 2 min., podrážení).
     
    04:03
    Žiga Pavlin se dostal do střelecké pozice. Rovnou dvakrát. V obou případech ale ani jeden z jeho pokusů nemířil na branku. První trefil bránícího hráče, druhý se odrazil od plexiskla.
     
    05:02
    Lukáš Endál se pokusil něco vymyslet, dlouho se mu ale nikdo ze spoluhráčů nenabízel. Až pak Endál poslal puk na Davida Gilberta, který se pokusil kotouč tečovat na branku. Stezka žádnou práci ale neměl, puk až k němu neprošel.
     
    06:15
    I čtvrtá formace Motoru se na chvíli usadila v útoku. Roman Přikryl zavezl kotouč od pásma, načež parádní přihrávkou našel Martina Heřmana. Ten stál zhruba uprostřed obou kruhů, srovnal si kotouč a vypálil. Puk letěl po ledě a Aleš Stezka vyráží betonem.
     
    07:21
    Českobudějovičtí měli problém se svou rozehrávkou a jen těžko se dostávali ze svého pásma. Kotouč ze své třetiny sice dostali, nicméně na opačnou stranu se neprobojovali. Puk drží ústečtí hokejisté, kteří se pokusí o rozehrávku směrem dopředu.
     
    08:04
    Jakub Babka předvedl parádní rychlost. Přebruslil soupeře, nicméně byl ve velkém úhlu, a tak zakončovat nemohl. Motor se pak usazuje v pásmu.
     
    08:45
    Elitní útočná formace domácích si teď počínala velmi dobře. Lukáš Endál se snažil chytře zasunout kotouč zblízka branky, nicméně Aleš Stezka byl pozorný a bezpečně zasáhl. Následuje tedy vhazování.
     
    09:10
    Vhazovalo se před Stezkou. Jiří Šimánek dostal kotouč na svou hůl. Stál na modré čáře, načež si našel střeleckou pozici a zkusil své štěstí. Puk se ovšem odrazil jen od některého z hráčů a bez ohrožení ústecké svatyně skončil v rohu ledové plochy.
     
    10:05
    Radek Jeřábek přejel s kotoučem na holi modrou čáru a ihned nahodil na Strmeňovu svatyni. Domácí brankář puk v pohodě skryl v lapačce a následně jej ještě stačil rozehrát svému spoluhráči.
     
    11:02
    Jakub Březák vyhrál rychlostní souboj proti jednomu z domácích útočníků a dostal se k puku v obranném pásmu jako první. Březák pak poslal kotouč do středního pásma, kde už se ho ujímá Motor.
     
    11:34
    A českobudějovičtí hokejisté si vzápětí vytvořili i další střeleckou pozici. Tentokrát na Stezku přilétla střela z pravého křídla. Ústecký gólman si výrazně povyjel a puk bezpečně drží někde ve své výstroji.
     
    12:38
    Z nepřehledné situace u mantinelu zkusil David Gilbert poslat zadovku na Šimánka, čímž by ho uvolnil. Jeho nečekaná přihrávka až na spoluhráče neprošla, tudíž se žádná šance nekoná.
     
    13:40
    Roman Přikryl se dostal ke kotouči těsně u modré útočné čáry. Z první kotouč napálil. Jeho pokus byl tedy velmi svižný, nikoliv však přesný. Stezka mohl být relativně v klidu, zasahovat nemusel.
     
    14:21
    Vzápětí byla k vidění další dalekonosná střela. Opět v útočné třetině Motoru. Své štěstí zkusil Žiga Pavlin. Na jeho pokus ale Aleš Stezka dobře viděl, a proto s ním neměl výraznější obtíže. Kotouč bezpečně vyráží do rohu ledové plochy.
     
    15:57
    Po delší době se musel činit také Jan Strmeň. Petr Jánský držel kotouč na holi, přičemž se z levého křídla pokusil natlačit před branku. Těsně před ní pak zacílil zhruba mezi betony. Ty však Strmeň secvakl a puk dostal mimo nebezpečí.
     
    16:57
    Nebyli jsme vůbec daleko od první branky! Fillman nahodil od modré čáry, přičemž kotouč šikovně tečoval Milan Dančišin. Puk se odrazil od ledové plochy, Stezka ale reflexivně kotouč betonem na poslední chvíli vyrazil!
     
    17:42
    Domácí se pokoušeli o rozehrávku, přičemž byl ale jeden z nich po ústeckém napadání nedovoleně zastaven. Uvidíme tedy druhou přesilovou hru domácího Motoru.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Jandus – 2 min., krosček).
     
    18:25
    David Gilbert dostal přihrávku z rohu kluziště. Stál někde mezi oběma kruhy. Z otočky pak nevyprodukoval vůbec špatnou střelu. Stezka nicméně dokázal zareagovat a puk dostat mimo nebezpečí.
     
    19:51
    Motor ani druhou přesilovou hru nezužitkoval. Žiga Pavlin těsně po jejím konci vypálil, nicméně ani jeho pokus na branku neprošel. Zastavil se jen o prvního bránícího hráče.
     
    19:57
    Žiga Pavlin se chviličku po své střele a těsně před koncem třetiny provinil nedovoleným zákrokem. Sudí viděli nedovolené bránění, a tak domácího obránce posílají za katr.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut toho pro hokejového fanouška příliš nenabídlo. Přeci jen o něco nebezpečnější pokusy měli domácí hokejisté, kteří je však zužitkovat nedokázali. Uvidíme, zda se alespoň v dalším dějství dočkáme nějaké gólové trefy.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku – 12:7
    Střely mimo – 6:4
    Zblokované střely – 8:6
    Vhazování – 9/18:9/18
    Trestné minuty – 2:4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Ústí se, podobně jako v první třetině, zkraje periody usadilo v útočném pásmu. Od modré čáry to pak zkusil Jakub Březák, jenž vypálil ze zápěstí. Jeho pokus byl velmi povedený, nicméně končí jen ve Strmeňově lapačce.
     
    21:10
    Přesilová hra ústeckých hráčů se pomalu chýlí ke svému konci. Mezitím si navíc hostující hráči nepřihráli vůbec přesně a z útočné třetiny se sami dostali. Matěj Hes tak může znovu založit útok.
     
    22:05
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    To není vstup do třetiny, jaký by si domácí příznivci představovali a přáli. RADEK JEŘÁBEK zacílil na branku od modré čáry a jeho dalekonosný pokus skončil přesně v horním růžku. Asistence: Daniel Vrdlovec, Lukáš Volf.
    22:05 Radek JEŘÁBEK - 0:1
     
    23:09
    Žiga Pavlin byl při svém střídání velmi aktivní. Nejprve sám zavezl kotouč do třetiny. Pak se vymotal zpoza branky a zkusil zasunout ke vzdálenější tyči Stezkovy svatyně. To se mu ale nepodařilo, ústecká obrana byla o něco rychlejší než domácí bek.
     
    23:36
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Cody Bradley – 2 min., hákování).
     
    23:51
    Motor začíná oslabení dobře. Plášil se dostal ke kotouči ve středním pásmu, načež jej bezpečně odpálil až za ústeckou svatyni.
     
    24:26
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Doktor – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    24:26
    Jakub Doktor se snažil dostat kotouč z obranného pásma. Z otočky ho ale poslal jen do přilehlé tribuny. Motor se tedy bude bránit ve třech, a to poměrně dlouhou dobu.
     
    24:51
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústecká střídačka propuká v jásot, hosté jdou totiž nečekaně již do dvoubrankového vedení! Roubík našel na vrcholku kruhu stojícího PETERA JÁNSKÉHO, který napřáhl a prostřelil vše, co potřeboval. Asistence: Jaroslav Roubík.
    24:51 Peter JÁNSKÝ - 0:2
     
    26:35
    Jakub Babka, dnes zatím jeden z nejlepších hráčů Motoru, nabruslil do útočného pásma a z dobré střelecké pozice zkusil zacílit. Stezka se ale natahoval marně, kotouč končí mimo jeho pravou tyčku.
     
    27:09
    Motor bude mít šanci alespoň se přiblížit svému soupeři na jednobrankový odstup. Bude totiž hrát další přesilovou hru. Jeden z ústeckých už míří na trestnou lavici.
     
    27:09
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Mert – 2 min., vražení na hrazení).
     
    27:46
    Domácí fanoušci se už málem radovali! Martin Novák se ocitl v jasné gólové pozici v těsné blízkosti branky! Stezka se ale dobře natáhl a betonem Novákův pokus zlikvidoval.
     
    28:43
    Cody Bradley se krásně dostal přes obránce, kotouč mu ale odskočil až příliš. K puku se tak dostal Aleš Stezka, který se prezentoval střelbou do vlastních řad. Kotouč totiž odpálil jen na vlastní střídačku.
     
    29:12
    Slovan se vrací do plných sil. Jeden z jeho hráčů těsně po vypršení přesilově hry Motoru vyhodil kotouč, a tak se českobudějovičtí hráči vrátí před Stezku. A to kvůli icingu.
     
    29:44
    Další akce také zaváněla gólem! Lukáš Endál ujížděl po pravém křídle, načež zkusil zacílit. Jeho pokus se ještě otřel o hůl jednoho z Ústeckých. Stezka s ním tedy měl co dělat, nakonec ho ale vyrazil.
     
    30:53
    Českobudějovičtí se drželi v pásmu. Přihrávku dostal na modrou čáru Karel Plášil, který zkusil tvrdě vypálit. Nicméně ani jeho pokus za brankovou čárou nekončí. Plášilův pokus trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    31:56
    Ústečtí se rychle přesouvali do útočného pásma, ovšem dostali se do postavení mimo hru. Sudí tak přesouvají hru do neutrálního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    32:34
    Milan Davídek vybojoval kotouč na levém křídle. Neměl moc prostoru, a tak musel rychle vypálit. Davídkův pokus Strmeň včas viděl a ve stoje si s ním dokázal bez větších obtíží poradit.
     
    33:23
    Jakub Březák stál u modré čáry. Sjel si do o něco palebnější pozice, načež dostal přihrávku. Jeho následný pokus nebyl vůbec špatný, byl velmi razantní, ovšem scházelo mu něco málo z přesnosti. Puk se nakonec ocitá jen v rohu ledové plochy.
     
    34:16
    První útočná formace Motoru se dostala do útoku. Martin Novák nestál v příliš dobré pozici, ale své štěstí i tak zkusil. Stezka však i s jeho pokusem počítal a vyrazil jej mimo nebezpečí. Z obranného pásma se pak Ústí rychle dostává.
     
    35:28
    Milan Davídek v další dobré příležitosti! Tentokrát se ocitl v blízkosti branky, měl dobrý výhled i prostor ke střele. Davídkův pokus mířil mezi ruku a tělo, ovšem Strmeň kotouč na poslední chvíli udržel.
     
    36:12
    Ne a ne! Domácímu Motoru se dnes v koncovce prostě nedaří. Václav Karabáček nyní našel naprosto skvělou přihrávkou před brankou stojícího Martina Heřmana, jenž si puk zpracoval a vypálil. Stezka se však dokázal přemístit a tento zajímavý pokus napoprvé udržet!
     
    37:16
    Pavel Pýcha vybojoval kotouč a pokusil se o nahození na Stezkovu svatyni. Kotouč ale zachytil jeden z ústeckých hráčů, který následně přesouvá hru na opačnou stranu ledové plochy.
     
    38:10
    Motor se v posledních minutách v útoku snaží, seč to jde. Nicméně branka je zatím v nedohlednu. Českobudějovický obránce René Vydarený napřáhl a vypálil, Stezka je ovšem opět úspěšný.
     
    39:54
    Jakub Babka dostal přihrávku do Miloslava Čermáka a ještě se pokusil se skórem něco udělat. Ani on ale kotouč až za brankovou čáru nedostal, tudíž půjdeme do posledních dvaceti minut za stavu 0:2 pro Ústí!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhých dvacet minut je za námi. Ústí si v nich počínalo velmi dobře! Favorizovanému Motoru nasázelo dvě branky. Právě českobudějovičtí hráči tak mají v posledním dějství co dohánět.

    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku – 25:17
    Střely mimo – 11:6
    Zblokované střely – 16:12
    Vhazování – 22/44:22/44
    Trestné minuty – 6:6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Domácí se málem dostali do zajímavé pozice. Karel Plášil si najížděl před branku, a to zcela sám. Přihrávku v pravý čas ale nakonec nedostal. Tu totiž zblokoval jeden z ústeckých obránců.
     
    42:50
    Na ledové ploše se toho moc nedělo. Až nyní se Martin Heřman dostal ke střeleckému pokusu. Konkrétně pálil z levého kruhu, ovšem jeho pokus, který mířil do vzdálenějšího horního růžku, puk přelétl.
     
    43:54
    Ústečtí hokejisté převrátili hru do útočného pásma, nicméně zde nic moc nevymysleli. Dokonce se prezentovali útočným, a tedy zbytečným, faulem.
     
    44:22
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jaroslav Roubík – 2 min., hákování).
     
    45:24
    Cody Bradley si nabruslil do mezikruží. Odtud následně vypálil. Jeho střela nebyla vůbec špatná, nicméně cestu až za brankovou čáru si nenašla. Motor se stále drží v útoku a kombinuje.
     
    46:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Trvalo to, ale i domácí příznivci se mohou radovat z první vstřelené branky! Václav Karabáček poslal přihrávku na PAVLA PÝCHU, a ten prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Pavel Pýcha.
    46:00 Václav KARABÁČEK - 1:2
     
    46:45
    Je na čase, aby českobudějovičtí hokejisté začali soustředit všechny síly do útoku. A to nyní zkoušejí. David Gilbert clonil nepříjemné střele z poměrně nenápadné pozice. Pak se pokusil ještě o dorážku, tu mu ale neumožnil Aleš Stezka, který před domácím útočníkem stihl kotouč schovat ve výstroji.
     
    46:54
    Jaroslav Roubík se hnal do zakončení. Přebruslil domácí hráče, kteří ho jen těžko stíhali. Roubíkovo zakončení, které mířilo na vzdálenější tyč, ovšem Jan Strmeň včas likviduje!
     
    46:58
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., podrážení).
     
    47:53
    Václav Karabáček předvedl parádní akci ve vlastním oslabení! Domácí útočník se prosmýkl ústecké obraně a ocitl se v dobré střelecké pozici. Zamířil do vzdálenějšího horního růžku, nicméně jen těsně ho minul!
     
    48:45
    A další dobrá šance pro Motor! David Gilbert se taktéž prosmýkl skrze ústeckou obranu a de facto byl v podobné situaci jako Karabáček. Gilbert si ale sjel blíže k brance, načež zkusil kotouč zasunout k bližší tyči. Bohužel pro něj a jeho tým neúspěšně.
     
    49:34
    Vhazovalo se před Alešem Stezkou. Kotouč se dostal na obránce Plášila, který záhy vypálil. Jeho pokus skončil přesně v lapačce, kterou stačilo Stezkovi ve stoje jen nastavit.
     
    50:46
    Martin Heřman se dnes ocitl již v několikáté gólové šanci! I nyní ji ale trestuhodně pohrdl! Domácí útočník stál zcela sám před brankou, nicméně Stezkovu vyrážečku zblízka přehodit nedokázal!
     
    51:48
    René Vydarený předvedl velmi dobrý pohyb ve středním pásmu. Z něho se dostal do pásma útočného, kde přenechal kotouč Miloslavu Čermákovi. Ten si kotouč srovnal ke střele a zkusil své štěstí. Stezka s jeho pokusem nemá sebemenší obtíže a puk drží ve výstroji.
     
    52:28
    Ústečtí hokejisté nebyli daleko od třetí branky, která by z jejich pohledu hru mohla poněkud uklidnit! Václav Krliš se dostal do samostatného nájezdu, který ale v gól nepřetavil!
     
    53:12
    Domácím fanouškům se to nelíbí, nicméně Jakub Babka inkasuje dvouminutový trest za podrážení.
     
    53:22
    Martin Heřman pláchl ústecké obraně. V útočném pásmu pak zkusil své štěstí z levého kruhu. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, Stezka s ním měl co dělat. Nakonec ho ale na své hrudi udržel.
     
    53:50
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Březák – 2 min., podrážení).
     
    54:23
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústečtí hokejisté jdou opět do dvoubrankového vedení! DANIEL VRDLOVEC obral soupeře o kotouč a před českobudějovickou branku si počínal naprosto suverénně. Bez asistence.
    54:23 Daniel VRDLOVEC - 1:3
     
    54:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí ale nezůstávají pozadu a opět snižují! PAVEL PÝCHA nabruslil na levý kruh, odkud zpoza obránce trefil až za brankovou čáru! Opět to máme o jednu přesnou trefu! Asistence: Jiří Šimánek.
    54:51 Pavel PÝCHA - 2:3
     
    55:33
    Kotouč se z poměrně nepřehledné situace dostal před branku, kde stál David Gilbert. Ten se otočil a zkusil zamířit k vzdálenější tyči. Tomu ale zabránil Stezka, který puk vyrazil mimo nebezpečí.
     
    56:21
    Málem bylo vyrovnáno! V brankovišti před hostující brankou nastala trma vrma. Už to vypadalo, že kotouč pomalu padá za brankovou čáru, nicméně Stezka jej dokázal na na poslední chvíli zalehnout a společně s obránci ho do branky nepropustil.
     
    57:07
    Ústečtí hokejisté půjdou do oslabení! Jeden z nich totiž vyhodil kotouč nedovoleně až na tribunu!
     
    57:07
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Weinhold – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:16
    Pavel Pýcha se pokusil o třetí branku! Na modré čáře napřáhl, nicméně jeho následná dělovka na brankovou konstrukci nemířila, skončila jen na zadním mantinelu.
     
    58:02
    S další střelou od modré čáry přispěchal Karel Plášil! Jeho pokus byl dobře umístěn, Stezka jej však vyrazil betonem. Motorácký tlak ale stále pokračuje!
     
    58:59
    Lukáš Endál zkusil zamířit k bližší tyči. Tam se ale ocitl také Stezka, který jeho první střelu vyrazil. Pak si poradil také s klouzajícím kotoučem, jež se k němu klouzal také po Endálově pokusu.
     
    59:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:50
    Strmeň ještě mířil na střídačku svého týmu, nicméně už to k ničemu nevedlo. Jeho spoluhráči se dostali do pásma, které však dlouho neudrželi. Mitch Fillman pak ještě zabránil protihráči, který nebyl daleko od toho, aby puk poslal do odkryté klece.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 44:23
    Střely mimo – 17:9
    Zblokované střely – 21:15
    Vhazování – 35/68:33/68 (19:52:33)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 46. Pýcha (Karabáček), 55. Pýcha (Šimánek) – 23. Jeřábek (Vrdlovec, L. Volf), 25. Jánský (Roubík), 55. Vrdlovec


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Plášil, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – Doktor, R. Přikryl, Heřman.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (Groh) – Hes, Březák, Jeřábek, Weinhold, Mert, M. Zdvořáček, Muška – Melka, Roubík, Jánský – D. Merta, Vrdlovec, L. Volf – Krliš, T. Jandus, Chrpa – Davídek, Kropáček, Tůma.

    Rozhodčí: Doležal, Vrba – Šimán, Rubáš
    thejrc.org