Kazaň – Nižněkamsk 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 0:2 (kon.) | Soči – Spartak Moskva 1:2 (2:4 po s.n.)
Jaroslavl – Minsk 0:3 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Omsk – Barys 4:3 (2:1 po s.n.)
Riga – Dynamo Moskva 5:4 (kon.) | HC Slovan – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Red Star Kunlun
Neděle 30.12.2018, 13:00 • Traktor Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (KUN) 0+0, 1 střely, čas na ledě 20:44
    Tomáš Mertl (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:26 (15:25:06)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:22.
    Zblokované střely – 7:13.
    Vyloučení – 2:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/2.
    Vhazování – 23:29.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kunlunu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Poslední perioda nám nabídla celkem vyrovnanou podívanou, přičemž se hosté snažili vycházet ze zajištěné obrany, což se celkem dařilo. Traktor se v koncovce zápasu uchýlil ke hře bez brankáře, což přineslo druhou branku v jeho síti. Čínský celek tak po delší době zvítězil, naopak Čeljabinsk dnes nezvládl koncovku akcí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Máme tu ještě jeden icing. Opět se provinil hostující celek, hra se tak vrací do pásma Red Staru. Děmčenko zatím čeká v brance, na vhazování přijel domácí Stoa.
    58:26 Patrik LUNDH - 0:2
     
    58:26
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! K volnému puku se jako první dostal hostující Lajunen, který ve středním pásmu našel osamoceného PATRIKA LUNDHA, jenž zamířil do odkryté branky.
    Asistence: Ville Lajunen.
     
    58:21
    Děmčenko zůstává na střídačce!
     
    58:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:21
    Do konce utkání zbývají necelé dvě minuty. Mezitím se domácí nedokázali dostat přes modrou čáru, je z toho další postavení mimo hru. Na vhazování se za domácí staví Szczechura.
     
    57:30
    Po pravém křídle se hnal za pukem hostující Wolski, který ho sice vybojoval na svojí hokejku, avšak poté ho čistým způsobem obral vracející se protihráč.
     
    56:22
    Čínský celek opět vybojoval cenné vteřinky, postarala se o to druhá formace. Traktor se po delší době dostal před Lazušina, tam se ale k puku prodral Jarvinen.
     
    55:34
    Viklund vyhodil s trochou štěstí přes všechny čáry, což znamená zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před Lazušina, Traktor se ale nemůže dostat k žádnému tlaku.
     
    54:14
    Kunlun se na malý momentem zdržel na druhé straně, nakonec ale domácí vybojovali puk zpět. Následuje komerční přestávka, poslední v dnešním utkání.
     
    53:24
    Yuen ještě předkládal před branku na Lattu, který si ale neporadil s těžkou přihrávkou. Sledujeme pasáž plnou nepřesností, domácí ale potřebují vyrovnat.
     
    52:22
    Hráči v černých dresech se opět nastěhovali na druhou stranu, jenomže Šarovova rána skončila vedle branky. Red Star je ale poslední dobou pod tlakem.
     
    51:35
    Přišel hodně hraniční zákrok, po kterém se ale zakončovat nebude. Před branku si sjel domácí forvard Stoa, jehož teč skončila kousek vedle branky soupeře.
     
    49:21
    Na druhé straně jsme sledovali rychlý kontr Red Staru. K velice tvrdé ráně se dostal Jaw, který ale nemířil vůbec přesně. I tak se bude vhazovat před Děmčenkem.
     
    48:23
    Bailen se dokázal proháčkovat přes dva protihráče, nicméně poté spadl na zem. O faul se nejednalo, nesledovali jsme ani nic nebezpečného od domácího obránce.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 38. V. Lajunen (Yip, Järvinen), 59. Lundh (V. Lajunen)


    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Sudnicin) – Isajev, Bailen (A), Rjasenskij, Šinin (C), Karpuchin, Borodkin, Želdakov – Enlund, Szczechura, Thomas – Kokujov, Rybakov (A), Gubarev – Šolochov, Stoa, Bergström – Jerofejev, Dugin, Šarov.
    Red Star Kunlun: Lazušin (Karhunen) – V. Lajunen, Järvinen, Lofquist, Viklund, Vitásek, Bartulis, Jüe – Lundh (A), Wolski (C), Yip – Palola, Mertl, Fontain – Latta, Lockhart, Squires – Jaw, Seto, St. Pierre.

    Rozhodčí: Gusev, Olenin – Ponamarenko, Antonov
    thejrc.org