Arizona – Vegas 1:5 (kon.) | Washington – Nashville 3:6 (kon.) | New Jersey – Vancouver 4:0 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:6 (2:1, 1:3, 0:2)
Nashville Predators
Pondělí 31.12.2018, 18:38 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nyní už je čas se rozloučit! Přeji vám příjemný vstup do roku 2019, hodně štěstí a hlavně zdraví. U dalšího zápasu NHL se na vás budu těšit pár minut po půlnoci. (21:15:20)
     
    Československá stopa

    Michal Kempný (WSH) 1 bod (1+0), 1 střela, 20:47 čas na ledě
    Jakub Vrána (WSH) 1 bod (1+0), 4 střely, 13:15 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Ryan Johansen (NSH) 1+2
    2. Rocco Grimaldi (NSH) 1+1
    3. Jakub Vrána (WSH) 1+0
     
    Po šesti prohrách zaznamenává Nashville konečně vítězství, a tak ukončuje rok 2018 se dvěma body. Washington sice lépe vstoupil do zápasu, ale nezvládl druhou třetinu, která rozhodla o osudu utkání. Poslední dvacetiminutovka už byla vyrovnaná, což vyhovovalo Predators, kteří se už soustředili na bránění. Capitals se sice snažili zdramatizovat střetnutí v koncovce, ale Pekka Rinne byl proti.

    Střely na branku: 25:34.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:8.
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Nashville se v posledních dvou minutách bude nacházet pod tlakem, a tak tentokrát raději vyhazuje na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici finského gólmana.
    58:00 Viktor ARVIDSSON - 3:6
     
    58:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Perfektně sehraná přesilová hra! Kevin Fiala přistrčil kotouč mezi kruhy na Ryana Johansena, který z otočky našel VIKTORA ARVIDSSONA. Před ním už byla pouze prázdná branka, kterou hostující útočník s přehledem trefuje. Asistence: Ryan Johansen a Kevin Fiala.
     
    57:29
    Přihrávku zpoza branku do levého kruhu dostal Ryan Johansen, jehož pokus vyrazil Braden Holtby ramenem. Následně se Capitals podařilo vyhodit.
    56:42 Alexandr Ovečkin (WSH)
     
    56:42
    Ryan Johansen viděl na zadní tyči Kevina Fialu, jenž zamířil jen do oblouku branky. Švýcarský útočník celý moment ozdobil úsměvem, protože věděl, že měl skórovat.
     
    56:29
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., hrubost).
     
    56:29
    Alexandr Ovečkin chtěl trefit soupeře, který se před ruskou hvězdou uklonil a poslal jí k ledové ploše. To se samozřejmě Washingtonu nelíbí a snaží se pomstít. Ovšem rozhodčí strkanici rychle rozehnali.
     
    55:21
    Blížíme se ke koncovce zápasu, Capitals by potřebovali rychle snížit. Střelou přes obránce nepřesně zamířil André Burakovsky, jenž vystřelil jen do zadního hrazení.
     
    53:51
    Do útočného pásma vletěl Tom Wilson, jenž z osy hrací plochy zamířil jen do bránícího hráče. Černá guma následně zamířila jen do ochranné sítě.
     
    53:40
    Jevgenij Kuzněcov našel přihrávkou od mantinelu na zadní tyči svého kapitána, jenž nemohl vystřelit, a tak se pokusil o další přihrávku. Jenže kotouč domácímu hráči utekl do rohu.
     
    52:40
    Další pokus hostujícího celku přišel z kruhu pro vhazování. Zakončení z otočky mířilo do horního rohu brány, ale brankář Capitals kotouč vyráží.
     
    51:51
    Calle Järnkrok se zbavil soupeře a poté přihrával na hranici brankoviště. Ovšem k zakončení se nedostal žádný hráč v bílém.
    50:35 Ryan ELLIS - 3:5

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. Kempný (Bäckström), 9. J. Vrána (Carlson, Kuzněcov), 29. Stephenson (Smith-Pelly, Holtby) – 10. Grimaldi (Rinaldo, Ekholm), 30. Salomäki (Bonino, Ekholm), 32. Johansen (Josi), 35. F. Gaudreau (Grimaldi, C. Smith), 51. Ellis (Johansen, Arvidsson), 58. Arvidsson (Johansen, Fiala)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Siegenthaler, Orlov, Orpik, Bowey – Oshie, Bäckström, Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis, Josi (C), P. K. Subban, Ekholm, Bitetto, Hamhuis – Arvidsson, Johansen, Hartman – C. Smith, Järnkrok, Fiala – Watson, Bonino, Salomäki – Grimaldi, F. Gaudreau, Rinaldo.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Rehman – Nowak, Driscoll

    Diváci: 18 506
    ocianews.com