Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 2:3 (kon.)
St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.) | Columbus – Ottawa 6:3 (kon.) | Detroit – Florida 3:4 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 2:3 (po pr.) | Anaheim – Tampa 1:2 (po pr.) | Dallas – Montreal 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 3:4 (kon.) | Calgary – San Jose 8:5 (kon.) | Chicago – Boston 2:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
6:3 (0:0, 1:1, 5:2)
Ottawa Senators
Úterý 01.01.2019, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Columbus Blue Jackets si výborným závěrem zápasu osladil konec roku 2018, když ještě necelé tři minuty před koncem hrál s Ottawou nerozhodně 3:3, ale nakonec zvítězil 6:3, se s Vámi loučí a příjemný vstup do Nového roku přeje Tomáš Lysý. (04:06:47)
     
    Československá stopa v utkání:
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 9:40.
     
    Hvězdy utkání:
    1. Pierre-Luc Dubois (CBJ) 2+2
    2. Zach Werenski (CBJ) 2+0
    3. Ryan Dzingel (OTT) 2+0
     
    Statistiky utkání:
    Góly: 6-3
    Střely na branku: 38-25
    Zblokované střely: 11-14
    Zásahy gólmanů: 22-32
    Vyhraná buly: 53% – 47%
    Trestné minuty: 13-11
    Vyloučení: 4-3
    Vyšší tresty: 1-1
    Hity: 23-13
     
    To byla třetí třetina, panečku! Připomeňme si nejprve, že na gól se čekalo do poloviny zápasu, kdy poslal hosty do vedení Ryan Dzingel, ale za 80 sekund srovnal stav Zach Werenski. Ve třetí třetině padlo hned sedm branek! Nationwide Arenu rozjásal na konci 44. minuty Pierre-Luc Dubois a když stejný hráč v čase 51:14 skóroval znovu, zdálo se, že Columbus míří za dvěma body.

    Jenže za dalších 21 sekund snížil Bobby Ryan a jak Blue Jackets vedení o dvě branky rychle získali, tak o něj rychle přišli. Konkrétně bez dvou vteřin za další dvě minuty, kdy srovnal stav Ryan Dzingel.

    Rozhodnutí přišlo v čase 57:59. Defenzíva Ottawy neskutečně zapomněla před brankou na Zacha Werenskiho, který dostal ideální přihrávku od Atkinsona a vsítil vítěznou branku. Samozřejmě Senátoři zkusili odvolat dnes dobře chytajícího gólmana Högberga, ale tento risk svěřenci trenéra Johna Tortorelly potrestali hned dvakrát. Nejprve přesně minutu před koncem gólem Cama Atkinsona, který přebral na modré přihrávku Panarina, a poté 26 sekund před závěrečným klaksonem parádní trefou Joshe Andersona z rohu za vlastní brankou do prázdné klece přes celé kluziště – 6:3.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Josh ANDERSON - 6:3
     
    59:34
    Columbus právě vstřelil branku!
    A tento risk domácí opět trestají. V pravém rohu za vlastní klecí JOSH ANDERSON jen tak plácl do kotouče a trefil prakticky přes celé kluziště volnou klec. To je tedy závěr, panečku! Ještě v čase 57:58 byl stav 3:3, nakonec Blue Jackets vítězí 6:3 vítězné trefě 121 sekund před koncem a dvěma brankami během 34 sekund v poslední minutě do volné klece! Bez asistence.
     
    Ottawa to znovu zkouší bez gólmana!
    59:00 Cam ATKINSON - 5:3
     
    59:00
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hostům ale vůbec nevyšla kombinace, za brankou Bobrovského ztratili puk a CAM ATKINSON si našel ve středním pásmu vyhozený kotouč, který tam poslal, a to určitě ne naslepo, Artěmij Panarin. Byl rychlejší než soupeř a pohodlně dovezl puk do opuštěné klece. Nutno pochválit i prvopočátek celé akce, obránce Murraye, za výborné vybojování kotouče. Asistence: Artěmij Panarin, Ryan Murray.
     
    58:50
    Marcus Högberg již míří ven z klece.
     
    58:39
    81 sekund do konce základní hrací doby, vhazuje se ve středním pásmu.
    57:59 Zach WERENSKI - 4:3
     
    57:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    Neskutečný závěr v Nationwide Areně. Blue Jackets si berou vedení zpět, neboť obrana Senators totálně zaspala. Atkinson našel z levé strany kolmičkou před brankou zcela volného ZACHA WERENSKIHO, který dnes za Columbus otevřel skóre a také ho nyní možná uzavře. Na bližší tyči poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Cam Atkinson, Pierre-Luc Dubois.
     
    57:34
    Také Ottawa měla možnost rozhodnout zápas, ale Colinu Whiteovi v dobré pozici na ose kluziště sjel puk z hole.
     
    57:18
    Dělovka Setha Jonese od modré byla zblokována hosty těsně vedle branky.
     
    57:08
    Panarin našel před brankou u levé Högbergovy tyčky zcela volného Cama Atkinsona, který se dívá ke stropu Nationwide Areny. Tuhle šanci mohl a měl využít.
     
    56:14
    Buly bude probíhat ve středním pásmu, do konce základní hrací doby zbývá tři a tři čtvrtě minuty.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 30. Werenski (Panarin, Dubois), 44. Dubois (Atkinson, S. Jones), 52. Dubois, 58. Werenski (Atkinson, Dubois), 59. Atkinson (Panarin, R. Murray), 60. J. Anderson – 29. Dzingel (Tierney, B. Ryan), 52. B. Ryan (Borowiecki, Bødker), 54. Dzingel (Duchene, DeMelo)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, R. Murray, Nutivaara, Harrington, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson (A) – Duclair, Wennberg, J. Anderson – Hännikäinen, Jenner (A), Bjorkstrand – Riley Nash, Dubinsky, Sedlák.
    Ottawa Senators: M. Högberg (McKenna) – Lajoie, Ceci, Wolanin, DeMelo, Borowiecki (A), Harpur – B. Tkachuk, Tierney, Mark Stone (A) – White, Duchene (A), B. Ryan – Dzingel, Pyatt, Bødker – N. Paul, Z. Smith, Rodewald.

    Rozhodčí: Hanson, StLaurent – Shewchyk, Berg

    Diváci: 18549
    ocianews.com