Plzeň – Pardubice 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 7:6 (po pr.) | Jihlava – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Dukla Jihlava
3:2 (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 03.01.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů, a to skupiny od 13. do 24. místa. V ní se hraje o čtyři volná místa pro další fázi případného play-off, o čtyři místa ve skupiěn o umístění a poslední čtyři týmy sehrají mezi sebou baráž. V dnešním zápasu se od 18 hodin utká na Horáckém zimním stadionu domácí HC Dukla Jihlava a jejím soupeřem bude HC Olomouc.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští junioři neprožívají zcela vyvedenou sezonu, po 27 zápasech mají na kontě 38 bodů a jsou v tabulce na devátém místě (tedy v přepočtu na jednadvacátém). Dukla má ale při čtyřbodovém systému stále o co hrát. Na osmé místo, které zajišťuje vyhnutí se baráži, ztrácí pět bodů. Pokud se podíváme v tabulce trošku výše, tak čtvrtá pozice, tedy poslední postupová do bojů o play-off, je od Jihlavy vzdálená 15 bodů.
     
    HC Olomouc:
    Dnešní jihlavský soupeř je na tom lépe, a to přesněji o pět bodů. Olomoučtí hokejisté mají tedy samozřejmě k první čtyřce o něco blíže, na královehradecký Mountfield ztrácí devět bodů. Hanáci doposud v šestadvaceti zápasech třináctkrát zvítězili a třináctkrát prohráli, v tomto mají poměrně vyrovnanou bilanci. Naopak v nadstavbě se Olomouci úplně nedaří, z dvaceti pokusů vyhráli Olomoučtí pouze šestkrát.
     
    Vzájemné zápasy:
    Oba týmy se letos již několikrát potkaly. Více se zatím daří Dukle, která svého soupeře dokázala porazit třikrát ze čtyř možností a v základní hrací době tedy získala devět bodů. Ve všech čtyřech případech došlo i na nadstavbu a zde je bilance vyrovnaná – 2:2. Z šestnácti možných bodů proti Olomouci tak Jihlavští vytěžili bodů jedenáct.

    Dukla – Olomouc 3:0 (1:0)
    Olomouc – Dukla 1:2 (1:0)
    Dukla – Olomouc 6:3 (0:1)
    Olomouc – Dukla 4:1 (nadstavba 0:1)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Moravec, Vála, Rašín, Piskač, Trávník, Chvátal – Menšík, Juda, Brož – Pigl, Čermák, Chlubna – Vala, Krajíček, Barák – Smolko, Kardoš, Doležal. Trenér: Karel Nekvasil

    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Dajčar, Rutar, Vosátko, Hlaváč, Bahounek, Pírek, Klesla – Horký, Matiaško, Štefka – Handl, Kořenek, Kalač – Mader, Ministr, Tomajko – Rosecký. Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Čuňočka – Král´, Musil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:03
    Zatímco se jihlavští junioři nedokáží úplně usadit před brankou Mokrého, jejich starší kolegové z A-týmu se v Porubě ujímají vedení 1:0 gólem Michala Hlinky.
     
    02:03
    A Jihlava mohla jít také do vedení, když Valentýn Smolko z pravého kruhu pořádně napřáhl, ale branku Olomouce netrefil.
     
    02:58
    Olomouc se osvobodila jen vyhozením do útočného pásma Dukly. Ta tak začíná novou akci, v útoku je Čermákova formace.
     
    03:40
    Nejprve Matouš Menšík najel mezi kruhy, odkud zkusil bekhend, ale nakonec se k němu sjeli spoluhráči. Poté Pigl zkoušel u levé tyče najít mezeru mezi betonem a tyčkou gólmana, ale neúspěšně.
     
    03:58
    Mokrý teď na střelu od modré v podání Trávníka vůbec neviděl, ale měl kliku, že spoluhráči před ním dokázali kotouč zblokovat.
     
    04:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla lahoda z hole JINDŘICHA KARDOŠE, který ukořistil v útočném pásmu puk jako sup mršinu a nabruslil si před Mokrého. U jeho levé tyče naznačil gólmanovi kličku, poslal ho lehce na pravou stranu a vzápětí přesně zakončil do mezery, která se právě u levé tyčky naskytla. Bez asistence.
     
    05:38
    Hosté zkusili rychle kontrovat, když Dajčar hledal mezi kruhy Tomajka. To byla dobrá myšlenka, na kterou domácí zareagovali zblokováním střely, která tak šla vedle.
     
    06:23
    Dva domácí napadali branku Mokrého, který před nimi odpálil kotouč pryč.
     
    06:55
    Jihlavě se nyní nepovedla kombinace a je z toho zakázané uvolnění.
     
    06:57
    Na buly sice byla úspěšnější Jihlava, nicméně puk byl sražen mimo hrací plochu.
     
    07:18
    Mantinely duní, po souboji s domácím hráčem se na něj pakoval patrně Matúš Hlaváč. Následně je pískán úmyslný ofsajd hostí.
     
    07:40
    Hra je poměrně hodně rozkouskovaná, nyní vidíme přerušení mezi oběma střídačkami.
     
    08:12
    Dobrá šance a opět na domácí straně. Jihlava hraje hodně s chutí a Jiří Doležal se nyní málem radoval, když projel z levé strany před branku. Vystřelil, síť rozvlnil, ale pouze tu boční.
     
    09:08
    Tlačenice u modré poblíž jihlavské střídačky vyzněla lépe pro domácí mančaft, jenž puk odpaluje do útočného pásma a jde střídat. Zakázané uvolnění z toho není, na to neměl kotouč žádnou razanci.
     
    10:20
    Menší nedorozumění na jihlavské modré nedokázali hosté využít. V situaci jeden na jednoho zkusil štěstí Petr Mader, jehož střela z pravého kruhu mířila vedle vzdálenější tyčky.
     
    10:48
    Hned po olomouckém buly se ke střele dostal David Vosátko a byla to tedy pořádná rána, kterou ale stihl Chaloupek vyrazit.
     
    11:11
    Zakázané uvolnění domácího celku.
     
    11:28
    Hosté na své modré zastavili možnost jihlavského útoku, konkrétně to byl kapitán David Kaláč, jenž dobře zabojoval. Jihlava ale za další okamžik znovu získala puk.
     
    12:26
    Barák inkasoval tvrdý hit směrem na horní část těla, který ale byl čistý. Olomouc zase zabojovala na modré, nyní poblíž své střídačky. Dukla se po chvíli osvobozuje na zakázané uvolnění.
     
    12:58
    Situace tři na dva domácím nevyšla, protože první kontakt s pukem v podání Miroslava Judy nebyl úplně dobrý. K puku se tak dostali hosté a posílají ho do středního pásma.
     
    13:55
    Chaloupek bez problémů lapí nahození hostů, kteří to udělali i z důvodu faulu domácích. Olomouc tak bude hrát přesilovku.
     
    13:55
    Patrik Čermák se provinil krosčekem a nyní bude dvě minuty trnout, zda se domácím podaří udržet vedení. Je to ale zajímavá paralela se zápasem A-týmu Dukly, který nyní v Porubě hraje první přesilovku. Junioři se naopak musí poprvé bránit.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    14:32
    Dukle se podařilo dvakrát po sobě vytěsnit puk mimo útočné pásmo. Prakticky až na druhou stranu.
     
    15:00
    Michal Matiaško byl na pravém kruhu v ideální pozici. Tvrdě vypálil, leč Chaloupek puk vyrazil, a to nakonec až do ochranné sítě.
     
    15:20
    Dobrý blok v podání Jihlavských, tohle asi dost bolelo. Ale úspěch to má, Chaloupek zasahovat nemusel.
     
    15:55
    Jihlavští hrají v plném počtu.
     
    17:40
    Buly před Mokrým, který dobře zasáhl proti střele jednoho z domácích hráčů a schoval kotouč ve své výstroji.
     
    18:10
    Tohle byla pořádná šavlovačka na levém kruhu před brankou Chaloupka. Jako mačety a sekery nyní používali hráči obou týmů své hole. A puk si mezi nimi vesele skákal z jedné hokejky na druhou, až doskotačil na tu Trávníkovu.
     
    18:58
    Další zákrok Mokrého, který kryl ránu Krajíčka z pravého kruhu. Na bližší tyč, bezpečně.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny je zde.
     
    19:17
    Hraje se o něco rychleji než v Porubě, to je o něco jasné. A-tým Dukly vede 2:0 a junioři budou mít možnost je napodobit, jelikož jdou do přesilové hry.
     
    19:29
    Adam Rutar u vlastní branky krosčekoval soupeře a pokud Dukla nevyužije půlminutu přesilovky, bude Rutar sedět na lavici hanby i zkraje druhé části.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    19:44
    Šestnáctá sekunda do konce první třetiny odbyla a lapačka Vojtěcha Mokrého proti Čermákově střele se zaskvěla.
     
    19:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ale nyní už byl Vojtěch Mokrý na jihlavskou střelu krátký. MATĚJ VÁLA již letos přesně pálil i v A-týmu, byť z pozice křídla čtvrtého útoku, a nyní dává přesný zásah také za juniory. Jihlavský bek napřáhl od modré, tyčka zacinkala a puk se od ní odrazil za záda olomouckého muže v masce. A znovu bez asistence.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a je třeba říct, že úvodní dvacetiminutovka patřila Jihlavě. Domácí se dostali do vedení již v páté minutě, kdy ukázal kouzla s pukem Jindřich Kardoš, oklamal gólmana a poslal svůj tým do vedení. Olomouc poté také měla šance, stejně jako Dukla, ale přesilovku nevyužila. Za to Dukla ano. Půlminuty před koncem šel ven Rutar a 4,1 sekundy před první sirénou pálil přesně Matěj Vála – 2:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Hned na začátku druhé třetiny je zde olomoucká ofsajdová nepřesnost.
     
    20:40
    A po hře vysokou holí v podání hostí se hra stěhuje před Mokrého.
     
    22:08
    Jihlavští hokejisté mají i nástup do druhé třetiny aktivnější, nyní opět krouží před Mokrého svatyní.
     
    22:30
    Také Olomouc zkusila nějaká ta kouzla v útočném pásmu a Dukla se osvobozuje na zakázané uvolnění.
     
    23:17
    Boj o kotouč za brankou Mokrého zvládají lépe hosté a míří na druhou stranu na zteč.
     
    23:39
    David Štefka dostával u mantinelu co proto, avšak puk se mu podařilo úspěšně vybojovat pro spoluhráče, aby následně odešel na střídačku.
     
    23:46
    Střela Kalače z levého kruhu mířila také jen tak těsně vedle tyčky – do boční sítě.
     
    23:56
    Druhá přesilová hra pro Olomouc, Patrik Čermák míří dnes podruhé na trestnou lavici, a to za podrážení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    24:05
    Bylo nařízeno trestné střílení po tom, co domácí při olomoucké přesilové hře zalehli v brankovišti kotouč. Nájezd pojede Michal Matiaško.
     
    24:05
    Patrik Rašín je trestán za padnutí na puk a Olomouc pojede trestné střílení.
     
    24:05
    Michal Matiaško se snažil rozhýbat Chaloupka, což se mu sice částečně podařilo, ale jihlavský gólman je velice mrštný. Nastavil svojí hůl na vypíchnutí puku, což Matiaška rozhodilo, ani nezakončil a přes hokejku brankáře ještě přepadl.
     
    25:56
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu.
     
    26:27
    Třetí přesilovka pro Hanáky po tom, co Jindřich Kardoš obdržel dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    26:47
    První buly před Chaloupkem se bude opakovat, druhé zvládá lépe Dukla a puk je díky Judovi už ve středním pásmu.
     
    27:42
    Jihlava dokonce při vlastním oslabení atakuje olomouckou branku, kde nyní střádá cenné vteřinky.
     
    28:27
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu prakticky při stejné chvíli, kdy v zápasu A-týmů Poruba snižuje ve druhé třetině proti Jihlavě na 1:2.
     
    29:10
    Zakázané uvolnění nyní na straně Jihlavy.
     
    29:30
    Jihlavští junioři byli nyní při rozehrávce hodně laxní, ale napadající Jakub Horký toho dokázal využít pouze tím stylem, že zavezl puk do útočného pásma.
     
    29:55
    Na druhé straně se Tomáš Pigl za posledním obráncem obtočil s pukem a převzal přihrávku, ale v rychlé otočce mu puk přeskočil hokejku a utekl až za branku.
     
    30:31
    Trestné střílení také na druhé straně. Michal Matiaško, které trestné střílení neproměnil, naopak nyní fauloval pronikajícího Tomáše Chlubnu a je to sekání.
     
    30:31
    Michal Matiaško nyní bude sledovat, jak s nájezdem naloží Tomáš Chlubna. Sekání.
     
    30:31
    Tomáš Chlubna hledal mezeru mezi betony Vojtěcha Mokrého, kterou nenašel. Ačkoliv gólman Olomouce chvilku nevěděl, kde má kotouč, po chvíli jej vyklepal z výstroje.
     
    32:30
    Aspekty hry jsou nyní hodně hodně bojovné. Krásy moc nevidíme, spíše hodně osobních soubojů.
     
    32:48
    Pár z nich se odehrálo také za brankou Vojtěcha Mokrého a Olomouci se nakonec podařilo získat puk.
     
    32:57
    Zakázané uvolnění na straně Olomouce.
     
    33:32
    Vosátkova střela byla ještě před Chaloupkem přizvednuta, což je pro gólmana vždy nepříjemné. Puk ale šel tentokrát vysoko nad.
     
    34:32
    O minutu později dokázal Patrik Rašín nadělat spoustu zmatků v olomoucké rozehrávce a napadáním získal puk. Obkroužil branku a poslal puk do ohně, ale bez úspěchu. Nicméně dobrý to moment jihlavského obránce.
     
    35:36
    Hodně pěkný moment také na druhé straně. Tobiáš Handl se dokázal prokličkovat ze středního pásma po pravé straně až k brance a zakončit, ale Chaloupek si s jeho pokusem věděl rady.
     
    36:10
    Další zakázané uvolnění Olomouce.
     
    36:25
    David Štefka přejel modrou a viděl, že se k němu sjíždí hráč, tak vystřelil. Puk po lehce tečované střele byl skryt v náručí Chaloupka.
     
    37:03
    Daniel Ministr dává Dukle možnost druhé přesilovky, protože u své branky u mantinelu podrazil soupeře. Jihlava již první přesilovku využila, co ta druhá?

    Na vyloučení: 3-2.
     
    37:45
    Dukla musí dvakrát začít znovu od svojí svatyně.
     
    38:03
    Už jsem chtěl napsat, že se síly na ledě srovnají, ale není tomu tak. Za Olomouc jde ven Lukáš Pírek kvůli hrubosti, na domácí trestnou lavici míří za stejný prohřešek David Moravec.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny, která byla orámována dvěma nevyužitými trestnými stříleními.
     
    40:00
    A přesně s koncem druhé třetiny je tady velká výhoda pro Duklu, neboť Petr Bahounek dostává trest na 5 minut a do konce utkání za bodnutí koncem hole.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině branka nepadla, byť k tomu oba týmy měly příležitosti navýsost dobré – přesilovka i trestné střílení. Ale nic z toho využito nebylo, proto tak Dukla stále vede 2:0, tedy náskokem z první třetiny.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté při vlastním oslabení snižují. Hanáci provedli po zisku kotouče rychlý kontr, při kterém Rutar zavezl puk před branku a TOBIÁŠ HANDL byl tím, který kus černé gumy doklepl pod gólmanem do sítě. Asistence: Adam Rutar, Michal Matiaško.
     
    41:40
    Jihlavští nyní ostřelují olomouckou klec. Čermák z dobré pozice z kruhů nezažil gólovou radost, jelikož Mokrý máchl výborně lapačkou. Poté byla střela Brože zblokována, ale od modré poté vyslal ránu Matěj Vála, leč ne tak přesně jako na konci první třetiny.
     
    42:05
    Domácí opět ztrácí puk a opět z toho mohl být protiútok Olomouce, ale tentokrát hosté přišli o touš.
     
    42:30
    Dva dobré momenty Vojtěcha Mokrého. Gólman Olomouce si nejprve vyjel pro puk až na levý kruh a odpálil ho, i když domácí hráč dobře napadal. Poté opět ukázal dobrý postřeh po zřejmě Válově střele.
     
    42:40
    Hosté se osvobozují.
     
    43:04
    Dukla nyní znovu kombinuje před olomouckou klecí, ale zatím tomu chybí střelba. Což je s A-týmem také podobné.
     
    43:34
    Chlubna vysílal dobrou přihrávku na Rašína, který jí obdržel na ose hřiště. Vystřelil, ale Mokrý dokázal puk vyrazit. Kotouč vypadl před jeho brankoviště, kde dorážel neúspěšně Chvátal a ani dělostřelec Rašín nedokázal puk usměrnit do sítě.
     
    44:33
    Z přesilovky Jihlavy už chybí jen necelá půlminuta a nevypadá to, že by si domácí měli vzít dvoubrankový náskok zpět.
     
    45:00
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    46:18
    A další možnost pro Olomouc. Potřetí si dnes jde sednout Patrik Čermák, tentokrát za hákování.

    Na vyloučení: 5-3.
     
    46:35
    Domácí se dokázali osvobodit a posílají puk do středního pásma.
     
    46:40
    Matěj Kořenek to myslel dobře, střílel z pravého kruhu do protipohybu přemísťujícího se Chaloupka, ale trefil jen nohu clonícího soupeře.
     
    47:13
    Také hosté v přesilovce příliš neexcelují a nemohou se vůbec dostat do útočného pásma.
     
    47:33
    Mokrý si navíc nyní vyjel pro odražený puk a poté je hra přerušena.
     
    48:49
    Bude to pro domácí ještě hodně nelehká práce. Olomouc začíná hrát o něco aktivněji, samozřejmě za vším hledejte snahu o vyrovnání. Chaloupek raději kryje puk po nahození hostí.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby chybí deset minut.
     
    50:44
    Akce domácích nemůže pokračovat, jelikož čároví sudí správně píská ofsajd.
     
    51:13
    Jeden z hráčů hostí si mezi kruhy poklepával o puk, který nakonec i dostal, ale ne tak ideálně a Chaloupek opět stihl zasáhnout.
     
    51:40
    Olomouc nyní proniká o něco snáze do útočného pásma, Jihlava si zase dobře hlídá defenzívní stránku a nepouští soupeře do nějakých vážných ohrožení své klece.
     
    52:20
    Další nahození Olomouce a další dobrá práce Dukly za vlastní klecí.
     
    52:48
    Také domácí hráči to zkouší, nyní napadá soupeře před jeho brankou, ale Olomouc v pohodě pohlídala kotouč.
     
    53:12
    Souboj o puk v rohu za brankou Chaloupka. Kdo bude úspěšnější?
     
    53:24
    Jsou to domácí, kteří zásluhou Menšíka vyvážejí kotouč ven.
     
    53:30
    Trma vrma před jihlavskou klecí končí signalizovaným trestem pro domácí hráče a Mokrý už pádí ven z klece.
     
    53:49
    Jihlava hraje v Porubě oslabení, junioři Dukly proti Olomouci také. Dvě minuty dostává Martin Barák, který usedá na trestnou lavici kvůli hákování.

    Na vyloučení: 6-3.
     
    54:10
    Hostům se nezadařila kombinace, jelikož Matiaško si dával přednost s obráncem a puk projel mezi nimi.
     
    54:55
    Dukle se podařilo osvobodit a vyhodit puk ven z pásma.
     
    55:34
    Ne, Olomouci to při přesilové hře nejde, další nepřesnost a Dukla opět dává kotouč přes všechny čáry.
     
    55:49
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    56:50
    Dukla je blíže k vítězství, navíc dokázala ustát oslabení a nyní asi může spoléhat i na rychlé brejky. Jeden takový předvedl Kardoš, ale na levém kruhu si neporadil prohazovačkou s obráncem.
     
    57:18
    Hezká kombinace Tobiáše Handla. Útočník hostí se prodral až mezi kruhy a hledal skulinu mezi betony Chaloupka, který se načapat nenechal.
     
    57:18
    Mezitím už je Vojtěch Mokrý na půli cesty ven z vlastní klece.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci přesně 105 sekund před koncem základní hrací doby dokázali na Horáckém zimním stadionu srovnat. Hlaváč s Kořenkem zavezli kotouč do útočného pásma a DAVID ŠTEFKA jej zblízka dokázal usměrnit za záda Chaloupka. Začínáme znovu. Asistence: Matěj Kořenek, Matúš Hlaváč.
     
    58:15
    Hosté si v témže čase berou třicetisekundový oddech.
     
    59:00
    Už jen šedesát sekund zbývá do konce základní hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní část hrací doby je u konce. Ačkoliv Jihlava byla po první třetině blíže k vítězství, když se trefil JIndřich Kardoš a Matěj Vála, k vítěznému konci nedokázali červenožlutí zápas dotáhnout. Po bezbranové druhé třetině totiž přišlo na začátku třetího dějství olomoucké snížení, když se při pětiminutové jihlavské přesilovce prosadil v oslabení Tobíáš Handl. 105 sekund před koncem se Hanákům podařilo vyrovnat a sebrat minimálně bod, když se z brankoviště prosadil David Štefka – 2:2.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Dobrá rána Adama Rutara od modré. Olomoucký bek mířil z vrcholu pravého kruhu a jeho střela těsně nad ledem udělala Chaloupkovi spousty problémů. Domácí gólman ale dokázal puk vyrazit před sebe a pak šel kotouč pro jihlavské do bezpečí.
     
    61:04
    Velká možnost pro hosty, aby si dnes odvezli dva body. Na trestnou lavici totiž míří Jiří Doležal, který si totiž jde odsedět dvě minuty za špatné jihlavské střídání. Hráčů Dukly bylo na ledě příliš, konkrétně čtyři, což pravidla při prodloužení nedovolují. To se hraje tři na tři.

    Na vyloučení: 7-3.
     
    61:47
    Jihlava se dokázala dvakrát osvobodit.
     
    62:30
    Až nyní se podařilo hostům ohrozit branku Chaloupka, ale bez úspěchu.
     
    62:58
    Hosté kombinují před jihlavskou svatyní, ale stále bez střelby.
     
    63:07
    Na pravém kruhu byl nejprve zablokován David Kaláč, ke kterému se sjeli dva jihlavští hráči a jeden z nich mu následně u mantinelu ještě naložil. Tvrdě, ale čistě. A to už je Jihlava ve čtyřech.
     
    63:55
    Při nejbližším přerušení se hra vrátí do stavu tři na obou stranách.
     
    64:02
    Jihlava může rozhodnout, protože Michal Matiaško zahákoval Tomáše Chlubnu a ten dnes pojede druhé trestné střílení!
     
    64:03
    Michal Matiaško bude nyní sledovat, zda proti jeho druhému přestupku na trestné střílení tuto výhodu Tomáš Chlubna využije nebo nikoliv.
     
    64:03
    Nikoliv, hrajeme dále. Chlubna si najel mezi kruhy a mířil na vzdálenější tyč. Střela to byla usměrněná poměrně dobře, ale možná jí chyběla trošku razance a Mokrý máchl lapačkou úspěšně.
     
    64:25
    Další hit jihlavských, tentokrát na Tobiáše Handla a opět čistý.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení je ukončeno. Nejprve mohla rozhodnout Olomouc, ale přesilovou hru čtyři na tři nevyužila. 57,8 sekundy před koncem naopak mohla mít dvě body Dukla, ale Tomáš Chlubna dnes neproměnil ani druhý nájezd. O extra bodu navíc tak nyní rozhodne právě dovednostní disciplína.
     
    Na jihlavském zimáku krouží rolba, má za sebou před nájezdy zhruba polovinu práce.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Samostatné nájezdy začne HC Olomouc.
     
    1. série
    0:0
    Michal Matiaško s nájezdem ve druhé třetině neuspěl, nyní zkoušel na Chaloupka kličky a ten sebral puk do lapačky – 0:0.
     
    1. série
    0:0
    Jindřich Kardoš nerozhýbal gólmana, ten si prostor u levé tyče pokryl a neodjel mu napravo – 0:0.
     
    2. série
    0:0
    Ani Matěj Tomajko nedal branku, Chaloupek byl u pravé tyče pozorný – 0:0.
     
    2. série
    0:0
    David Moravec nenašel mezeru mezi betony gólmana Mokrého – 0:0.
     
    3. série
    0:0
    Matěj Kořenek zakončoval po vzoru Petera Forsberga, ale neúspěšně – 0:0.
     
    3. série
    1:0
    Patrik Raším je poměrně spolehlivým nájezdovým exekutorem a nyní se trefil pod horní tyč – 1:0.
     
    4. série
    1:0
    David Kalač střelou na levé rameno Chaloupka neuspěl, nad – 1:0.
     
    4. série
    1:0
    Patrik Čermák ještě dává Olomouci naději, z pravé strany netrefil klec – 1:0.
     
    5. série
    1:0
    David Štefka neuspěl střelou nad ledem na pravý beton Chaloupka a ten dnes nedostal z nájezdů ani branku.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Samostatné nájezdy a tudíž i extra bod navíc pro Duklu rozhodl PATRIK RAŠÍN, kterému letos trestná střílení poměrně jdou a potvrdil to i nyní. Jako jediný z deseti exekutorů (a pokud budeme počítat i dva nájezdy v základní hrací době a jeden v prodloužení, tak z třinácti) se prosadil, když poslal puk pod horní tyčku.
     
    Konec zápasu.
     
    Jihlavští hokejisté ale dnes asi musí být trošku smutní, neboť přišli ve třetí třetině o vítězství v základní hrací době a možnost hrát o čtyři body. Takhle jsou to z domácí strany jen dva, když Patrik Rašín byl jediným plejerem, který proměnil trestná střílení.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava doma poráží Olomouc 3:2 na samostatné nájezdy, a bere tak v prvním utkání nového roku dva body, zatímco Hanáci si domů vezou jeden, se se Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:28:11)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Kardoš, 20. Vála, rozh. náj. Rašín – 41. Handl (Rutar, Matiaško), 59. Štefka (Kořenek, Hlaváč)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Matiaško (OLO)
    0:0   Kardoš (JIH)
    2. série:
    0:0   Tomajko (OLO)
    0:0   Moravec (JIH)
    3. série:
    0:0   Kořenek (OLO)
    1:0   Rašín (JIH)
    4. série:
    1:0   Kalač (OLO)
    1:0   Čermák (JIH)
    5. série:
    1:0   Štefka (OLO)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Moravec, Vála, Rašín, Piskač, Trávník, Chvátal – Menšík, Juda, Brož – Pigl, Čermák, Chlubna – Vala, Krajíček, Barák – Smolko, Kardoš, Doležal. Trenér: Karel Nekvasil
    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Dajčar, Rutar, Vosátko, Hlaváč, Bahounek, Pírek, Klesla – Horký, Matiaško, Štefka – Handl, Kořenek, Kalač – Mader, Ministr, Tomajko – Rosecký. Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Čuňočka – Král´, Musil

    Diváci: 93
    ocianews.com