SB Pro – Vítkovice 4:5 (po pr.)
po prodl.
SB Pro
4:5 (2:0, 1:4, 1:0 - 0:1)
1. SC TEMPISH Vítkovice
Čtvrtek 03.01.2019, 10:00 • Gavlehovshallen, Gävle (Švédsko) • Pohár mistrů (ženy)
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. (12:07:00)
     
    První semifinále ženského Poháru mistrů je u konce a my můžeme s potěšením konstatovat, že jeho vítězem se staly reprezentantky české Extraligy žen z Vítkovic. Po vyrovnaném průběhu zápasu nakonec rozhodla v prodloužení Dominika Buczeková, čímž Vítkovicím zajistila páteční boje o celkově vítězství v turnaji.
     
    Konec zápasu.
     
    62:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Naprostá fantazie! Tahle kombinace Vítkovic by měla vstoupit do florbalových učebnic. Celá akce začala v obranném pásmu, odkud míček na levou stranu obdržela Enenkelová, ihned z první jej posunula před branku na DOMINIKU BUCZEKOVOU, která rovněž z první poslala míček po zemi za brankovou čáru a posunula tak český tým do finále Poháru mistrů! Asistence: Veronika Enenkelová.
     
    61:55
    Úvodní dvě minuty prodloužení znovu patří Vítkovicím, které tlačí soupeře na jeho polovině, zatím ale schází střelecké pokusy, bez kterých přijde rozhodující branka jen velmi těžce.
     
    61:37
    SB Pro využívá klidnější pasáž hry k prostřídání ve svých řadách.
     
    60:35
    Enenkelová utekla po levé straně své obránkyni a servírovala míček před branku spoluhráčce, ta však nedokázala doběhnout včas tak, aby kulatý předmět zasunula za brankovou čáru.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku ve třetí třetině:
    SB Pro: 4
    1. SC TEMPISH Vítkovice: 7

    Střely na branku celkově:
    SB Pro: 14
    1. SC TEMPISH Vítkovice: 26
     
    Ve třetí části dokázal finský tým srovnat stav zápasu na 4:4 po základní hrací době z hole Mirji Hietamäkiové, a tak o postupujícím bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:10
    Vítkovice drží balónek na své polovině a chystají se k jednomu z posledních útoků. Obě mužstva už ale spíše vyhlížejí prodloužení.
     
    58:03
    Finským tým SB Pro si vybírá oddechový čas.
     
    57:08
    Enenkelová vzala odpovědnost na sebe a vypálila z levé strany, kde její ránu ale zblokovala první bránicí hráčka a její následný druhý pokus letěl daleko do vysokých pater haly.
     
    55:51
    Český tým začíná být na míčku před koncem třetí periody mnohem aktivnější, prozatím však nepřichází výrazné ohrožení branky soupeřek.
     
    54:28
    Vítkovické se dobře prokombinovaly až před Siltanenovou, brankářka SB Pro ale projevila rychlé reflexy a skočila si pro míček ještě dříve, než je stihla jedna z vítkovických zasunout za její záda.
     
    53:47
    Hra začíná být více opatrnější z obou stran. Obě mužstva jsou si vědomy blížícího se konce třetí části a nerozhodného stavu, kde může o osudu utkání rozhodnout jediná nepovedená rozehrávka.
     
    52:36
    Šponiarová zavezla míček na útočnou polovinu po levé straně palubovky, nedokázala už jej však předat spoluhráčkám před brankou a do útoku tak mohou SB Pro.

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 11. H. Lirkkiová (Leminenová), 17. J. Lirkkiová, 39. Kujalaová (Rautanenová), 45. M. Hietamäkiová (L. Hietamäkiová) – 21. Ďuříková (Šponiarová), 27. Krzywaková (Plánková), 29. Šponiarová, 35. Husková (Šupáková), 63. Buczeková (Enenkelová)


    SB Pro: Siltanenová (Moilanenová) – Rautanenová, Raatevaaraová, Leminenová, Itanenová, Lindhová, Eskelinenová – Aholaová, E. Kujalaová, K. Kujalaová – Heinoová, J. Lirkkiová, H. Lirkkiová – M. Heitamäkiová, Hynalaová, L. Heitamäkiová – Torkkiová, Rissanenová, Suominenová.
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Klecková) – Ďuríková, Kolářová, Novotná, Theimerová, Suchánková, Šupáková, Mikulová – Šponiarová, Enenkelová, Seevaldová – Trošková, Krzywaková, Bolová – Kubečková, Plánková, Husková – Peterková, Buczeková.

    Rozhodčí: Reichelt, Kostínek.
    thejrc.org